SINKKULUUKKU

19,911 posts, 996 pages, 6,516,191 views

aada

Posts: 736

#18721 • • aada

Replying to SINKKULUUKKU:

Jone, 1.3.2010 09:20:
---
aada, 26.2.2010 18:06:
Miehet täällä on vähän kuin vanhan ajan (?) feministejä.

---


Muiden puolesta en osaa puhua, mutta ainakaan mä en tunnista tota itsessäni. Sen sijaan puollan voimakkaasti (sukupuolisen) tasa-arvon toteutumista yhteiskunnassa ja sen toteutuminen vaatii muutosta asenteissa sekä miehiltä että naisilta. Miesten yleisin helmasynti tasa-arvoasioissa tuntuu olevan piittaamattomuus niistä kun taas naisten vastaava tuntuu olevan valikoiva suhtautuminen niihin; etuja vaaditaan kovaan ääneen milloin milläkin taktiikalla, mutta velvollisuuksille viitataan kintaalla.

Itse harkitsen vakaasti Miesten Tasa-arvo Ry:n jäsenyyden hakemista (Google kertoo kiinnostuneille lisää siitä mistä on kyse), koska mielestäni tasa-arvokysymyksiä pitää pystyä käsittelemään aidosti kummankin sukupuolen näkökulmasta. Tällä hetkellä miehet ovat tasa-arvokeskustelussa huomattavan aliedustettuina ja.... no, sen kyllä tosiaan huomaa.Itse näen sen siinä, että teillä näyttäisi olevan kova tarve murtaa perinteistä, konservatiivista mieskäsitystä ja siten tuomitsette minun omat, henkilökohtaiset mieltymykseni ja näytätte ottavan ne ikään kuin vaatimuksena teille ja ylipäänsä miehille.

Itse olen tuosta tasa-arvo asiasta samoilla linjoilla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että haluaisin, että sukupuolet ovat samanlaisia, vaan samanarvoisia. En sitten tiedä miten fiksua on jakautua "eri leireihin" tämän asian tiimoilta, jos tarkoituksena on tosiaan edistää molempien sukupuolien tasa-arvoa, enkä siten itsekään liittyisi minkään naisasialiikkeen jäseneksi, jos tarkoituksena on tosiaan vain edistää naisten asemaa.

Jone, 1.3.2010 09:20:
---
aada, 26.2.2010 18:06:
En oikein ymmärrä miksi se liikuttaa niin paljon, että arvostan vaikka rahaa ja valtaa. Siksikö ettei täällä olevilla miehillä ole niitä?

---

Toi on aika samankaltainen olettamus kuin olettamus siitä, että kansalaisoikeuksistaan kiinni pitävät ja erilaista lisääntyvää valvontaa vastustavat tahot ovat automaattisesti niitä, joilla on jotain salattavaa.Ei tuo oikeastaan ollut olettamus. Tarkoituksena oli ennemminkin esittää kysymys, joka saisi lukijan pohtimaan omia motiivejaan.
Jone

Posts: 8,258

#18722 • • Jone Archibald Haddock

Replying to SINKKULUUKKU:

aada, 1.3.2010 10:16:
Itse näen sen siinä, että teillä näyttäisi olevan kova tarve murtaa perinteistä, konservatiivista mieskäsitystä ja siten tuomitsette minun omat, henkilökohtaiset mieltymykseni ja näytätte ottavan ne ikään kuin vaatimuksena teille ja ylipäänsä miehille."Meillä" (ketä "me" ollaan?) on kova tarve olla juuttumatta vanhoihin paskoiksi havaittuihin ajatusmalleihin. Vetoamalla "perinteisiin" nostat oman ajatusmallisi korkeaan arvoon ja osoitat "meitä" sormella jonkun arvokkaan rikkojina siinä missä sun pitäisi ymmärtää että on vuosi 2010. Juna puksuttaa eteenpäin eikä se ole enää aikoihin ollut höyryveturi. Ajat muuttuvat ja arvot niiden mukana - luojan kiitos.

aada, 1.3.2010 10:16:
Itse olen tuosta tasa-arvo asiasta samoilla linjoilla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että haluaisin, että sukupuolet ovat samanlaisia, vaan samanarvoisia. En sitten tiedä miten fiksua on jakautua "eri leireihin" tämän asian tiimoilta, jos tarkoituksena on tosiaan edistää molempien sukupuolien tasa-arvoa, enkä siten itsekään liittyisi minkään naisasialiikkeen jäseneksi, jos tarkoituksena on tosiaan vain edistää naisten asemaa.En itsekään kannata leirien perustamista vaikka joskus vastakkaista sukupuolta provosoinkin ottamaan keskusteluun osaa. Leirien perustaminen ei vie yhteistä asiaa mitenkään eteenpäin. Samoin oon samaa mieltä siitä ettei sukupuolia ole tarpeen samankaltaistaa.

