Cert-fi kehottaa luopumaan IE:stä toistaiseksi

46 posts, 3 pages, 12,797 views

Avatar
#21 • • GoA Guest
Juu eipä täälläkään IE:lle ole tarvetta muussa muodossa kuin Windows Updatea varten. Muutenkin tuo XP:n asennuspaketin kooksi on saatu vaivaiset 170 mt. Onpi muuten windows vähän nopeampi asentaa ja käyttää tuon jälkeen. Tuon pystyy hoitamaan nlite nimisellä ohjelmalla jos riittää mielenkiintoa säätämiseen. Ja Firefox on ollut jo kohtuu pitkään käytössä. Se on vain niin mukautettava ja nopea että minä tykkään siitä kuin hullu puurosta.
jUSSi

Posts: 1,377

#22 • • jUSSi äkäinen vanhus

Ana-5000:
---
jUSSi:
Mihin internetissä tarvitaan drag-n-drop toiminnallisuutta? Saattaa ehkä olla hyödyllinen jonkun ison firman intranetissä..

---


Katsos kun voidaan tehdä 400px iso ostoskorikuvake nettisivun alareunaan ja tuotteet esitellään tuotetta kuvaavina pikkukuva-ikoneina, joita tarkastellakseen ne voi KÄTEVÄSTI raahata esim. sen 400px suurennuslasin alle joka avaa popup-ikkunen (200x200) mihin aukeaa tuotetiedot (kolme riviä, 40 merkkiä 7px fontti) ja teemamusiikki kyseisen tuoteperheen mukaan. Nää kaikki on värikoodattu tuotteen koon, valmistajan ja materiaalin mukaan (Paitsi tuotteen väri, joka esitetään eläinsymbolina)

Sit voidaan esim. linkit raahata "mun linkit"-kansioon, mikä voidaan käteväsit synkronoida viidellätoista klikkauksella palm pilotin kanssa (os-version 1.2, 1.3b 2.5alpha build 1381).

URL on staattinen, ikkunoitu, leijuva ja sisältää skandeja.



ja voi vinde ku mä tarviin tollasta :DD
sts

Posts: 7,969

#23 • • sts Sama pyynti aitta!

Dorka:
juu ja muilla saiteilla ilmoitetaan, että haavoittuvuus ei koske SP2:sta.



Itseasiassa moni site on ilmoittanut nyt myöhemmin siitä matoversiosta joka on muokattu taruttamaan sp2.

Tai mahdollistaa ohjelmien asentamisen ilman käyttäjän tietoa sp2:n
Avatar
#24 • • Dorka Guest

jUSSi:
No, se on sitten niin, että saitit mitkä vaativat IE:n toimiakseen eivät näy ainakaan allekirjoittaneen koneella. Eikös tuo selaimen integrointi käyttöjärjestelmään jo todettu monopoliaseman väärinkäytöksi?


Tässä on se ongelma et monet saitit vaativat hirveästi koodaamista jotta toimivat kaikilla nettiselaimilla mahdollisimman hyvin, mutta nettiselain asettaa liian suuret rajoitukset yritysten "ohjelmistoihin". Samoin taas tavalliset windows ohjelmat ovat liian rajoittuneita taas levittämisen ja ylläpidon kannalta. Tähän tuleekin nyt muutoksia, nyt .NET Frameworkin aikakaudella on voitu asentaa softaa esim vain linkkiä klikkaamalla jolloin se lataa ohjelman nettiselaimen kautta windows:n jolloin saadaan jaettua softaa ja päivitettyä suurille käyttäjämassoille vain päivittämällä ohjelman palvelimesta. En puhu nyt siitä, että nettiselain integroidaan käyttöjärjestelmään (itseasiassa näinhän on jo nyt) vaan se, että tavalliselle käyttäjälle tavallisten windows ohjelmistot ja nettiselain softan rajat hämärtyvät molempien ruvetessa käyttämään molempien vaihtoehtojen parhaimmat ominaisuudet.

Longhornin aikakaudella tulee click one deploymentti joka tekee edellä mainitun, mutta vieläkin helpommin - näin windows softapuolella. samaan aikaan mikkisofta tuo nettiselaimiin ziljoonan "visuaalisia" toimintoja jolla ei välttämättä perus funktionaaleja lisätä vaan "käyttäjäystävällisempiä" käyttöliittymiä kankeeseen nettiselaimeen. Mitä linux ihmiset unohtaa AINA on käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, jos asiakas saa valita erittäin helppokäyttöisen ohjelman, kuin paljon enemmän ominaisuuksia sisältävän ohjelman mutta hankalammalla käyttöliittymällä niin asiakas valitsee erittäin suurella todennäköisyydellä sen helpommin käytettävän ohjelmiston.

