Konemetsä vs. Koneisto (naamioitu " Vittu, Koneistossa on paska line-uppi tänä vuonna" whinetys. :)

131 posts, 7 pages, 34,849 views

ville

Posts: 3,780

#61 • • Edited ville olen oikeasti ujo

mekaanikko, 21.7.2005 13:22:
No voi hellanlettas, normi rokkifestareilla on jo vuosikaudet kiljupunkkarit, torttutukkarokkarit, takkutukkahipit, kirkonpolttajahevarit, trendipopparit ja tavalliset tallaajat pärjänneet varsin hyvin keskenään saman aidan sisäpuolella. Mun on vaikea nähdä varsinkaan Kaapelitehtaan kaltaisessa paikassa (joka järjestyksenvalvonnan kannalta on huomattavasti isoa ulkoilmafestaria helpompi) pientä naureskelua vakavampaa konfliktia eri ryhmien välillä on pelättävissä, varsinkin kun oikeasti toi funk/soul/jazz/jne. - hiphop - konemusa -jako ei ollenkaan ole mielivaltainen vaan kemuissa pyörii paljonkin samaa jengiä.



En mä tarkoittanut, että toi johtaisi missään määrin järjestysongelmiin, vaan uskon, että erilaiset vakavan linjan diggarit haluaa usein olla bileissä, joissa on muita samanlaisia diggaajia. Siten koneiston aikanaan tekemä hyvin vahva profiloituminen nimenomaan konemusiikkiin voi oikeesti olla ongelma kun tavoitellaan uutta kohdeyleisöä ja kuten nyt on nähty, ei toi uudelleen profiloituminen ole mitenkään kovin helppoa.

Jos ottaa vertailuun vaikka RMJ:n jossa on vaikka mitä erilaista rnb telttaa, tanssifactorya, scooteria sun muuta, niin festarin imago on lähtökohtaisesti aina ollut "suurille massoille mahdollisimman paljon kaikkea". Tämä on nähdäkseni toiminut aika hyvin ja porukkaa tuntuut tietävän mitä festareilta odottaa. Mut mä uskoisin, et koneistolla on imago vähän toisenlainen ja siten tämäntyyppinen linjanvaihto voi olla hyvin hankalaa. Toivottavasti oon pahasti väärässä.


Koneiston ydinkohderyhmä ei mun mielestä missään vaiheessa ole ollut "klubbaajat" eli trance/polkka/jne. -jengi joka usein harrastaa musaa suhteellisen kapealla sektorilla mutta sitäkin suuremmalla intohimolla, vaan ennemmin se porukka joka diggailee tanssimusaa vähän laajemmalla skaalalla ja viime vuosina yhä enemmän sellainen porukka joka ei ole mitään 24/7 konemusadiggareita vaan ihan taviksia joita kiinnostavat myös tanssimusiikkipuolen jutut.



Joo, tää on totta. Tapahtuma on kuitenkin tosi suuri ja saleja ei täytetä samalla tavalla kun jotain hallmarkkia. Mut silitikin koneistossa ollaan ainakin omasta mielestä menneinä vuosina nautittu nimenomaan konemusiikista, kunnes tänävuonna yritetään hakea uutta linjaa. Mun pelko liittyy nimenomaan ton uuden linjan hakemiseen ja siihen saadaanko festarin imagoa muutettua aika radikaalisti yhdessä vuodessa.

IMO jo pelkästään toi festarin nimi alkaa olla ongelma jos tavoitteena on painaa konemusiikki vain pieneksi osaksi kaikkea. Toki uuden festaribrändin rakentaminen nollasta voi tulla paljon kalliimmaksi, mutta jos koneisto jatkaa tämänvuotista linjaa myös tulevaisuudessa ei nimellä ja feastarin sisällöllä ole juuri yhteyttä. Sen sijaan nimen historia painaa aina takana eikä siitä välttämättä ole parin vuoden päästä mitään hyötyä.

Tietysti paljon enemmän tiedetään koneiston jälkeen ja jos ensivuonna vielä jotain järjestetään, niin sitten ollaan vielä fiksumpia :)
ville

Posts: 3,780

#62 • • ville olen oikeasti ujo

mekaanikko, 21.7.2005 13:24:
Johtuiskohan Underworldin keikkapalkkiosta joka huhujen mukaan olisi suuruusluokkaa 20-30% Koneiston vuosibudjetista.



