Ibiza

1,979 posts, 99 pages, 1,297,995 views

Kon-tiki

Posts: 1,936

#661 • • Kon-tiki The Unsinkable

ville, 28.8.2006 08:52:
5 yötä *kuolaa*

Muutama kysymys veteraaneilta:

Onko kaupat kiinni sunnuntaina?

Onko bileiden aikatauluja mahdollista tietää mitenkään etukäteen?



Edellä mainittujen lisäksi myös Figueretasin Spar on sesonkina auki sunnuntaisin. Löytyy yhden kadunkulman verran sisämaahan päin Figueretasin rannan palmubulevardikohdasta ja Coolture-baarista.

Bileiden soittoaikataulut ovat Suomeen verrattuna melko ex temporeja, mutta mulle ei ole tullut vastaan bileitä, joissa isoin nimi olisi soittanut ekana. We Love Sundaysiin mennessä paras tapa on, kuten Anna mainitsikin, mennä nauttimaan terassien päivätunnelmasta ennen klo 16, jolloin sisäänmennessä saa rannekkeen ("passout"). Jos ranneketta ei saa, sisään pitää jäädä! Esim. Spacen lopettajaisissa ranneketta ei tänä vuonna saa.

Sisäänkäynnin vieressä on myös päivän soittolistat, joihin on yleensä voinut luottaa. Myös portsarit tietävät ainakin isojen nimien soittoajat. Tähän mennessä We Love Sundaysin soittoajat on ilmestyneet edellisenä päivänä myös tähän linkkiin

http://www.spotlight-forums.com/showthread.php?t=39754&page=4
Mika Juhani

Posts: 275

#662 • • Mika Juhani
Jep Jep

Pauttiarallaa reilu 11h koneen lähtöön

*sydän**sydän**sydän*

--
Toukka aka Mika Juhani

Zapa

Posts: 1,393

#663 • • Edited Zapa Mr Wrangler
Tähän mennessä Pachassa ja Amnesiassa kuvasin vapaasti kameralla ja kukaan ei tullut sanomaan mitään. Poikkeuksena Amnesian vip-tilassa poke heristi sormea. Eilen We Love Spacessa tultiin tokaa kertaa sisään rannekkeella ja poke kokeili farkkujen taskujen päältä ja kysyi onko kameraa. Ei siis tutkinut tarkemmin mutta kameraa ei ollut, joten kuvia ei saanut. Ranneke toimi eilen Spacessa siten, että piti mennä ennen kello 18:ta sisään. Bora boralla oli kiva käydä makoilemassa ja sitten takas sisään.

Paras biisi tähän mennessä Morillon vikana soittama Whamin Everything She Wants *hihu* Oli kiva lähteä ulos aamulla kello 8 kun pari tuhatta ihmistä jalkautuu kirkkaaseen aamuun silmät virkeenä.

Tänään vika ilta, Release Yourself Pachassa, the S-MAN :)
Kon-tiki

Posts: 1,936

#664 • • Kon-tiki The Unsinkable
Tämä topikki on kymmeniä sivuja pitkä ja jokunen tuttu on lähdössä closareihin. Tässä heille ja muille mahdollisimman neutraali tiivistelmä Ibizan ranta- ja yöelämän ns. peruskohteista, kun sellaista en ole topikissa huomannut (olen käynyt saarella 8 x, viimeksi 7/2006). Korjaukset ja kommentit enemmän kuin tervetulleita.


RANNAT

Perusrantoja
ihan kivoja mutta eivät maatamullistavia

* Figueretas (Ibiza Town). Kaupungin keskustaa lähin ranta, Marinaan n. 1,5 km. Suurin osa Townin hotelleista hyvin lähellä.

* Playa d'en Bossa (saaren eteläosassa). Alkaa missä Figueretas päättyy, jatkuu kilometrikaupalla.

* Talamanca (Ibiza Town). Marina Botafochin jälkeen oleva rauhallinen ranta.

* Cala Llenya (saaren itäosassa). Suurehko perusturistiranta. Erittäin matala.