Ja ei tuo longhorn *nix-yhteisöä kaada sitten millään. Kohderyhmät eivät kohtaa. Sitäpaitsi, mm. IBM:n ja Sunin siirtyessä yhä enemmän avoimen softan käyttöön (Sun aikoo muuten julkistaa solariksen sorsat) ei suljettu koodi syrjäytä yhtään mitään. Suljetut ja avoimet softat tulevat tod.näk. elämään rinnakkain hamaan tulevaisuuteen asti.

ja avoimen koodin edut ovat kiistattomia suljettuun koodiin verrattuna.


Tästä aiheesta voisi kiistellä hautaan asti, mutta on väärin sanoa että avoin koodi olisi kiistattomasti parempaa kuin suljetun. Tästä isot talot kiistelevät keskenään eikä mitään fiksua "ratkasua" asiaan ole tullut. Itse en mikkisofta fanaattisuudesta huolimatta ole kallistunu kummankaan ideologian puolelle. Mut en menis missään nimessä sanomaan, että avoin olisi parempi kuin suljettu koodi tai toisinpäin.

Monet firmat myös käyttävät avointakoodia, koska mitään muuta mahdollisuutta niillä ei ole elää kuin yhdistää voimansa mikkisoftaa vastaan. Kaikki tietää netscapen tarinan, samaa on tapahtumassa sun:lle ja IBM on myös hätää kärsimässä sen omien DB2 ja WebSphere ohjelmistojensa kanssa. Novell aivan sama tarina, Mikkisoftan Active Directoryn julkaisemisen jälkeen Novell o sukeltanu rankasti. Oracle on hätää kärsimässä uusien asiakkaiden kanssa ja varsinkin pienien firmojen sektorilla minkä se o käytännössä hävinny Mikkisoftalle.

MUTTA

Tässä onkin tullut uusi ongelma, se että monet isot firmat jotka ovat käyttäneet teknologiaa novellilta, oraclelta, ibm:ltä jne jotka ovat päivittämässä tai valitsemassa tulevaisuuden arkkitehtuuria omille järjestelmilleen eivät tiedä mitä valita, kun markkinatilanne on erittäin sekava. Se on kaikkien kannalta erittäin huonoa, kun kumpikaan leiri ei saa asiakasta vaan asiakas odottaa tilanteen selkiytymistä jolloin nyt viimeaikoina Microsoft on ruvennu tekemään yhteistyötä ja allainsseja kilpailijoidensa kanssa - mutta pidemmällä juoksulla tämäkin kääntyy mikkisoftan eduksi. Ajanmittaa, myös vanhat isot yritykset jotka eivät ole käyttäneet mikkisoftan teknologiaa järjestelmissään voivat vähitellen siirtyä mikkisoftaan suht helposti näiden allianssien johdosta syntyneiden erillaisten työkalujen avulla toiseen helposti alustaan, kun aikaisemmin mikkisoftan teknologiaa on ollut erittäin vaikeata käyttää ellei koko infra ole rakennettu mikkisoftan varaan - jota taas suuret firmat eivät ole käyttäneet, kun mikkisoftan palvelinhistoria on ollu todella kehnoa paitsi näitä muutamina vuosina jolloin se on noussu erittäin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi unix rintaman viereen.

Tosin linux / unix friikit on niin fanaattisia, että laajempi business ajattelu jää taka-alalle ja pinnalle nousee enemmän nikkarointinti ja "virittely" millä ei ole yritysmaailman kanssa mitään tekemistä. Mitäköhän esim suurella äänellä toitotetut "X kaupunki siirtyy käyttämään Linux:a" hankkeille kävikään suomessa... eipä siirtyny, jossain jopa suoraan sanottiin että hanke lähti liian innostuneesta it osastosta jossa sitten laskemisen ja muun ynnäilyn jälkeen hallinto päätti toisin. Karvat nousee minulle joka kerta, kun tulee tämäntyylisiä kovaäänisiä huututhreadejä missä mollotetaan mikkisoftaa ja unohdetaan täysin myös linux:n puutteet tai ehkä pitäisikin pistää vastapainoksi ilmoituksia tänne, että lakkaa käyttämästä tätä unix versiota - löydetty jälleen bugi joka mahdollistaa root tason accessin *nauru*
sts

Posts: 7,969

#25 • • sts Sama pyynti aitta!
Firefox on kyllä suht hyvin hallinnu kaiken ie only cräpinkin....

