Kohti unelmakämppää, eli näin ostan / remontoin / sisustan asuntoa

1,944 posts, 98 pages, 1,127,210 views

remotion

Posts: 5,283

#1761 • • Edited remotion nostatus guru

Replying to Kohti unelmakämppää, eli näin ostan / remontoin / sisustan asuntoa:

Cloud, 21.11.2009 02:18:
Tosin jos tuunaa asunnon omaa mieltä ja silmää miellyttäväksi niin onkos sillä kamalasti väliä mitä muut ajattelee. Kyllä myyntiin tarkoitetut on eriasioita. Mutta jos mä nyt tekisin oman kämpän jossa asun rest of my life ni vittuakos mua kiinnostaa onko sen kokonaisuus muita miellyttävä. Tämäkin olis tietty hyvä muistaa aina.En löytänyt ihan pointtia. Näin olen itsekin tehnyt kämppäni kanssa. Mutta kyllä sitä on silti poikkeuksetta vierailijatkin kehuneet.
mutta tämä kämppä mitä kävin katsomassa oli ihan liian pieni lapsiperheelle ja eivat varmaan pitkään olleet asuneetkaan siinä. ulkonäköä oli sitten kohennettu teeseitse parketilla joka irvisti joka lankun päästä, eteinen oli kutistunut puoleen alkuperäisestä kun alkuperäiset itsessään jo liian syvät hyllyt ja naulakko oli vaan piilotettu viel ulommaksi tulevilla massiivisilla liukuovilla.
kylppäristä oli saatu myös helvetin ahdas tekemällä sinne suihkukoppi ja kaappia pesualtaan alle yms. Keittiössä oli täysin järjettömän näköistä erikokoista ja väristä laattaa ja keittiön kapeimpaan kohtaan oli väsätty jotain lisähyllykköä joka kavensi keittiöstä todella pienen. Lisäksi mitään yhtenäistä teemaa näiden kaikkien välillä ei ollut.

jatkossa varmaan menen katsomaan hylkykämppiä, joissa pitää jokatapauksessa tehdä kaikki uusiksi. ehkäpä voisi ostaa jonkun kämpän putkirempan alta veke erittäin huokeasti ja sit putkirempan jälkeen tekisi kaiken uusiksi ja muuttaisi siihen ja joskus myydessä tod.näk tekisi vielä voittoa.
Cloud

Posts: 2,162

#1762 • • Edited Cloud Game Freak

Replying to Kohti unelmakämppää, eli näin ostan / remontoin / sisustan asuntoa:

remotion, 23.11.2009 14:04:


En löytänyt ihan pointtia.Pointtin voi tiivistää lyhyeen. Jos minä tai he dikkaavat siitä mitä he ovat tehneet ei sillä ole oikeasti mitään merkitystä tykkäätkö sinä siitä. On se sitten käytännöllistä tai ei kaikkien muiden mielestä.

Niin ja itse en ottanutkaan varsinaisesti kantaa tuohon käymääsi luukkuun vaan yleisellä tasolla.

Jos sitten ihan erillään ajatellaan tuota sinun käymääsi kämppää niin moni asia varmasti oli perseellään, mutta muutama asia tuosta tekstistäsikin menee kyllä imo puhtaasti mieltymysten piikkiin. Tuskin itsekkään välittäisin esim sillisalaatti laatoituksesta, mutta voin sanoa että on monta muutakin asiaa mistä en dikkaisi. Se ei tosin tarkoita etteikö se voi olla just sitä täydellisyyttä edelliselle omistajalle.

Mutta nyt mennään taas Ot:ksi joten tämä saa kyllä riittää tästä. Jos menee point vielä ohi niin antaa vaan mennä tai jatketaan yv:nä. Mutta tämä nyt ei enää oikein liity mitenkään itse remppoihin ja niiden esittelyyn joten eiköhän tämä jo riitä.

--
Elämä on peliä, joten anna noppien laulaa puolestasi.

remotion

Posts: 5,283

#1763 • • remotion nostatus guru
...varsinkin kun olin alunperinkin samoilla linjoilla kun sä?

