Rehujen syönti

604 posts, 31 pages, 220,376 views

kuu

Posts: 1,174

#41 • • kuu tyttttö
Olin tuossa puoli vuotta, jopa, ilman lihaa tai kalaa tai kanaa.Mutta sitten se vaan jotenkin repsahti.
Oli kai aivan pakko saada kinkkupitsaa *igor*

--
köh köh

J.J.

Posts: 216

#42 • • J.J. Mutta missä on..?

Avernian:
---
J.J.:
Esim. riistaeläinten syönti on mielestäni paljon eettisempää kuin ulkomaisten vihannesten/hedelmien syönti.

---


Miksi? Mitä vikaa ulkomaisissa hedelmissä/vihanneksissa susta on?



Öh... en tarkottanu ihan tota. Ehkä vähän karrikoitu vertaus eikä mulla mitään ulkolaisia rehuja vastaan ole - ostan aina ulkomaista jos on valinnanvaraa *nauru*

Idea lähinnä se, että monet kasvissyöjät perustelevat kasvisyöntiään sillä että eläimiä kasvatetaan pienissä häkeissä yms (mikä on muuten kyllä ihan perseestä), mutta riistaeläimen ollessa kyseessä tällaista ongelmaa ei ole - se on saanut viettää hienon nuoruuden vapaana ennen kuin on saanut lyijymyrkytyksen *iloinen*

Ja toisaalta viittaus noihin rehuihin - eli se että ne roudataan jostain jumalan selän takaa, missä joku alle 10 v lapsi on ne keränny, ei kanssa ole hirveen ”eettistä”.

--
"Kuolema kuittaa univelat"

keisha

Posts: 1,394

#44 • • keisha bullet with butterfly wings

kuu:
Olin tuossa puoli vuotta, jopa, ilman lihaa tai kalaa tai kanaa.Mutta sitten se vaan jotenkin repsahti.
Oli kai aivan pakko saada kinkkupitsaa *igor*



Oon ollut ilman lihaa ja kanaa kaksi ja puoli vuotta, ja kalansyönninkin lopetin kokonaan tämän vuoden alussa. Eikä tee mieli enää. En koe että joutuisin jättämään ruokavaliostani jotain pois tai tinkimään hyvästä ruuasta. Kai sitä voisi verrata siihen lipeäkalaan, aika harvaa taitaa haitata vaikkei sitä syödä saisikaan....

--
Nothing will benefit human health and increase the chances for survival of life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet. (Albert Einstein)

ella_

Posts: 1,329

#45 • • ella_
jotenkin tuntuu että oikein hyvää lihaa ei voita mikään.. hyvä sisäfile hyvän kastikkeen kanssa maistuu vaan niin hyvälle että harvoin kasvisruoan jälkeen tuntee niin nauttineensa syömisestä.. mut ymmärrän hyvin vegetaristeja koska mikään ei oo kuvottavampaa ku ällöliha *poks* eli jos lihassa on läskiä tai se on sitkeätä tai muuten vaan epämääräistä...
olis kyllä kiva jos enemmän olisi ”mun makuun” olevia kasvisruokia.. chicosissa oli ennen taivaallinen garden city pasta ja bar no 9:n pomodoro on hyvää, mutta siihen mun kasvisruokailut melkeinpä sitten jää

paitsi kotona tietty olis mukava syödä enemmänkin kasvispainoitteisesti.. jos ei olis tota äijää tossa syötettävänä *iloinen*

--
Elementary, my dear.

Riku

Posts: 3,187

#46 • • Riku The Little Prince
Tuosta lihan maun hehkuttamisesta sen verran, että eihän liha itsessään ole juuri minkään makuista (tai no, suurin osa sen luontaismausta taitaa tulla virtsasta), se vain on aineena hyvä imemään makuja ja täten on helpompi maustaa. Suomessa harvat osaavat maustaa kasvisruokia kunnolla niiden vaatimalla tavalla ja tämä on myöskin hankalampaa ja vaivalloisempaa. Toisaalta, kaikki on lopuksi viitsiliäisyydestä ja taidosta kiinni.