Varmaan jotain sellaista joo ... ja hankala olisi sanoa, tulisiko silti tarpeeksi possea, kun underworld on kuitenkin aika kapeen alan musikkia (vrt moloko pari vuotta sitten). Voisi olla, että toi ei olisi missään määrin kannattavaa.

Mut täytyy mun tämän vuoden "pääesiintyjästä" Roisin Murphystä sanoa, et on oikeesti omasta mielestä epäonnistunut valinta. Tulee ihan fiilis, että kenties koneiston historian parasta kohokohtaa eli Molokon liveä yritetään lämmitellä uudestaan bändillä, joka on vain varjo molokosta. Vähän sama juttu kun pari vuotta sitten olisi ajanut ferrarilla ja nyt ferraria yritetään myydä uudestaan ladan mootorilla ... ei oo sama juttu vaikka miten mainostaisi et tää on lähes ferrari ja pari vuotta sitten oli tosi jees meno.
mekaanikko

Posts: 1,176

#63 • • mekaanikko don selecta

ville, 21.7.2005 14:22:
Mut täytyy mun tämän vuoden "pääesiintyjästä" Roisin Murphystä sanoa, et on oikeesti omasta mielestä epäonnistunut valinta. Tulee ihan fiilis, että kenties koneiston historian parasta kohokohtaa eli Molokon liveä yritetään lämmitellä uudestaan bändillä, joka on vain varjo molokosta.



En tiedä miten Koneiston tapauksessa on tilanne mut normaalisti tuolla pykälän verran mainstreamimmalla puolella levy-yhtiöt ja keikkajärjestäjät tekevät kaikenlaisia hämäriä diilejä, esim. että levy-yhtiö saattaa huomattavastikin tukea taloudellisesti jonkun artistin tuomista Suomeen levymyynnin piristämiseksi. Veikkaisin, että Roisin Murphy on valittu pikemminkin siksi että hän on riittävän edullinen (mahdollisesti levy-yhtiön tuen vuoksi, mahdollisesti muuten vaan, esim. sopivasti kiertueella muutenkin täällä päin liikkeellä) ja sopivan ajankohtainen, tuskinpa nostalgisen uudelleenlämmittelyn vuoksi niinkään.

Rupes just puskemaan Roisinin biisi radiosta muuten tätä kirjoittaessa. =)

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia

Juhgu

Posts: 7,921

#64 • • Juhgu Virnistelijä

ville, 21.7.2005 14:22:
---
Tulee ihan fiilis, että kenties koneiston historian parasta kohokohtaa eli Molokon liveä



:----E

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Mongolia

Posts: 160

#65 • • Mongolia truenörth

ville, 21.7.2005 11:58:
En tiedä mikä on muilla fiilis, mutta ainakaan mua ei oikeesti kiinnosta edes tosi lyhyen pätkän vertaa yksikään mustan rytmimusiikin artisti. Ja veikkaisin, et jotain ton alan diggareita ei kiinnosta joku teknoartisti.



Pitää paikkansa vain jos "teknolla" tarkoitetaan tässä kiksua/polkkaa. Tjeu esim. UMF tai Flow.

Toki voi olla että koneisto yrittää nyt haukata vähän liian isoa palaa.
ville

Posts: 3,780

#66 • • ville olen oikeasti ujo

t-e, 21.7.2005 22:09:
---
ville, 21.7.2005 11:58:
En tiedä mikä on muilla fiilis, mutta ainakaan mua ei oikeesti kiinnosta edes tosi lyhyen pätkän vertaa yksikään mustan rytmimusiikin artisti. Ja veikkaisin, et jotain ton alan diggareita ei kiinnosta joku teknoartisti.
---


Pitää paikkansa vain jos "teknolla" tarkoitetaan tässä kiksua/polkkaa. Tjeu esim. UMF tai Flow.

Toki voi olla että koneisto yrittää nyt haukata vähän liian isoa palaa.



Oon kyllä vähän eri mieltä.

