Minut on hinnoiteltu ulos

41 posts, 3 pages, 22,979 views

Hendryk

Posts: 510

#1 • • Hendryk Sen verran, että sapiens
Sitä tukisi mielellään suomalaista yritteliäisyyttä ja kävisi ahkerana kaupungilla tallustelijana mieluusti vetäisemässä täkäläiseksi mieltämässään Picnic-ketjun kahvilassa patonkisumpit silloin kun alkaa kävelyenergiat hiipumaan - vähän niin kuin vastaiskuna ylimaalliselle Subwaylle ja sen ristikuulusteluille sanonkomämitä lyhyemmän patonginpätkän sisustustoiveista - mutta...

Siis haloo, Helsinki! Ei kuppi kahvia ja juustopatonki voi maksaa edes täällä 7 € 10 senttiä tylsässä Picnic-miljöössä varsinkaan sillä oletuksella, että maksava asiakas survoo itse tarjottimensa tiskikärryyn, johon se ei kertakaikkiaan mahdu. Subwayhin en täst'edeskään €urojani kanna, mutta en myöskään Picniciin. Tuohon kauhistelemaani hintaan kun pistää €urosen lisää, niin sitähän vetäisee jossain buffetpaikassa napansa niin täyteen, että se tönii selkärankaa Telluksen ympäri takakautta. Kevyeen kävelyhiukoon kuitenkin suosin vastedes pikkumarkettien karjalanpiirakoita.

--
Härifrån tvättas och linkodes. Och huumori kuivades.

walkout__

Posts: 401

#2 • • walkout__ DJ
Siis häh? Subways:tä saa velaksi kännykkämaksulla, ja on edullisempi vaihtoehto kuin syödä pikavipillä.
Funktion

Posts: 1,720

#3 • • Funktion over 9000

Replying to Minut on hinnoiteltu ulos:

Siis häh? Subways:tä saa velaksi kännykkämaksulla, ja on edullisempi vaihtoehto kuin syödä pikavipillä.



Kukahan tossa puhu mitään velasta, pikavipeistä jne.?

Kahvi + sämpylä setin hinnasta oli puhe..

--
Mä taas oon kyllä aina sanonut että pilkku vaan nauttii siitä. se on kuitenkin pohjimmiltaan aika irstas pikku välimerkki..

Kriss G

Posts: 1,492

#4 • • Kriss G Wir brauchen bass
No voi hohhoijjaa... Helsingin elintaso on ihan pilvissä ("ghetot" mukaan lukien) ihan minkä tahansa paikan suhteen. Jos sua niin paljon sattuu maksaa ketjupaikkojen hinnasta ni muuta vittuun täältä ja äkkiä! Järki käteen oikeesti...

--
DESTROY ALL HIPPIES

lopez

Posts: 1,972

#5 • • lopez pahan päivän pakkasukko!

Replying to Minut on hinnoiteltu ulos:

Sitä tukisi mielellään suomalaista yritteliäisyyttä

Ei kuppi kahvia ja juustopatonki voi maksaa edes täällä 7 € 10 senttiä tylsässä Picnic-miljöössä varsinkaan sillä oletuksella, että maksava asiakas survoo itse tarjottimensa tiskikärryyn, johon se ei kertakaikkiaan mahdu. Subwayhin en täst'edeskään €urojani kanna, mutta en myöskään Picniciin.


Todellakin. Surullista vain, että mm. raaka-aineiden maailmanmarkkinahinnat ei osaltaan kestä tätä nykyä tarkempaa vertailua vähävaraisen budjetin sen enempää kuin kulujensa kanssa kamppailevien yksityisyrittäjienkään osalta. Korotuspaineet on nähtävissä myös monella tapaa ikävänä ilmentymänä (lue: keplottelu), kulukattoja ravinnon laadun kustannuksella supistavana ja täten sen edelle kirivänä peeloiluna, joka ks. alalla on tunnetusti enempi sääntö kuin poikkeus näin ympäripyöreästi asian yleistääkseni.

