Kynsien hoitaminen ja merkitys

59 posts, 3 pages, 21,776 views

siveys

Posts: 2,492

#1 • • siveys lovely
Hei rakkaat!

Olen tässä viime aikoina jäänyt koukkuun kynsiviilaan ja porttiteorian mukaisesti olen jo ehtinyt kokeilemaan hieman kynsilakkaakin. En ole kuitenkaan vielä ihan valmis myöntämään tämän olevan minulle ongelma muussa muodossa kuin seuraavassa:

Miten oikeakätisenä saa kätevimmin viilattua oikean käden kynnet? Pitääkö sitä vaan opetella heiluttelemaan vasenta kättä vakaasti vai voiko viilauksen hoitaa jotenkin mielekkäällä tavalla pitäien viilaa paikallaan ja liikutellen oikeaa jättä sitä vasten?

Lisäksi samalla aloitella keskustelua ja kysellä, että käytättekö te kynsiä viilatessanne jotain tukea, vai hoituuko homma ihan vapaalla kädellä? Ovatko kaupasta saatavat lasiviilat hyviä vai kannattaako pysyttäytyä noissa "kertakäyttöisissä" halpisversioissa? Mikä merkki on paras? Onko kynsien lakkaamisessa jotain erityisiä jippoja, joilla lakan saa pysymään tai tasoittumaan paremmin? Mitä manikyyrit maksavat ja mitä siihen kuuluu? Kannattaako käydä ammattilaisen luona vai repiä itse ilo irti kynsiensä kanssa näpertämisestä? Mitä erilaisia kivoja tapoja/malleja on muotoilla ja lakata kyntensä - ja mitkä ovat omat suosikkinne? Ja kuinka paljon teillä menee rahaa ja aikaa kynsiinne?

Tämän lisäksi voisi myös vähän kuulostella ihmisten mielipiteitä ja ennakkoluuloja kynsiään hoitavista miehistä ja naisista. Saatko kynsistään huolehtimisesta heti ilmapään tai ylimielisen metroseksuaalin maineen? Miten erilaiset kynnet vaikuttavat ihmisitä saamaanne ensivaikutelmaan? Onko tietynlaisilla kynsillä merkittävä rooli seksuaalisuudessanne? Milloin kynnet ovat mielestäsi oleellinen osa asukokonaisuutta tai roolia? Mitä kynnet merkitsevät sinulle?
Amuck

Posts: 2,396

#2 • • Edited Amuck dub-i-dub
artificial-nails_test.jpg

Osta tekokynnet niin saat helposti ja nopeasti annettua itsestäsi tyylikkään ja huolitellun kuvan!

Itsellä menee aika paljon rahaa ja aikaa kynsiin. Ostin nuo Fiskarsin kynsisakset (käyrät, teräväpäiset) ehkä vuoden 2002 tienoilla. Hintaa en muista enkä osaa arvata, ehkä 5e? Siitä voi laskea vuotuiset kustannukset. Leikata pitää muutaman viikon välein (naisilla tämä on onneksi vähän armeliaampaa, ei haittaa jos venähtää), ja prosessiin menee 1-2 minuuttia.

(en voi uskoa että vastasin tähän topikkiin :D)


Ai niin! Muistathan huolehtia käsien kosteutuksesta, sillä kuivat ja hoitamattomat kädet tarjoavat aika ruman alustan sieville kynsille, ja kontrasti ei ole kivaa katsottavaa. Jotkut jopa hierovat kynsinauhojaan öljyllä, uskoisin tosin että käsivoide hoitaa nekin samalla. Itsellä on tässä pöydällä tuollainen Emännän Käsivoide -tuubi, ostin VapaaValinnasta huokeasti.

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

Lyra

Posts: 666

#3 • • Edited Lyra
hihu! mä viilailen aina ( vapaalla kädellä :D) oikealla vasemman ja toistepäin, kyl se vasurin käyttö siin pitäis harjaantua ;)
mulla oli aiemmin tollanen metalliviila joka on pop ( kertakäyttöisistä en diggaa ollenkaan) , lasiviilat pitäis olla parhaimpia ja nyt sainki sellasen italiast halvalla :} muistaakseni aiemmin en oo vaan raaskinut moista ostaa ( ei se välttis silti oo ees kovin kallis :D)

ja hoitelen joskus ton paremman puoliskon kynnet samalla, et sinällään mun mielest miehenkin kädet pitäis olla hoidetut, ton kädet näyttää viel kauniimmalta kuin mun muutenkin xP.