Bling-rantoja
* Salinas (saaren lounaisosassa).
Erittäin suosittu ranta, matalat vedet, paljon parkkitilaa, bussi Ibizan keskustasta/-taan kerran tunnissa. Rikkaiden jahteja ankkurissa. Myös naturisteja. Länsipäässä eksklusiiviset rantaravintolat Jockey Club ja Malibu, itäpäässä legendaarinen rantaravintola Sa Trinxa, jossa chillimusiikkia ja erinomaista ruokaa. Trinxalta lähtevä polku johtaa homoranta Es Cavalletiin.

* Cala Jondal (lähellä Salinasia ja lentokenttää). Paljon parkkitilaa. Kivinen ranta, erittäin kirkas uimavesi, rauhallista. Rikkaiden jahteja ankkurissa. Kuuluisa ja kallis rantabaari Blue Marlin, jonka palvelua ei ole ylistetty.


Paratiisirantoja

* Benirras (pohjoisosassa). Thaimaa kakkonen tyynillä vesillä. Ehkä saaren parhaat auringonlaskut, hippejä.

* Cala d'Hort (länsiosassa). Jumalaiset näkymät Es Vedran jyrkälle kalliosaarelle, joka on Ibizan symboli. Huom. Vähän parkkitilaa osittain jyrkässä rinteessä = high seasonina kannattaa mennä aikaisin. Vedessä ollut meduusoja.

* Formentera (oma saarensa). Lähin biitsi kävelymatkan päässä satamasta, johon vesibussit Ibizalta saapuvat. Siellä vesi turkoosia kuin Karibialla, matala "täydellinen lillumisranta". Kuumempaa kuin Ibizalla. Naturisteja. Huom. Townin satamasta lähtee kuljetuksia Formenteralle koko ajan, mutta halvempaa on ostaa edellisenä iltana liput Figueretaksen rannasta klo 10 (?) lähtevään lauttaan (meno-paluu 13e, paluu n. klo 18). Lipunmyyjiä pitkin rantabulevardia.


BAAREJA

* Bora Bora (Playa d'en Bossa). Maailman rantabaarien/-klubien ykkönen. Dj-musiikkia n. klo 15 eteenpäin, juomat Suomen hinnoissa.

* Cafe del Mar (San Antonio, auringonlaskun ranta). Varmaan eka auringonlaskun baari, ollut paikallaan 80-luvulta saakka. "Tuttu" Energy 52:n biisistä.

* Mambo (edellisen vieressä). Pachan klubi-iltojen virallinen etkobaari. Pete Tong paikalla lähes joka kesäperjantai alk. klo 19 tekemässä BBC Radio Onen showtaan. Morillo keskiviikkoisin yleensä no-show.

* Coolture (Figueretas, korkean hotellin kivijalassa palmubulevardikohdan vieressä). Täältä saa alennuksella bilelippuja ym.


KLUBIT

HUOM. 1) Ibizan klubeilla volaa ei tod. säästellä. Korvatulpat ehdottomasti mukaan. 2) Ibiza Townin Marina-alueen baareista saa alennushintaisia lippuja saman illan bileisiin. Jos Spaceen on pakko päästä tiettyyn klubiin, alennuslippuja saa etukäteen netistä luottokortilla (ks. bilekalenteri alinna). Circo Locoon liput ovelta. 3) Mihinkään ei ole dress codea (kunhan ei ihan uikkareissa yritä sisään).

* Space (Playa d'en Bossa). 200 m Bora Borasta. Suosituimmat klubit We Love Sundays (su 8.00 - ma 6.00, kamera- ja rannekekäytännöistä ks. edellisten sivujen keskustelut), Carl Cox (ti), La Troya (ke), Matinee (la-päivä). Enin osa klubeista "vain" katutason terasseilla, WLS:n aikana auki myös sisäpuoli eli Discoteca. Katetulle terassille kesäksi 2006 asennettu uusi sound system on tod.näk. yksi maailman parhaista. Rappuja pitkin pääsee ylös Red Roomiin ja chilliterassille. Vesi ja mehut 6e/33 cl, olut 10e (?).

* DC10 (Salinasin maantie, lentokentän kiitoradan päässä). Suosituin klubi Circo Loco (maanantain iltapäiväklubi). Maanantaisin erittäin riehakasta ug-elektrobiletystä. Jos tahtoo parkkipaikalle vilvoittelemaan, portsarit antavat leiman. Vesi 5e, olut 8 tai 10 e.