Ja longhorn ei paljoa nettiä muuta, okei tuodaan .net käyttöjärjestämä maailmaan pysyväksi osaksi, mutta 90% koodaajista on .net:istä vähä samaa mieltä kuin .asp:stä tai C#:sta... (Luetaan täyttä epästandardia paskaa)

Kuitenkaan en usko että kovin moni site joka toimii esim .php:llä tai muuta vastaavaa, alkaa vaihtamaan .NET:iin tai johonkin muuhun vähemmä hirveempään sontaan. Pelkästään jo .NET:in vaatima IIS on riittävä kirosana isoille firmoille olla siirtymättä siihen. Jopa BEA:n weblogic server on fiksumpi vaihtoehto isoille firmoille (joka sekin on kyllä hirveä) kuin IIS, joka on reikänen ku emmental juusto.
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#26 • • Aziz Combat Fighter

jUSSi:
ja voi vinde ku mä tarviin tollasta :DD



Totta helvetissä tarviit! Ja jos luulet ettet tarvii, ni oota vaan! Kohta tulee Flash FXP-4000 PLATINUM EDITION jonka clientti vie 500 megaa ja jonka avulla mainostaja pystyy hallitsemaan sun printteriäs ja puukottamaan sua naamaan jos et heti osta tuotetta!
Karski

Posts: 6,049

#27 • • Edited Karski Pomon kätyri

sts:
Kuitenkaan en usko että kovin moni site joka toimii esim .php:llä tai muuta vastaavaa, alkaa vaihtamaan .NET:iin tai johonkin muuhun vähemmä hirveempään sontaan. Pelkästään jo .NET:in vaatima IIS on riittävä kirosana isoille firmoille olla siirtymättä siihen.



Ei ehkä siirtymään, mutte ei nyt kuitenkaan
vähätellä .NET-ratkaisujakaan.
Meillä on tällä hetkellä menossa 5
.NET -pohjaista intranet-projektia monikansallisille
konserneille, joita ei mitenkään voi pitää
työntekijämäärän ja liikevaihdon perusteella
enää minään nyrkkipajoina. Yllättävän isojen
firmojen www-saititkin kuitenkin pyörii
IIS:n päällä, ja etenkin intra-ratkaisuissa
toi tarjoo monia etuja.

Ne 'oikeet koodaajat' kun ei yleensä
vastaa muutenkaan mistään Internet/intranet/extranet-
ratkaisuista.

--
Paid by the Alliance
to slay all the giants.

JustinSan

Posts: 822

#28 • • Edited JustinSan Nullius in verba
Huomatkaa toki, että Cert ei kehoita ihmisiä hautamaan IE:tä lopullisest, hakemaan soihdut ja talikot ja ryhtymään microsoftin vastaiseen lynkkausrintamaan, vaan lähinnä toistaiseksi ainakin käyttämään turvallisempia softia kunnes tuo vika on saatu fiksattua. Toki uusia tulee ja suurin osa niistä kohdistetaan muutenkin microsoftin tuotteisiin sen saaman "statuksen" ansiosta. Uskoisin, että ei ne opera tai firefoxikaan loppujenlopuks olei sen turvallisempia. Siis siinä mielessä, että kyllähän niilläkin varmasti omat haavoittuvuutensa ovat, mutta niihin ei kohdistu läheskään niin paljon painetta kuin exploderiin.

Mutta toi käyttäjäystävällisyys on kyllä aika tärkeä pointti, vaikka windowskin on omalla tavallaan välillä uskomattoman rasittava laitos, on yleinen käyttömukavuus kuitenkin erinomainen kun vielä rupeaa tarkemmin miettimään kuinka valtaisa systeemi sekin on.

Toisaalta tuo käyttömukavuus on myös yksi syy miksi en exploderia käytä: ne tabit... ei voi olla niin vitun vaikea pulttaa niitä tabeja siihen selaimeen *nauru* Mun tapana kun on avata melkein aina kaikki linkit uudelle sivulle ja exploderilla se tarkoittaa joka kerta kokonaan uutta selainikkunaa joka on esim. ihan vitun esim. rasittavaa esim.
*sydän* Tabit *sydän*

--
"Brevior saltare cum deformibus mulieribus est vita."

jUSSi

Posts: 1,377

#29 • • jUSSi äkäinen vanhus

Tres:
---
sts:
Kuitenkaan en usko että kovin moni site joka toimii esim .php:llä tai muuta vastaavaa, alkaa vaihtamaan .NET:iin tai johonkin muuhun vähemmä hirveempään sontaan. Pelkästään jo .NET:in vaatima IIS on riittävä kirosana isoille firmoille olla siirtymättä siihen.
---


Ei ehkä siirtymään, mutte ei nyt kuitenkaan
vähätellä .NET-ratkaisujakaan.
Meillä on tällä hetkellä menossa 5
.NET -pohjaista intranet-projektia monikansallisille
konserneille, joita ei mitenkään voi pitää
työntekijämäärän ja liikevaihdon perusteella
enää minään nyrkkipajoina. Yllättävän isojen
firmojen www-saititkin kuitenkin pyörii
IIS:n päällä, ja etenkin intra-ratkaisuissa
toi tarjoo monia etuja.