Lakkaa käytän tosi harvoin,ehkä joskus läpinäkyvää.
Ja oon muuten huomannu et tollanen pakkaus ( 3-tehoinen manikyyrikiillottaja lukee tos :D) jota myydään esim forumin käytävillä, on aika loisto.
Siin on kolmenlaista kynnenkiillottajaa jotka puhdistaa, kiillottaa jne. ja sit viel viila ( jota en käytä ) ja kynsinauha öljy joka on tosi kiva ja käsi ja vartalovoide ( käsien rasvaaminen on kans melko tärkeetä) oon muutenkin hurahtanut kaikenlaisiin kosteusrasvoihin..
www.nevo-spa.com lukee tos pakkaukses
näyttää kivalta kynnet jälkeenpäin, vähänniinkuin ois lakattu mut ilman myrkkylakkoi ;)

kynnet lähinnä vaan hengaa mun mukana, ei niillä ole isompaa merkitystä. kiva hoitaa itseänsä ja niitä siinä samalla!


p.s. tekokynnet miehillä menee ehk vähän liian argh
josbe

Posts: 1,982

#4 • • Edited josbe suomalainen juhlakinkku
Kynnet ovat mielestäni tärkeät siinä mielessä, että käsiin tulee kiinnitettyä huomiota melkein heti toisena kasvojen jälkeen. Purrut kynnet ja tulehtuneet kynsinauhat eivät siten itselleni ole kovinkaan kuumaa kamaa.

Jotkut osaavat laittaa omat kyntensä tosi kivan näköisiksi, mistä olen kateellinen. Itse saan kynteni näyttämään nätiltä lähinnä vain normi kynsilakalla, koska vasen käteni on niin avuton, mutta toiset osaavat tehdä itse siististi jopa ranskalaisen manikyyrin tai erivärisiä "maalauksia" jne.

Välillä, kun tulee käytyä kynsihuollossa ammattilaisilla, niin ai että kun se on luksusta! Mutta kun luksusta on teettää toisilla myös erilaisten karvojen poisto, jalkahoidot, kulmakarvojen nyppiminen jne., niin aika harvoin tulee käytyä... Vaikka periaatteessa on sitä mieltä, että on se sen rahan arvoista! :)

Niin ja hoidetut kädet miehellä eivät todellakaan ole mikään turn off, vaan osoitus hygieenisyydestä ja itsestään huolehtimisesta!
Amuck

Posts: 2,396

#5 • • Amuck dub-i-dub
Arvon herra siveys, muistuttaisin myös varpaankynsien hoidosta! Sandaalikelit alkavat olla jo takanapäin, mutta mahdollisia uimahallireissuja ja tietysti kylpyläbileitä sulostutat kauniilla ja iloisenvärisillä varpaankynsillä. :)(: Varpaiden kanssa voi olla vähän leikkimielisempi, ja sävyttää kynnet vaikka uimahousujesi/-pukusi väriin.


Ihan totta, mitä niiden naisten päässä liikkuu jotka maalaavat varpaankynsien päähän valkoisen raidan? Näyttää siltä kuin kynsiä ei olisi leikattu pariin kuukauteen, ja päälle vedetty kiiltävä lakka vielä korostaa kuivia ja kärsineitä varpaita.

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

Avatar
#6 • • Norb Guest
Huij, paljon kyssäreitä. Mutta kynnet on *sydän*

Oikeenkäden kynnet on aina vähän hankalampi viilata. Itse käytän pötää tukena, helpoittaa, että saa kaikista kynsistä saman malliset.

Marketin kynsiviilat on perseestä, kannattaa hommata ammattilaisen viila niin säästät hermoja ja rahaa. myös lasiviila on hyvä, kun sillä voi viilata kumpaankin suuntaan vioittamatta kynttä.

Kynsien lakkaus aloitetaan keskeltä ja jolloin livellintä hivutetaan taaksepäin kohti kynsinauhoja, kun kynsinauha on lakattu niin lakka levitetään muualle kynttä. Näin minusta tulee paras lopputulos.