Ensinnäkin mitä omiin mieltymyksiin tulee, niin koneiston vahvuus on menneinä vuosina ollut nimenomaan erittäin laaja konemusiikin skaala. Nyt konemusiikin skaalaa on pienennetty ja tilalle tuotu kaikkea muuta. Siten uudessa koneistossa salista toiseen vaeltaessa vaihtuu linjat aika radikaalisti (tai sellaisen käsityksen saa mainonnasta) ja juuri tästä syystä veikkaan, et kiinnostus koneistoa kohtaan laskee. Ts kun aiemmin on saanut samalla hinnalla 1 salin joka iskee kybällä, pari tosi jees, sekä pari sellasta joissa viihtyy, voi tilanne nyt olla sellainen että 1 sali jees ja pari jossa tulee käytyä, muiden jäädessä asteella "ok, tää ei kiinnosta yhtään". Siten en henk koht näe yhtään syytä maksaa samaa lipunhintaa kun aiemmin, koska itseä miellyttävien artistien määrä on oikeesti tosi matala sekä määrällisesti että verrattuna aiempiin vuosiin. Kai voisi sanoa, että ainakin tämä konemusiikkifani on aiempina vuosina saanut niin paljon, että tänä vuonna hinta/laatusuhde ei natsaa vaikka mitä tekisi.

Sitäpaitsi kiksu tai polkka ei oo ollut koskaan syy mennä koneistoon, koska kiksua siellä ei ole tainnut edes olla ja polkkaakin joskus yhtenä päivänä yhdessä salissa. Tyhmäähän se olisi Orkideasta tai Proteuksesta yli 50e maksaa kun heitä pääsee kulemaan paljon halvemmalla :)

Tietysti en voi missään määrin puhua muiden puolesta ja siten en tiedä mitä muut ovat tekemässä. Mutta toisaalta kuten aiemmin sanoin, kukaan tuttu ei ole ainakaan vielä sanonut että on koneistoon menossa (maksajien joukossa, ei siis soittajana/roudaajana) ja tuttujen joukossa on oikeesti hyvin laaja leikkaus konemusiikin alalajin diggareista. Tällähetkellä kaikki vaan sanoo: "ei kiinnosta, mielummin muualle".

En oo UMF:n tiloissa käynyt, makasiinit toki tiedän, mutta veikkaisin et noi tapahtuman yhdessä on kokoluokaltaan sitä mitä koneisto haluaa olla (saa korjata jos menee rankasti pieleen). Siten UMF ja Flow voivat olla menestyksiä huomattavaisti pienemmällä ihmismäärällä eikä näiden festareiden tarvitse edes lähteä miellyttämään kaikkia samalla tavalla kuin koneisto nyt yrittää. Siten ainakin omasta mielestä lähtökohdat ovat näillä tapahtumilla aika erilaiset.
soulsaw

Posts: 444

#67 • • soulsaw 1.0
hyvä topicin nimi, whinetyksen whinetyshän tämä aina on *lmao*

--
_____

Damien

Posts: 2,882

#68 • • Damien [tr3ox]

ville,
Minkä suosion? Viimevuonna oli aika tyhjää ja toissavuonna vaan perjantaina ryysistä. Tilaa junkkasalissa on ollut viimeisenä parina vuonna aina kun olen siellä itse käynyt.



Tätä justiinsa meinasin, kun en tosiaankaan ole ollut siellä. Bad image is everything, mulle jäi aikanaan huono mielikuva koneISMOsta ja enpä ole pahemmin rupliani siihen sijoittanut.
d_c

Posts: 185

#71 • • d_c

ville
En tiedä mikä on muilla fiilis, mutta ainakaan mua ei oikeesti kiinnosta edes tosi lyhyen pätkän vertaa yksikään mustan rytmimusiikin artisti. Ja veikkaisin, et jotain ton alan diggareita ei kiinnosta joku teknoartisti.



Tota tota..

Mitäs se tekno/house/kaikki alagenret on jos ei mustaa rytmimusiikkia?

Tutustukaa historiaan, poijjaat ja tyttäret. Harvassa on ne nykyisen populaarimusiikin alle sijoitettavat tyylit jotka _eivät_ ole mustaa musiikkia. Rytmillä tahi ilman.
Alimieli

Posts: 207

#72 • • Alimieli Älä oo tommonen, oo tämmönen.

d_c, 22.7.2005 21:06:
---
ville
En tiedä mikä on muilla fiilis, mutta ainakaan mua ei oikeesti kiinnosta edes tosi lyhyen pätkän vertaa yksikään mustan rytmimusiikin artisti. Ja veikkaisin, et jotain ton alan diggareita ei kiinnosta joku teknoartisti.
---


Tota tota..

Mitäs se tekno/house/kaikki alagenret on jos ei mustaa rytmimusiikkia?

Tutustukaa historiaan, poijjaat ja tyttäret. Harvassa on ne nykyisen populaarimusiikin alle sijoitettavat tyylit jotka _eivät_ ole mustaa musiikkia. Rytmillä tahi ilman.