Henk.koht. mitta alkoi täyttyä jo hyvää vauhtia muutama vuosi sitten, kun esim. pizzerioiden pizzojen hintakipuraja lähenteli oman sietokykyni reunoja. Päätin pistää pisteen moiselle kertaheitolla ja olla suosiolla suoltamatta kaltaisia summia johonkin, joka keventää kukkaroa tuntipalkkani verran, sillä eihän kooltaan alle perhepizza ole edes tilaamisen arvoinen. Subjektiivistahan tietty tuokin.
Tätä nykyä postiluukusta tipahtaa liki tusinan pizzerioista A4:sia, joissa hinnat osastolla perhe,- pannu ja "kuten tahdot" (siis täytteet, 3-4kpl. harvoin jos milloinkaan 5kpl.) on jo poikkeuksetta 14-17€/pizza. Kotipizzan monsteri n.23€ näin vertailumielessä. Minusta nähden se on aivan ***tanan kallista ja jotain, jonka kohdalla oma talouteni ei enää muutoinkaan yksinkertaisesti vain jousta, vaikka vain kerran kk. useammin nyt puhumattakaan.
Vaan eipä se pizzanpyörittäjäkään käsittääkseni kummoisia (edes em. hinnoista) kostu, kun vähennetään kulut kerralla pois poikineen, että se siitä sympioosista.
Edullisempiakin perhe/pannu/kuten tahdot -pizzoja lienee väännettävän kuin mitä yllä viittaamallani esimerkeillä ilmensin, se mistä se sitten mahdollisesti taas on pois, onkin jo toinen juttu.
Kuluttajien/asiakkaitten kannalta pelottavimpia esimerkkejä lähimenneisyydestä lienee tv:n ajankohtaisohjelman juttu nk. 5€ pizzoista ja siitä mitä se kattaa ja mitä sillä saa(?), olkoonkin, että ks. oli luonnollisestikkin tavallisen kokoisesta/sista pizzasta.

Myöskään itse en enään omia olemattomia käteisvarojani mainitsemiisi paikkoihin kanna, vaikka haluaisinkin. En myöskään muihin vastaaviin. Yrittäjien kannalta varsin valitettavaa, sillä kuten jo mainitusta voi rivienvälistä lukea, suht ahkeraksi pizzankuluttajaksi taannoin lukeuduin, mutta nyttemmin hintojen noususuhdanteitten ollessa sitä mitä on, on nykyinen asetelma eittämättä arvossaan, jota en voi liiaksi korostaa.

Ymmärtääkseni useimmat harkitsevat tänä päivänä jo toinen toistaan tarkemmin sen mihin, miten ja minkälaiseen suuhunpantavaan työllä ja vaivalla (erityisesti fyysistä työtä tekevät) senttinsä sijoittavat myös jatkossa. Näiden valintojen(kaan) keskellä ei liene vaikeaa nähdä niitä tuulia, jotka kaatanee tulevaisuudessa varmasti yhä vain enenevissä määrin näitä kuin sieniä sateella kohoavia kukkaronohentajia, mikä siis on yhäkin sääli, sillä "kaikkihan" tässä käsittääkseni käteisen kiertokulun hyödyistä jotain myös itselle ja perheille tahtovina toivotaan yritteliäisyyden hyvänhengen olevan näkyvä ja tuntuva osa yhteistä hyvinvointia sekä sosiaalisia kanssakäymisen riemuja, nyt ja jatkossa.. ellei siitäkin kehkeydy tekniikan kehittymisen vanavedessä jotain virtuaalista "Strange Days" paskaa, parin vuosikymmenen viiveellä? *foliohattuil*

ot.
Maailman kakusta riittää jatkossa yhä vain vähemmän jaettavaa ja, kun käsittää ne paisuvat populaatioluvut, joilla ihminen maapallolle lisääntyy lähitulevaisuudessa, lienee vähintään huomion arvoista spekuloida mm. sitä propagandaa, millä kokonaisia kansakuntia puuroutetaan puhuttaessa, vaikkapa tehostettujen viljelysmaitten hyötykäytön riittävyydestä, vaikka varsin hyvin tiedetään miten monikansalliset megamammuttijätit suoranaisesti pakkolunastavat valtavia miljoonien hehtaareitten maa-aloja itselleen kolmansien maitten varattomilta, ja vieläpä "lailliseksi" riistoaan julistaen.