Manikyyrien hinnoista ei oo tarkkaa tietoa, mutta en usko että ns. minimanikyyri paljoa maksaa ~20€? Minimanikyyrissä leikataan ylimääräiset kynsinauhat pois ja hiotaan kynnen pinta, viilaus + mahd. lakkaus. Itse en juuri käy manikyyreissä, kun hoidan itse kynsinauhani hyvin. Ja minulla ei juuri koskaan ole ns. ylimääräistä kunsinauhoissa.

Joskus aikaa menee enemmänkin kynsiin ja joskus ei vaan jaksa laittaa. Rahaa ei juuri lainkaan mene, kun on sijoittanut kunnon viilaan. Mitä nyt uudet lakkojen ostot ja poistoaineet.. Eli vähän..

Kynnet kertovat paljon ihmisestä. Jos esim. miehellä on pitkät ja paskaset kynnen aluset niin eipä juuri positiivista ensivaikutelmaa itsestään anna.. Eihän semmosen voi antaa edes koskea.. piip... Ei ole hinttimäistä pitää huolta kynsistä siis. Kynnet ovat ehdottamasti osa asukokonaisuutta. Esim. kynnet voisi lakata asusteiden mukaan punaiset kynnet, laukku ja kengät niin avot!

Toivottavasti helppasi edes vähän.
Lyylikki

Posts: 2,975

#7 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.
Pitkät ja lakatut kynnet on miehillä on todella iso NÖYNÖY.

Omat kynnet on niin "heikkolaatuiset", että ne katkeilevat ja liuskottuvat mikäli pääsevät kasvamaan yhtäänkään pidemmiksi. Sinällään ihan sama, ei juurikaan kynnet kiinnosta. Joskus (yleensä kesällä) tulee semmoinen kynsienhoitoinnostus, mutta ei se jatku montaakaan viikkoa. Käsissä (ja muutenkin elämässä) tärkeintä on käytännöllisyys, ei niinkään ulkonäkö, myös se on yksi syy lyhyille kynsille.

Minullakin on käytössä Fiskarsin käyristetyt kynsisakset. Todella hyvät. Kotoa olen perinyt näitten saksien käytön.
Avatar
#8 • • Edited Norb Guest
Tämä viel *nauru*

Kynsiä ei koskaan saa leikata saksilla tai leikkureilla. Ja viilaa pitää käyttää vain yhden suuntaisesti.
josbe

Posts: 1,982

#9 • • josbe suomalainen juhlakinkku

2la, 28.8.2008 15:06:
Arvon herra siveys, muistuttaisin myös varpaankynsien hoidosta! Sandaalikelit alkavat olla jo takanapäin, mutta mahdollisia uimahallireissuja ja tietysti kylpyläbileitä sulostutat kauniilla ja iloisenvärisillä varpaankynsillä. :)(: Varpaiden kanssa voi olla vähän leikkimielisempi, ja sävyttää kynnet vaikka uimahousujesi/-pukusi väriin.


Tää on niin totta. Eräs ulkomaalainen (mies)ystäväni huomautti joskus v. 2000, että monilla suomalaisilla (lähinnä naisilla, mutta varmaan myös miehillä) on kamalan huonosti hoidetut jalat. Nykyään tuntuu, että tähän kiinnitetään jo enemmän huomiota.

Vaikka olis kuinka kiva mekko ja sandaalit, mutta jalat on tummia kovettumia ja keltaisia kynsiä, niin *sars*.
Verano

Posts: 4,649

#10 • • Verano Merituuli
[x] kynsileikkuri vs [ ] kynsisakset

(Ja joo tiedän et neuvotaan käyttämään viilaa yhteen suuntaan.)

Tekokynsiä en ymmärrä. Itsellä tuntuisi varmasti, että ne olisivat koko ajan tiellä, vaikkeivät varpaissa olisikaan. Lisäksi ovat turn off elokuvissa.
$

Posts: 1,802

#11 • • $ Destination weekend!
Duunissa joutuu ajoittain availemaan matkapuhelimien takakansia sitä rataa, että manikyyri voisi olla paikallaan. Tällä hetkellä kynnet voivat ihan hyvin. Ja lyhenevät kynsienleikkurilla - tottakai (varvaskaliiberi).
-xx-

Posts: 5,001

#12 • • Edited -xx- Dr. -xx-, PhD
Miksi arvasin otsikon perusteella kenen aloittama topic tämä voisi olla x)

