Omakustanteen promootio

16 posts, 1 page, 21,403 views

SV77

Posts: 4

#1 • • SV77
Hei

Onko täällä ollut puhetta siitä kuinka omakustanteen julkaissut tekijä voisi saada teokselleen julkisuutta? Saada biisin soimaan valtakunnallisien radioiden rotaatiossa, esim NRJ, YLE-X jne. ja kuinka kaikki maan tiskijukat tavoittaa? Mikä on se portaali jolta DJ:t käyvät uusia biisejä tsekkaamassa tai miten levy yhtiöt heidät yleensä tavoittaa? Miksi radiot soittavat jonkun suuren levy-yhtiön artistien uusia biisejä suht "automaattisesti" vaikka ei kovin tasokasta tai omintakeista matskua olisikaan? Miten saa omansa samaan asemaan? Tarvitaanko siihen voitelurahaa? Maksavatko isot levy-yhtiöt radioille isoa rahaa siitä, että heidän julkaisujaan soitetaan? Joskus omia demojani on soitettu kerran jossain ylex:n demobiisi ohjelmassa mutta miten ne saa siitä vakkari soittoon?
Jimmyfi

Posts: 904

#2 • • Edited Jimmyfi
ainoo mitä omakustanne voip tehhä on sendiä yks kopio ylexän demo osioon ja toivoo että ne soittaa.

Valtakunnaseen radioon pääseminen ei oo sellanen mitä omakustanteet juur pääsis. ne vaatii niin paljon promoamista / nuoleskelua / ja tiimityötä että yksinäinen tallaaja ei sitä saa tehtyä. ainakaan mun tietjen mukaan. Alistan djt saa ilmaset promot levy-yhtiöiltä. voihan sitä koittaa sendiä sen XXX määrää djtä ja toivoo että ne soittas mut voi olla että ei tuu onnistuun.

Ylex demo ohjelmaan vaan ja onhan noita muita kin bassolla taitaa olla kans joku demo ohjelma ... Jos biisi on hyvä ja markkina arvoinen niin kyllä noiden ohjelmien kuuntelijat ottaa yhteyttä jos haluavat julkasta ....

huoh miten paskaa tekstii mut lyhyesti. Ei... tai ehkä.. mut epätodennäköistä :D

--
solarSwarm Recordings : Worlds only social network record label
http://www.solarswarm.com Le Brand New Super WEbsite! Tsek it Outties

Motto: syö mitä tahot kuhan naatit!

SamHard

Posts: 2,098

#3 • • Edited SamHard
Pitännee omistaa levy-yhtiöitä, ja olla helvetin rikas.. suosittelen noita keinoja jos haluat syrjäyttää noin 3 levy-yhtiön dominoinnin joka tuutissa. Ei ole mitään mittaria, millä voidaan sanoa juuri MTV:ssä tai NRJ:ssä jatkuvasti soivien (jopa kuukausikaupalla), olevan parempaa ja persoonallisempaa, kuin esimerkiksi 100 000 muun levy-yhtiön materiaali.
Ääh sori voidaan se siis mitata että on parempaa kuin jokaisen maailman muun levy-yhtiön musa, koska niitä on myyty enemmän! Oikopolkuja on toki.. ase ja oma cdr demo + radiokanavan studio?
Ei nyt pidä heittäytyä kyyniseksi, mutta jos musiikkisi omaa jotain muutakin kuin kevyttä viihdearvoa.. eli jotain "pelottavan omalaatuista" sekä mahdollisesti taiteellisia aspekteja niin...
Silloin pitää muuttaa omaa musiikkia popimmaksi, ja kuunnella todella tarkasti minkä tyylistä soundia levy-yhtiöt myy paljon (ne pari isointa bisnestä "labelia"), ja tuottaa pikkasen vastaavaa huipputuotannolla ja jätettävä ne taiteet sinne studion ulkopuolelle.*piis*
Jussi Soro

Posts: 6,385

#4 • • Jussi Soro choon!

Replying to Omakustanteen promootio:

Onko täällä ollut puhetta siitä kuinka omakustanteen julkaissut tekijä voisi saada teokselleen julkisuutta? Saada biisin soimaan valtakunnallisien radioiden rotaatiossa, esim NRJ, YLE-X jne.


YleX:llä on vielä erikoisohjelmia, joissa soitetaan soittolistan ulkopuolista musiikkia (esim dj Orionin perjantai-illat), mutta NRJ:llä jne muilla kaupallisilla radioilla on tiukka soittolistakäytäntö, eikä soittolistan ulkopuolelta soiteta mitään. Soittolistalle pääseminen vaatiikin sitten soittolistasta vastaavan henkilön / instanssin voitelua, eikä omakustanteilla ole käytännössä mitään asiaa niille. Tässä isot levy-yhtiöt voittavat, ikävä kyllä.

kuinka kaikki maan tiskijukat tavoittaa? Mikä on se portaali jolta DJ:t käyvät uusia biisejä tsekkaamassa tai miten levy yhtiöt heidät yleensä tavoittaa?


