olisko aika päivittää noi tietokannan musagenret?

87 posts, 5 pages, 43,725 views

Apo

Posts: 1,574

#81 • • Apo Asiallisen Profeetallinen Oppinut

Apo, 19.11.2008 00:08:
paitsi klubituksessa

Caro², 18.11.2008 22:16:

No niinhän mie tuossa just kirjotin *ding*



Ilmaisin tuon elektro vs elektrohouse pointin vähän huonosti (ja vielä useammassa mailissa), mutta kirjoitit jutun mistä olin samaa mieltä joten toistin sun sanoman korostaakseni omaa pointtia termien väärinkäytöstä ;-)

House on tosiaan toinen ja trance ehkä kolmas genre missä päägenre ei kerro oikeastaan mitään hyödyllistä tapahtuman luonteesta. Niiden osalta alagenrejen käyttö toisi mukavaa tarkennusta.
FreeFall

Posts: 2,256

#82 • • FreeFall music addict
Minusta se "jotain" pitäis jättää kokonaan pois... kaikissa tapahtumissa viimesenä lukee "jotain".

eli jos se on kaikissa sen voi supistaa kokonaan pois*joo*

--
Lintuperspektiivi

Caro²

Posts: 5,301

#83 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2

FreeFall, 19.11.2008 11:55:
Minusta se "jotain" pitäis jättää kokonaan pois... kaikissa tapahtumissa viimesenä lukee "jotain".

eli jos se on kaikissa sen voi supistaa kokonaan pois*joo*


Tai sitten siihen vois lisätä testimielessä pakollisen lisämääritteen "jotain [heviä]" - muistan taannoin tapahtuman, jossa oli proteus ja olikohan turmion kätilöt samassa mestassa. Semmosiin toi "jotain" on oiva lisävaruste :)

En tiedä, olisiko mitään iloa siitä, että jos on bileet joissa on useampi stage, että nämä asiat voitaisiin erotella suoraan tietokantaan. Jokaselle stagelle sitten omat genrensäkkin tms. Muuten näyttää vähän hassulta, jos on polkkabileet ja house-lounge, niin genremääritykset koko bileille on:
disco, freeform, hardtrance, house...
mastream

Posts: 549

#84 • • mastream

blastic, 19.11.2008 10:43:
---
sapeli, 19.11.2008 09:43:
vapaavalintainen kenttä (yksi rivi max) mihin voisi kirjoittaa oman lyhyen genrekuvauksen,

---


Kannatan tällaista avainsanapohjaista kuvausta. Nykyisen genreruksimisen ja juurikin tuon "väärinkäytön" takia koko systeemin uskottavuus (IMO) on lähes olematon. Itse en juurikaan kiinnitä huomiota genrelistoihin bileitä, biisejä tai miksauksia etsiessäni, vaan teen päätelmäni muilla tavoille. Vapaasanakuvaus ei tätäkään ongelmaa välttämättä poistaisi, mutta saattaisi helpottaa kuvausta hieman, kun ei tarvisi tyytyä valmiiksi määriteltyyn genreviidakkoon.



Hei, vaikuttais muuten aika hyvältä systeemiltä! *joo*
bansq

Posts: 931

#85 • • bansq leftfield winger.
mielummin vapaammat kädet tapahtumien kuvaukseen ja miksauspuolelle enemmän rasti ruutuun-actionia, mun puolesta saa mennä vaikka häpeämään nurkkaan jos ei osaa kuvailla omaa settiään yhdellä päägenrellä ja kahdella alajaoittelulla.

nii ja jos nyt joku osais sen dubstepin tonne lisätä vaikka garagestahan se on periaatteessa lähtöisin, suuri yleisö todnäk luulee koko genreä nirvanan perustamaks flanellipaitarokiks :/

--
plip goes on.

mastream

Posts: 549

#86 • • mastream

`Ԡի, 6.1.2009 02:28:
Ambient Chill-Out Dance/Pop Breakbeat Drum 'n' Bass Hardcore Hardstyle Hardtechno Hardtrance Hip-Hop House Industrial Jumpstyle Minimal Progressive Psy Techno Terror Trance Trip-Hop Urban

Hey presto!