Mutta huono harkitsematon ja halpa toteutus joka huonontaa asuinoloja riippumatta makuasioista. sitä pohjimmiltaan tuomitsin... noo oli mitä oli tää on taas tätä.
Daniel Braun

Posts: 1,626

#1764 • • Daniel Braun wednesday?
Jep jep, pakko se on itselleen myöntää että kamat muutetaan pahasti keskeneräiseen kämppään.
Onneksi matkaan ei lähde kalusteista kuin sänky ja soittopöytä, ei joudu niiden kanssa tuskastelemaan. Pahvilaatikkovuori keskelle ja loppuviimeistely jo siellä asuessa.

No, arvashan tän.
Jos noi sähköt keittiöön sais tällä viikolla niin ens viikosta pääsis keittiön seinän kimppuun...
ville

Posts: 3,780

#1765 • • ville olen oikeasti ujo
Doniin, vakiot kävi, remppa valmistuu myöhässä vaikka hommia on painettu törkeää vauhtia. Kaikki seinät ja lattiat on kuitenkin 100% valmiita, joten muutetaan kamat sisälle ja asutaan evakossa vanhmpien luona kunnes remppa täysin valmis.

Vanhan kämpän sain eilen lähes 100% pakettiin, vielä pitää seinistä / katosta irrottaa johtokourut, lamput, taulut tmv esineet. Tuli samalla huomattua, että kamaa meillä on ihan tajuttomasti: kämppä on 65 neliötä, varasin 90 muuttolaatikkoa joista ehkä kaksi jää käyttämättä. Eli ei ihan riittänyt se keskimäärinen laatikko per neliö ajattelu :D

Otin pari kuvaa parketin laittamisesta ja keittiöstä:

http://share.ovi.com/album/Villepartanen.Remonttia-Rivar

Hommia on sen verran vähän, että alkaa olla jo suht helppo listata:

- Yläkerran ovien lyhentäminen
- Kaikkien ovien ja ovenkarmien maalaus
- Vessojen katto- ja ikkupuitemaalaus
- Vessojen kiintokalusteiden asennus
- Pikkuvessan patterin puhdistus ja maalaus
- Käyttövesiputkien kytkeminen
- Lattialistat
- Portaikon maalipesu, maalaus ja päällystäminen
- Vaatekaappien kasaus
- Keittiön yläkaappien peitelevyt, valaisimet, liesituuletin ja välitila


Ehkä 1vko hommia jos pääsisi tosi tehokkaasti tekemään, mutta kyllä tässä vielä pari viikkoa helposti menee. Olisi kuitenkin kiva, jos kaikki olisi 100% valmista jouluun mennessä.
Sepistö

Posts: 621

#1768 • • Sepistö eläin saalistaja

Replying to Kohti unelmakämppää, eli näin ostan / remontoin / sisustan asuntoa:

ville, 23.11.2009 13:16:
---
Sepistö, 23.11.2009 10:48:
itsellänihän siihen meni vuos. :) en tiedä oliko sen arvosta. toki saa just sitä mitä haluaa ja asunnon arvo nousee, mutta kyllä siihen rahaa uppos ja aikaa vielä enemmän. no varmasti nopeemmin selvii jos on yhtään aikaisempaa kokemusta.
---
Jos vuoden "remppaa", silloin tekee kyllä aika paljon muutakin kuin remonttia.... jotain kaksiota / kolmiota tuskin tekee 500h pidempään, vaikka laittaa ihan jokaisen pinnan uusiksi. Joku pienempi pintaremppa (maalaa seinät, ovet, vähän pakkelia jne) + keittiö syntyy ehkä puolessa tästä, jopa alle.noo, suosittelen kyllä varautumaan siihen et aikaa ja rahaa kuluu tuplasti enemmän ku mitä laskeskeli, ainakin jos ei tiedä tarkalleen mitä tekee.

vanhat talot on vähän ku suklaarasia - koskaan ei tiedä mitä tulee vastaan ku alkaa yhtä kulmaa avaamaan. :)
Freja

Posts: 8,774

#1769 • • Freja Sihteeri
http://oikotie.paperjam.fi/unelmakohde/

"Valitse unelmiesi koti ja voita 5000 euroa"

Pääsinpä ainakin haaveilemaan, jos ei muuta. Oikeaa unelmien kotia en kyllä löytänyt omilla hakukriteereilläni, mutta ees jotain suuntaa antavaa. Mikäs siinä jos voittas 5000e. :)

