107 posts, 6 pages, 26,414 views

Haamu

Posts: 3,034

#1 • • Edited Haamu rekisteröitymätön
...
keisha

Posts: 1,394

#2 • • Edited keisha bullet with butterfly wings

Tontsis, 18.4.2005 15:59:
Voisin osaltani aloittaa disauttamalla Oceans 12:n elokuvaksi, jota ei kannata vuokrata ellei satu pelkät staranäyttelijöiden pärstät ruudussa riittämään.


Ocean's 12 oli masentavan huono, oikein malliesimerkki väljähtäneestä jatko-osasta josta ykkösosan svengi oli täysin kateissa. Tätä pätkää ei voi suositella kenellekään. Roolisuoritukset ovat tosi veteliä, eikä rainaa selviä mitenkään loppuun asti haukottelematta. Julia Robertskin näytti ihan rupsahtaneelta :/

--
Nothing will benefit human health and increase the chances for survival of life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet. (Albert Einstein)

Fyrisch

Posts: 4,525

#3 • • Edited Fyrisch
saw : 5/5 - kuumottavin leffa minkä oon nähny. Ja monien muitten mielestä kans aika ykkönen. Ei liian yliammuttu, suosittelen!

Hide and seek : 3/5 - ihan katsottavan arvonen leffa, alku onnistu hämää aika hyvin, mut lopussa löytyy vastaus.

Kauna : 2/5 - hehkutuksista huolimatta, aika huono elokuva. epärealistisuus ei pistäny kuumottaa.

E. - mut
mekaanikko

Posts: 1,176

#4 • • mekaanikko don selecta
Tänä vuonna tsekaatujen parhaimmisto:

Sideways
5/5. Osui ja upposi, jos päähenkilö puhuisi viinien sijaan levyistä, leffa voisi kertoa vaikka meikäläisestä 10-20 vuoden päästä. =/ Tiukkaa tasapainoilua komiikan ja tragiikan välillä ja helvetisti miettimisen aihetta omankin elämän suunnasta. Suositellaan kaikille kolmen-, neljän- tai vaikka viidenkympin kriisin parissa kamppaileville.

Coffee & Cigarettes
4/5. Kokonaisuutena aavistuksen tasapaksu ja varsinkin alkupuoli tökkii, mutta parhaat episodit ovat klassista Jarmuschia, Night on Earth tulee esimerkiksi mieleen. Ei suositella juonellisen elokuvan ystäville, elokuvassa ei ole mitään tarinaa eikä rakennetta. Jos tuntee näyttelijöiden henkilöhistoriaa, leffa saa kummasti lisää syvyyttä, aika moni tuntuu näyttelevän kovasti oman karikatyyrinsä kaltaista hahmoa.

Hiukka laiskasti on tullut leffoissa viime aikoina käytyä, paljon kiinnostavan oloista menis koko ajan joten varmasti paljon muutakin laatua olisi tarjolla. Kiinnostavilta vaikuttavat äkkiseltään mieleen juolahtavista rainoista ainakin Der Untergang ja Woodsman.

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia

z

Posts: 1,146

#5 • • z
Muutama viimeisin leffassa nähty ja omakohtaisia ajatuksia:

Million Dollar Baby : 5/5 rankkaa ja kaunista. näitä on vain muutama vuodessa.

Richard Nixonin Salamurha : 2/5 pettymys. ainesta vaikka mihin mutta (esikois)ohjaus vesitti koko homman. kannattaa vahtia silti Muellerin tulevia leffoja - kaverilla on kyllä näkemystä ja kunnianhimoa. leffa sisälsi yhdessä kohtauksessa hurjimman/rohkeimman 10 sekuntia hollywood-leffassa aikoihin, siitä kiitos.

