zeuzz, 1.8.2007 22:42:
miten jauhelihakastikkeesta saa oikein tummaa? aina tulee liian vaaleata.
korvaat suolan soijakastikkeella?
15,958 posts, 798 pages, 6,701,926 views
zeuzz, 1.8.2007 22:42:
miten jauhelihakastikkeesta saa oikein tummaa? aina tulee liian vaaleata.
Kolera, 1.8.2007 22:46:
---
zeuzz, 1.8.2007 22:42:
miten jauhelihakastikkeesta saa oikein tummaa? aina tulee liian vaaleata.
---
laita väriainetta =P niin ne suurtalouskeittiöissäki tekee
Lyylikki, 1.8.2007 22:49:
---
zeuzz, 1.8.2007 22:42:
miten jauhelihakastikkeesta saa oikein tummaa? aina tulee liian vaaleata.
---
Siis olet tekemässä ihan jauhoilla suurustaen ruskeata kastiketta, johon laitat jauhelihaa. Ei siinä auta mikään muu, kuin käräyttää ne jauhot kunnolla. Eli siis voita/margariinia pannun pohjalle ja sopivasti jauhoja siihen (saa olla suhteellisen paljon, että menee semmoiseksi muruiseksi, ei tahnaksi). Sitten vain ruskistat, ruskistat, ruskistat ja ruskikstat. Niin kauan, että alkaavat mielellään jo tuoksahtaakin vähän kärähtäneeltä ja väri todella on suklaan ruskea. Aikaa kuluu USEITA minuutteja.
Itselläni oli sama ongelma kastikkeiden kanssa, että niistä tuli AINA liian vaaleita. Kerran sitten vain päätin ruskistaa jauhoja niin, että niistä tuli kunnolla ruskeita. Siitä saakka onkin ruskea kastike onnistunut paremmin.
Terveellisempi vaihtoehto on kyllä ostaa ruskeaa Maizenaa, jolla kastikkeesta saa suoraan ruskean. Ilman, että joutuu käristämään niitä jauhoja. Ei maistu ehkä ihan samalta, mutta jos sitä osaa maustaa jotenkin, niin kyllä se menee (ts. ketsuppia + voita, niin maistuu melkein oikealta).
Viltsu, 1.8.2007 22:52:
---
zeuzz, 1.8.2007 22:42:
miten jauhelihakastikkeesta saa oikein tummaa? aina tulee liian vaaleata.
---
korvaat suolan soijakastikkeella?
Viltsu, 1.8.2007 22:52:
---
zeuzz, 1.8.2007 22:42:
miten jauhelihakastikkeesta saa oikein tummaa? aina tulee liian vaaleata.
---
korvaat suolan soijakastikkeella?
Kit^, 1.8.2007 22:51:
miks tehdään huonoja leffoja..? ja miks niit silti pitää jäädä kattoo..?
Kolera, 1.8.2007 22:57:
---
Kit^, 1.8.2007 22:51:
miks tehdään huonoja leffoja..? ja miks niit silti pitää jäädä kattoo..?
---
koska ne on niin hyviä
Jutu, 1.8.2007 23:02:
Tänään oltiin asunnossa siivoamassa ja jääkapin tiivisteissä+pakastimen lokeroissa on sellasia mustia pilkkuja mitkä ei lähde hinkkaamalla eikä pesuaineella pois Epäilen hiukan, että tuo olisi jotain hometta ja haluaisin pyytää, että saataisiin uusi jääkaappi-pakastin. Toi asunto on periaatteessa yksityiseltä vuokrassa, joten pitääkö mun soittaa sille asunnonomistajalle asiasta vaiko isännöitsijälle/kiinteistönhoitajalle? Mä en todellakaan halua säilyttää mitään mitä aion syödä niin sellaisessa kaapissa . Ja niitä pilkkuja ei siis ole muutamia vaan satoja (todennäkösesti).