* Pacha (Marina Botafoch, Ibiza Town). Suosituimmat klubit Subliminal (ke), Pure Pacha (pe), Yoshitoshi (joka toinen to). Luksusklubi, iso vip-alue täynnä huvijahtiporukkaa. Iso kattoterassi chillailuun. Pääsalin lisäksi saleina Global Room ja Funky Room, joissa lisää dj:tä. Vesi 8e, olut 10e.

* El Divino (Marina Botafoch). Suosituin klubi Hed Kandi (la). Pienempi kuin Pacha mutta myös vip-porukan suosiossa. Yksi sali + erittäin iso terassi, josta fantastiset näkymät sataman yli vanhaankaupunkiin. Ei tuoretta tietoa juomahinnoista, mutta kalliita ovat myös täällä.

* Amnesia (San Rafael, Townista 5 km San Antonioon päin). Suosituimmat klubit Cream (to), Cocoon (ma). Kaksi isoa salia. Pääsalissa kylmäilmatykit, jotka jäähdyttävät hikistä ilmaa mukavasti. Vesi ja olut 10 e.

* Privilege (vastakkaisella puolella tietä kuin Amnesia + 300 m). Maailman suurin klubirakennus, capacity 10 000. Suosituin klubi Manumission (pe). Muina iltoina ei kokonaan auki. Ei tuoretta tietoa juomahinnoista.

* Eden, Es Paradis (San Antonio). Nuoren lähinnä brittiyleisön klubeja. Hard dancea, vesi- ja vaahtobileitä. Ei tarkempaa tietoa.


MUITA VINKKEJÄ

Autoilu

perustuu liikenneympyröihin. Ibiza Townin Marina-alue on autoton. Vanhaankaupunkiin eli Dalt Vilaan pääsee vain asukaspysäköintitunnuksella tai taksilla. San Antoniossa paljon yksisuuntaisia.

Halvin ruoka

Figueretasin liikenneympyrässä Lidl ja Mäkkäri. Townista pari km San Antonioon päin, tien oikealla puolella, on automarket Hiper Centro, jossa isommat valikoimat. Townissa Formenteran laivojen sataman tuntumassa Burger King.

Bilekalenteri

http://www.ibiza-spotlight.com/night/club_dates_i.htm

Hyvää matkaa *hymy*
ville

Posts: 3,780

#666 • • ville olen oikeasti ujo

Kon-tiki, 31.8.2006 16:32:
Tämä topikki on kymmeniä sivuja pitkä ja jokunen tuttu on lähdössä closareihin. Tässä heille ja muille mahdollisimman neutraali tiivistelmä Ibizan ranta- ja yöelämän ns. peruskohteista, kun sellaista en ole topikissa huomannut (olen käynyt saarella 8 x, viimeksi 7/2006). Korjaukset ja kommentit enemmän kuin tervetulleita.



Tnx, se meni printtaukseen :)

Mites toi su@space? Maksaako ovelta vielä enemmän kun toi 50e? Tuskin kapasiteetti loppuu vai pitääkö heti aamusta mennä ostamaan lippu?
z

Posts: 1,146

#667 • • z

Kon-tiki, 31.8.2006 16:32:
<valtavasti infoa>



kiitos loistavasta yhteenvedosta!

(lisäälisää!! missä nykyisin parhaat bileet, jos unohdetaan nuo mainiot isot perusmestat?)
z

Posts: 1,146

#669 • • z

ville, 1.9.2006 09:32:

Meidän villalla totta kai!



njooo, näin varmasti. entäs toiseksi ja kolmenneksi parhaat? *nauru*
Kon-tiki

Posts: 1,936

#671 • • Edited Kon-tiki The Unsinkable

xybo, 1.9.2006 10:03:
Eikä kannata unohtaa sitä Underground nimistä uudempaa mestaa.



En listannut Undergroundia, koska olen itse käynyt siellä vain autokyydillä keskellä yötä parkkiksella kääntymässä vuonna 2003, kun paikka oli suljettu.