Sideways : 3/5 ihan kiva feelgood leffa. ei moittimista, ei mitään elämää suurempaa (vaikka olis voinut odottaa)
z

Posts: 1,146

#6 • • z

mekaanikko, jos päähenkilö puhuisi viinien sijaan levyistä, leffa voisi kertoa vaikka meikäläisestä 10-20 vuoden päästä. =/heh... hyvä huomio. mä voin kohtuu-helposti kuvitella jengiä käymään kuppilassa keskustelua tyyliin: mikä levy sä oisit? mitä sun exät oli? entä minkä sä haluaisit tavata?
Samu

Posts: 517

#7 • • Samu Bodhisattva
Nää on tullu viime aikoina tsiigattua;

Ring 2: 0/5
Aivan järkyttävää rapaa!! Se siitä.

Sideways: 4+/5
Diggasin aivan sairaasti! Näiden keski-ikäisten kaverusten road-moviekoheltaminen muistutti, että ei se oman paikkansa etsiminen katso ikää (=nuoruutta). Jätkät oli vähän hukassa. Aivan loistavaa kerrontaa ja syksyisen kalifornian valon ja maiseman sävyjen loistavasti esiintuova värimäärittely. Alkoi tehdä mieli rypälejuomaa.

Closer - Iholla: 3+/5
Aikuisten ihmisten realistisia ihmissuhdekoukeroita. Turhauttavaa kissa-hiiri -leikkiä ja jätkien keskinäistä kisailua. Clive Owen vetää hyvin ja Natalia Portman näyttää simpsakalta. Diggasin kans ihmissuhdekuvaukseen sopivista tosi tiukkaan rajatuista kuvista.

Ihmeperhe: 3-/5
Iso osa animaation viehätystä katoaa, kun hahmot onkin ihmisiä, eikä fisuja tai lelurobotteja tms. Tietenkin aivan tolkuttoman hyvin tehty ja kuvat toimii vaikka vauhti on ajoittain ihan sairas!
Tarina jokseenkin tylsä. Kuvien takia kannattaa kyl tsiigaa.

Big Fish: 4+/5
Ei nyt ihan tuorein juttu, mutta teki mieli katsoa täs yks ilta. Mieletön tarina vaikka katsoi uudemmankin kerran!! Satumaista kerrontaa tukee hienosti kuvaus ja etenkin värimaailma. Ja onhan se Ewan McGregor loistava! Pääjäbän ennakkoluuloton ote elämään ja vastaantulevaan jengiin on ihailtavaa ja tavoittelemisen arvoista omassakin elämässä.

Saw: 3--/5
Aika päräyttävä pätkä kyllä, vaikka en erityisemmin tämmösistä perustakaan. Omassa pienessä päässään sai ihan huolella eläytyä päähenkilöihin ja yrittää funtsia ratkaisua tukalaan tilanteeseen. Alun jännite kyllä löysty rajusti jossain vaiheessa jostain syystä. Ehkäpä se on vähän hankala pitää intensiivinen ote, kun tapahtumapaikkoja on näin hintsusti. Tosin, Phone Booth kyllä toimi...

--
Pitää uskaltaa ottaa se ensimmäinen askel! -V.Gustafsson

placiq

Posts: 1,260

#8 • • Edited placiq Jorkki
Kohtuullisen tuoreista leffoista, ainakin näitä voin suositella:
Oldboy 3½/5
Collateral 4/5
Saw 4½/5
Nacu

Posts: 1,293

#9 • • Nacu Nacu on the outside, tasty on the inside

Fyraett, 18.4.2005 16:37:

Hide and seek : 3/5 - ihan katsottavan arvonen leffa, alku onnistu hämää aika hyvin, mut lopussa löytyy vastaus.Vastaus löyty ennemminkin puolivälissä, jonka jälkeen leffa menetti otteensa ja oli hyvinkin ennalta-arvattavissa =(

Mut Dakota Fanning on aivan loistava taas *jiihaa*

Muita sen leffoja mm:

- Man on Fire (Koston liekki)
- Uptown Girls
- I am Sam

Jos mä olisin 11-vuotias, olisin Dakota Fanning *vink*

--
yes i am alone
but then again i always was
as far back as i can tell i think maybe its because
because you were never really real to begin with
i just made you up to hurt myself

mekaanikko

Posts: 1,176

#10 • • mekaanikko don selecta
Joo Collateral meinas unohtua. Pakollista könöä Hollywood-lopetusta lukuunottamatta pitkästä aikaa freesi "thrilleri" tai miksi tollaista nyt pitäis sanoa. 4-/5.