Ja mitäs oli ennen mustaa musiikkia? Sijoittuu se mustakin musiikki jonkun genren alle, eli tuomioni on : Nussintaa.
Ei tässä populaarista puhuta, vaan konemusiikista. Prkl. Niin ja tietysti makuasioista, turha tähän on mitään historiaa sotkea.

Saundit on tärkeämpi kuin historia... -tässä tapauksessa-......
nethr

Posts: 763

#73 • • nethr !!

d_c, 22.7.2005 21:06:
---
Tutustukaa historiaan, poijjaat ja tyttäret. Harvassa on ne nykyisen populaarimusiikin alle sijoitettavat tyylit jotka _eivät_ ole mustaa musiikkia. Rytmillä tahi ilman.


...ja kaikki sai alkunsa ailkuräjähdyksessä *grr*

--
xD

Fyrisch

Posts: 4,525

#74 • • Fyrisch

Alimieli, 23.7.2005 03:33:
Ja mitäs oli ennen mustaa musiikkia? Sijoittuu se mustakin musiikki jonkun genren alle, eli tuomioni on : Nussintaa.



kantrimusaa :D

mut ennen kantria oli viidakkosaundit, tribaali jne.

poppamiehet paukutteli rumpui ja hakkas rytmei tikuil, reivas päivät pitkät ja poltteli erillaisia yrttei :D ja grillaili *piis*
mehukatti

Posts: 335

#76 • • mehukatti dude
vähän on sellanen fiilis, että tän kesän koneisto jää pitkän putken jälkeen väliin. syynä tuo musalinjauksen muutos epämieluisampaan suuntaan ja toisaalta eräs samoihin aikoihin oleva pyöräilytapahtuma. vähän kyllä harmittaa, sillä koneistossa on ollut kaapelilla oma uniikki tunnelmansa ja tavallaan se on ollut ainakin itselle yksi loppukesään kuuluva traditio.
toma

Posts: 2,009

#77 • • toma Tototoototo

mehukatti, 27.7.2005 11:50:
vähän on sellanen fiilis, että tän kesän koneisto jää pitkän putken jälkeen väliin. syynä tuo musalinjauksen muutos epämieluisampaan suuntaan ja toisaalta eräs samoihin aikoihin oleva pyöräilytapahtuma. vähän kyllä harmittaa, sillä koneistossa on ollut kaapelilla oma uniikki tunnelmansa ja tavallaan se on ollut ainakin itselle yksi loppukesään kuuluva traditio.



Sekoitatkohan sinäkin nyt imagon ja sisällön keskenään? Koneiston ohjelma ei ole yhtään siinä määrin vähemmän konemusiikkia kuin sen imago, ja takuuvarmasti mielenkiintoisia artisteja riittää enemmän kuin ehtii katsomaan tänäkin vuonna.

--
In science one tries to tell people, in such a way as to be understood by everyone, something that no one ever knew before. But in poetry, its the exact opposite. -P.A.M. Dirac

Timmo

Posts: 657

#78 • • Timmo

mehukatti, 27.7.2005 11:50:
samoihin aikoihin oleva pyöräilytapahtuma.



Saman asian kanssa tuskailen. Mut kyl mä varmaan sinne koneistoon silti meen juuri sen takia, että musatarjonta laajenee eri tyylisuuntauksiin.

--
Elämä On Raato

Sundust

Posts: 314

#79 • • Sundust Behind The Sun
Juu lineup on semmonen että en ole tulossa..sillä on niitä parempiakin bileitä tulossa, että törsäilen rahani semmoseen mikä oikeasti kiinnostaa..polk polk *jiihaa*

--
*jiihaa* Danger i´m raving...

Keskiyon Keisari

Posts: 643

#80 • • Keskiyon Keisari Bileilehänminä, ArmyOfTwo [Fusion Drive]
Ööö, eikös nää tapahtumat oo kokonaan erilaisia, eihän näitä voi keskenään verrata?? en oo vielä konemetsässä käynyt, yhtä vajaa kaikissa koneistoissa kylläkin on tullut käytyy, ja niistä ainakin oon digannut. Mukavaa että niin laajalti kaikkia konemusagenrejä käydään läpi, kuin koneistossa nyt käydään. Mutta topicin kysymykseen en suostu vastaamaan, kun mielestäni jo kysymyskin on vähän outo.. *ding*

--
hello to the world it`s me the.... grooving beatbeast aka Keskiyön Keisari