--
Let´s see colours that have never been seen
Let´s go to places no one else has been

ville

Posts: 3,780

#1770 • • Edited ville olen oikeasti ujo
Doniin, kamat muutettiin sisälle viikonloppuna ja otin pari kuvaa kun kämppä oli siivottu ja lattialla levitetty suojat:

http://share.ovi.com/album/Villepartanen.Remonttia-Rivar

Remppabudjetissa ylitys tuntuu olevan taas suht reilu, arvio 30% tällä hetkellä. Ylitykset syyt kuitenkin suht järkeviä ja asioita joita ei kannattanut jättää tekemättä:

- 1/3 sähköihin: Vanhat sähköt eivät olisi kestäneet mitään ja kun sähköja alettiin tehdä, oli parempi tehdä kerralla hyvin. Uusia vetoja tuli hirvittävä määrä ja samalla uusittiin valokatkaisijat tukemaan kotiautomaatiojärjestelmää. Automaatiopuoli ei tässä lopulta hirveitä maksa, todennäköisesti säästää itsensä takaisin jokusen vuoden aikana alentuneena sähkölaskuna

- 1/3 putkiin: Asunnossa tehtiin putkiremontti jo nyt, yhtiössä vasta vuosien päästä. Toki olisi voinut jättää nyt tekemättä ja säästää nyt 3000e, mutta parin vuoden päästä tämä 3000e olisi ollut 6000e kun paikat olisi pitänyt repiä ammattivoimin auki ja raskaalla remppaorganisaatiolla. Lisäksi asuinmukavuus olisi kärsinyt, nyt meidän remontissa putkiremontti on runkoviemärin pinnoitusta vaille valmis eli asunto on 100% asumiskuntoinen putkiremontista riippumatta

- 1/3 kaikkia pikkusälää: Vaikka sitä laski jokaiseen huoneeseen ylimääräisen tonnin "sälään", jostain syystä niitä pikkukuluja vaan tuppaa asteen liikaa. Yksittäisiä suuria menoeriä tuli mm työkonevuokrista (1000e), uusista työkoneista (500e) ja joka kerta kun on käynyt bauhaussisa, sinne on mennyt 200-300e.
ville

Posts: 3,780

#1771 • • ville olen oikeasti ujo
Alkaa palaa aikaa suht runsaasti yksityiskohdissa, eilen ähersin loppuun keittiön välitilan valot ja niihin liittyvät sähköt:

http://share.ovi.com/album/Villepartanen.Remonttia-Rivar

Jäljellä olevat asiat senkuin vähenee:

- Yläkerran ovien lyhentäminen
- Kaikkien ovien ja ovenkarmien maalaus
- Vessojen katto- ja ikkupuitemaalaus
- Vessojen kiintokalusteiden asennus
- Pikkuvessan patterin puhdistus ja maalaus
- Käyttövesiputkien kytkeminen
- Lattialistat
- Portaikon maalipesu, maalaus ja päällystäminen
- Vaatekaappien kasaus
- Keittiön välitila

Huomenna tulee kaikki kämpän vaatekaapit (17!), joten loppuviikko meneekin varmaan niiden kasaamisessa. Tarkoitus saada kasattua suht nopeasti jotta päästään tyhjentämään muuttolaatikot... tällä hetkellä niistä kertyy kuitenkin 13,5e/päivä vuokraa eli viikkotasolla suht runsaasti.
Daniel Braun

Posts: 1,626

#1772 • • Edited Daniel Braun wednesday?
Hitaasti mutta varmasti...

Kuukaus vierähti, päivät loppui kesken joten kamat oli muutettava keskeneräiseen asuntoon.
Vielä olis jäljellä keittiön seinän tasoitus ja maalaus, loppujen keittiökaappien kasaus ja asennus, välitilan pinnoitus ja koneiden kytkentä.
Samoin työtasot pitää sahata kokoonsa, vahata ja kiinittää paikalleen...
Myös jalkalistat uupuu ja se kylppärin ovi.
Kunhan sen oven sais noukittua rautakaupasta matkaan ja asentelis paikalleen.

Kyl tää tästä, jouluksi kun on valmis niin riittää mulle :)
Ongelmana on kyllä tässä proggiksessa ollut aika, duuni+remontti ei o hyvä yhdistelmä.
Ja kun vielä pakkaa sekoittaa myöhästyneet tavarantoimitukset ja oma laiskuus ni lopputulos on selvä.
Onneksi on ns asuttavassa kunnossa, budjetista jäljellä n 300,- ja tosiaan hieman maalia ja jalkalistoja pitäis ostaa.
Joten hyvässä budjetissa mentiin.

