Rehujen syönti

604 posts, 31 pages, 221,106 views

hallucinogen

Posts: 8,190

#161 • • hallucinogen Edain
Itse en ole kammonnut sitä miten liha tuotetaan mutta en myöskään pahemmin mieti asiaa kun ruokaa suuhuni laitan, kuhan maistuu hyvältä *hymy* Kalan perkaaminen on ihan luonnollinen juttu kun on ollut ongella tai virvelöimässä.

--
pikku-*possu*

Claquesous

Posts: 3,206

#162 • • Claquesous viidettä kolonnaa
Syön lihaa,kanaa, kalaa, mutta kasvikset ja salaattikin kyllä kuuluvat ruokavaliooni, koska se on terveellistä.

Eipä mulla muuta.

EDIT: kalaa

[muokattu 17.2.2004 23:09]

--
32. of December

vaavu

Posts: 1,324

#163 • • vaavu vara-vana

hallucinogen:
Kalan perkaaminen on ihan luonnollinen juttu kun on ollut ongella tai virvelöimässä.



Kalojen perkaaminen on itse asiassa jokaiselle pikkunassikalle oikein hauska kokemus. Me aina pienenä kerättiin kaikista verkoista tulleista kaloista vielä sykkivät sydämet muoviämpäriin ja katsottiin kuinka ne nytkähtelivät viimeisiä kertoja. Samaten viime kesänä oli todella hienoa tehdä alusta asti rapuja: käydä laskemassa merrat, nostaa ne, lajitella elävät ravut, keittää ne elävältä ja lopulta syödä paahtoleivän kanssa. Tulee ihan eri fiilis kun on alusta lähtien pyydystänyt ja tehnyt ruokansa.
Stresspill

Posts: 220

#164 • • Stresspill rendermonkeywrench
Just napostelin kaalia. Kaikki kasvikset siis menee ja oikein mielellään tulee niitä mussuteltua vaihteluna esim leffapopkorneille tms.. Nyt etenkin keväällä, kun aurinko alkaa lämmittämään, on mukava popsia vihreää ja aktivoitua hieman reippaammin ulkoliikuntaan. Ja appelsiinejä kilo päivässä *kuolaa*

Kalaa tulee myöskin syötyä runsaasti, etenkin omia saaliita ja kaupasta mukaan tarttuu useasti kokonainen kirjolohi tai sen norjalainen serkku.

Oikeestaan mun syöminen menee aika kausiluontoisesti, nyt on taas vihreä kausi menossa. Joskus tulee sitten vedettyä kuukausitolkulla pelkkiä keittoja

--
Aeria Gloris

slush

Posts: 685

#165 • • slush
Mä syön vain valkoista lihaa eli kanaa ja kalaa.. Joskus 5 vuotta sitte jätin punasen lihan syönnin lähinnä sentakii että kana ja kala ei oo niin rasvasta ruokaa. Ja hyvin olen pärjännyt ilman punasta lihaa...
Kasviksista en kuitenkaan ihan kauheesti tykkää keitettynä mutta kaikki menee ”raakana”. Mut teen melkein aina jotain salaattia ruuan kanssa...
Kesällä varsinkin tulee paljon syötyy kaikkia tuoreita vihanneksia..

--
Miks mulle aina käy näin???

Avatar
#166 • • GoA Guest

vaavu:
Mä olen täysin sekasyöjä, aina ollut, mutta ymmärrän hyvin kasvissyöjien pointteja. Välillä tuleekin tehtyä kasvisruokaa joko ihan itsekseen tai kasvissyöjien kavereiden kanssa, ja olen täysin vakuuttunut siitä että kasvisruokavaliollakin saadaan oikein maittavia aterioita aikaiseksi.

