ILLUMINATION SSS day two with YVES DE RUYTER @ Tampereen Ylioppilasteatteri 16.7.2004

129 posts, 7 pages, 20,130 views

Illumination

Posts: 241

#121 • • Illumination
Tässä vastauksia eri foorumeilla tulleisiin kysymyksiin:


-miksi lipunhintaa ovella ei ilmoitettu etukäteen:

hinta päätettiin vasta kaikkien ennakkomyyntipaikkojen sulkeuduttua kun tiedettiin ennakkolippujen menekki, joka oli ollut melko suuri. Siinä vaiheessa päätettiin lipunhinta 15 euroa (lippu ei ole ollut missään vaiheessa 17 euroa!).

Korkeammalla lipunhinnalla haluttiin kontrolloida sitä, ettei paikka tule liian täyteen, ja myös ns. tammerfestin känniääliöt eivät tule juovuspäissään pilaamaan bileiden fiilistä. Kyseiseen paikkaan oli erittäin rajattu määrä asiakaspaikkoja!

Muutenkin ennakko 10 euroa oli todella halpa esiintyjiin ja tekniikkaan jne nähden ja sitä olisi pitänyt korottaa silloin kun siirryimme Senssiltä noin 3 kertaa pienempään ja moninkerroin kalliimpaan paikkaan. Emme halunneet kuitenkaan korottaa jo luvattua edullista ennakon hintaa.

Mielestämme 10e täysin alusta asti rakennetusta tapahtumasta on lähinnä puoli ilmainen. Alkuperäinen bilepaikka Senssi olisi vetänyt 3 kertaa enemmän ihmisiä, ja sentakia siellä ovelta pyydetty lipunhinta olisi ollut enintäään 12e. Rahan takia emme bileitä järjestäneet, tärkeintä olisi bileissä päästä loistavaan tunnelmaan ja edes plusmiinus nolla tilanteeseen. Kaikki siitä ylimenevä on aina isoa plussaa :).

Jos tuo hinta on kuitenkin jonkun mielestä niin paha, sille emme mahda mitään, kaikkia ei voi tyydyttää. Varmasti 4 euroakin on joillekin kohtuutonta riistoa tuollaisesta line upista ja bileistä. Soonot...


2 euroa oli narikka/palvelu kautta järjestysmiesmaksu, jonka jokainen henkilö joutuu maksamaan lähes jokaisessa suomalaisessa ravintolassa, anniskelutilassa tai tapahtumassa, huolimatta siitä onko takkia vai ei. Jos tämä tosiasia ei ole tiedossa ennakkoon, on vain todettava että näin asiat ovat täällä rakkaassa kotomaassamme. Emme tainneet kuitenkaan olla ainoa tapahtuma joka perii tuon ihmisiltä...

Asiasta on käytössä yleisesti kahta eri tapaa toimia, osa ravintoloista perii rahan jo lipunmyynnin yhteydessä, osa jätettäessä takkia narikkaan. Osa ravintoloista toimii siten että talvella palvelumaksu peritään vain narikkaan jätetyistä, mutta kesällä siirrytään kaikilta perittävään maksuun. Talvella suurin osa ihmisistä maksaa maksun mukisematta koska jättää takin, kesällä asia aiheuttaa jostain kumman syystä nurinaa vaikka sama määrä miehiä on narikassa ja vastaamassa turvallisuudesta, eivät ne miehet siellä ilmaiseksi ja hyväsydämisyyttäänkään työtään tee.


Kiitos kuitenkin kommenteista. Nämä olivat ensimmäiset Illuminationit Tampereella, mestassa jossa järjestäjän käytännössä piti rakentaa kaikki alusta loppuun, ainoa joka talossa oli valmiina olivat seinät ;). Valmiista ravintolatilasta siirtyminen I-klubille nosti tapahtuman kuluja järjettömästi!


Itse olimme tyytyväisiä järjestelyihin, homma toimi mielestämme niiden osalta hyvin. Yleensä bileet teemme paikassa joka on päinvastainen I-klubiin verrattuna, eli paikassa, jossa kaikki on jo valmiina, tekniikasta lähtien (lue: ravintola).


Myös virkavalta ja paikan omistajat olivat tyytyväisiä järjestelyihin, yleisöön ja tapahtumiin joten voimme pitää bileitä erittäin onnistuneina.

Ensi kerralla sitten ehkä jossain muualla.


-lauantain lipunhinnoista:

Liput eivät olleet 17e myöskään lauantaina, vaan 7e ennakkoon ja 10e ovelta.


-settien lyhyys:

Alunperinhän tapahtuma oli tarkoitus järjestää Senssissä mutta paikan vaihdon takia suunnitellut 3 salia vaihtuivat 1 saliin, emme kuitenkaan halunneet perua ketään buukattuja dj:tä vaan pitää kiinni lupaamistamme soittajista. Lyhyet setit ovat soittajille ikäviä mutta toisaalta tuovat runsaasti vaihtelua iltaan, mikä näkyikin siinä että tanssilattia oli perjantaina klo 22 lähtien täynnä aivan loppuun asti.


