Mark:
paljos aattelit ottaa porukkaa kehiin...? jos vaikka hmm.. 6 bissee / tunti, niin paris tunnissa 12 bissee, n. 3,5e / kpl = 42e.. jolloin sulla tartteis n. 2380 frendiä mukana, WOU!
Bissee? Kuka hullu juo bissee
Ja jossain räkälässä halvalla?
Kun taskussa on 100 000 ?
Puhumattakaan tuosta 6 bisseä / tunti -tahdista jonka
osoitan naurettavaksi joka keskiviikko Everissä
Eijei, hommahan toimii niin että siltä istumalta Alexander
Nevskiin, pöytään pullo Dom Pérignon Vintage 1959:ää (hinta
ravintolassa ~1800) ja sitä niin kauan kuin ravintolassa
pulloja riittää - tarvittaessa voidaan tyytyä Vintage 1962:een,
jonka ravintolahinta on köyhät 1500 / pullo.
Noita pulloja tunnetusti on helsingissä rajallinen määrä,
joten joutunemme jo alkuvaiheessa siirtymään
punaviineihin, joista mainio vaihtoehto onkin Pomerolin
Chateau Petrus vintage 1986, joka tosin maksaa vain n.
1000 /pullo mutta kyllähän sitä paremman puuttessa juo
kun on kiirekin.
No, ehkä kun Nevskissä ollaan niin syödäkin voisi, esim.
menu peterhoff sopisi mainiosti tällaiseen pikku
illanviettoon:
alkuruokana
Blini, siianmätiä, smetanaa ja punasipulia
pääruokana
Entrecôte, friteerattua perunaa ja munakoisokaviaaria
ja jälkiruoaksi
Lagavulin-crème brulé, veriappelsiinisorbettia
eikä tule edes kalliiksi pikku purtava, menun hinta n. 50
per henkilö. Jos olisi enemmän rahaa käytettävissä, ei
tarvitsisi tyytyä näihin budjettimenuihin, vaan
voisimme tilata kaikille alkupaloiksi sevruga-kaviaaria
pääruoaksi vaikka karhustroganovia, ja jälkiruoaksi
passionpannacotta, passiohedelmäkeittoa ja tahiti-
vaniljamousse, jolloin yhden annoksen hinnaksi tulee
jo pyöreät parisataa euroa.
Eikä pikku kulinaristikerhomme tietenkään
voi jättää huomioimatta kuubalaisia pikku ystäviämme,
noita Hoyo de Monterreyn mainioita poskiontelon-
syöpää aiheuttavia luxussikareita (Particulares Edicion
Limitada, hinta ~30 / kappale).
Jos siis oletetaan, että saan liikkeelle kolmekymmentä
kulinaristia lyhyellä varoitusajalla, ja oletamme että
kukin syö yhden aterian ja polttaa kaksi sikaria, saamme
jo ennen alkoholijuomiin tarttumista kulutettua miltei
3000 euroa.
Tämä on toki vasta alkua, sillä tunnetusti ammattilainen
pystyy tunnissa nauttimaan 15-20 ravintola-annosta
alkoholia (tämän olen todistanut jo useita kertoja ja tulen
tarvittaessa todistamaan jatkossakin
), joten
seurueemme kuluttaa siis pyöreästi n. 500 ravintola-
annosta tunnissa, 1000 ravintola-annosta kahdessa
tunnissa. Mikäli dom perignon vintage 1959:ää riittäisi
koko illaksi, olisi yhden annoksen hinta n. 216 .
Ko. tuotettahan ei kuitenkaan montaa pulloa ole, joten
joudumme tyytymään edullisempiin mutta helpommin
saatavilla oleviin juomiin, joilla niilläkin saadaan hinnaksi
yli 100 per ravintola-annos. Näin siis voisimme jopa
tinkiä hiukan juomatahdista, siemailla välillä parit
edullisemmat XO Larsenit ja ehkä imailla muutaman
lasillisen 30 vuotiasta Glennfiddishiä, ja siltikin rahat
loppuisivat ennen aikojaan. Ei jäisi edes tippirahoja
tarjoilijatytölle
(Teineille tiedoksi, että juomarahaa
tulee jättää 5-10% laskun loppusummasta, palvelun
tasosta yms. riippuen)
Ja tämäkin oli vielä suht' budjetti-ilta, Helsingissä kun
ollaan. Jos olisin Lontoossa tai Tokiossa saadessani rahat
kouraan, niin saisin koko summan kulutettua yksinkin
jossain ravintolassa.
Bisseä... 6 tuoppia tunti... Vieläkin naurattaa
[muokattu 27.1.2003 21:59]
[muokattu 27.1.2003 22:15]