Tavisten poliittinen kädenvääntö

5 posts, 1 page, 2,174 views

SamHard

Posts: 2,098

#1 • • Edited SamHard
Tänne saa jokainen kotipoliitikko pistää omia mietteitään ja päättömyyksiään, ilman
poliittisen asiantuntijan totaalista teilausta termien puutteen paljastaessa asiantuntemattomuuden. Pitkä lause jonka olisi voinut jaksaa osiin, mutta kun on oppinut kirjoittamaan oikein, niin
ei sitä malta lopettaa=)

Itsellä tällainen ilmoitusluontoinen aihe periaatteellisesta muutoksesta
perustuslakiin. Muutos on suuntaa-antava, ja äärimmäisen monella
tapaa tulkittavissa, mutta huolestuttavan vähän ollut mediassa.
Elikäs:

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/pevm_9_2010_p.shtml

Sitaatti tuolta siitä kohdasta mikä oli The Main Point:

Euroopan unioni perustuslaissa ja toimivallan siirto kansainväliselle toimielimelle

Perustuslain 94 ja 95 §:ään ehdotetaan otettavaksi nimenomaiset säännökset toimivallan siirrosta kansainvälisille toimielimille. Jos kansainvälisen velvoitteen hyväksyminen tai voimaansaattaminen koskee Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, asiasta päätetään kahden kolmasosan enemmistöllä. Säännökset merkitsevät sitä, että täysivaltaisuuden kannalta merkittävät toimivallan siirrot ovat toteutettavissa perustuslain siihen tarkoittamassa menettelyssä eikä merkittävääkään toimivallan siirtoa siten pidetä poikkeuksena perustuslaista. Päätöksenteossa käytettävä määräenemmistö ei sinänsä muutu.


Hmmm.. Nyt pitää lainata kiteytetty ja kiistelty mielipide, joka ainakin noin kirjaimellisesti pitää paikkansa. Riikka Söyring: Hallituksen esitys Perustuslain muuttamisesta on Suomen lain vastainen. Laki Maanpetosrikoksista kieltää yksiselitteisesti Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamisen sekä Suomen valtion alueen saattamisen vieraan vallan alaiseksi.

Mielipiteitä debattia ihan kaikesta politiikkaan liittyvästä! Nyt taidan pyytää kokkia tekemään pihvin kobehärän sisäfileestä ja sitten pitääkin kiiruhtaa valitsemaan viini tuolta viinikellarista!
Damien

Posts: 2,882

#2 • • Damien [tr3ox]
Hehee, nyt se alkaa Samin vaalikamppanja. Tää on niin selgeesti taas nähtävissä trendinä, ensin hyödynnetään sosiaalisen median tuttavapiiriä sitten lähdetään soitellen arkadian mäjelle. ;) *prööt*
aform

Posts: 291

#3 • • Edited aform
Satuin katsomaan Yleltä jotain atuubi tms ohjelmaa jossa Soini totesi viisaasti, että Suomen ei missään nimessä tulisi kirjoittaa EU-jäsenyyttä perustuslakiin. Mikään vanha eu maa ei kuulemma tekisi niin typerää peliliikettä. EU-jäsenyyden kirjaaminen perustuslakiin rajoittaa liikkumavaraa erilaisissa yhteyksissä joiden merkitystä ei voi kuin korostaa.

Tällä hetkellähän eu:ssa vallitsee äärimmäinen välinpitämättömyys, läpinäkymättömyys, korruptio ja piittaamattomuus tavallisesta ihmisestä. Päättäjät vievät järjestelmää ja sen lainsäädäntöä kapitalistien / erityis intressiryhmien talutusnuorassa suorastaan huolestuttavalla nopeudella suuntaan, joka ohjaa resursseja monilta harvoille. Tuo on siis fiilis, mikä mulla on eu:sta.

Eussa kielletään yrttejä, sallitaan GMO viljelyä (jenkkien painostamana tietenkin), ryöstetään kansan rahoja pankeille ja valmistellaan kaikenlaisia muitakin hullujenhuoneella ideoituja juttuja.
SamHard

Posts: 2,098

#4 • • SamHard

Replying to Tavisten poliittinen kädenvääntö:

Hehee, nyt se alkaa Samin vaalikamppanja. Tää on niin selgeesti taas nähtävissä trendinä, ensin hyödynnetään sosiaalisen median tuttavapiiriä sitten lähdetään soitellen arkadian mäjelle. ;) *prööt*



Joo kokoomuksen riveihin.. se on kansapuolue=) Pitäis unohtaa politiikka, niin maailmassa
olisi taas kaikki hyvin;)
aform

Posts: 291

#5 • • aform
Mielestäni suomen politiikan rappiotilasta selkein esimerkki on suunniteltu äänikynnys, jolla on tarkoitus tehdä pienten puolueiden menestyminen mahdottomaksi. Suunniteltu äänikynnysraja on 3%.

piraattipuoleensivuilta poimittua

Tämän päiväinen MTV3:sen uutinen paljastaa raa’an ja karun totuuden jälleen kerran. Perustuslakivaliokunta ilmoitti laskevansa äänikynnystä ja heti perään Keskusta sekä Kokoomus ilmoittivat aikovansa muuttaa äänikynnyksen takaisin kolmeen prosenttiin suuressa valiokunnassa. Valiokunnat koostuvat hallituksessa tai oppositiossa olemisesta riippumatta istuvien puolueiden edustajista. Korkeaa äänikynnystä ovat kannattaneet myös puolueet, jotka eivät itse olisi päässeet eduskuntaan ehdottamallaan äänikynnyksellä.

lähteet:
http://blog.piraattipuolue.fi/2011/02/kokoomus-ja-keskusta-vs-demokratia/

http://www.mtv3.fi/uutiset/vaalit/index.shtml/arkistot/kotimaa/2011/02/1278916/http://www.mtv3.fi/uutiset/vaalit/index.shtml/arkistot/kotimaa/2011/02/1278916/aanikynnys-laski-perustuslakivaliokunnan-kasittelyssa