--
My life fades.... the vision dims.
All that remains are memories.
I remember a time of chaos.
Ruined dreams. This wasted land.

tomii

Posts: 3,594

#6 • • tomii kallion herttua
Vai oltaisiinko me totuttu vain kauheisiin riistohintoihin? Kannattaa vähän miettiä sitäkin, että millä tempuilla monien asioiden hinnat on saatu alkujaan alas. Aika monissa tapauksissa ne halvat hinnat on revitty jonkun persnahasta, yleensä sieltä ketjun alkupäästä. Ruuan tapauksessa hinta nousee heti, jos aletaan tunkemaan edes jonkunlaista etiikkaa sinne ketjuun ennenkuin esim. se patonki on asiakkaan suussa (asialliset palkat, hyvät ja ennekaikkea tuoreet raaka-aineet, joiden tuottajille maksetaan heidän ansaitsemansa palkkiot, verot hoidetaan jne.). Niin karulta kuin kuulostaakin, halvassa ruuassa tuppaa olemaan lähes aina jotakin mätää, välillä jopa kirjaimellisesti.

Toki useat asiat , joiden hinta ei selity niinkään etiikalla, ovat täällä Helsingissä aika kalliita, asuminen erityisesti. Tuntuu, että vuokrissa ja kämpän myynneissä ei ahneudella ole mitään rajaa, mutta kait se on se kysynnän ja tarjonnan laki joka tossa jyllää, eli kyse ei ehkä ole ihan samasta asiasta, että miksi se patonki on kallis. Ruokateollisuuden sun muiden nykytilanne vaan on tukala justiinsa sen takia, että aluksi asiat on poljettu riistohintoihin, ja nyt sitten, kun on alettu enemmän taas olemaan huolissaan asioista tuotantoketjussa, niin porukalla ei meinaakaan rahat riittää aikaisempiin tottumuksiin (itseni mukaanluettuna).

Pakko mainita vastaiskuksi, että klubbarissa kun ollaan, niin bileiden hinnat Helsingissä ovat monesti erittäin huokeita. Siitä voimme olla erittäin kiitollisia. :)

--
reivaan kunnes kuolen

tommib

Posts: 3,204

#7 • • Edited tommib
Se on ihan totta, että vuokrat pks-seudulla alkavat olla aivan käsittämättömät. Ja kyllä minusta Juhla Mokka (lue kusimokka) kupista 2,50€ kahvilassa on riistohinta.

Tottakai raaka-aineet, palkat, vuokra jne. vaikuttavat hintoihin mutta silti jotain rajaa. Samaten ihmetyttää miksi baarissa alkholittomat juomat ovat joskus jopa olutta kalliimpia.

Hintojen takia ei itselläni ole vaihtoehtoa kuin olla ainoastaan kotona. Ei Kela-rahoilla käydä edes kahvilla tänä päivänä.
tomii

Posts: 3,594

#8 • • tomii kallion herttua

Replying to Minut on hinnoiteltu ulos:

Se on ihan totta, että vuokrat pks-seudulla alkavat olla aivan käsittämättömät. Ja kyllä minusta Juhla Mokka (lue kusimokka) kupista 2,50€ kahvilassa on riistohinta.

Tottakai raaka-aineet, palkat, vuokra jne. vaikuttavat hintoihin mutta silti jotain rajaa. Samaten ihmetyttää miksi baarissa alkholittomat juomat ovat joskus jopa olutta kalliimpia.