Yksi yllättävä piirre monessa sekasyöjässä kuitenkin on, joka itseäni vähän häiritsee. Monet lihansyöjät kammoavat nähdä syömänsä lihan alkuperää - esimerkiksi jos he näkisivät miten esimerkiksi broileri tehtäisiin alusta asti, jäisi broileri kokonaan syömättä. Sen sijaan jos se sama broileri saadaan kaupan kylmäaltaasta valmiiksi suikaloituna ja marinoituna, menee ruoka alas ilman mitään kakisteluja. Toinen tyypillinen esimerkki on kala: kalapuikot kyllä menevät, mutta annas olla kun kala pitäisi perata alusta lähtien, tai edes käsitellä valmiiksi perattuna. Samaten joku kokonainen kauriinkoipi, tai vaikkapa sorsa tai kaniini, voisi olla monelle liian extreme-kokemus.

Mielestäni on tiettyä tekopyhyyttä siinä, että ei ole valmis hyväksymään lihan alkutuotantoa, mutta syö kuitenkin mielellään valmiiksi jalostettua lopputuotetta. Jokaisen lihansyöjän pitäisi mielestäni olla valmis ainakin periaatteessa käsittelemään lihansa alusta loppuun asti.



On totta että kaikki eivät pystyisi katsomaan kuinka eläin ”muokataan liha-allas muotoon”, mutta toisaalta, miksi heidän edes pitäisi?

Itse olen ampunut jäniksen ja teurastanut sen. Olen ollut myös mukana hirvimetsällä ja hirven teurastamisessa sekä paloittelussa. Myöskin kalastusta on tullut harrastettua monta vuotta. Ja en näe tuossa käsittelyssä mitään erikoista. Toki se saattaa ensimmäisellä kerralla tuntua pahalta mutta uskon että melkein kaikki tottuisivat tuohon ajatukseen hyvin nopeasti.

Mutta miksi ihmisten pitäisi nähdä tuo kaikki sitten? Ainakaan omalla kohdalla tuo ei ole vaikuttanut mitenkään, liha on edelleen ihanaa.
Dementation

Posts: 2,892

#167 • • Dementation wednesday?
Minä syön kaikkea mikä on hyvää... Ja siihen listalle on vuosien mittaan päässyt niin kasviksia kuin lihaa kuin kalaa kuin vähän kaikkea muutakin.

Mistään en luopuisi koska joku minulle aiheesta sanoo. Mitään en myös samasta syystä alkaisi syödä.

Usein kysyn ihmisiltä näiden syistä kieltäytyä jostain tietystä aineesta, koska arvostan kieltäytymistä jos sille löytyy oikeasti jokin tausta-ajatus (oli se sitten eettinen tai ihan makukysymys), mutta pidän sitä typeränä jos syy on vain esim. se, että ei muutkaan mun kavereista syö lihaa

--
Verba volant, scripta manent {Sanat lentävät, kirjoitettu pysyy}
Quod scripsi, scripsi {Minkä kirjoitin, sen kirjoitin}
Dixi, et animam levavi {Olen puhunut ja huojentanut mieleni}

Peikkotyttö

Posts: 1,219

#168 • • Peikkotyttö
En syö kavereitani..en ole \”lihallisten ilojen\”ystävä ollut enää puoleentoista vuoteen,enkä varmaan koskaan enää tule olemaankaan. Vegaani en ole vaan syön kyllä maitotuotteita yms.*hymy*

--
Groove is in the Heart

sts

Posts: 7,969

#169 • • sts Sama pyynti aitta!

peikkotyttö:
En syö kavereitani..en ole ”lihallisten ilojen”ystävä ollut enää puoleentoista vuoteen



Älä valehtele kyl sä maskuliinista lihatikkaria tykkäät imeä *nauru*
Elmiira

Posts: 1,446

#170 • • Elmiira
Menee nyt vähän ohi, mutta entäs sitten kun koko maailma näkee nälkää? Syömmekö lapset? Noo.. luin tuon vaan jostain...

--
~Kokemusta ei voi luoda, se pitää kokea~

Elmiira

Posts: 1,446

#171 • • Elmiira
Niin ja kaikenmaailman keitetyt ja paistetut kasvikset ja vihannekset... en voi sietää niitä!!! Tuoreena ne kyllä menee erittäin hyvin...