Miesten Tasa-arvo Ry ei nimestään huolimatta aja yksin miesten asiaa vaan ottaa ainoastaan esiin miehisen näkökulman tasa-arvokeskustelussa naisten näkökulman rinnalle. Tavoitteena ei ole saavuttaa etuisuuksia miehille tai työntää naisia alaspäin vaan ihan aidosti koittaa edistää asioita pisteeseen, jossa kumpikin sukupuoli tuntisi olevansa yhtälailla arvostettu ja arvokas osa yhteiskuntaa.

aada, 1.3.2010 10:16:
Ei tuo oikeastaan ollut olettamus. Tarkoituksena oli ennemminkin esittää kysymys, joka saisi lukijan pohtimaan omia motiivejaan.Eli:
Jos mulla ei ole rahaa ja valtaa, niin mulla ei ole oikeutta mielipiteeseen koko asiasta?
...ja jos mulla on rahaa ja valtaa, niin mun pitäisi huutaa se nyt tässä että tiedät mielipiteeni oikeutetuksi? Juu sei vat nau?

Mä en ymmärrä ollenkaan mitä tarkoitat. Miten tämä asia on keskustelun kannalta relevantti?
noena

Posts: 3,138

#18723 • • noena first breath after coma

Replying to SINKKULUUKKU:

Vampyrella, 28.2.2010 16:47:
-clips-
It feels good to be boring. :)


Ohhoh, voisin allekirjoittaa koko tekstin *piis*

Enjoy the serene balance when you have it, love the modest things and embrace the simplest moments.. -Joku joskus jossain-

--
TwistedLife™ Amusement Park

aada

Posts: 736

#18724 • • aada

Replying to SINKKULUUKKU:

Jone, 1.3.2010 11:02:
---
aada, 1.3.2010 10:16:
Itse näen sen siinä, että teillä näyttäisi olevan kova tarve murtaa perinteistä, konservatiivista mieskäsitystä ja siten tuomitsette minun omat, henkilökohtaiset mieltymykseni ja näytätte ottavan ne ikään kuin vaatimuksena teille ja ylipäänsä miehille.

---


"Meillä" (ketä "me" ollaan?) on kova tarve olla juuttumatta vanhoihin paskoiksi havaittuihin ajatusmalleihin. Vetoamalla "perinteisiin" nostat oman ajatusmallisi korkeaan arvoon ja osoitat "meitä" sormella jonkun arvokkaan rikkojina siinä missä sun pitäisi ymmärtää että on vuosi 2010. Juna puksuttaa eteenpäin eikä se ole enää aikoihin ollut höyryveturi. Ajat muuttuvat ja arvot niiden mukana - luojan kiitos.Arvot kun ovat kuitenkin aika henkilökohtaisia ja yksilöllisiä. Mielestäni kaikki vanhat ajatusmallit eivät ole huonoja päinvastoin, pidän jopa niistä. Tottakai nostan ajatusmaailmani korkeaan arvoon oman elämäni kannalta, se ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi absoluuttisesti muiden vastaavia ajatusmaailmoja parempi. Tarkoituksenani ei ole ollut osoitttaa ketään sormella jonkin arvokkaan rikkojana, enkä ole missään vaiheessa alkanut osoittamaan, että on väärin ajatella muilla kuin omilla tavoillani. Pikemminkin aina kun itse kirjoitan jotain, joudun jatkuvasti "oikeuttamaan" omia mielipiteitäni. Mielestäni te saatte siis ihan rauhassa mennä eteenpäin, eikä teidän tarvitse juuttua vanhoihin, mielestänne huonoksi havaittuihin ajatusmalleihin.

Teidän kyllä, että ajatukseni ovat ehkä hieman vanhoillisia ja että kaikki eivät niitä enää nykypäivänä jaa. Entäs sitten? Saan kai itse elää vielä vuonna 2010:nenkin miten itse haluan, kunhan siitä ei koidu muille harmia.

Jone, 1.3.2010 11:02:

aada, 1.3.2010 10:16:
Ei tuo oikeastaan ollut olettamus. Tarkoituksena oli ennemminkin esittää kysymys, joka saisi lukijan pohtimaan omia motiivejaan.

---


Eli:
Jos mulla ei ole rahaa ja valtaa, niin mulla ei ole oikeutta mielipiteeseen koko asiasta?
...ja jos mulla on rahaa ja valtaa, niin mun pitäisi huutaa se nyt tässä että tiedät mielipiteeni oikeutetuksi? Juu sei vat nau?