--
Kyseenalaista aina kaikki.

ella_

Posts: 1,329

#47 • • ella_
niin siis tuota just toivoisinkin että saatais kasvisruokia maukkaammiksi..

söin toissapäivänä tallinnassa ehkä elämäni mauttominta kasvislasagnea, ihan hyvässä ravintolassa vielä.. kauhea pettymys*igor*

--
Elementary, my dear.

ella_

Posts: 1,329

#48 • • ella_
lihassa muuten huonona puolena se että se tuntuu usein inhottavalta suussa.. varsinkin jos on vähänkään sitkeämpää niin EI PYSTY

--
Elementary, my dear.

Chatte

Posts: 4,085

#49 • • Chatte Team Teknolipat :)
Olen kasvissyöjä, en vegaani, vaan lakto-ovo-vegetaristi. Käytän siis eläinkunnan tuotteista maitoa ja munia, kieltäydyn lihasta. Tehotuotanto on perseestä, mutta se on vain yksi syy lopettaa lihansyönti, onhan nykyään luomuakin saatavilla. En vain pidä tappamisesta. En voisi tappaa kanaa, possua, lehmää, hevosta jne, joten en katsoa oikeudekseni syödäkään niitä.

Ja nykyään on muuten enää turha valittaa ettei kasvisruokaa saa helposti, tai ettei hyvää kasvisruokaa saa. Todellakin saa. Oli tää juttu vähän eri tavalla kahdeksan vuotta sitten, kun itse rupesin kasvissyöjäksi (äitini kauhuksi) - ääääääääkkkkk, en pysty syömään enää yhtään sellaista oranssia kasvispihviä.... silloin ei juuri muuta saanut tavallisista safkapaikoista, joskus ei niitäkään... kauppojenkin valikoimat olivat ihan eri luokkaa kuin nykyään. Ja koulussa tartti lääkärintodistuksen kasvisruuan saantiin.

Mun mielestä kasvissyöjäksi rupeaminen on nykyään kiinni vain omasta tahdosta...

--
Ainoa kuolema, jonka kuolemme, tulee joka päivä, jos kieltäydymme elämästä.
-Zorbas

Epailija

Posts: 5,636

#50 • • Epailija Physicist, 2nd class.

pHaze:

Fine, ymmärrän kyllä että ärsyttää jos joku 13v tyttönen selittää kovaan ääneen olevansa kasvissyöjä ilman että tämä osaa perustella sitä mitenkään, mutta jos tuollaisten tapausten perusteella ruvetan pitämään kaikkia kasvissyöjiä tekopyhinä, niin moiselle on olemassa ihan oikea termikin: Rasismi.



*nauru* Nyt taisivat puurot ja vellit mennä sekaisin. Rodulla ei liene mitään osaa eikä arpaa tässä keskustelussa. Ylläolevassa tapauksessa kyseessä on perusteeton yleistys tai tylysti ilmaistuna typerä johtopäätös - rasismi on ihan toisiin asioihin liittyvä termi.

Nojoh. Pitipä taas harrastaa pilkkuerotiikkaa.

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

Epailija

Posts: 5,636

#51 • • Epailija Physicist, 2nd class.
Lukiossa tuli tosiaan kaverien kanssa ”perustettua” KVR - kasvien vapautusrintama - joka vastusti kasvisten julmaa tehoviljelyä vain ihmisen itsekkäitä päämääriä varten. Suunnittelimme iskuja kukkakauppoihin ja ruokakauppojen vihannestiskeille, jotta veljemme voisivat vihdoinkin kirmata vapaana luonnossa ja rakentaa pesiä minne ikinä halusivatkin. *vink*

Kaikkiruokaisuus - se luonnollinen vaihtoehto.

Nojoh. Tuo ns. ”luonnollisuus” on kyllä ehkä yksi typerimmistä perusteluista millekään. Itse syön kaikkea sen takia, että minulla ei ole mitään aatteellista syytä rajoittaa ruokavaliotani suuntaan enkä toiseen - alllergiat ja muut nirsoilut toki vaikuttavat noin muuten. En koe eläinten kasvattamista ravinnoksi minään eettisenä ongelmana, vaan ennemminkin se tuntuisi olevan yksi näistä maailman luonnollisimmista (hassua miten helposti tuota sanaa tulee käytettyä) asioista. Mitään absoluuttisesti pahaa siinä ei missään tapauksessa kuitenkaan ole, vaan kukin arvottaa asiat ihan omista lähtökohdistaan.