Kyllä .NET käyttäjiä riittää, mutta kaikkein todennäköisimmin nimenomaan intraverkoista.
jUSSi

Posts: 1,377

#30 • • jUSSi äkäinen vanhus

Dorka:
Tässä on se ongelma et monet saitit vaativat hirveästi koodaamista jotta toimivat kaikilla nettiselaimilla mahdollisimman hyvin, mutta nettiselain asettaa liian suuret rajoitukset yritysten "ohjelmistoihin".



Ja syynä on se, että IE ei ole noudattanut standardeja ja mahdollistaa paska koodin kirjoittamisen. Jos yrityksen tarkoitus on palvella asiakkaita, ei sen kannata rajata ulos muiden selaimien käyttäjiä. Ja koodaajat sitten koodaavat yhteensopivia saitteja, koska siitä heille maksetaan.

Dorka:Samoin taas tavalliset windows ohjelmat ovat liian rajoittuneita taas levittämisen ja ylläpidon kannalta. Tähän tuleekin nyt muutoksia, nyt .NET Frameworkin aikakaudella on voitu asentaa softaa esim vain linkkiä klikkaamalla jolloin se lataa ohjelman nettiselaimen kautta windows:n jolloin saadaan jaettua softaa ja päivitettyä suurille käyttäjämassoille vain päivittämällä ohjelman palvelimesta.



Eikö tämä ole ollut jo vuosia arkipäivää? Ainakin meidän firmassa tarvittavat päivitykset on vuosia ajettu pakolla kaikille verkon koneille. Samoin softat on jo vuosia asentunut minkä tahansa selaimen läpi klikkaamalla linkkiä, joka vie suoraan installeriin?

Dorka:Longhornin aikakaudella tulee click one deploymentti joka tekee edellä mainitun, mutta vieläkin helpommin - näin windows softapuolella. samaan aikaan mikkisofta tuo nettiselaimiin ziljoonan "visuaalisia" toimintoja jolla ei välttämättä perus funktionaaleja lisätä vaan "käyttäjäystävällisempiä" käyttöliittymiä kankeeseen nettiselaimeen. Mitä linux ihmiset unohtaa AINA on käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, jos asiakas saa valita erittäin helppokäyttöisen ohjelman, kuin paljon enemmän ominaisuuksia sisältävän ohjelman mutta hankalammalla käyttöliittymällä niin asiakas valitsee erittäin suurella todennäköisyydellä sen helpommin käytettävän ohjelmiston.



Ei käyttöliittymä voi määritellä toiminnallisuutta, tai voi, mutta tuloksean on todennäköisesti aika paska softa. Softan täytyy tehdä se, mihin se on tarkoitettu, nopeasti ja tehokkaasti.

Dorka:Monet firmat myös käyttävät avointakoodia, koska mitään muuta mahdollisuutta niillä ei ole elää kuin yhdistää voimansa mikkisoftaa vastaan. Kaikki tietää netscapen tarinan, samaa on tapahtumassa sun:lle ja IBM on myös hätää kärsimässä sen omien DB2 ja WebSphere ohjelmistojensa kanssa. Novell aivan sama tarina, Mikkisoftan Active Directoryn julkaisemisen jälkeen Novell o sukeltanu rankasti. Oracle on hätää kärsimässä uusien asiakkaiden kanssa ja varsinkin pienien firmojen sektorilla minkä se o käytännössä hävinny Mikkisoftalle.



Ja mikään ei ole huonompi asia markkinoille kuin ehdoton monopoli. Varsinkaan kun se harvoin on se paras tuote mikä voittaa.
whispering

Posts: 871

#31 • • whispering Super Juusto

jUSSi:
Eikös tuo selaimen integrointi käyttöjärjestelmään jo todettu monopoliaseman väärinkäytöksi?


Näin muistelisin. Noin kävi ainaki Windows Media playerille -> http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=60102

"Yhtiölle lätkäistiin 497,2 miljoonan euron sakko ja sitä vaaditaan repimään Media Player -ohjelma irti Windowsista."
sts

Posts: 7,969

#32 • • sts Sama pyynti aitta!