Joo no toi on kyl yksi niistä, joka muakin on ihmetyttänyt, että se pieni pahvikuppi paskinta kahvia (ja halvinta) mitä Suomesta saa, on sen 2,5e. Se ei käy järkeen. *ding* Ja noissa alkoholittomien hinnoitteluissa on kanssa joku mulle ihan mystinen peruste, nimimerkillä "joskus hanavedestä parin jään kera 3e maksaneena" (ton jälkeen olen vetänyt ennemmin vaikka lämmintä vettä raflan hanasta ja pysynyt aika vankasti bisse/siiderilinjalla, vaikkei alkoholi janoa pelastakaan).

--
reivaan kunnes kuolen

tommib

Posts: 3,204

#9 • • tommib

Replying to Minut on hinnoiteltu ulos:


---
Se on ihan totta, että vuokrat pks-seudulla alkavat olla aivan käsittämättömät. Ja kyllä minusta Juhla Mokka (lue kusimokka) kupista 2,50€ kahvilassa on riistohinta.

Tottakai raaka-aineet, palkat, vuokra jne. vaikuttavat hintoihin mutta silti jotain rajaa. Samaten ihmetyttää miksi baarissa alkholittomat juomat ovat joskus jopa olutta kalliimpia.


---


Joo no toi on kyl yksi niistä, joka muakin on ihmetyttänyt, että se pieni pahvikuppi paskinta kahvia (ja halvinta) mitä Suomesta saa, on sen 2,5e. Se ei käy järkeen. *ding* Ja noissa alkoholittomien hinnoitteluissa on kanssa joku mulle ihan mystinen peruste, nimimerkillä "joskus hanavedestä parin jään kera 3e maksaneena" (ton jälkeen olen vetänyt ennemmin vaikka lämmintä vettä raflan hanasta ja pysynyt aika vankasti bisse/siiderilinjalla, vaikkei alkoholi janoa pelastakaan).



Noi on joo ihan ihme meininkiä, ei vaan pysty ymmärtämään. Hanavedestä 3€ on ihan shokkihinta kun cola maksaa saman tai hieman enempi ja bisse voi jopa olla halvempaa. Noh, onneks ei olla Ibizalla, siellä vesipullo maksaa klubeilla kuulemani mukaan 10€
walkout__

Posts: 401

#10 • • walkout__ DJ

Replying to Minut on hinnoiteltu ulos:


---
Siis häh? Subways:tä saa velaksi kännykkämaksulla, ja on edullisempi vaihtoehto kuin syödä pikavipillä.
---


Kukahan tossa puhu mitään velasta, pikavipeistä jne.?

Kahvi + sämpylä setin hinnasta oli puhe..



Ei kukaan mutta mä en nyt ymmärrä, että onko tämä kilpailevan yrittäjän valitusta vai asiakkaan valitusta liian suurista hinnoista?
Tapi

Posts: 1,437

#11 • • Tapi Dreamstate

Replying to Minut on hinnoiteltu ulos:

Ostettaessa mikä hyvänsä elintarvike valmiina kahvilasta, kaupasta, huoltoasemalta tai vaikka ravintolasta, hintaan sisältyy itse elintarvikkeen raaka-aineiden lisäksi kulut, joita ovat mm. palkat, vuokrat, kalusteet, vesi- ja sähkölaskut, siivous, vessapaperit jne jne. Jotta yritys pysyy toimintakuntoisena, on em. kulut katettava myytävistä tuotteista tehtävällä katteella.

En tiedä onko jengiltä unohtunut em. yksityiskohdat kun kehdataan valittaa 2,5€:n kahvikupillisesta.
tommib

Posts: 3,204

#12 • • tommib

Replying to Minut on hinnoiteltu ulos:

Ostettaessa mikä hyvänsä elintarvike valmiina kahvilasta, kaupasta, huoltoasemalta tai vaikka ravintolasta, hintaan sisältyy itse elintarvikkeen raaka-aineiden lisäksi kulut, joita ovat mm. palkat, vuokrat, kalusteet, vesi- ja sähkölaskut, siivous, vessapaperit jne jne. Jotta yritys pysyy toimintakuntoisena, on em. kulut katettava myytävistä tuotteista tehtävällä katteella.