Eläinrääkkäystä en kannata, mutta toisaalta minusta ei ole myöskään tarkoituksenmukaista tarjota teuraseläimille ns. luomuelämää. Oloja pitäisi varmasti moneessa tapauksessa parantaa, mutta ei sitä nyt joka porsaalle tarvitse omaa laidunta hankkia.

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

Sallakat

Posts: 2,220

#52 • • Sallakat jungle, baby !
joo ennen kelailin että pitäisköhän ruveta kasvissyöjäksi kunnes selvisi sellainenkin asia (itse asiassa montakin asiaa mutten muista kaikkia enään) että syömällä pelkkää pupunruokaa, hankit itsellesi luultavasti jotain hermovikoja yms vakavaa. Ihminen käsittääkseni tarvitsee lihaa, jotta kaikki saa kaikki tarvittavat ainekset elääksen terveellisenä.
Tästä siis voi päätellä että täysin vegaanit kuolevat jo sitten kolmekymppisenä *ding*
*joo*
Epailija

Posts: 5,636

#53 • • Epailija Physicist, 2nd class.

Salla:
joo ennen kelailin että pitäisköhän ruveta kasvissyöjäksi kunnes selvisi sellainenkin asia (itse asiassa montakin asiaa mutten muista kaikkia enään) että syömällä pelkkää pupunruokaa, hankit itsellesi luultavasti jotain hermovikoja yms vakavaa. Ihminen käsittääkseni tarvitsee lihaa, jotta kaikki saa kaikki tarvittavat ainekset elääksen terveellisenä.
Tästä siis voi päätellä että täysin vegaanit kuolevat jo sitten kolmekymppisenä *ding*
*joo*



Itse asiassa nuoret lapset tarvitsevat joitakin (lähinnä?) lihoista saatavia ainesosia, jotta aivot ja hermoradat kehittyisivät kunnolla. Vanhempana, kun aivot ja hermoradat ovat jo kehittyneet, ei sen suhteen ole niin väliä, mutta tiedä sitten haittaako samojen aineiden puutos muuta toimintaa. Pienten lasten (eli n. 10 vuotta ja sen alle) laittaminen vegaaniruokavaliolle on kuitenkin nähdäkseni suoranaista vahingoittamista ja rääkkäämistä.

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

accule

Posts: 678

#54 • • accule olipa kerran...
tämä melkein pitää paikkansa, mutta kyl kasviksii syömällä saa hyvin kaikki tarvittavat (8-10kpl) essentiaalit aminohapot, joita pitää ravinnosta saada paitsi oikeessa suhteessa myös kaikkia samanaikaisesti, sillä aminohapot ei varastoidu.
eli ei riitä et tänään saat tätä ja huomenna toista, sillä niitä kaikkia tarvitaan elimistön kaikkien proteiinien, enstyymien, (peptidi)hormonien yms ysm rakennusaineiksi joka päivä.
eläinvalkuaisessa on ihmiselle optimaalinen aminohappokoostumus, eli kaikki tarvittavat oikein suhteutettuina, mutta kasviksistakin on mahdollista saada mitä tarvitsee. vaatii vaan paljon enemmän valveutuneisuutta, vaivannäköä ja sitä et oikeesti miettii mitä syö.lihansyöjät pääsee helpommalla!*iloinen*siis ainaki aminohappojen suhteen!
Zet4

Posts: 1,135

#55 • • Zet4 n00b
Itse olen aika täysverinen lihansyöjä, ei nuo kasvikset vain oikein uppoa. Mitään kummempia periaatteita ei minulla asian tiimoilta ole.

Phazelle: Kylläpäs ainakin poronlihassa on maku valmiina. Sitä ei yleensä mausteta muulla kuin suolalla.