--
~Kokemusta ei voi luoda, se pitää kokea~

vaavu

Posts: 1,324

#172 • • vaavu vara-vana

Kooaliini:
On totta että kaikki eivät pystyisi katsomaan kuinka eläin ”muokataan liha-allas muotoon”, mutta toisaalta, miksi heidän edes pitäisi?
- klips -
Mutta miksi ihmisten pitäisi nähdä tuo kaikki sitten? Ainakaan omalla kohdalla tuo ei ole vaikuttanut mitenkään, liha on edelleen ihanaa.



Siksi että mielestäni jokaisen tulisi kantaa ja hyväksyä valintojensa (tässä tapauksessa ruokavalionsa) seuraukset. Ehkä sitä voisi kutsua eettiseksi vastuuksi. Jos lihaan liittyvä eläinten tappaminen ja käsittely tuntuu pöyristyttävältä, mutta kuitenkin syö mielellään pitkälle prosessoitua lopputuotetta, eikö siinä ole tietty moraalinen ristiriita?

En nyt tarkoita että jokaisen pitäisi aina tehdä itse ruokansa metsästämisestä ja tappamisesta alkaen, nykyinen yhteiskunta kuitenkin perustuu tämänkaltaisten tehtävien eriytymiseen tietyille ammattiryhmille. Olisi kuitenkin erittäin terveellistä jos jokainen edes joskus joutuisi omin käsin toteamaan mistä se lihapulla pöytään oikein pyörii.
Rocca

Posts: 3,064

#173 • • Rocca Diiva UG / Superfint Crew
Itte asiassa syön täl hetkel vähemmän lihaa ku on tommone pieni laihdutus projekti menossa....kattellaan ku ollaan päästy lopputulokseen mitä sen jälkeen tapahtuu...

--
Dj Rocca

yes, ROBIN, i`ve become a human fish!

Summerblink

Posts: 291

#174 • • Summerblink 2 vasenta jalkaa
Se mitä suuhunsa pistää on ihmisille yleensä suurten tunteiden asia.
Jotkut lihansyöjät halveksivat \'rehunpurijoita\' kuten jotkut kasvissyöjät halveksivat sekaruoan käyttäjiä.
Ja kun suuret tunteet kuohuvat, unohtuvat tosiasiat, faktat.
Kasvissyöjänä tiedän mistä ruokani tulee, mutta harva sekaruoan käyttäjä tietää miten ruokansa tuotetaan.
Alla olevan sivun \'cattle, chickens, pigs, sheep, fish\'-linkeistä
voi katsoa ihan mielenkiinnosta miten liharuoka tuotetaan.
Ainakin minä haluaisin tietää mitä suuhuni pistän.
Tarkoitus ei ole herättää taas ikuista taistelua liha vs. kasvis vaan antaa ihan tervettä tietoa ja faktoja niille joilla sitä ei vielä ole :)
http://members.bellatlantic.net/~vze47xyr/
POSER

Posts: 800

#175 • • POSER Wimp and Poser

Summerblink:
Se mitä suuhunsa pistää on ihmisille yleensä suurten tunteiden asia.
Jotkut lihansyöjät halveksivat 'rehunpurijoita' kuten jotkut kasvissyöjät halveksivat sekaruoan käyttäjiä. Ja kun suuret tunteet kuohuvat, unohtuvat tosiasiat, faktat.
Kasvissyöjänä tiedän mistä ruokani tulee, mutta harva sekaruoan käyttäjä tietää miten ruokansa tuotetaan.


En tiedä aivan tarkkaan, eikä paremmin kiinnosta edes tietää. Tietämäni perusteella syön lihaa edelleen hyvin mielin, enkä näe mitään väärää tuossa.

