E / O: kissan -tai koiranpentu

15 posts, 1 page, 3,696 views

rec

Posts: 2,923

#1 • • rec
Elikkäs kissanpentua tai koiranpentua etsiskellään. Asumme kerrostalossa, joten koiran tapauksessa koira tulisi sopia kerrostaloasuntoon ja olisi mieluummin säkäkorkeudeltaan ~40cm (rotukoirista tai sekarotu/ristetyskoirista esim.: mittelspitz, yorkshirenterrieri, silkkiterrieri tai kääpiopinseri/venäjänterrieri).

Yhteydenotot privana.
ezzy

Posts: 8,060

#8 • • ezzy Droid-pappa
Sori, noi oli vaan sopivasti päällekkäin. ja ei se kissa kovin kauaa pentu ole...
tir

Posts: 951

#9 • • tir
millaisiin oloihin mahdollinen koiranpentu tulisi? miten paljon olette valmiita käyttämään aikaa ulkoilemiseen ja muihin virikkeisiin? oletteko kyselleet missä olisi tilaa pentukurssilla? miten paljon olette valmiita käyttämään aikaa ja resursseja turkinhoitoon?

osa miettimistänne koiraroduista vaatii turkiltaan aika paljon. lisäksi nuo pienet kääpiörodut vaativat todella paljon perehtymistä haukkumisen kitkemiseen heti pienestä pitäen, etteivät tule häiriköiksi kerrostalossa. oletteko olleet yhteydessä miettimienne rotujen rotuyhdistykseen ja sieltä pentuvälitykseen? ettehän tahdo kannattaa pimeää pennutusta, jossa pahimmillaan nartulla teetetään liian usein pentuja vain rahan takia. kääpiökoirat on nykyisin bisnes, ja sekarotuisillakin pennuilla rahastetaan surutta. oletteko valmiit panostamaan hyvän kasvattajan etsintään vai tuetteko pimeää kauppaa?

ja kuulostaa oudolta, että haluatte kissan TAI koiran. mitkä on kriteerit elävän olennon hankkimiselle?

ja kyllä, saattaisin osata vihjata paikkoihin mistä koiranpentuja olisi tarjolla, mutta en tuollaisen ostoilmoituksen perusteella.
Funktion

Posts: 1,720

#10 • • Edited Funktion over 9000
Pentukurssi..?

Voi hellanlettas on niitä koiranpentuja opetettu hyväkäytöksisiksi, ystävällisiksi perheenjäseniksi (kyllä, koira on imo perheenjäsen, eikä mikään näyttelyesine) ilman kaikenmaailman kursseja.

Minä oon sitä koulukuntaa eläimien suhteen, että jos ei osaa ihan tervettä maalaisjärkeä käyttäen kouluttaa koiraa, tai muuta eläintä, niin jättää sitten ottamatta.

Pentukursseja... voi luoja.


P.S Jotta nyt ei jäisi epäselväksi, niin olen siis kouluttanut kaksi koiraa, yhden hevosen sekä yhden iguaanin (joka ei muuten ole ihan niin helppo otus kun esimerkiksi koira) hyväkäytöksisiksi ihan vain puhtaan maalaisjärjen avulla.

EDIT: Noin muuten oon ihan samaa mieltä, että jos tahtoo rotukoiran, niin hyvältä kasvattajalta. Nähnyt pari tapausta jossa kasvattajat on siinä puuhassa ihan puhtaasti rahan takia, ja se ei ole kovin kaunista.

--
Mä taas oon kyllä aina sanonut että pilkku vaan nauttii siitä. se on kuitenkin pohjimmiltaan aika irstas pikku välimerkki..

tir

Posts: 951

#11 • • tir
tässä tapauksessa ennakkotietojen puutteessa ehdotin pentukurssia ihan siitä syystä, etten tiedä yhtään aloittajan maalaisjärjestä tai muusta kokemuksesta koirien suhteen.

nim. on täälläkin kasvatettu mitä erilaisempia eläimiä yhteiskuntakelpoisiksi ihan maalaisjärjellä.
rec

Posts: 2,923

#12 • • rec

Replying to E / O: kissan -tai koiranpentu:

tir, 21.1.2010 12:41:
clip



Kyseisiä koiria meillä on ollut "aina" ja niiden hoito sekä viriketoiminnat on tiedostettuina. Äitini on harrastellut kennel toimintaa jo vähintään 15 vuotta ja itse olin alkutaipaleella aktiivisesti mukana. Tällähetkellä äidiltäni löytyy kääpiöpinseri, yorkshirenterrieri sekä silkkiterrieri. Parhaat vinkit olen saanut häneltä mitä tulee niiden hoitamiseen.
tir

Posts: 951

#13 • • tir

Replying to E / O: kissan -tai koiranpentu:

Real Charly, 21.1.2010 13:23:
Kyseisiä koiria meillä on ollut "aina" ja niiden hoito sekä viriketoiminnat on tiedostettuina. Äitini on harrastellut kennel toimintaa jo vähintään 15 vuotta ja itse olin alkutaipaleella aktiivisesti mukana. Tällähetkellä äidiltäni löytyy kääpiöpinseri, yorkshirenterrieri sekä silkkiterrieri. Parhaat vinkit olen saanut häneltä mitä tulee niiden hoitamiseen.


*joo*
siinä tapauksessa hyvä että teillä on apua lähellä. ja onnea pennun etsintään, suosittelen silti kysäisemään ensimmäiseksi sieltä rotuyhdistyksen pentuvälityksestä. näytti kääkkiäkin olevan useammasta pentueesta tällä hetkellä, ja pari oikein ansioituneelta kasvattajalta.

(nostaa omat karvat vaan aina ensin pystyyn kun haetaan tuollaista pientä "käsilaukkukoiraa" ilman sen kummempia perusteluja.. hiton muoti-ilmiöt..)
ValaX

Posts: 3,891

#14 • • ValaX
Mä en pystyis ottaa täyskasvuista kissaa missään tapauksessa, koska mun nykyinen kissa ei hyväksy toista aikuista reviirilleen, kuten tuolla toisessa topicissa jo sanoinkin. Sen sijaan pennun se todennäköisesti hyväksyis paremmin, kun se ei koe sitä uhkana. Tässä syy miksi esim. mä haeskelen ehdottomasti pentua.
serotonot

Posts: 3,137

#15 • • Edited serotonot Paul Easy

Replying to E / O: kissan -tai koiranpentu:

Super-Kerttu, 21.1.2010 12:28:
---
Real Charly, 21.1.2010 12:26:


Saako vastata, et "vaimon vaatimukset"? :)

---


Saa vastata, mut mun mielestä on aika typerät vaatimukset.. *hihu*


Vähä sama ku vaimo haluais oman lapsen vaikka adoptiolla sais pari kolmekymppistä kersaa

Tai siis sitä vaan et onhan se nyt kaks ihan eri asiaa ottaa se pentu, joka kasvaa osaks sitä "perhettä" alusta asti, kuin ottaa tollanen keski-ikäinen versio samasta eläimestä