T: Poromies mulukkujärveltä

--
Nemo enim fere saltat sobrius, nisi forte insanit

-Cicero

Summerblink

Posts: 291

#56 • • Summerblink 2 vasenta jalkaa

Epailija:
Lukiossa tuli tosiaan kaverien kanssa ”perustettua” KVR - kasvien vapautusrintama - joka vastusti kasvisten julmaa tehoviljelyä vain ihmisen itsekkäitä päämääriä varten. Suunnittelimme iskuja kukkakauppoihin ja ruokakauppojen vihannestiskeille, jotta veljemme voisivat vihdoinkin kirmata vapaana luonnossa ja rakentaa pesiä minne ikinä halusivatkin. *vink*

Kaikkiruokaisuus - se luonnollinen vaihtoehto.

Nojoh. Tuo ns. ”luonnollisuus” on kyllä ehkä yksi typerimmistä perusteluista millekään. Itse syön kaikkea sen takia, että minulla ei ole mitään aatteellista syytä rajoittaa ruokavaliotani suuntaan enkä toiseen - alllergiat ja muut nirsoilut toki vaikuttavat noin muuten. En koe eläinten kasvattamista ravinnoksi minään eettisenä ongelmana, vaan ennemminkin se tuntuisi olevan yksi näistä maailman luonnollisimmista (hassua miten helposti tuota sanaa tulee käytettyä) asioista. Mitään absoluuttisesti pahaa siinä ei missään tapauksessa kuitenkaan ole, vaan kukin arvottaa asiat ihan omista lähtökohdistaan.

Eläinrääkkäystä en kannata, mutta toisaalta minusta ei ole myöskään tarkoituksenmukaista tarjota teuraseläimille ns. luomuelämää. Oloja pitäisi varmasti moneessa tapauksessa parantaa, mutta ei sitä nyt joka porsaalle tarvitse omaa laidunta hankkia.



Tuo luonnollisuus perustuu myötätuntoon eläviä olentoja kohtaan ja jos sitä ei itse tunne, ei voi kaiken maailman viherpiipertäjiä ymmärtää. Mihin vedät rajan eläinrääkkäyksessä ja tehomaataloudessa? Onko se todellakin niin luonnollista syödä sellaisen eläimen lihaa joka on koko elämänsa vain seisonut pienessä rautahäkissä kun kone pumppaa siitä maitoa ja siihen pumpataan antibiootteja ja hormoneja.

Ihminen on tehnyt eläimistä tehomaatalouden avulla vain koneita joista saa ruokaa.
Kun katsoo eläintä luonnossa ja ympäristöä missä se elää - se on ns. luonnollista
Summerblink

Posts: 291

#57 • • Summerblink 2 vasenta jalkaa

Salla:
joo ennen kelailin että pitäisköhän ruveta kasvissyöjäksi kunnes selvisi sellainenkin asia (itse asiassa montakin asiaa mutten muista kaikkia enään) että syömällä pelkkää pupunruokaa, hankit itsellesi luultavasti jotain hermovikoja yms vakavaa. Ihminen käsittääkseni tarvitsee lihaa, jotta kaikki saa kaikki tarvittavat ainekset elääksen terveellisenä.
Tästä siis voi päätellä että täysin vegaanit kuolevat jo sitten kolmekymppisenä *ding*
*joo*



Salla hyvä, käsityksesi perustuu spekulaatiolle.
Ihminen ei tarvitse lihaa ruokavalioonsa pysyäkseen terveenä.
(quote)Esim. soijasta ja viljasta saa kaikki kehon tarvitsemat 8 aminohappoa.
Vuonna 1971 tehtiin 59-päiväinen koe kuudella miehellä, jossa käytännössä ainoa proteiinin lähde oli riisi. Kuitenkin miehet saivat 1,5 - 6 kertaa enemmän välttämättömiä aminohappoja kuin on WHO:n suositeltu määrä. Vitamiineja kasvissyöjä saa vähintään tarpeeksi, mm. hermovikoja aiheuttava B12-vitamiinin puute on se mihin vegaanin tulee kiinnittää huomiota, mutta itse saan sitä maitotuotteista. Kuituja kasvissyöjä saa paljon enemmän kuin keskiverto lihansyöjä, lähinnä tästä johtuu huomattavasti pienempi suolisto- ja vatsasyöpäprosentti rehunpurijoiden keskuudessa.