Summerblink:
Alla olevan sivun 'cattle, chickens, pigs, sheep, fish'-linkeistä
voi katsoa ihan mielenkiinnosta miten liharuoka tuotetaan.
Ainakin minä haluaisin tietää mitä suuhuni pistän.
Tarkoitus ei ole herättää taas ikuista taistelua liha vs. kasvis vaan antaa ihan tervettä tietoa ja faktoja niille joilla sitä ei vielä ole :)
http://members.bellatlantic.net/~vze47xyr/


Linkkisi vaikuttaa todella luotettavalta. Siellähän myydään myöskin Guided Meditation CD:itä. Varmasti osa tiedosta on aivan oikein, mutta epäilen että asioita on taas kerran väritetty hieman heidän suunnaltaan.

--
Keppiä Jehoville!

Bio

Posts: 4,429

#176 • • Bio The Bullies / Pinky
rehusta tulee hyvää kun sinne laittaa basilikan lehtiä.. aaah.. se tuoksuukin aivan mahtavalta! *kuolaa*
patis

Posts: 1,158

#177 • • patis 10

vaavu:
Olisi kuitenkin erittäin terveellistä jos jokainen edes joskus joutuisi omin käsin toteamaan mistä se lihapulla pöytään oikein pyörii.



Olen samaa mieltä. Enkä malta olla linkittämättä yhtä kuvaa viimesyksyiseltä mökkireissulta.

kuva

Totean vielä, että minulle tuli nälkä tuota touhua seuratessa.
Riku

Posts: 3,187

#178 • • Riku The Little Prince

Lene:
Tullut vaan mieleen, että eikö kasvin tappaminen ole eettisesti arveluttava asia? *nauru* Onhan sekin elävä orgaani tms.

Ainakaan oman katsomukseni mukaan se tappaminen tai kuolema ei ole se paha asia tässä, sehän kuuluu luonnonlakeihin. Enemmän kyse on siitä että suurimmassa osassa lihantuotantoa myös se koko elämä on pelkkää kärsimystä. Eihän kuolema yksilölle itselleen ole mitenkään merkittävä asia sitten kun se on ohi.

--
Kyseenalaista aina kaikki.

<><

Posts: 227

#179 • • <>< ¤blub¤

patis:

kuva

Totean vielä, että minulle tuli nälkä tuota touhua seuratessa.



*huh**taputapu*

--
life sucks and then you die - better go to heaven...

Karski

Posts: 6,049

#180 • • Karski Pomon kätyri

Lene:
Tullut vaan mieleen, että eikö kasvin tappaminen ole eettisesti arveluttava asia? *nauru* Onhan sekin elävä orgaani tms.



Tää on itseasiassa ihan relevantti kysymys,
ei tarvi naureskella. Menee vähän pilkunviilaamisen
puolelle ehkä, mutta itsepä tätä kysyit.

Esim. oman maailmankatsomukseni mukaan
kaikki elämä on pyhää, ja kasviksiahan VOI
syödä tappamatta (vrt. hedelmät, mukulakasvit
[esim.peruna] jne.), mutta lähinnä kyse on
rationaalisesta kulutuksen minimoinnista
_elämän jatkuvuuden ehdoilla_, ja
syön satunnaisesti kala- ja linturuokia. Tätä
voi olla hankala käsittää, mutta _pyhä_ on eri asia
kuin _tabu_. Tätä voin täsmentää jossain
asiaan paremmin liittyvässä topikissa *nauru*

Kuten tässä topikissa on jo todettu,
lihaa ei synny ilman lihatuotantoeläimen
kuluttamaa kasvisravintoa, joten ne
kasvit on siellä ravintoketjun päässä aina
väistämättä, niiden kuolemaa ei voida
välttää mutta se voidaan minimoida.

Lyhyesti: miksi pitäisi tuhlata, kuluttaa ja
tappaa mahdollismman paljon kun voidaan
tappaa mahdollisimman vähän.

*piis*

[muokattu 22.2.2004 00:19]

--
Paid by the Alliance
to slay all the giants.