Suomalaisilla dj:llä tuskin on mitään omaa promolistaa olemassa, eli joudut todennäköisesti käsin kaivamaan jokaisen mailiosoitteet esille. Tämän lisäksi on maksullisia promopalveluita, esim Label Worx jonka kautta voit jakaa promojasi, sieltä löytyy listoilta tuhansia DJ:tä ympäri maailman. Muitakin vastaavia saitteja löytyy, tuo on aika trancepainotteinen saitti.
SV77

Posts: 4

#5 • • SV77
Kiitos tähän astisista. Tämä palstahan tuntuu olevan suht aktiivinen. Ja Samhardille, kyseessä olisi kyllä suht kaupalliseen mukiin menevää jälkeä. Trendikkyydestä tosin en tiedä, mutta tarttuvuutta löytyy.
DropIt

Posts: 66

#6 • • DropIt

Replying to Omakustanteen promootio:

Kiitos tähän astisista. Tämä palstahan tuntuu olevan suht aktiivinen. Ja Samhardille, kyseessä olisi kyllä suht kaupalliseen mukiin menevää jälkeä. Trendikkyydestä tosin en tiedä, mutta tarttuvuutta löytyy.



Klubituksen kautta tutuksi tulleita remixejä olen muutamia ottanut soittolistalle.

Youtube, facebook, mr-dj.org, klubitus jne. Kaikkiin vaan tunnarit ja kansilehden kanssa biisi jakoon. :) Voihan sen aina ottaa sitten pois jakelusta, jos levydiilin sattuu saamaan.

Vaikeeta tulee ainakin oleen, sehän nyt on selvä. :)
darudevil

Posts: 427

#8 • • darudevil Darude

Replying to Omakustanteen promootio:



Tämän lisäksi on maksullisia promopalveluita, esim Label Worx jonka kautta voit jakaa promojasi, sieltä löytyy listoilta tuhansia DJ:tä ympäri maailman. Muitakin vastaavia saitteja löytyy, tuo on aika trancepainotteinen saitti.


Mun käsitykseni mukaan LW:lla EI OLE mitään promojakopalvelua tuhansille DJ:lle, vaan jakelulistat (eli vastaanottajien sähköpostiosoitteet) lisätään ihan itse jakelusysteemiin, eli kunkin listat ovat juurikin niin kattavat kuin itsellä on aikaa, kontakteja, rahaa (!) ja muita rahkeita.
AuralCandy.Net

Posts: 289

#9 • • AuralCandy.Net Premium House Music Podcast
Jos raitasi ei ole kevyttä, aivotonta ja valmiiksi pureskeltua purkkapoppia, jonka on julkaissut Sony BMG/EMI/Warner/Universal mahdollisuudet saada se radiosoittoon ovat käytännössä nolla.

Unohda FM-radio, se on muutenkin niin viime vuosituhatta. Lähetä raitaasi podcastien ja shoutcast-radioiden pyörittäjille ja hyödynnä tätä "sosiaaliseksi mediaksi" kutsuttua hömpötystä :)
SV77

Posts: 4

#10 • • SV77
Nuo podcast ja shoutcast ideat on varmasti hyviä. Kiitos niistä. Laitetaan mieleen. Mutta en ole semmoisia itse koskaan kuunnellut joten ei ole hajuakaan missä sellaisia on jotka soittavat popahtavaa dancea.. googlella varmaan selviää..
Juhgu

Posts: 7,921

#11 • • Juhgu Virnistelijä
Jos tekee "vain" hyvää musiikkia, sellaista mitä tekee muutkin, niin melkoinen markkinointihelvettihän siinä on edessä. Se hyvä puoli tässä interwebsissä kuitenkin on, että jos tekee jotain todella hyvää musiikkia (tm), missä on jotain aidosti omaa ja edukseen erottuvaa, niin kuuntelijat innostuvat, linkit lähtevät kiertoon ja yhtäkkiä kuuntelijoita onkin tsiljoonia vaikka kappaletta ei alun perin olisi markkinoitu jotain youtube/soundcloud/mikseri/whatever uploadia enempää.