En tiedä onko jengiltä unohtunut em. yksityiskohdat kun kehdataan valittaa 2,5€:n kahvikupillisesta.



Kyllä minusta kelpaa valittaa, jos kahvikuppi on 2,50€. Siinä on hinnassa ilmaa kunnolla, kun vertaat sitä kahvipaketin hintaan. Ennen kahvi oli useimmiten sen 2€, joka oli vielä kohtuuhinta. Jos menee tarpeeksi syrjään ja pieneen kahvilaan saa kahvikupin joskus alle kahden euron. Mutta ketjujen kohdalla hinnat ovat todella kovat. Kyllä se vähentää ainakin omalla kohdalla kahvillakäyntiä, kun en ole miljonääri.
Worin

Posts: 526

#13 • • Worin
Lounas buffetissa on kyl paras hinta laatusuhde. Se koskee koko maata, oon aika isolla reviirillä ollu tätä testaamassa. En samalla ymmärrä kuka siellä enää ostaa rekkamiehen pihvejä kun halvemmalla saa buffetin jolla voi normisti vetää 8 - 16 erilaista salaattia ja jotain 4 - 10 lämmintä sapuskaa niin paljon kun sielu sietää.

Clubeissa on kyl ryöstöhinnoittelu. En oo mihinkään 3e veteen törmänny, kun en ole Helsingissä ollut varmaan kahteen vuoteen juopottelemassa. Ei ihme et Sedukin on jo kusessa kun jengiä käy aina vaan vähemmän. Sama pätee täällä Hämeenlinnassa, clubit on todella paljon tyhjempiä kun mitä ne oli 10 vuotta sitten. Ei ihme. Alkoholi lainsäädäntö, varmaan korkeet vuokra + muut kulut ja ehkä ahneus on johtanu siihen et kaikki on todella kallista. On aika normaalia vetää kunnon pohjat himassa ja tulla sit clubiin. Tai kovemmille kuluttajille on varmaan normaalia vetää kunnon pohjat, toiset pohjat ja kolmannet ja sammua pensaikkoon ja olla menemättä minnekään ollenkaan.

Mut jossain olut baareissa ja perusjuottoloissa on juomat vielä halpoja. Oikeessa olutkuppilassa voi saada jotain laatuolutta pullosta samaan hintaan, kun jotain kuraa clubista. Eikä näissä veloteta vedestä mitään.
Tapi

Posts: 1,437

#14 • • Tapi Dreamstate

Replying to Minut on hinnoiteltu ulos:


Kyllä minusta kelpaa valittaa, jos kahvikuppi on 2,50€. Siinä on hinnassa ilmaa kunnolla, kun vertaat sitä kahvipaketin hintaan. Ennen kahvi oli useimmiten sen 2€, joka oli vielä kohtuuhinta.


Kohtuuhinta on siis 2€ ja siihen 0,5€ lisää tarkoittaa hinnassa olevan "ilmaa kunnolla"? Eli sataa myytyä kahvikuppia kohden kahvilanpitäjän lisätienesti ryöstöhintaisessa kahvilassa on peräti 50€. Huh, tuollaisella summalla saakin melkoiset bakkanaalit aikaiseksi.