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia

d_c

Posts: 185

#11 • • d_c
Mitens tää mainostettu The Interpreter?

Nicole Kidman <3
Fyrisch

Posts: 4,525

#12 • • Fyrisch

Nacu, 18.4.2005 19:47:
Vastaus löyty ennemminkin puolivälissä, jonka jälkeen leffa menetti otteensahehe, mul aukee leffat 100% vast sen jälkee ku oon kattonu ne 2 kertaa :)
Individual

Posts: 10,942

#13 • • Individual HYPNO!
Perikato ( Der Untergang )
Aivan mahtava elokuva ja ei edes etukäteen kauhistuttanut elokuvan kahden ja puolen tunnin kesto tuntunut loppujen lopuksi yhtään liian pitkältä. Mielestäni pieni "pitkäveteisyys" ( eikä tämäkään ilmaisu anna oikeutta elokuvalle ) vain lisäsi tunnetta bunkkerissa olijoiden epävarmuudesta tulevaisuuden suhteen puna-armeijan moukaroidessa kaupunkia ja jalkaväen lähestyessä.

Bruno Ganz Hitlerin osassa oli loistava raivokohtauksiaan ja käden vapinaa myöten.

Äänisuunnittelu onnistui hienosti luomaan bunkkerin klaustrofobisen tunnelman ja metallisten ovien ja tilojen kaiut, kuin myös kranaattien, ihmisten, ajoneuvojen ym. kaupunkisodankäynnin kakofonian bunkkerin ulkopuolella. Kuvan leikkaukset eivät olleet mitään musiikkivideotyyliä vaan etenkin pääosan esittäjille annettiin todellakin tilaa viipyileville kuvilla.

Elokuva oli saatu ladattua täyteen vahvoja kohtauksia ja kuvia, jotka kaikki viestivät moraalin rappiosta ja lopullisesta tuhosta. Esimerkkeinä Hitler-Jugendin lapsisotilaat, Bunkkerin irvokkaat juhlat, Vanhojen miesten tappaminen sotilaskarkureina, rautaristien jakaminen sotilaille haavoittuneiden huutaessa tuskissaan vieressä lattialla Hitlerin jo tehtyä itsemurhan jne...

Eli tässä hieman copypastena hehkutustani tuolta plattarin leffaosiosta, mutta kaikenkaikkiaan suosittelen jos joku ei ole vielä nähnyt.
Individual

Posts: 10,942

#14 • • Individual HYPNO!
Kauna oli kyllä todellinen pettymys. Jos siellä sun täällä äkisti vilahtavat kasvot oli se juttu, mikä tästä teki kauhuelokuvan, niin ei ainakaan mulla toiminut. Tuli puolestaan katsottuna dvd:ltä tuo vanha Amityville Horror ja se oli tehokas ja oikeasti jännittävä elokuva. Hyvin leikattu ääni ja kuva.
Illustrator

Posts: 3,171

#15 • • Illustrator

mekaanikko, 18.4.2005 17:10:
Tänä vuonna tsekaatujen parhaimmisto:

Sideways
5/5. Osui ja upposi, jos päähenkilö puhuisi viinien sijaan levyistä, leffa voisi kertoa vaikka meikäläisestä 10-20 vuoden päästä. =/ Tiukkaa tasapainoilua komiikan ja tragiikan välillä ja helvetisti miettimisen aihetta omankin elämän suunnasta. Suositellaan kaikille kolmen-, neljän- tai vaikka viidenkympin kriisin parissa kamppaileville.