Nämä nyt olivat vain kasvissyönnin ravintotieteellisiä speksejä, eettisyys on jokaisen katsojan omassa silmässä *joo*
Summerblink

Posts: 291

#58 • • Summerblink 2 vasenta jalkaa

Epailija:
---
Salla:
joo ennen kelailin että pitäisköhän ruveta kasvissyöjäksi kunnes selvisi sellainenkin asia (itse asiassa montakin asiaa mutten muista kaikkia enään) että syömällä pelkkää pupunruokaa, hankit itsellesi luultavasti jotain hermovikoja yms vakavaa. Ihminen käsittääkseni tarvitsee lihaa, jotta kaikki saa kaikki tarvittavat ainekset elääksen terveellisenä.
Tästä siis voi päätellä että täysin vegaanit kuolevat jo sitten kolmekymppisenä *ding*
*joo*

---


Itse asiassa nuoret lapset tarvitsevat joitakin (lähinnä?) lihoista saatavia ainesosia, jotta aivot ja hermoradat kehittyisivät kunnolla. Vanhempana, kun aivot ja hermoradat ovat jo kehittyneet, ei sen suhteen ole niin väliä, mutta tiedä sitten haittaako samojen aineiden puutos muuta toimintaa. Pienten lasten (eli n. 10 vuotta ja sen alle) laittaminen vegaaniruokavaliolle on kuitenkin nähdäkseni suoranaista vahingoittamista ja rääkkäämistä.



Katsokaa faktoja niin ei tarvitse arvailla *hymy*
www.vegaaniliitto.fi/luentopaketti/Koulu4.rtf
Epailija

Posts: 5,636

#59 • • Epailija Physicist, 2nd class.

Summerblink:

Tuo luonnollisuus perustuu myötätuntoon eläviä olentoja kohtaan ja jos sitä ei itse tunne, ei voi kaiken maailman viherpiipertäjiä ymmärtää. Mihin vedät rajan eläinrääkkäyksessä ja tehomaataloudessa? Onko se todellakin niin luonnollista syödä sellaisen eläimen lihaa joka on koko elämänsa vain seisonut pienessä rautahäkissä kun kone pumppaa siitä maitoa ja siihen pumpataan antibiootteja ja hormoneja.

Ihminen on tehnyt eläimistä tehomaatalouden avulla vain koneita joista saa ruokaa.
Kun katsoo eläintä luonnossa ja ympäristöä missä se elää - se on ns. luonnollista



Ihminen on osa luontoa, joka siis on abstrakti käsite, ja täten siis kaikki ihmisen toimet ovat oleellisesti luonnollisia. Eri asia on sitten tulkita termi luonto kovin ahdasmielisesti sellaiseksi, mitä metsissä ja savanneilla tapahtuu ihan itsestään. Rajaa eläinrääkkäyksessä ja tehomaataloudessa on hankala vetää, sillä eläimen kärsimys on määrittävä tekijä, eikä sitä osata mitenkään mitata. Sanotaan näin, että kuvaamasi kaltainen tilanne ei minusta ole mitenkään ideaalinen tai toivottava, mutta en myöskään menetä yöuniani tuollaisen takia Elävät olennot ovat kautta aikain repineet toisistaan hyötyä irti ja tulevat tekemään sitä jatkossakin, eikä itse toiminnassa sinällään ole mitään absoluuttisesti väärää eikä oikeata. Ihminen toimii niin kuin muutkin eliöt - omien etujensa mukaisesti.

Mitä tulee myötätuntoon eläviä olentoja kohtaan niin ok, kyllähän sitä voi muita eläimiä kohtaan tuntea sääliä ja vaikka mitä muuta, mutta ei elävyys meistä mitään veljiä tee. Joku täällä on aina jonkun ravintoa.

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

Blues

Posts: 5,414

#60 • • Blues Koning van Afrika
En syö semmoista jota minun ruokani syö *nauru*

Oikeastaan sitä tulee syötya aivan kaikkea, paljon lihaa. En voisi kuvitella olevani kasvisyöjä koska joutuisin syömään jatkuvasti ja pitäisi olla paljon tarkempi esim. proteiinin suhteen. Se vain on niin paljon helpompaa olla kaikkiruokainen ja varmasti ei tule mitään puutosoireita.

[muokattu 30.7.2003 15:22]

--
Pictures

Party moeilik en het n oulike lewe