Vastauksena kysymykseen: kynnet merkitsevät minulle lähinnä sormenpäiden suojaa

--
kiitos ja anteeksi ^^

isfnbojbbssn

Posts: 4,143

#13 • • isfnbojbbssn sdonvoinv

Lyylikki, 28.8.2008 15:09:
Pitkät ja lakatut kynnet on miehillä on todella iso NÖYNÖY.



niin on!

mutta ei musta mitkää Johanna Tukiainen -henkiset
rakennekynnet (tai muuten liian pitkät) naisillakaan
mitenkään sexyt ole *sars*

--
dasinoaisnvs

Verano

Posts: 4,649

#14 • • Edited Verano Merituuli

mayah, 28.8.2008 15:36:
Ps. rakennekynnetkin saa lyhyenä, eli ei tarvii ottaa pitkiä kynsiä jos ei niistä muutenkaan tykkää. Ja näihin tottuu about kahdessa päivässä, eikä nää mun oo ainakaan ollu mitenkään tiellä, ihan samoja asioita pystyy tekemään ku ennenkin :)



Jostain omituisesta syystä mulle vaan tulee melkeinpä inhonväristyksiä ajatellessani rakennekynsiä. En mä tiedä muuttusko se jos joskus itselle kokeilisin. Sit tarttis tosiaan olla sellaset, jotka ei irtoile ja joita ei tartte hoidella sen kummemmin sekä tosiaan lyhyet ja luonnollisen näköiset. Tosin tollaset kuukausittaiset "itseen tuhlatut" rahat vien mielummin kampaajalle, kovin monelle niistä ei riittäisikään.

Jos ootte mun lähellä ja teillä on vähänkään pidemmät rakennekynnet niin älkää ihmetelkö jos katselen ylös ja sivulle *pepsodent*
Kon-tiki

Posts: 1,936

#15 • • Kon-tiki The Unsinkable

2la, 28.8.2008 15:06:
Ihan totta, mitä niiden naisten päässä liikkuu jotka maalaavat varpaankynsien päähän valkoisen raidan? Näyttää siltä kuin kynsiä ei olisi leikattu pariin kuukauteen, ja päälle vedetty kiiltävä lakka vielä korostaa kuivia ja kärsineitä varpaita.



...tai sitten kyseessä on lobotomian vielä totaalisempi muoto eli <oksu> varpaiden rakennekynnet <oksu>

Mitä vittua niillä muka saavuttaa? Oikeasti en inhoa mitään ihmisen ns. kauneudenhoitoon liittyvää ilmiötä yhtä paljon. Jos omat varpaat on henkilön mielestä liian lyhyet tms höpöhöpöä, niin pistää jalkaan umpikärkiset kengät eikä ala luoda pidennetyillä kynsillä "optista illuusiota" pitemmistä varpaista *eiei*
josbe

Posts: 1,982

#17 • • josbe suomalainen juhlakinkku

Verano, 28.8.2008 15:44:
---
mayah, 28.8.2008 15:36:
Ps. rakennekynnetkin saa lyhyenä, eli ei tarvii ottaa pitkiä kynsiä jos ei niistä muutenkaan tykkää. Ja näihin tottuu about kahdessa päivässä, eikä nää mun oo ainakaan ollu mitenkään tiellä, ihan samoja asioita pystyy tekemään ku ennenkin :)

---


Jostain omituisesta syystä mulle vaan tulee melkeinpä inhonväristyksiä ajatellessani rakennekynsiä. En mä tiedä muuttusko se jos joskus itselle kokeilisin. Sit tarttis tosiaan olla sellaset, jotka ei irtoile ja joita ei tartte hoidella sen kummemmin sekä tosiaan lyhyet ja luonnollisen näköiset. Tosin tollaset kuukausittaiset "itseen tuhlatut" rahat vien mielummin kampaajalle, kovin monelle niistä ei riittäisikään.