Tres:
-clips-



True true... Yleensähän nuo päätökset tehään manageri tason puolella jossa oikeasti kukaan ei tiedä mistään mitään, nim.
ollut töissä eräässä suomen surimmasta it-alan yrityksessä.
Avatar
#33 • • Dorka Guest

sts:
Ja longhorn ei paljoa nettiä muuta, okei tuodaan .net käyttöjärjestämä maailmaan pysyväksi osaksi, mutta 90% koodaajista on .net:istä vähä samaa mieltä kuin .asp:stä tai C#:sta... (Luetaan täyttä epästandardia paskaa)

Pelkästään jo .NET:in vaatima IIS on riittävä kirosana isoille firmoille olla siirtymättä siihen. Jopa BEA:n weblogic server on fiksumpi vaihtoehto isoille firmoille (joka sekin on kyllä hirveä) kuin IIS, joka on reikänen ku emmental juusto.


Ei .NET vaadi IIS:ä vaan ASP.NET vaatii IIS:n. C# ja ASP.NET on osa .NET järjestelmää joten en oikein ymmärrä tuota sinun ensinmäistä lausetta. .NET on yksinkertaisettuna helvetin iso kirjasto mitä käytetään ASP.NET / WinForm.NET ohjelmissa joita koodataan VB.NET / C# / Java.NET jne. kielillä. C# on Mikkisoftan uusin pääohjelmointikieli joka on sertifioinnissa enkä muista nyt onko jo saanut "standardin" statuksen.

IIS:n suhteen, uus IIS6 on aivan loistava. Noi ylläolevat teknologia on muuttamassa rankasti myös tavallista webi hostaamista. Nyt on tullu uusia hostaus firmoja joiden pääjärjestelmät käyttää täysin .NET teknologiaa jotka eivät ole kovin pieniä firmoja. Monet maailman suurimmista hostaus firmoista on siirtyny käyttämään .NET järjestelmää (ollu tiiviissä yhteistyössä Microsoftin kanssa .NET beta ajoista lähtien). Tavallinen netti hostaus on muuttumassa dynaamisien sivustojen hostaamiseen missä Mikkisofta o ruvennu jylläämään ja sitä myötä tavallisten hostausfirmojen "toimenkuvakin" on muuttunu eli tavallisesta scripti ja html hostaamisesta tarvitaankin tietokanta-asiantuntijoita asiakkaiden sivustojen ylläpitoon ja tietotaitoa erillaisten teknologioiden ylläpidossa. Tähän Mikkisofta on satsannu aivan pirusti - ja se näkyy.

Mitä muuta .NET tulee niin se ei ole levinny niin nopeasti, kun Mikkisofta olisi halunnu joten siihen liittyy myös nämä allianssit mitä edelliseen postaukseen laitoin. Tällä yritetään nopeuttaa .NET järjetelmään siirtymistä isoissa firmoissa, mutta se tulee väistämättä halusi tai ei. Nykyään ite oon huomannu et monet ajurit jne. jo vaatii, että .NET Framework on asennettuna tai muuten laitteiden "ohjauspaneelit" jne ei toimi (viimeksi eteentullu oli ATI:n ajurit). Ihmisillä on liikaa vanhoja mielikuvia mikkisoftasta eikä oikein ajantasalla olevaa käsitystä tämänhetken ja tulevasta mitä nyt on tulossa. NT on paska, IIS1-5 aivan kauheita, Windows 2000 AD bugitti, Win95, 98, ME! aivan kauheita rävellyksiä, mutta hassua että näilläkin tuotteilla mikkisofta on vain vankistanu omaan markkina-asemaansa.

Itse en esim. voinu koskea Exchange 2000:n, mutta 2003 on aivan loistava. Uusin palomuuri ISA Server 2004 taitaa olla parasta koodia mitä Mikkisofta on ikinä tehny. Voittaa ominaisuuksissa minkä tahansa rautapalomuurin jne. mutta nämä tuotteet ovat max. 2 vuotta vanhoja ja se on sääli, että monille on jääny silti vieläkin 90 luvun tuotteet mieleen.
jUSSi

Posts: 1,377

#34 • • Edited jUSSi äkäinen vanhus

Dorka:
...



Ihan hyviä pointteja, mutta minä en vain voi sulattaa monopoliasemaa millään liiketoiminnan alalla enkä sen käyttöä voiton edistämiseen.