Tietysti suosiota voi saada myös tekemällä hyvää huttua mikä kelpaa levy-yhtiöille ja stara-dj:lle, jotka sitten tekevät siitä suosittua, mutta mun mielestä hienompi tavoite olisi vaan tehdä niin hyvää musiikkia että ihmiset innostuvat siitä. :)

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

tomii

Posts: 3,594

#12 • • Edited tomii kallion herttua

Replying to Omakustanteen promootio:

Jos musiikkisi on ihan oikeasti hyvää nuoreen ajan hermolla olevaan urbaaniin kaiffariin putoavaa matskua (eli aika pitkälti vastakohta tolle formaattiradio-kamalle, josta "MK-Ultra" puhuikin tuossa ylempänä), niin suosittelen lähestymään Basso-radiota. Monet basson ohjelmien pitäjistä tuntuisivat soittavan vakkarina omakustanteitakin, mutta toki sillä painotuksella, että biisi on _HYVÄ_ (ja niinhän sen pitää oikeasti mennäkin, hittojako sitä alkaa paskaa soittelemaan). Ja FM ei todellakaan ole irrelevantti media.

Forumeilla aktiivinen omien produktioiden esiintuominen ei sekään ole pahasta, kunhan on muutakin kuin sitä "BUMP!" -huutelua. Puskaradion kautta voi hyvin päätyä jonkun radio-dj:n tai klubi-dj:n tutkaan. Ja reilusti matskua Soundcloudiin jne. mestoihin ja sun musiikin tyylisuunnan blogisteille, Facebookiin kanssa sun artistinimelle oma profiili, jota jengi voi fanittaa jne. Biisien panttaus kun on aika tyhmää, jos haluaa luoda itselleen sitä haippia about nollabudjetilla. Ei sitä koko plattaa ole pakko laittaa jakoon, mutta vähintään muutama biisi, ja KOKONAISENA, että jengi voi vaikka soittaa niitä ohjelmissaan, jos innostuvat.

Siinä mun 5 senttiä asian tiimoilta. Ja vielä se, että "SV77" sun kannattaisi laittaa sun biisejä jakoon. Helpottaisi varmaan täälläkin porukan neuvojen kirjotteluihin, kun tietäisi, että mitä sä koitat markkinoida ja muutenkin, kuten yllä sanoin: ei sitä mainetta tule, jos jengi ei kuule sun biisejä. Tarpeeksi ison melun jos onnistuu luomaan puskaradiossa, niin kyl ne isommatkin pelurit sitten kiinnostuu jossakin vaiheessa ja voipi paukkua enemmänkin sitä radio- ja dj-soittoa. Rehellisesti sanoen: biisien panttailu yleisöltä on se, joka on sitä "niin viime vuosituhatta". *piis*

--
reivaan kunnes kuolen

SV77

Posts: 4

#13 • • SV77
Hei tuohon viimoiseen täkyyn, että olisi hyvä tietää millaisesta tuotannosta tässä on kyse niin laitanpa tähän tämän linkin, vaikkei tälle palstalle varsinaisesti kuulukaan biisilinkit, mutta kun liittyy tähän asiaa kuitenkin.

http://www.myspace.com/simpleverse

Tuolla nuo pari ekaa biisiä oli jo joskus kolme vuotta sitten silloisella Platinum foorumilla arvioitavana. Jotkut tykkäsivätkin.. en tiedä onko niitä silloin kommentoineita kavereita täällä Klubituksella aktiiveina. En ole asiassa juuri sen koommin edennyt kun on ollut muuta puuhia. Tosin kohta saattaa ehkä remixejä olla tulossa eri tekijöiltä niin voisi alkaa promoamaan uudestaan koko hommaa ja laittaa kunnon sivut pystyyn, logoilla ja brändillä jne.
Jake

Posts: 792

#14 • • Jake saloUG
Voihan sen promootion hoitaa esimerkiksi näinkin. :)

Astral Jerk

Posts: 13

#15 • • Astral Jerk musapertti
Olen ollut vakaasti sitä mieltä, että kellaribändien/artistien on lähestulkoon mahdotonta päästä valtakunnallisille radioaalloille. Joo, onhan näitä bassoradio/radio helsinki-kanavia, mut ne on kuitenkin aika marginaalisia ja esim. radio HKI on soittolistattomuudestaan huolimatta profiloitunut hieman sellaiseksi villapaita-indiekanavaksi :D Basson taajuuksilla soi ilahduttavan moni-ilmeistä musaa - harmi vain että kanava ei oikein kuulu pääkaupunkiseudun ulkopuolella muuten kuin nettistreamina.

Yllätyksekseni kuitenkin piti huomata, että niinkin juntin kanavaidentiteetin omaava kanava kuin Radio Rock on soittanut peräti kaksi kertaa musaa bändeiltä joissa itse soitan! Kummankaan bändin musiikki, metallipainottuneisuudestaan huolimatta, ei kovin hyvin sovi kanavan muutoin melko homogeeniseen musiikkilinjaukseen.