Lyylikki, 1.8.2007 22:49:
---
Siis olet tekemässä ihan jauhoilla suurustaen ruskeata kastiketta, johon laitat jauhelihaa. Ei siinä auta mikään muu, kuin käräyttää ne jauhot kunnolla. Eli siis voita/margariinia pannun pohjalle ja sopivasti jauhoja siihen (saa olla suhteellisen paljon, että menee semmoiseksi muruiseksi, ei tahnaksi). Sitten vain ruskistat, ruskistat, ruskistat ja ruskikstat. Niin kauan, että alkaavat mielellään jo tuoksahtaakin vähän kärähtäneeltä ja väri todella on suklaan ruskea. Aikaa kuluu USEITA minuutteja.
Itselläni oli sama ongelma kastikkeiden kanssa, että niistä tuli AINA liian vaaleita. Kerran sitten vain päätin ruskistaa jauhoja niin, että niistä tuli kunnolla ruskeita. Siitä saakka onkin ruskea kastike onnistunut paremmin.
Terveellisempi vaihtoehto on kyllä ostaa ruskeaa Maizenaa, jolla kastikkeesta saa suoraan ruskean. Ilman, että joutuu käristämään niitä jauhoja. Ei maistu ehkä ihan samalta, mutta jos sitä osaa maustaa jotenkin, niin kyllä se menee (ts. ketsuppia + voita, niin maistuu melkein oikealta).
Kit^, 1.8.2007 22:57:
---
Viltsu, 1.8.2007 22:52:
---
zeuzz, 1.8.2007 22:42:
miten jauhelihakastikkeesta saa oikein tummaa? aina tulee liian vaaleata.
---
korvaat suolan soijakastikkeella?
---
voiko tosta muka tulla hyvää..?
violet_angel, 1.8.2007 23:05:
---
Jutu, 1.8.2007 23:02:
--jääkapin tiivisteissä+pakastimen lokeroissa on sellasia mustia pilkkuja mitkä ei lähde hinkkaamalla eikä pesuaineella pois Epäilen hiukan, että tuo olisi jotain hometta--
---
Jos oot yksityisellä vuokralla, ni se on se asunnon omistaja jonka vastuulla on jääkaapit ym kodinkoneet... eli sille vaan soittoa...
Jutu, 1.8.2007 23:38:
No jatkokysymys tosta homeesta vielä. Eli voiko edes jääkaapissa/pakastimessa kasvaa hometta? Eli siinä itsessään, ei siellä sisällä olevissa tavaroissa. Yritin äsken ite etsiä tietoa, mutta joko en osaa tai sitten toi on mahdotonta, mutta en löytänyt mitään infoa. Kun eikös kuitenkin suurinosa homelajeista vaadi sen kostean, lämpimän ja ravinteikkaan kasvuympäristön? Ellei sitten ne edellisest asukkaan oo jättänyt jääkaappia auki/pois päältä niin sittenhän tuo vois olla ihan mahdollista. Paitsi pakestimen osassa kun sitä ei ollut sulatettu varmaan kolmeen vuoteen Niin joo, ja siis pakastimessa ne pilkut oli niiden lokeroiden pohjissa.
Miinapiina, 1.8.2007 23:51:
sillon ku muutin tähän kämppään ni jääkaapissa oli hometta ja ne edelliset asukkaat muutti samana päivänä pois ku mä muutin tähän... eli ei ainakaan kauaa oo ollut ovet auki tms.
Jutu, 1.8.2007 23:57:
Mutta mä tarkotin lähinnä sitä, että jos niiltä on huomaamatta jäänyt ovi auki ja sitten on päässyt lämpöä sinne ja ruoat pilaantunut ja sitä kautta levinnyt. En tiiä. Soitan kohta jollekin terveystarkastajalle
zeuzz, 1.8.2007 22:42:
miten jauhelihakastikkeesta saa oikein tummaa? aina tulee liian vaaleata.
Miinapiina, 1.8.2007 23:52:
---
Kit^, 1.8.2007 23:18:
miks pitää piristyy aina ku pitäs mennä nukkuu..
---
miettinyt ihan samaa...