Sanelupolitiikka ei toimi ja liiketoiminnan tulisi aina olla asiakaslähtöistä. Minulla ainakin keittää heti, jos joku yrittää tyrkyttää jotain mitä en tarvitse.
Avatar
#35 • • Dorka Guest

jUSSi:
Ihan hyviä pointteja, mutta minä en vain voi sulattaa monopoliasemaa millään liiketoiminnan alalla enkä sen käyttöä voiton edistämiseen.

Sanelupolitiikka ei toimi ja liiketoiminnan tulisi aina olla asiakaslähtöistä. Minulla ainakin keittää heti, jos joku yrittää tyrkyttää jotain mitä en tarvitse.


No minusta joku Windows MediaPlayerin lisääminen käyttöjärjestelmään ei ole monopoliaseman väärinkäyttöä mitenkään vaan edelleen käyttöjärjärjestemän ominaisuuksien lisäämistä josta on kuluttajille hyötyä. Jos kuluttaja haluaa itse laittaa siihen jonkun toisen softan niin lataa sitten netistä, mutta entäs nämä käyttäjät joilla ei ole tätä mahdollisuutta? Niillä olisi esim. XP vaikka mitään mediasoitinta.

Se missä menee monopoliaseman väärinkäytön raja on aika häilyvä eikä sitä nykyään mikkisofta puolelta nykyään voi hirveästi ymmärtää ellei osaa katsoa pitkälle tulevaisuuteen ja jos ei tiedä mitä mikkisofta on tuomassa markkinoille. Miten mikkisofta on päässyt tähän asemaan on kummiskin johtunu sen innovatiivisuudesta ja myös siitä, että sen kilpailijat on mokannu strategisissa päätöksissä pahasti. Minä en ole ymmärtäny just Novellia miksi se ei ole siirtynyt paljon aiemmin just linux firmojen kanssa yhteistyöhön ja lisänny AD:ta vastaavan järjestelmän linux:lle. Jos esim tämä olisi niin Oracle ja muut softat olisi voitu todella tiukasti integroida Linux:n niin, että se kilpailisi todella tiukasti koko Mikkisofta rintamankanssa. Mikkisoftalla, kun sen suurinvaltti on se et se on niin tiukasti integroitu, aiemmin siitä tuli hirveästi ongelmia, mutta ohjelmien parannettua muutamien versioiden alla on se aika tappava kombinaatio linux rintamalle.

...tosin tässä tapauksessa miksi kävi niin, kuin kävi niin monet suuret firmat oli liian lyhytnäköisiä eikä osannu ennakoida, että mikkisoftasta kasvaa näin suuri ja hallitseva. Novell oli aikoinaan liian ylimielinen omaan osaamiseensa eikä se edes Windows 2000:n tultua julki tehny juuri mitään vaan nauro mikrosoftin "rävellykselle". Oracle ei ottanu pitkiin aikoihin huomiota pienempiä yrityksiä ja vaikka se oli kaikkien tiedossa miten se oli kallis ja erittäin vaikea käyttää ellei ollu Oracle guru ei asialle tapahtunu mitään - kun vasta nyt... kun on jo liian myöhäistä. Mitä SUN on tehny? No ne sentäs sai aikaseks J2EE:n minkä kanssa ne on tiiviissä yhteistyössä Oraclen ja muiden kanssa (on tullu viimepäivinä Oracle Developer Days kutsuja missä kerrotaan J2EE ja Oracle ingroinnista - eikä oo aikasemmin ikinä tullu moisia kutsuja) jotta saadaan edes jonkinlainen vastaava kilpailija .NET alustalle missä ne on onnistunu hyvin, kun kummiskin maailmalla on paljon vanhoja soveluskehittäjiä jotka haluavat pysyä Unix puolella. IBM onkin sitten jääny aivan paitsioon omalla DB2:lla ja WebSpherillä jonka markkinaosuus tippuu kokoajan eikä mitään parannusta näy, toimi aikasemmin järeillä Unix järjestelmillä missä hinnat oli aivan pilvissä ja nykyään vastaavat järjestelmät voidaan toteuttaa J2EE:llä ja .NET:llä x86 / pc pohjaisilla palvelimilla murto-osalla sillä rahasummalla millä aikasemmin... mutta johtuiko tämä kaikki mikrosoftin monopoliasemasta? ei minusta vaan enemmänkin mikkisoftan erittäin taitavasta strategisesta johtamisesta, että on saanu monet suuret firman polvilleen silloin, kun se itse oli pieni.