Musta tuntuu, ettei meidän kannata enää jatkaa tätä keskustelua.
tommib

Posts: 3,204

#15 • • tommib
Kyllä mun kukkarossa tuntuu joka sentti, koska olen sairaspäivärahoilla. Pahimmillaan kahvista kiskotaan 3€ ja silloin äänestän jaloilla muualle, josta saa hyvää kahvia kohtuuhintaan. Mieluiten käyn pienissä kahviloissa, jotka eivät kuulu mihinkään ketjuun.
walkout__

Posts: 401

#16 • • walkout__ DJ

Replying to Minut on hinnoiteltu ulos:


---
Ostettaessa mikä hyvänsä elintarvike valmiina kahvilasta, kaupasta, huoltoasemalta tai vaikka ravintolasta, hintaan sisältyy itse elintarvikkeen raaka-aineiden lisäksi kulut, joita ovat mm. palkat, vuokrat, kalusteet, vesi- ja sähkölaskut, siivous, vessapaperit jne jne. Jotta yritys pysyy toimintakuntoisena, on em. kulut katettava myytävistä tuotteista tehtävällä katteella.

En tiedä onko jengiltä unohtunut em. yksityiskohdat kun kehdataan valittaa 2,5€:n kahvikupillisesta.
---


Kyllä minusta kelpaa valittaa, jos kahvikuppi on 2,50€. Siinä on hinnassa ilmaa kunnolla, kun vertaat sitä kahvipaketin hintaan. Ennen kahvi oli useimmiten sen 2€, joka oli vielä kohtuuhinta. Jos menee tarpeeksi syrjään ja pieneen kahvilaan saa kahvikupin joskus alle kahden euron. Mutta ketjujen kohdalla hinnat ovat todella kovat. Kyllä se vähentää ainakin omalla kohdalla kahvillakäyntiä, kun en ole miljonääri.



Mä en valita kun asun Tammelan torin kupeessa. Siellä on Torilla rivissä kojujuja joista voi ostaa kavhia ja saa valita 1 - 1,5 € hinta haitarin mukaan kojunsa mistä ostaa. Ja tossa ihan 20 m päässä on Neste jossa iso Takeway-kahvi on 2 €.
tommib

Posts: 3,204

#17 • • tommib

Replying to Minut on hinnoiteltu ulos:


---

---
Ostettaessa mikä hyvänsä elintarvike valmiina kahvilasta, kaupasta, huoltoasemalta tai vaikka ravintolasta, hintaan sisältyy itse elintarvikkeen raaka-aineiden lisäksi kulut, joita ovat mm. palkat, vuokrat, kalusteet, vesi- ja sähkölaskut, siivous, vessapaperit jne jne. Jotta yritys pysyy toimintakuntoisena, on em. kulut katettava myytävistä tuotteista tehtävällä katteella.

En tiedä onko jengiltä unohtunut em. yksityiskohdat kun kehdataan valittaa 2,5€:n kahvikupillisesta.
---


Kyllä minusta kelpaa valittaa, jos kahvikuppi on 2,50€. Siinä on hinnassa ilmaa kunnolla, kun vertaat sitä kahvipaketin hintaan. Ennen kahvi oli useimmiten sen 2€, joka oli vielä kohtuuhinta. Jos menee tarpeeksi syrjään ja pieneen kahvilaan saa kahvikupin joskus alle kahden euron. Mutta ketjujen kohdalla hinnat ovat todella kovat. Kyllä se vähentää ainakin omalla kohdalla kahvillakäyntiä, kun en ole miljonääri.
---


Mä en valita kun asun Tammelan torin kupeessa. Siellä on Torilla rivissä kojujuja joista voi ostaa kavhia ja saa valita 1 - 1,5 € hinta haitarin mukaan kojunsa mistä ostaa. Ja tossa ihan 20 m päässä on Neste jossa iso Takeway-kahvi on 2 €.



Noi on kaikki vielä järkeviä hintoja onneksi! Helsingissä Wayne´s Coffeessa esim pieni kahvi on nykyään 2,80€. Torilla kahvi on minusta täällä n. 2€ kanssa
m1kk3

Posts: 5,560

#19 • • m1kk3 no-life
Mua ei sinänsä vituttais maksaa kahvista esim. 2,50e, jos se olis oikein hyvää ja laadukasta. Noiden ABC:n yms. bulkkipaikkojen automaatti-kultakatriinoista sen sijaan ton luokan hinta on ihan överiä. Siksipä itsekin käyn jossain muualla kahvilla, kuin ABC:llä tms.