Jos ootte mun lähellä ja teillä on vähänkään pidemmät rakennekynnet niin älkää ihmetelkö jos katselen ylös ja sivulle *pepsodent*


Itselläni ei ole koskaan ollut rakennekynsiä, koska omani sattuvat olemaan suhteellisen kovat ja nopeasti kasvavat, mutta ymmärrän kyllä niitä, jotka sellaiset hankkivat, jos omat ovat hauraat. Enemmmän IMO inhonväristyksiä tulee huonokuntoisista, esim. järsityistä, kynsistä kuin säädyllisen pitkistä rakennekynsistä.
Syce

Posts: 1,649

#18 • • Edited Syce
Tallinnasta juuri tulleena voin sanoa et siellä oli kynnet mimmeillä hyvässä kunnossa. Kysyinkin eräältä tutulta mimiltä että mitä siellä kustantaa moinen..niin 50-100e (ilmeisesti samat hinnat kuin suomessa?!) Arvostan!
larzizi

Posts: 1,661

#19 • • larzizi
Kyllä siistit ja hoidetut kynnet on kivaa katseltavaa. Itse tulee joskus aika laiskasti hoidettua, mutta toisinaan yllättävänkin hyvin. Kovin usein ei tule lakattua kynsiä, koska oon todella laiska poistamaan kynsilakkoja kun ne alkaa näyttää huonolta *justjoo* Kaiken lisäksi oon todella malttamaton, että jaksaisin odotella kynsilakkojen kuivumista. Sillon kun tulee kuitenkin lakattua, on lakka yleensä aika neutraalia. Lähiaikoina on tullut suosittua ranskalaista manikyyriä aika paljon, vaikkakin siinä on ollut vähän opettelemista, että saa itse vedettyä oikeankin käden kynnet siististi. Mitään räikeitä rakennekynsiä tai edes pelkkiä lakkauksia en ole oikein koskaan suosinut arkikäytössä, luonnollisen näköiset kynnet on kauneimpia *hihu*

Nyt on itseasiassa juurikin tällä hetkellä lakkaa kynsissä odottamassa kuivumistaan ja jo kerran on saanut korjailla, kun on sohinut kynnen kanssa. Ärr. *igor*

--
Rather than love, than money, than faith, than fame, than fairness... give me truth.

sapeli

Posts: 11,768

#20 • • Edited sapeli jokukukamikä?
:D Täydellinen aihe minulle, aika harvalla miehellä taitaa näkyä pidempiä kynsiä kuin meikäläisellä... *hih* Ja on nämä toivon mukaan suht hyvin hoidetutkin, itse en ainakaan siedä jos kynsissä on epätasaisuuksia tai rosoisuuksia...

Kynsikulttuurista: tuleehan näistä paljon sanomista, varsinkin pituudesta, tuskin kellään olisi mitään nokan koputtamista siitä jos kynnet on "vain" siistit ja kiiltävät... Mun mielestä on tietenkin ihan asiallista että pitää kynsistään huolta, karsean näköisiä välillä näkee, likaisia ja rosoisia, yäk. Tietty fyysinen työ vie joillain veronsa, tai kynsien pureskelu jne.

Kynsienhoidosta: itse viilaan molempiin suuntiin eli edestaas, silleen saan kynnet yleensä sileimmiksi ja tasaisimmiksi nopeimmin. Jos viilaan vain kämmenselästä poispäin, jää kynteen sellainen terävä karsta, jonka toki saisi siivottua pois mutta ei vaan oo mun juttu.

En lakkaa, paitsi bileitä varten joskus uv-täpliä tms.

Oikean käden kynsien viilaus alkaa jo luonnistumaan vasemmalla kädellä, mutta muistan pitkän aikaa viilanneeni ne pitämällä vasenta kättä (ja viilaa) paikoillaan ja liikutin sitten kynttä viilaa vasten. Vähitellen kuitenkin on vasemman käden käyttö harjaantunut. *joo*

Edit: itse asiassa nyt kun mietin niin ihan samalla tavalla teen vieläkin, eli pidän vasemmalla viilaa ja oikea käsi tekee työn. *nauru* Ei sitä niin helposti näköjään oppinutkaan vasuria...

Itse käytän viilaamiseen mieluiten tuollaista viilaa joka on varmaan tarkoitettu jalan känsille tai jotain *lmao* Sellainen taipuisa, sormen levyinen juttu, aika pehmeä, vähemmän karkea kuin metalliviilat tai kertakäyttöviilat. Tällä pitää vähän pitempään hinkata että saa muotoiltua kynnen haluamakseen mutta tulee paljon sileämpää jälkeä kuin muilla viiloilla, mun kokemuksen mukaan. *hymy*

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.