Itse toivoisin näkeväni et linux leiri nyt ryhdistäytyis ja lakkais tappelemasta keskenään josta pahin esimerkki on SCO. Tämä vain antaa mikkisofta lisää etumatkaa, etumatkaa kun on jo nyt aivan tarpeeksi - eikä täällä mainitut 500miljoonan sakot tunnu missään. Mikkisoftan "säästöt" tällähetkellä ovat noin 50 biljoonaa dollaria - se vois halutessaan ostaa koko mediaplayer kilpailijat itselleen (real, musicmatch jne) tosin ei sillä ole siihen tarvetta, kun sillä on jo omaa teknologia osaamista sillä saralla.
Avatar
#36 • • Dorka Guest
...ja itseasiassa tossa ylläolevassa postauksessa on yksi tärkeä pointti suljetun koodin puolesta jos sen osaa tulkita.
jUSSi

Posts: 1,377

#37 • • jUSSi äkäinen vanhus

Dorka:
No minusta joku Windows MediaPlayerin lisääminen käyttöjärjestelmään ei ole monopoliaseman väärinkäyttöä mitenkään vaan edelleen käyttöjärjärjestemän ominaisuuksien lisäämistä josta on kuluttajille hyötyä. Jos kuluttaja haluaa itse laittaa siihen jonkun toisen softan niin lataa sitten netistä, mutta entäs nämä käyttäjät joilla ei ole tätä mahdollisuutta? Niillä olisi esim. XP vaikka mitään mediasoitinta.



Entä jos integrointi estää tasavertaisen kilpailun? Mikkisofta yrittää päästä tilanteeseen, jossa kaikki mahdollinen olisi integroituna käyttöjärjestelmään, joka on itse käyttöjärjestelmän kannalta paskin mahdollinen ratkaisu. Käyttiksen pitää tarjota vain vakaa alusta vapaavalintaisten ohjelmien suoritukselle. Sen sijaan, että se olisi tehty kaikille helpoksi, mikkisofta haluaa tehdä kaiken itse.

Mitä tulee muiden isojen pelaajien liiketoiminnan sähläilyihin, niin se on ikävä juttu, mutta se ei tarkoita sitä, että jonkun saavuttama monopoliasema olisi yhtään hyväksyttävämpi.

Dorka:Itse toivoisin näkeväni et linux leiri nyt ryhdistäytyis ja lakkais tappelemasta keskenään josta pahin esimerkki on SCO.



SCO taitaa olla vain yksi mikkisoftan keinoista lyödä kapuloita kilpailjoiden rattaisiin. On SCO toki muutakin, mutta lähinnä tuo oikeusjuttu on vain kuolevan firman viimehetken rahastuskeinoja jota mikkisofta on kivasti "tukenut".

Dorka:Tämä vain antaa mikkisofta lisää etumatkaa, etumatkaa kun on jo nyt aivan tarpeeksi - eikä täällä mainitut 500miljoonan sakot tunnu missään. Mikkisoftan "säästöt" tällähetkellä ovat noin 50 biljoonaa dollaria - se vois halutessaan ostaa koko mediaplayer kilpailijat itselleen (real, musicmatch jne) tosin ei sillä ole siihen tarvetta, kun sillä on jo omaa teknologia osaamista sillä saralla.



Minä haluaisin tietää mitä käyttäjäkunta hyötyy monopoliaseman saavuttaneesta firmasta? Ei mitään, koska sen ei ole pakko tehdä mitä asiakkaat haluavat, koska ei ole olemassa uhkaa, että joku toinen täyttäisi sen paikan. Sillä ei myöskään ole paineita parantaa ohjelmistoaan vaihtoehtojen puuttuessa.
Avatar
#38 • • Dorka Guest
Tämä keskustelu nyt kääntyy enemmän globalisaation puolelle. Itse olen hyväksynyt globalisaation sen tuomine huonoine asioineen kuin positiivisten. Minun näkemykseni on se että jatkossa ylipäätänsä tässä maailmassa vähitellen hallitsevat suuret monikansalliset firmat. Pienillä firmoilla on myös omat markkinarakonsa enkä ajattele, että maailma olisi täysin muutamien firmojen varassa - mutta näin yleistäen on.