Mikä genre tää Terror on? Eikö jumpstyle mene hardstylen alle ihan näppärästi?
Jago

Posts: 4,039

#87 • • Edited Jago un-trained monkee

anqqa, 18.11.2008 19:53:
Aika taas mietiskellä genretyksiä, uus klubbari menossa passelisti niillä paikkeilla. Pläräilin topikkia, ishkuria, wikipediaa ja n+1 muuta sivua yrittäen miettiä miten sais kätevästi tapahtumat ja musiikit genrettyä nätisti nippuun.

Ongelmahan on lähinnä että tapahtumien kohdalla ei ole tarpeen niin tarkka genrejaottelu mitä biisien ja miksien kohdalla. Päägenret ja valinnaisesti läjä aligenrejä? Musiikin 'tägäys' mielikuvien mukaan, tyyliin supersaw, ibiza, 303, pesukone? Musiikin valinta liian hienoilla musiikkipaleteilla tyyliin värin valinta?

Ehkä tuun vaiheessa tai toisessa toteuttaa kaikki, mutta jos lähdetään helpoimmasta eli genreistä. Nykyinen valikoima tosiaan liian laaja/suppea, ainakin liian sekava. Jos hieman karsii vaihtoehdoista ja niputtaa yhteen vanhoja, vois saada esim jotain tän suuntaista:

bass (drum'n'bass, jungle, neurofunk, *step)
breakbeat (2step, big beat, breakcore, turntablism)
chillout (ambient, downtempo, lounge, trip hop)
disco (italo)
electro vai uppoisko nätisti johonkin suurempaan?
experimental (idm, jotain)
hard (freeform, gabber, hard*, *core)
industrial (ebm, futurepop, synthpop)
house (acid, deep, tribal, tech)
oldschool (acid, rave, techno dance)
psy (goa)
techno (acid, deep, detroit, minimal, mono, schranz)
trance (acid, progressive, ibiza, uplifting, vocal)
urban (crunk, hiphop, rap)

Parannusehdotuksia kthxbye?

...

Miten samalla systeemillä sekä puristoitunu minimalisti ja juuri konemusiikin löytäny ymmärtäis riittävästi systeemistä?



Mun mielestä nimenomaan tarvitaan noita määritteitä deep tribal ym erottamaan alagenrejä. Jos listassa on vaan päägenret jää setin julkaisijan asiaksi kirjottaa setin nimeen todellinen genre, jos haluaa houkutella oikeat ihmiset kuuntelemaan settiään. En itse avaa yhtään settiä jossa listataan vaan trance progressive, koska yritän välttää vocaalisettejä. Pelkästään trancen kanssa tarvittaisiin ainakin tech(no) deep acid tribal progressive melodic hard vocal jne määriteitä. Tuolla systeemillä myös esim hardtrance ja trancecore ilmotettaisiin molemmat HARD ja TRANCE tageilla.

Goa ja psytrance on myös sen verran erilaisia että toivoisin että ne pysyy erillään. Minimal tarvitsee omantaginsa, koska sitä soitetaan niin paljon ja se pitäisi saada erotettua kunnon technosta, jota kuitenkin aina välillä soitetaan bileissä ja seteissäkin.

Oldschoolin sijaan 90' tai classic voisi toimia paremmin. Classic trance viittaa tiettyyn alagenreen, jotkut sanoo oldschooliksi 2003 vuoden musaa(oman biletys aikansa alkuvaiheen musaa*nauru*)

Lisäkenttä vapaalle kirjotukselle voisi toimia lisänä. Siihen voisi esim laittaa Vuosiluvut minkä vuosien välillä biisit on julkaistu.

Edit. Happy hc tarttee myös taginsa*hihu*

--
Sound is the origin of all form, with matter shaping itself in response to the vibration of the universe