Lisäksi heinäkuussa, kun viimeksi olimme saarella, Spottarissa oli paljon juttua Undergroundin vakavista vaikeuksista. Tunnetuin dj Mr C oli lähtenyt sieltä ovet paukkuen ym. Elokuun loppua kohti mennessä tilanne näköjään muuttui eli tässä tuoreempaa infoa + kulkuohjetta. Ainakin ennen Undergroundiin on yleensä ollut ilmainen sisäänpääsy ja se onkin baarimaisempi kuin muut klubit.

http://www.spotlight-forums.com/showthread.php?t=40219&highlight=Underground

Ville: Monille klubeille, mahdollisesti myös We Love Sundaysiin, jaetaan päivää ennen tai samana päivänä alennusflaikkuja rannoilla. Flaikkujenjakajiin on tullut törmättyä varsinkin Salinasissa ja Playa d'en Bossassa Bora Boran kohdalla iltapäivän tunteina, sekä San Antonion auringonlaskualueella illemmalla. Klubista riippuen alennusta tulee 5-10 euroa pääsymaksun alkuperäisestä hinnasta.

Flaikkualennuksiin voi siis tuurilla törmätä, mutta WLS on kyllä perinteisesti ollut se kallein klubi. Monien mielestä myös paras. Eikä Ibizalla klubeja ole tapana myydä loppuun, vaan jengiä otetaan rahastusmielessä sisään vaikka kattoon saakka. Heinäkuussa jonot vetivät nopeasti, paitsi Carl Coxiin joka olikin sit liian täynnä. Toivotaan ettei closareissa ole liian ahdasta.

Jos menee Spaceen nettilippu- eli vieraslistajonosta, mukana on oltava kuvallinen henkilötodistus.
JR Ewing

Posts: 985

#672 • • JR Ewing The Oil Men´s Clubber
Hauskaa matkaa vaan kaikille huomenna lähteville!! *hikoil* mäki haluun!
Zapa

Posts: 1,393

#673 • • Edited Zapa Mr Wrangler
Lippuja saa ennakkoon kahviloista, levykaupoista jne. Alennetut hinnat ennakkoon on yleensä samat mitä saa flaijereilla jollei tunne myyjää. Noita flaijereita mitä jaetaan saa myös ihan kaikista kaupoista/kahviloista jne ja samat alennukset niissä on kun käteen jaettuna. Poikkeuksena jotkut klubit (ei Pacha, eikä WLS) myy etukäteen päivällä rannekkeita ja niissä on isommat alennukset kuin flaikuissa. Joku täällä hehkutti lippujen hintojen olevan Pachaan ja muualle tänä vuonna n.35 mutta tuo ei pitänyt nyt paikkaansa. Joka paikassa myytiin 45-50 ennakoita, halvin mitä bongattiin Pachaan oli 43. Ehkä kesä-heinäkuussa sai halvemmalla. Toki nytkin pienempiin iltoihin kuten El divino, Privilege etc sai jopa 20 lippuja mutta Pachaan ja WLS elokuussa ei saanut siihen hintaan. Pete Tongin Pure Pachaan olisi maksanut ovelta 70! Vittu mitä rahastusta, uudet ennätykset siitä. 7. kesän aikana en oo törmännyt kertaakaan, että bileet ois loppuunmyyty. Mutta viime keskiviikkona kun Morillo soitti 7h setin Pachassa, niin yksi levykaupan myyjä sanoi meille, että jos ei ole ennakkolippua, ei pääse tod.näk sisään enää klo 2-3 aikaan. Oikeassa hän oli, nimittäin jo klo 1.30 oli ennakkolippujen jono Pachaan niin pitkä, etten ole koskaan nähnyt moista. Yleensä Pachaan ei ole juuri mitään jonoa. Olihan siellä sisällä sitten tungosta mukavasti :)

Kannattaa myös välttää tanssimista suoraan ilmastointilaitteiden alla/edessä vaikka olisi kuinka kuuma koska niistä saa kivan flunssan..köh. Mut joka vuosi melkein tuolta tulee jotain flunssaa tuliaisena mukaan, toivottavasti tässä paranee vajaassa kahdessa viikossa niin pääsee taas hankkimaan uutta köhää saarelta.