IT-alalla myös ajattelen näin josta eniten laitan ropoja likoon mikkisoftan puolesta ja johon oma koko urakin (tuleva ja mennyt) tukeutuu. Nämäkin on asioita joista voisi kiistellä hautaan asti, mutta loppujenlopuksi ei ole nyt kyse IT:stä vaan yleisesti mitä mieltä on nykyajan "maailmanmenosta". Aina on tilaa hyville yksilöille, mutta jos tämä pieni yksilö rupeaa "härnäämään" isompaa (siis esim. laajentaa yritystään paljon) voi isot pelata pienen firman helposti päivänjärjestyksestä ja tämä on todella arkista nykyään - tämä harmittaa, koska itse olen tämän tilanteen kokenut (nyt en puhu IT alasta) mutta ei siitä nyt voi hirveästi valittaa vaan pitää yrittää pärjätä tässä maailmassa. IT maailma nyt sinänsä on vähän hassu, kun siihen on sotkettu politiikkakin kun siitä on tullut "liian iso" ja "uhka" monille ihmisille jolloin tulee noita sakkotuomioita jne. jotka vain hidastavat väistämätöntä tai näin minä ajattelen.
jUSSi

Posts: 1,377

#39 • • jUSSi äkäinen vanhus

Dorka:
Tämä keskustelu nyt kääntyy enemmän globalisaation puolelle. Itse olen hyväksynyt globalisaation sen tuomine huonoine asioineen kuin positiivisten. Minun näkemykseni on se että jatkossa ylipäätänsä tässä maailmassa vähitellen hallitsevat suuret monikansalliset firmat. Pienillä firmoilla on myös omat markkinarakonsa enkä ajattele, että maailma olisi täysin muutamien firmojen varassa - mutta näin yleistäen on.

IT-alalla myös ajattelen näin josta eniten laitan ropoja likoon mikkisoftan puolesta ja johon oma koko urakin (tuleva ja mennyt) tukeutuu. Nämäkin on asioita joista voisi kiistellä hautaan asti, mutta loppujenlopuksi ei ole nyt kyse IT:stä vaan yleisesti mitä mieltä on nykyajan "maailmanmenosta". Aina on tilaa hyville yksilöille, mutta jos tämä pieni yksilö rupeaa "härnäämään" isompaa (siis esim. laajentaa yritystään paljon) voi isot pelata pienen firman helposti päivänjärjestyksestä ja tämä on todella arkista nykyään - tämä harmittaa, koska itse olen tämän tilanteen kokenut (nyt en puhu IT alasta) mutta ei siitä nyt voi hirveästi valittaa vaan pitää yrittää pärjätä tässä maailmassa. IT maailma nyt sinänsä on vähän hassu, kun siihen on sotkettu politiikkakin kun siitä on tullut "liian iso" ja "uhka" monille ihmisille jolloin tulee noita sakkotuomioita jne. jotka vain hidastavat väistämätöntä tai näin minä ajattelen.



Miksi olet alistunut? Oletko kalvinisti ja uskot, että se mikä tapahtuu on määrätty? Hyväksyt epäkohdat suoralta kädeltä?
Avatar
#40 • • Dorka Guest

jUSSi:
Miksi olet alistunut? Oletko kalvinisti ja uskot, että se mikä tapahtuu on määrätty? Hyväksyt epäkohdat suoralta kädeltä?


En ole alistunu, mutta minusta näin vain on pidemmällä juoksulla eikä siihen loppujenlopuksi voi oikeastaan kukaan pistää hanttiin, kun tämä "kehittynyt" yhteiskuntamalli on sellainen joka väistämättä minusta johtaa tähän lopputulokseen. Niin, kun sanoin niin aina on pieniä pirteitä poikkeuksia riippuen kansallisista mielipiteistä ja markkinaeroista. Paras esimerkki on nyt Hesburger miten se pistää McDonalds:a kampoihin Suomen hampparimarkkinoilla. Tämäntyylisiä yrityksiä tottakait tullaa näkemään myös jatkossa vahvasti globalisoituneessa maailmassa. Itse yritän vain sopeutua ja hyväksyä nämä seikat ja elää sen mukaan - monet ihmiset eivät sopeudu ja lentävätkin ulos koko yhteiskunnasta. Minusta aivan kauheta, mutta nykyisellä menolla entistä vähemmän jää tilaa "eritavalla" ajatteleville ja ns. "taiteilija tyypeille" joka suuri häviö koko yhteiskunnan rikkaudelle.

Taloudellisesti tässä maailmassa jos ei sopeudu maailman menoon niin jotuu todella ahtaalle, onneksi tosin pohjoismaissa on tilaa erillaisille ihmisille, mutta jos otetaan sydäntä lähellä oleva japanilainen yhteiskunta niin karkeasti sanottuna joko olet samanlainen kun muut tai sitten asut sillanalla ellei sinulla ole rikas suku takaamassa elämääsi. En nyt usko, että globaalisesti tähänkään mennään (japanilainen koulujärjestelmähän on kovassa murrosiässä, kun teinit breikkaa pahasti) - mutta hyvinkin voin kuvitella tämän ja pohjoismaiden mallin välimaastoa olevan meillä arkipäivää seuraavan 20-40v sisällä.