Byproduct - New Past (albumi)

8 posts, 1 page, 2,771 views

Juhgu

Posts: 7,921

#1 • • Juhgu Virnistelijä
linkki

Uusi levy on lähdössä painoon. Linkin takaa löytyy previkkaa ja CD-digipakin (12e) tilauslomake. Kunhan tilaajat ovat ensin saaneet levynsä, niin sen jälkeen tulevat myös mp3:set ilmaiseen jakoon. Mp3:sista saa halutessaan ilmoituksen sähköpostiinsa.

newpast_front_400.jpg

newpast_inside_400.jpg

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Juhgu

Posts: 7,921

#2 • • Edited Juhgu Virnistelijä
Levyn saa nyt Bandcampista, ja hinnan voi nimetä itse.

linkki


Ilmainen 160kbps mp3 -paketti löytyy myös kotisivuilta (linkki aloituspostauksessa).

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Damien

Posts: 2,882

#3 • • Damien [tr3ox]
Oi että toi eka biisi veti itteensä salakavalasti, kunnon avausraita - ollaan niin herkkää träkkerii ja ihanaaa bliibaa sit TÄNTÄRÄNTÄTTÄÄÄ ja aaah. Tuli niin kylmä et pitää melkein heittää vaatetta päälle. Jäbä on kehittyny hyvin tossa itsesi ilmaisussa. Vectorin yläpäät on skidisti viel kuppimaisia ja kovia yksinään soidessä, sellanen pehmeys puuttuu - toki tää on elee et jos on tarkoituksella haettu niin oot onnistunu atmon luomisessa. Rakenne on kans hyvin hallussa filleineen ja vienteineen, kuljettaa mukanaan ja antaa levätä just hyvissä kohdissa. Lopussa tossa sit plimputtelut jää just kuppimaisuutensa takia breiksien alle. Eli miksdown / master, sulta tuntus puuttuvan taajuuksia sillai välistä, et korostat elementtejä jättämällä aukkoja niiden väliin, mut ne aukot on skidisti liian isoja. Ei päästä kvanttimekaaniselle supersäi -värinä tasolle, jossa energiat väreilee 2564-bittisillä väreillä, vaan jäädään vielä 16-bittiselle alueelle leikkimään sormiväreillä ;)

Mut haastat kyllä kuuntelemaan teoksiasi ja tää toinen raita lähti tässä taustalla just käyntiin, jossa havaitsen mukavan psykedeelistä lepäämistä vaikka komppi oiskin kova. Se heiluttelee sillai sopivasti noi melot, yyyyyylös ja aaaaalas - huomaan huojuvani pitkästä aikaa kuin Entti tuulessa, kiitos tästä elämyksestä tähän mennessä. Vittu maailmassa tuleekin vastaan vielä jotain mielenkiintoista, perkele että toi tasatahti tempo muutos pisti huulet yhteen sillai vahvasti muikuillen.
Kova on silti toi erottelu ja saundit on kovia, vähän jopa helpottaa ku biisi loppui, sillai huonolla tavalla.

Kolmosesta aloitan tämän kappaleen. Nyt on selkeesti vaikea biisi, en saa kiinni susta enää niin helposti. Aivan kuin lopettaisit viettelyni .... - vain aloittaessasi noi chiptune harmoniat OI OI OI TÄMÄ KAUNEUS SAA KIELENI JÄHMETTYMään, viet niin taidokkaasti homman 90-luvulle, olen muksu taas. JAMMAA JAMMAA JAMMAA ja se vedetään heavy-metalliks - on se kova. Tää kertsi saa mut vaan svengaa lisää ja lisää, tuot sitä historiaa tässä esille niin taidokkaasti säveltämällä, et ihme jos muksut ei saa tästä samoja viboja mitä me ollaan eletty 90-luvulla. Täs oli pehmeempi miksdown.

Neljäs alkaa kauneudella ja harmonialla sopiva tasatahti tauko tässä kohtaa albumia. On se jotain oppina ;). Hyvin jaksaa kuitenkin lähtee melojen mukaan - vaik ehkä ois kaivannu oikeesti vähän taukoa takomisesta. Lempeet saundit viettelee uudestaan. Ehkä tää oli väli-hidastus, jolla kelaat viedä uuteen nousuun ja lopetat rauhassa, katsoo kun päästään sinne asti - näin mietin tällä hetkellä. Tässä biisisssä on taas tarpeettoman kylmä miksdown, jos lähen nostaa volaa nii kaikki orgaanisuus on poissa. Ethän säkään mikään robotti ole, vaan orgaaninen bio-mekanoidi, minkä tarkkuus /herkkyys värähtelylle ei ole asetettu kattoa.