Mä en ymmärrä ollenkaan mitä tarkoitat. Miten tämä asia on keskustelun kannalta relevantti?Ei. Tarkotin lähinnä täällä olevien ihmisten, sinun mukaan lukien, tarvetta minun, persoonani ja ajatusmaailmani täydelliseen tuomitsemiseen. Totuus kuitenkin on, että ihmistä on vaikea tuntea tälläisten yksittäisten ja kuitenkin loppupeleissä aika pintapuolisten kirjoitusten perusteella. Tuolla kysymyksellä viittasin siis lähinnä siihen, että olisiko tälläisen tuomitsemisen taustalla sittenkin joku oma epävarmuus tms. jota olen uhannut kirjoituksillani.

Eli toki on oikeus mielipiteeseen asiasta kuin asiasta, eikä kaikesta tarvitse ajella samalla tavalla. Minua vain ihmetyttää tarve tuomita minut ja ajatukseni jollain tapaa vääriksi tai hulluiksi. Aluksi jaksoin tosiaan perustella mielipiteitäni, mutta enää en sitä oikeastaan jaksa kummoisesti tehdä, sillä täällä ei selvästi haluta keskustella asioista, vaan keskustelu siirtyy heti henkilökohtaisuuksiin, mikä ei tosiaan minua tippaakaan kiinnosta. Eli minua ei tosiaan kiinnosta lainkaan mitä mieltä olette minusta, eikä minua toisaalta kiinnosta myöskään tuomita teitä kirjoitustenne perusteella (kaikesta ei toki tarvitse silti olla samaa mieltä eikä kaikkea tarvitse hyväksyä), lähinnä olin kiinnostunut kuulemaan ja vaihtamaan erilaisia mielipiteitä ja ajatuksia aiheeseen liittyen.
Avatar
#18725 • • Muussika Guest

Replying to SINKKULUUKKU:

noena, 1.3.2010 11:21:

Enjoy the serene balance when you have it, love the modest things and embrace the simplest moments.. -Joku joskus jossain-Ja meiksi komppaa näitä sanoja huolella. :)
drifter

Posts: 832

#18726 • • drifter RoadMonkey | K1
Ai vitsi, vieläkin täällä *hih*

--
If its dry, smoke it.
If its wet, drink it.
If it moves, screw it.
If it doesnt move, load it into the truck.

UkeUke

Posts: 394

#18728 • • UkeUke
ohoh... on jotenkin sellanen kiva kutina, että en taida olla kauaa sinkkuna*blush**pihkassa*
tbo

Posts: 935

#18729 • • tbo budhisattva

Replying to SINKKULUUKKU:

aada, 26.2.2010 18:06:
En oikein ymmärrä miksi se liikuttaa niin paljon, että arvostan vaikka rahaa ja valtaa. .No siks et se antaa susta kuvan itsekkäänä, itserakkaana ja kylmänä hyväksikäyttäjänä jota ei kiinnosta ihminen sen rahan ja vallan takana lainkaan. Se on melko kehno lähtöasetelma yhtään mihinkään suhteeseen, saati johonkin parisellaiseen.

--
-tbo
--
*support your local underground heroes*

aada

Posts: 736

#18730 • • aada

Replying to SINKKULUUKKU:

tbo, 3.3.2010 05:55:
---
aada, 26.2.2010 18:06:
En oikein ymmärrä miksi se liikuttaa niin paljon, että arvostan vaikka rahaa ja valtaa. .

---


No siks et se antaa susta kuvan itsekkäänä, itserakkaana ja kylmänä hyväksikäyttäjänä jota ei kiinnosta ihminen sen rahan ja vallan takana lainkaan. Se on melko kehno lähtöasetelma yhtään mihinkään suhteeseen, saati johonkin parisellaiseen.No voihan se antaa sellaisen kuvan kyllä. En kyllä tuota viimeistä lausetta allekirjoittaisi, haluaisinhan itsekin seurustella suurin piirtein itseni kanssa samanlailla ajattelevan ja saman arvomaailman jakavan ihmisen kanssa.
tbo

Posts: 935

#18731 • • tbo budhisattva

Replying to SINKKULUUKKU:

aada, 3.3.2010 12:32:
En kyllä tuota viimeistä lausetta allekirjoittaisi, haluaisinhan itsekin seurustella suurin piirtein itseni kanssa samanlailla ajattelevan ja saman arvomaailman jakavan ihmisen kanssa.Onnea valitsemallasi tiellä sitten, kylmä, itsekäs ja itserakas hyväksikäyttäjä ansaitsee kaltaisensa.