Tietysti kaikenmoista pikkusälää ja säätämistä on vielä hankittavana, joten budjetti ylittyy snadisti, mut onneksi säästöistä voi repiä rahaa siihen.

Onneksi on neljän päivän vapaat edessä, joten saa melkolailla kaikenmoista tehtyä :)


edit: niin ja tekemättä saunan uudistus.
Mut se menee vaiheeseen: sit kun on aikaa.
Eli vanhojen seinäpaneelien uudelleen sävyttäminen, uudet lauteet ja uus kiuas.
Joten helppo ja nopia uunistus pikkusaunaan...
$

Posts: 1,802

#1773 • • $ Destination weekend!
Tässä on 95% valmis kämppäni (tai lähinnä lähikuva olohuoneesta). Itse kuva on syyskuulta ja pieniä muutoksia on tullut kuten parven alle kunnollinen työpöytä, kirjahylly(taso) ja Pantonin valkoinen tuoli. Mitään pintoja en uusinut, kunhan nyt rakensin parven. Tikapuut ovat pilarin takana. Tilaa on 25,5m2 ja huonekorkeutta 3,25m. Olen oikein tyytyväinen ja tuntuu kodilta.
Daniel Braun

Posts: 1,626

#1774 • • Daniel Braun wednesday?
Tätä tää on taas.
Neljä viikkoa venailin kylppärin lasiovea.
Tänään kävin noukkimassa sen rautakaupasta.
Tilauksella 8x21 ja kotiin roudattuani huomasin ton olevan 9x21.
Tosi jees *eiei*
Nyt pikkiriikkisen asunnon ahtautta lisää lattialla paketissa makaava väärän kokoinen ovi.
Rautakauppaan maanantaina soitettava ja selvitettävä tilanne.
Noukkikoot rojunsa täältä pois keinolla millä hyvänsä ja uus ovi asap mulle kiitti.

Keittiön kaapistot kasattu, osa aseteltu jo paikalleen muttei kiinnitetty.
Tasot joutuis pätkiä mittaansa, seinät maalata ja sitärataa.
Kyl tää tästä etenee, kunhan viel ton kylppärin oven vihdoinkin sais paikalleen...
Avatar
#1778 • • Edited Reivaaja Guest

Replying to Kohti unelmakämppää, eli näin ostan / remontoin / sisustan asuntoa:

eevuski, 9.12.2009 18:05:
Vinkkejä opiskelijoille*vink*!

http://www.avotakka.fi/kodit/vain-parasta-opiskelijan-asuntoonNo huhhu.

''Edes viiden kilometrin etäisyys Turun keskustasta ei ollut autoilevalle naiselle ongelma''

(Ja kyllä nään tossa pientä sarkasmia, kuin toimittaja ei olisi niin kauheen mielellään juttua kirjottanu. Ja kateellinen oon ansaitsemattomasta statuksesta, en omaisuudesta :P)
KooKie

Posts: 4,338

#1779 • • KooKie aka. Petress Pan

Replying to Kohti unelmakämppää, eli näin ostan / remontoin / sisustan asuntoa:

eevuski, 9.12.2009 18:05:
Vinkkejä opiskelijoille*vink*!

http://www.avotakka.fi/kodit/vain-parasta-opiskelijan-asuntoonHahahah ai perkele, kun iskikin kateuskärpäsen purema. :D

--
To wake into the neverending grace,
to see the sounds and to feel the light.
Paradise aint a place, it is a state of mind.

Here I come - as good as always and always better than ever!

Timce

Posts: 5,380

#1780 • • Edited Timce
Pikku-Sabrina..Voi vittu, että alkoi vituttamaan. No, eipä kai siinä mitään. Jokainen tekee ylimääräisellä rahallaan mitä haluaa, mutta kun ottavassa päässä on Pikku-Sabrina, joka autoilee isän ostamalta kämpältä, isän ostamalla [insert premium automerkki]:lla keskustaan kouluun, alkaa mieleen hyökimään ajatuksia, jotka muistuttavat elämältään Meksikolaisen vankilan arkipäivää ja tapoja, kun sellikaveria muistutetaan toverillisesti, että "kukas se isäntä tässä meidän yksiössä taas olikaan."

...errrr...Mihis me jäätiinkään? Eli lyhyesti: Kyllä, olen kateellinen. :D

--
-Cook the man some fucking eggs-

-Jake the Muss