Näitä seuraavia biisejä tulette todnäk kuulemaan kyllästymiseen saakka siellä, joka tuutista/bileissä nää pauhas:

* David Guetta vs The Egg - Love Don't Let Me Go (Walking Away)
* Chris Lake - Changes
* Till West Vs Dj Delicious - Same Man
* Fedde Le Grand - Put Your Hands Up For Detroit
* Outwork feat Mr Gee - Elektro
* Solu ft Kimblee - Fade
* Paulo Mojo - 1983 (Eric Prydz Remix)
* Evermore - Its Too Late (Dirty South Remix)
* Lorraine - Transatlantic Flight (Axwell Remix)


Tässä muutama digipokkarilla kuvattu kälynen video reissulta:

* Erick Morillo @ Subliminal Pacha Ibiza 23.8.2006 (Wham - Everything she wants):


* Erick Morillo @ Subliminal Pacha Ibiza 23.8.2006:


* Erick Morillo finished the set @ Subliminal Pacha Ibiza 23.8.2006:


* Axwell @ Amnesia Terrace 24.8.2006 (White Stripes - 7 Nation Army):


* Shapeshifters @ Amnesia Terrazza (VIP) 24.8.2006 (Source - You Got The Love):


* Ferry Corsten @ Cream Amnesia 24.8.2006 (4 Strings - Barbers Adagio):


* The S-MAN @ Release Yourself Pacha Ibiza 28.8.2006 (Sharam - PATT (Cedric Gervais Remix):
Zapa

Posts: 1,393

#676 • • Zapa Mr Wrangler

Kon-tiki, 31.8.2006 16:32:

BAAREJA


* Mambo (edellisen vieressä). Pachan klubi-iltojen virallinen etkobaari. Pete Tong paikalla lähes joka kesäperjantai alk. klo 19 tekemässä BBC Radio Onen showtaan. Morillo keskiviikkoisin yleensä no-show.



Mambossa kannattaa todellakin käydä vaikka joku DJ tekisi oharit koska siellä voi törmätä paljon parempaan kuten meille kävi *hih* :

Pachagirls.jpg

Pachagirls2.jpg

Mut oli siellä sitten Pete Tong livenä Essential Selection radio-show UK:hon:

PeteTong.jpg

ja Axwell guest-dj:nä:

Axwell.jpg

Kon-tiki, 31.8.2006 16:32:
* Coolture (Figueretas, korkean hotellin kivijalassa palmubulevardikohdan vieressä). Täältä saa alennuksella bilelippuja ym.



Coolture on Don Quijoten alakerrassa ja jos törmäätte siellä blondiin tytsytarjoilijaan niin aloittakaa vaikka sanoilla "Tanja kiltti, tuotko oluen", voipi Suomityttö hieman hämmästyä. Samassa paikassa kannattaa varoa nenästä-karkkia miestä haha.
Avatar
#678 • • emppu Guest

mr.a, 1.9.2006 14:12:
Jos luoja suo ja kaikki menee putkeen niin Ibizaneitsyys lähtee 24.9.


tänään*hihu*
Caro²

Posts: 5,301

#679 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Varokaahan sitte ihmiset niita taskuvarkaita. Tuntuvat olevan kyllä perkeleen taitavia *hihu*

Olin bussilippu-myyntikojulla, ja tilanne meni näin:

Otin lompakon taskusta, noukin sieltä kolikoita. Laitoin lompakon takasin taskuun. Jonotin minuutin, menin luukulle "two tickets to Ibiza Town, please" - Sain liput ja vaihtorahat, kävin tonkimaan lompakkoa taskusta huomatakseni, että se oli teleporttaantunut ilmeisesti jonnekin muualle.

1 Älkää pitäkö mitään kortteja mukana (ellette niitä käytä)
2 Pitäkää rahoja useammassa eri taskussa
3 Jättäkää se passi jonnekin muualle kuin lompakkoon.

Lompakko niitä mitä ilmeisimmin kiinnostaa, niin laittakaa sinne vaikka syanidia ja jättäkää rahat taskun pohjalle.

Oman lompakon mukana meni:

2kpl visa electron (tilit onneksi tyhjiä)
1kpl ajokortti
1kpl kelakortti
1kpl opiskelijakortti
85eur rahaa
EARfoon valetut tulpat (250eur)

PS. Laitoin tosiaan lompakon taskuun, joka on suljettu tarranauhalla... Ilmeisesti tarranauha ei ihan kunnolla menny kiinni tai jotain.