Tammikuussa 2011 Klaus Flaming pyöräytti helsinkiläisen bändini, Carved In Ashes, biisin Dark Pity ohjelmassaan. Omakustanne-EP:mme oli kuuleman mukaan päätynyt Klasun käsiin jossain kokkareilla innokkaan fanimme ansiosta!

Toinen judanssi taasen on hieman tuoreempi; Pääsiäisen tienoilla Flaming oli pyöräyttänyt tamperelaisen postmetal-bändin Consciousness Removal Projectin biisin Moraine, tuoreelta EP:ltä The Last Season, omakustanne sekin. Sitä en tiedä, miten rieska oli Klasulle päätynyt...

Eli, ei se näköjään ihan mahdotonta ole päästä radiokanaville - tietty hyöty siitä, että biisi soi kerran, jää nähtäväksi...

Sit taas...esim. niinsanotun terapia-sooloproggikseni, Astral Jerksin koneellisempaa vääntöä on vaikea kuvitella soivan radiokanavilla, vaikka esim. tanskalaiselle singer-songwriterille Kat Boelskoville duunattu remix on ainakin mun omilla mittareilla melko poppistrancea....

tuohon nettipromoamiseenkin saa tärvääntymään aikaa vaikka kuinka ja paljon, ja hyödyt on vähän niin ja näin. toki kaikki frendit käy painamassa sitä Facebookin tykkää-namiskaa, mut laajempaa kiinnostusta on vaikea herätellä. Mulla on fabossa pari ulkomaista dj:tä frendinä ja jampat esim. spämmäävät omia tekemisiään sen verran ahkerasti että olen ruksinut tyyppien tilapäivitykset piiloon. Jos promoat liian vähän, kukaan ei ikinä kuule susta - ja sit taas jos sorrut liikaa mainostamaan itseäsi niin jengi kyrpiintyy. Muutenkin tuntuu että netissä vaahtoaminen on vähän sama kuin ampuisi haulikolla hyttysiä :D

Esim. tuolla tanskalaismimmillä on Facebookissa ja Reverbnationissa faneja jotain +2000 - silti mimmin debyyttilevy on myynyt iTunesissa vain alle 50 kpl (kuulin tämän mimmiltä itseltään). Siitä saa hieman perspektiiviä :D
roz

Posts: 32

#16 • • roz
Biisejä levittäessä kannattaa varmaan liittää mukaan viitteitä siitä, että suhtautuu biisiinsä jonkinlaisella intohimolla. Uskoisin, että oikeasti musiikistaan ja "urastaan" välittävä artisti kiinnostaa levy-yhtiöitä ja radioasemiakin paljon enemmän, kuin sellainen, joka nyt huvikseen pistää biisejä pöytälaatikosta jakoon, vaikka nyt ei ole juuri viime aikoina musaa tehnytkään. Toisaalta hyvä biisi ei aina tarvitse "kasvoja", eikä konemusassa yleensäkään artistin tarvitse olla erityisen kiinnostava.

Minun nähdäkseni HYVÄÄ biisiä kannattaa lähetellä suoraan sähköpostilla niin monelle tiskijukalle, kuin mahdollista. Lisäksi biisi kaikkiin sosiaalisiin medioihin kuunneltavaksi. Jos biisi todella on oikeasti aivan ylimaallisen hyvä, kyllä se lumipallo alkaa pyörimään. Jos biisi ei kuitenkaan herätä oikein mitään mainittavaa positiivista palautetta, ei kyseessä ole välttämättä sellainen materiaali, jonka eteen kannattaisi ihan hirveästi enempää nähdä vaivaa. Siispä uutta ja parempaa musiikkia tekemään.

YleX:n demoihin pääsi kyllä soittoon ihan kohtuullisella panoksella ainakin vielä pari vuotta sitten - sähköpostilla vain muutama biisi ohjelman vetäjälle ja sillä selvä. Demo-osioilla on kuitenkin hiukan matalampi rima kuin päästä ihan oikealle soittolistalle. Mutta jos ei biisiä huolita edes demo-osuuteen soitettavaksi, herää jälleen se kysymys, että kannattaako kyseiseen tuotokseen sitten panostaa sen enempää.

Musaa tehdään nykyään enemmän kuin koskaan. Siksipä ihan hyvä biisi ei vielä riitä. Täytyy olla ihan oikeasti aivan törkeän hyvä, että ihmisiä kiinnostaisi. Toki moni artisti on tyytyväinen siihen, että saa pidellä joskus käsissään ihan oikeaa julkaisua ja olla itse siihen tyytyväinen. Itse haluaisin kuitenkin joskus olla sellaisessa tilanteessa, jossa minä itse, sekä YLEISÖ olisivat molemmat pähkinöinä minun julkaisustani.

Tuleen ei siis kannata jäädä makaamaan, vaan tehdä lisää sitä musaa ja yrittää kehittyä aina vain paremmaksi.