-anniskelun loppumisesta klo 01:30:

Yritimme viimeiseen päivään saakka saada jatkolupaa myynnille 03:30 tai edes 02:30 asti mutta emme saaneet sitä Lääninhallitukselta. Valitettavasti Suomen alkoholipolitiikka on ...syvältä sieltä jostain. Mitä taas tulee B oikeuksiin niin niille emme voi mitään vaan Tampereen Ylioppilasteatterilla on ne oikeudet jotka heille on myönnetty.

Kuitenkaan kukaan ei valittanut sitä ettei päässyt dokaamaan kossua tms tapahtumassa. Huomiomme mukaan yllättävän moni oli siellä kuitenkin bilettämässä kuin vetämässä kossunapandereja tai konjakkia. Pahoittelumme sinulle joka et saanut väkeviä paikalta...


-YDR:n esiintyminen jatkoilla:

kaikissa mainoksissa luki YDR:n kohdalla jatkoille TBC, To Be Confirmed. Tullessaan Tampereelle pe iltapäivällä klo 17 aikoihin oli yves sitä mieltä että hän tekee myös jatkokeikan, mutta illalla oman keikkansa jälkeen hän totesi olevan niin väsynyt (matkustamisesta ja mm. edellisen yön valvomisesta johtuen) että halusi jättää jatkokeikan väliin. Juuri tämän takia alusta alkaen mainoksissa luki to be confirmed. Välittömästi tämän jälkeen mm. ovella olevasta aikataulusta vedettiin YDR:n nimi yli jatkojen kohdalta ja lisäksi informoitiin lipunmyyjää sekä järjestyksenvalvojia asiasta.


Toivottavasti vastaukset tyydyttivät :)

- Illumination kiittää kaikkia paikalla olleita, te loitte yhdessä loistavien esiintyjien, soundin, valojen kanssa uskomattoman meiningin! Illumination palaa Tampereelle...

[muokattu 23.7.2004 10:40]
Rels

Posts: 796

#122 • • Rels setämies
word.

*piis*

--
Alcohol - cause and solution to all life´s problems, Homer Simpson

klubbero

Posts: 209

#123 • • klubbero
Juu tässä muutamai biisii jotka bongasin ElliotNess/Proteus/Orkidea setissä.
Pe 16.07.2004.

mojado - naranja (dimitri andreas)
cohen & de luxe - just kick
??? - my house is your house
sharpside - space cruising
filterheadz - yimanya
prodigy - no good
prodigy - voodoo people (eskimo)
umek - gatex
energy 52 - cafe del mar (marco v)

ja vika biisi oli R.M.B:n klasari hitti vm.94. ??? (This world is your Lp:ltä)

Kerrassaan mahtavaa settii äijät soitti, tahtoo lisää!!
Digitanalogik

Posts: 11

#124 • • Digitanalogik .keltainen..kiksuttaja.
21.7.2004 19:07

> > klubbero:
> > ja vika biisi oli R.M.B:n klasari hitti vm.94. ??? (This world is your Lp:ltä)

> No Spring:hän se on kyseessä...uuh, maaijlman ihanin pomppupiisi

...eeh, eikös se ollut kuitenkin \”RMB - Redemption\”... tai ainakin n. minuutin ajan, kunnes bileet keskeytettiin :-p
klubbero

Posts: 209

#125 • • klubbero
Jeps jeps!
R.M.B. - Redemption oli se loppubiisi kiitokset teille jotka varmistitte asian
(kuuntelin koko This world is yours CD:n ja raita nro.2 kuulosti just siltä mikä soikin äijien setin lopuksi)
Muuten on pirun mahtava levy, kuunnelkaa ja nauttikaa :)
muZZle^

Posts: 305

#126 • • muZZle^
huij, hienoa oli, paljon mukavii ihmisiä ja hyvä meno *jiihaa*
Jazmine

Posts: 1,009

#127 • • Jazmine Pösilö
Siis täst jäi aivan mielettömän hyvä fiilis *joo* Etkotkin oli niiiiin ihanat *iloinen*

Happy happy joy joy *sydän*

Cosmicci yllätti mut ihan täysin *jiihaa* RRRRÄÄYYYHH!!!!!!!!!!!!!!!!

--
Polcca on parasta *sydän*

Peikkotyttö

Posts: 1,219

#128 • • Peikkotyttö
Oli ihan ihan mielenkiintoista käydä extempore bile pyörähdyksellä Tampereella.Tila oli ehkä vähän ankea mutta varsinkin Orkidean setin aikana fiilis oli katossa ainakin meillä*jiihaa**aplodit*
visiittimme ”ulkomaille” kesti vain pari tuntia..mutta kyllä ajomatka kannatti silti.

--
Groove is in the Heart

sts

Posts: 7,969

#129 • • sts Sama pyynti aitta!

peikkotyttö:
visiittimme ”ulkomaille” kesti vain pari tuntia..mutta kyllä ajomatka kannatti silti.



Jep niin kyllä kannatti