Tää oli kyllä loistava leffa. Ainoa jonka oon tänä vuonna teatterissa kattonu, sitäkin parempi. Soveltuu siis myös kahenkympin kriisin parissa kamppaileville.*nauru*
Nacu

Posts: 1,293

#16 • • Edited Nacu Nacu on the outside, tasty on the inside

Individual, 18.4.2005 20:16:

KaunaSarah Michelle Gellar pilaa kyl leffan ku leffan. Kun _ei_sitä_vaan_voi_ ottaa tosissaan. *nauru*

Perustuukohan muuten kaikki japanilaiset kauhuleffat pitkään mustaan tukkaan naaman edessä ja nykiviin tyttöhahmoihin valkoisessa mekossa? *ding*

--
yes i am alone
but then again i always was
as far back as i can tell i think maybe its because
because you were never really real to begin with
i just made you up to hurt myself

Zet4

Posts: 1,135

#17 • • Edited Zet4 n00b
Aquatic Life with Steve Zissou

Kertakaikkisen loistava raina. Vähäeleisesti toteutettua komiikkaa, mainiota dialogia ja absurdeja tilanteita.
4½/5


I *sydän* Huckabees

Tätä pätkää on jotenkin hankala lähteä kuvailemaan... Leffan tempo on ainakin melkoinen, muutaman kerran teki mieli pysäyttää leffa ja katsoa joitain kohtauksia uudestaan ymmärryksen toivossa. Jos Aquatic lifessä oli absurdeja tilanteita, niin ei voi sanoa niitä tästäkään puuttuvan. Dustin Hoffmann on roolissaan tavanomaisen hyvä, eivätkä yleensä ärsyttävät Mark Wahlberg ja Jude Law:kaan olleet huonossa vireessä. Katsomisen arvoinen leffa.

3/5

--
Nemo enim fere saltat sobrius, nisi forte insanit

-Cicero

Samu

Posts: 517

#18 • • Samu Bodhisattva
In Good Company: 2+/5

Trailerissa on leffat ainoat catchit ja hauskat kohdat. Topher Grace (se 70's Shown jäbä) on huono, eikä Scarlett Johanssonkaan oo näyttelijänä mikään Uma Thurman II, tai jotain.. Yritetty kovasti saada syvyyttä rooleihin sillä, että jätkillä ei mee elämä ihan putkeen. Uskottavuus on sit toinen juttu. Muutama ihan turha sivuhenkilö, jotka ei ainakaan tue tarinaa.
Hyvää oli se, että multikorporaatiomeininkiä kritisoitiin vahvasti, joskin aika yksipuolisesti ja nurkkakuntaisesti Ameriikan työläisten näkökulmasta. Se kun on vähän laajempi juttu, kuin mitä tässä käsiteltiin.
Jaa, no jos yhdellä sanalla kuvailee kyseistä tuotosta..; Naiivi.

--
Pitää uskaltaa ottaa se ensimmäinen askel! -V.Gustafsson

1ncarnation

Posts: 542

#19 • • 1ncarnation Metrojunanseksuaali
oceans twelve oli mun mielestä ihaan jees..celebrity sekoilua :)
4/5
Million Dollar Baby :
booring mutta asiallinen 4/5
Kauna :
Kato tämä heitä Ring menee..

ja hei Ring 2 on varmaankin tähän mennessä huonoin in 2005 *eiei*

--
Veerus &amp; Maxie Deevine - Rising

Nacu

Posts: 1,293

#20 • • Nacu Nacu on the outside, tasty on the inside

1ncarnation, 22.4.2005 14:33:

ja hei Ring 2 on varmaankin tähän mennessä huonoin in 2005 *eiei*Nyt mua vasta pelottaakin mennä kattomaan se. *uuh*

Entä jos se todellakin ON paska? Kun ykkönen oli mun mielestä ihan hirrrrveen kamalan hyvä.

Tästä syystä en ole katsonut Crow:nkaan jatko-osia, sillä en halua pilata sitä ykkösestä jäänyttä fiilistä.

Crow 5+/5

legendaarista *joo*

--
yes i am alone
but then again i always was
as far back as i can tell i think maybe its because
because you were never really real to begin with
i just made you up to hurt myself