--
-tbo
--
*support your local underground heroes*

aada

Posts: 736

#18732 • • aada

Replying to SINKKULUUKKU:

tbo, 3.3.2010 15:58:
---
aada, 3.3.2010 12:32:
En kyllä tuota viimeistä lausetta allekirjoittaisi, haluaisinhan itsekin seurustella suurin piirtein itseni kanssa samanlailla ajattelevan ja saman arvomaailman jakavan ihmisen kanssa.

---


Onnea valitsemallasi tiellä sitten, kylmä, itsekäs ja itserakas hyväksikäyttäjä ansaitsee kaltaisensa.Näinhän se menee. Kyllähän siinä kumppanissa pitää olla jotain haastetta ja tavoittelemisen arvoista, toisenlaiset ovat vähän liian helppoja nakkeja.
ezzy

Posts: 8,060

#18733 • • ezzy Droid-pappa

Replying to SINKKULUUKKU:

aada, 3.3.2010 16:16:
---
tbo, 3.3.2010 15:58:
---
aada, 3.3.2010 12:32:
En kyllä tuota viimeistä lausetta allekirjoittaisi, haluaisinhan itsekin seurustella suurin piirtein itseni kanssa samanlailla ajattelevan ja saman arvomaailman jakavan ihmisen kanssa.

---


Onnea valitsemallasi tiellä sitten, kylmä, itsekäs ja itserakas hyväksikäyttäjä ansaitsee kaltaisensa.

---


Näinhän se menee. Kyllähän siinä kumppanissa pitää olla jotain haastetta ja tavoittelemisen arvoista, toisenlaiset ovat vähän liian helppoja nakkeja.Jo, koska suhteen pitääki olla vaikeeta ja jokapäiväistä kamppailua. Jokainen tavallaan juu...
aada

Posts: 736

#18734 • • aada

Replying to SINKKULUUKKU:

ezzy, 3.3.2010 16:23:
---
aada, 3.3.2010 16:16:
---
tbo, 3.3.2010 15:58:
---
aada, 3.3.2010 12:32:
En kyllä tuota viimeistä lausetta allekirjoittaisi, haluaisinhan itsekin seurustella suurin piirtein itseni kanssa samanlailla ajattelevan ja saman arvomaailman jakavan ihmisen kanssa.

---


Onnea valitsemallasi tiellä sitten, kylmä, itsekäs ja itserakas hyväksikäyttäjä ansaitsee kaltaisensa.

---


Näinhän se menee. Kyllähän siinä kumppanissa pitää olla jotain haastetta ja tavoittelemisen arvoista, toisenlaiset ovat vähän liian helppoja nakkeja.

---


Jo, koska suhteen pitääki olla vaikeeta ja jokapäiväistä kamppailua. Jokainen tavallaan juu...Nämä logiikat heittää nyt kyllä aika härän pyllyä. :D
Aurinkoneiti

Posts: 4,793

#18735 • • Aurinkoneiti
3 vuotta täällä. Enkä täältä niin vaan ryömi pois.*haukottel*
Jokke L

Posts: 1,203

#18737 • • Jokke L [GoodMusic]

Replying to SINKKULUUKKU:

UkeUke, 3.3.2010 03:15:
ohoh... on jotenkin sellanen kiva kutina, että en taida olla kauaa sinkkuna*blush**pihkassa*mites on homma edenny..? :)

--
Are you an angel? Never heard of angels before. They are the most beautiful creatures in the universe. You must be one, maybe you just don`t know it.

UkeUke

Posts: 394

#18739 • • UkeUke

Replying to SINKKULUUKKU:

jokke_, 12.3.2010 16:17:
---
UkeUke, 3.3.2010 03:15:
ohoh... on jotenkin sellanen kiva kutina, että en taida olla kauaa sinkkuna*blush**pihkassa*

---


mites on homma edenny..? :)


Juttu on edenny oikein muikeesti, tänään vaan tuli vähän pientä takapakkia, kun nainen sanoki, että ollaan edetty liian vauhilla ja 'ei halua vielä seurustella', niin nyt väistyn siis taka-alalle vähäks aikaa ja annan tilaa. Mutta kai tää nyt jotain sinkun ja varatun välimaastoa on :p
Optik

Posts: 1,691

#18740 • • Optik Piikkisika/Outopallo
Taas yksi niistä päivistä jolloin tän luukun vakioasukkaana olo suorastaan vituttaa.. *igor*

--
Tylsyys ei tapa, mutta joskus toivot, että tappaisi.