Viides raita vie heti luulot pois. Nyt ollaan kyydissä eikä kysellä turhia, vastauksia ei anneta vaan viedään. Jäbä rokkaa, oot rokkitähti, joo tajuan sen ja diggaan siitä ;) Täs albumis huomaa miten oon kehittyny tossa jutussasi. Ne pikkuideat on kehittyny selkeiks kokonaisuuksiksi ja ilmaisusi ammennus tuntuu kevyeltä, varmaan oot tehny vitukseen duunia, mut tää ei tunnu vaikeelta enää - tai siis sun tuottaminen ei tunnu vaikealta tai no tajuu ken tajuu...
Olen tässä vaiheessa jo valmis uuteen raitaan, vaik oot nopee niin menin sun edelle, et siis onnistunut enää pitämään mua otteessasi, saattaa hyvinkin johtua tuosta kunnollisen suvannon puutteesta tuolla taaempana. Helvetin hiano breakdown filli tässä lopussa, oikein sellanen sinfonia-tason alesveto ja loppurutistus siihen. Kiva rakenne täs biisis. Voi homo luulin et loppu mut yllätit veijari vielä uudella kertsillä - korjaan itseäni, NEROKAS RAKENNE.

Kuudes ralli, odotellaan alkua.... Noi nyt toi edellinen loppu. Uuu tähtiburske, hmmm mihis mennään. Diiiiip gooooo aaaaaa beeee ceeee deee jätkä niin rakastaa tota sun snaree, ehkä siihen vois keksii jotain uutta, tuntuu olevan tosi dominoiva elementti sun tuotoksissa. Kato nyt muaki rupesin kritisoimaan ku jutun alkupäässä eläydyin ihan kybällä. ....tässä kohtaa vaimo tuli huoneeseen ja pitää jutella sen kaa, matsku häipyy taka-alalle.... No nyt se karkas pois, burske tuntuu hyvältä täytebiisiltä, kuuntelija pääsee matkustelee maisemiin ilman forcetusta. Tilulii ja tilulilei, ok fiilis.

Space traveler alko munakkaasti. Tässä kuuluu sellanen näyttämisen halu, sisäänvedot on taidokkaita. Pelkkä snaren hajotus tollaseks whinoise-kläpiks, antaa ihan eri tilan meloille. Padit nousee ihan vitun makeesti ja kakkosmelodia tekee makeita juttuja. Tässä olen sinä sinä minä ja me tämä musiikki. Ymmärrän sinua ja annan sinulle vallan, herkistyn, sekä ....lopetan kirjoittamisen keskittyäkseni kappaleen taukoon......
ai vittu pakko pukea nää tuntemukset sanoiksi, luuppaat melojasi niin kauniisti ja sitähän se elämä/techno on yhtä jatkuvaa luuppia. Tuota lisää elementtejä vain tukeaksesi jo olemassa olevia, tämä on harmoniaa, sävelten voittokulkua. Seuraavassa albumissa kun keskityt tuohon ääni-aallon muotoon ja rupeen ns. AntiAliasoimaan ja häivyttämään niitä rajoja nano tasolla miksauksessasi niin vot.

Bonusstage, no voi perkele nyt mä vasta ymmärrän tän albumin rakenteen, totta kai sehän on Bonusstage! Nerokasta! Kaunista! Retroa! Friikkiä! Nyt herätit pelaajan minussa, kiitos tästä kunnianosoituksesta koko skenelle ;) *sydän*
Juhgu

Posts: 7,921

#5 • • Edited Juhgu Virnistelijä

Replying to Byproduct - New Past (albumi):

(snip)


Johan tuli tajunnanvirtaa! *iloinen* Nyt on ainakin yksi ihminen todistetusti kuunnellut albumin ajatuksella läpi. Se on hyvä se. Kiintoisaa ja palkitsevaa saada noin perusteellista raporttia levyn aiheuttamista aivoituksista, kiitän suuresti!

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Juhgu

Posts: 7,921

#6 • • Juhgu Virnistelijä

Ei tätä enää CD:nä olis saatavilla?


On kyllä. Kotisivuilta löytyy, tai tässä on suora linkki tilauskaavakkeeseen.

Digipakkeja on painatettu 100kpl, joista vajaa puolet on vielä jäljellä. Uutta erää tuskin tulee tehtyä koska digiaika jne. Ei näitä varsinaisesti käsistä revitä, mutta toivon mukaan kesällä on pari livekeikkaa joilla saa viimeiset tyrkytettyä pois. Eli jos joku siis vielä haluaa painotuotteen niin suosittelen nykimään hihasta lähiviikkoina/kuukausina.


newpast_photo_400.jpg

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Damien

Posts: 2,882

#7 • • Damien [tr3ox]

Replying to Byproduct - New Past (albumi):

Kiintoisaa ja palkitsevaa saada noin perusteellista raporttia levyn aiheuttamista aivoituksista, kiitän suuresti!



Kuin myös. Artistina tiedän miltä tuntuu, kuuntelijana kokemus oli täydentävä ja kriitikkona pääsin jelppimään sinua. Win Win FTW -situation!