Sen sijaan noi Picnicin yms. paikkojen viiden kuuden euron patonginpätkät jätän ihan suosiolla sinne, samalla rahalla kun saa jostain paikoista jo ihan kunnonkin ruokaa :D

Nii, eiks täällä ollu tarkoitus keskustella siitä, että mikä on jonkun mielestä törkeän ylihintaista, eikä siitä että kuinka paljon kelläkin on rahaa käytössä ? Kyllä mullakin on varaa maksaa kahvikupista vaikka 5 euroa mut kai mulla on silti oikeus sanoa jos joku on mielestäni aivan törkeän ylihintaista laatuun/määrään nähden.

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

serotonot

Posts: 3,137

#20 • • Edited serotonot Paul Easy
Niin, ruuan hinta Suomessa on kyllä vitun kohtuuton. Oli se sitten kaupassa tahi ravintoloissa, kahviloissa jne. Syykin siihen on tiedossa, mutta me kansalaisethan ollaan niin paskasakkia, ilmeisesti ainakin entisen maa-ja metsätalousministerin mielestä, ettei me ansaita tietää mistä se johtuu, vaan on parempi pistää fyrkkaa työryhmään joka yrittää saada ihmiset vaan hyväksymään että joku taho sillä rikastuu. Reilu peli - terveisin Keskusta.

Iltalehti Tiistai 17.3.2009

Ministeri Sirkka-Liisa Anttila kieltäytyy kertomasta, keitä ruoan hinnan nousu on rikastuttanut.

- Tiedän kyllä keiden taskuun raha on mennyt, mutta en suostu sitä kertomaan, ilmoitti maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila Radio Voiman haastattelussa Lahden vierailullaan.

Anttila perusti viime vuonna työryhmän selvittämään, onko ruoan hinnan nousu siirtynyt tuottajille, teollisuudelle, kaupalle vai kuluttajille. Selvitys paljasti hintarohmut, mutta niitä ei kerrota julkisuuteen.

- Emme hae syyllisiä. Se ei vie hankettani eteenpäin, Anttila perustelee.

Julkisuudessa on syytetty etenkin kauppaa ruoan hintojen nostamisesta, mutta Anttila ei kauppaa syyllistä.

- Kauppa on vahva ja se saakin olla, Anttila kuittaa.

Tieto ruoan hinnasta hyötyjistä suljetaan ministerin kassakaappiin. Asiaa selvittänyt työryhmä on saanut uuden toimeksiannon. Se miettii nyt keinoja, joilla kuluttaja saadaan hyväksymään ruoan hinnan nousu.



http://www.iltalehti.fi/uutiset/200903179254384_uu.shtml

Ostettaessa mikä hyvänsä elintarvike valmiina kahvilasta, kaupasta, huoltoasemalta tai vaikka ravintolasta, hintaan sisältyy itse elintarvikkeen raaka-aineiden lisäksi kulut, joita ovat mm. palkat, vuokrat, kalusteet, vesi- ja sähkölaskut, siivous, vessapaperit jne jne. Jotta yritys pysyy toimintakuntoisena, on em. kulut katettava myytävistä tuotteista tehtävällä katteella.

En tiedä onko jengiltä unohtunut em. yksityiskohdat kun kehdataan valittaa 2,5€:n kahvikupillisesta.



Niin, tässäkin varmaan pitäis vähän tähdentää sitä, että onko kysymys siitä pannukahvista minkä ihminen kaataa itse kassalla kuppiin jonka kiikuttaa sitten likaisten astioiden keräämispisteeseen. Tuollaisesta "itsepalvelukahvista" toi on mielestäni ihan vitun syyhky hinta.

"Erikoiskahvit" on sitten asia eriskeen, kun siinä työntekijä joutuu jokaisen kahvin kohdalla valmistamaan sen erikseen ja tällöin onkin mielestäni oletettavaa, että hinta on korkeampi.