DJ uraa aloittamassa, laitteistot ja niiden ongelmat [NDX800]

34 posts, 2 pages, 14,068 views

Skadi

Posts: 10

#1 • • Skadi
Heips.

Eli näin lähiaikoina olen takonut itselleni päähän että DJ laitteistot olisi nyt vihdoin hommattava, asiaa kun on tullut kelailtua ja kokeiltua läppärillä useita kuukausia virtual DJ ohjelmistolla. Olen katellut netistä millaista sitä ostaisi ja sitäkautta miettinytasiaa pidemmälle jolloin herännyt useita ostopäätöksiin ja DJ uran aloittamiseen vaikuttavia kysymyksiä.

Näin ensimmäisenä ajatuksena on ollut ostaa 2x http://www.thomann.de/fi/numark_ndx_800.htm soittimia ja niihin joku hintaluokkaan ja laatuun sopiva mixeri. Onko kokemuksia kyseisistä soittimista? Ainakin löytämistäni tiedoista olen kuullut että ne ovat hyvät aloittelijalle.

Mutta virtual DJ:llä soiteltuani huomasin että noissa soittimissa ei ole sync" kaltaista toimintoa, vai onko ? Olen siihen luottanut todella paljon mixauksissani ja mietinkin että onko sitä yleensä noissa digitaalisissa soittimissa? Ja jos ei ole, niin miten biisien sulauttaminen esim vaihto vaiheessa silloin toimii? Vai löytyisikö nuo sync ominaisuudet mixereistä? Vai täytyykö esim traktoria tai virtual DJ:tä käyttää (kuten olen ajatellut) noiden kamojen kanssa ja hiirellä alkaa klikkailemaan sync nappulaa mixaillessa.

Jos joku voisi auttaa näissä ongelmissa ja kenties kertoa jos tarvitsen vielä jotakin muuta "bedroom DJ" uran aloittamiseen. Omistan todella tehokkaan ja uuden kannettavat, sekä kokoversion Virtual DJ:stä.

--
Aloitteleva Bedroom DJ, laitehankinnat kesken

Tähtäimessä 2x. Numark NDX 800 // A&H Xone 22

Piidii

Posts: 6

#2 • • Piidii
Ilmeisesti se sync toiminto laittaa siinä automaattisesti biitit synkkaan ja vaihtaa BPM:n vaihdettavaan biisiin?

Sitku omaat dekit sun pitää tehä tää manuaalisesti eli biitit synkkaat korvakuulolta käyttämällä cuee (merkkaat cue-pisteen 2. biisin downbiittiin) sit synkkaat ne sillonku 1. biisissä lyö downbiitti ja pitch liu'ulla säädät BPM:t. Aluks kannattaa soittaa biisejä jossa on samat BPM:t niin voi keskittyy pelkästään siihen biittien matchauksee.

Kannattaa tsekata http://www.mr-dj.org sielt löytyy ohjeita miksaukseen ynnä muuhun.
Skadi

Posts: 10

#3 • • Skadi
Ok, niin vähän arvelinkin ja kuullut jostain aikaisemmin. Tuohon auttaa varmaan se, että esim. kotibileissä soitettaessa ääni seuraavaksi vaihettavalta levyltä kuuluu ensin vain kuulokkeista, ainakin mitä olen ymmärtänyt.. Miten kyseinen homma toimii, jotkut puhuvat lkoisista äänikorteista yms. eli onko kyseessä nyt kannettavaan hankittavista ominaisuuksista vai DJ laitteisiin kytkettävistä palikoista. Vai voiko kyseisen asetuksen säätää vain kannettavan kautta asetuksia muuttamalla?

--
Aloitteleva Bedroom DJ, laitehankinnat kesken

Tähtäimessä 2x. Numark NDX 800 // A&H Xone 22

Yallu

Posts: 1,910

#4 • • Yallu The Bullies / www.ricerocketracing.fi
Lueppas TÄMÄ topic läpi, niin löytyy vastaus moniin kysymyksiin. Ei kannata aloittaa uutta topicia, jos aiheesta on jo olemassa (tässä tapauksessa varsinkin) melko kattavaa keskustelua..
FunkyDee

Posts: 729

#6 • • FunkyDee
Olin samassa tilanteessa ku sä noin vähä yli vuosi sitten. Kyllä sen synkkaamisen oppii manuaalisesti ku harjottelee kunnolla, et ei muutaku vaan sit opettelemaan ku oot soittimet saanu. Jos jotai halpaa mixerii niin varmaan kannattaa noita behringerin mixereit kattoo tuolt thomannilt.
Apo

Posts: 1,574

#7 • • Edited Apo Asiallisen Profeetallinen Oppinut
Nykyisin on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa aloittaa dj-hommat:

1. Ostaa läppäri + softa + äänikortti (+ midikontrolleri) (+ ulkoinen mikseri)
2. Ostaa levysoittimet (usb/cd/vinyyli) ja mikseri.

Tällä hetkellä näyttää aika vahvasti siltä että cd on menettämässä asemaansa. Vinyyli on hiipumassa myös, mutta voi olla että dj-käytössä vinyyli jaksaa pitempään kuin cd. Tietokonepohjainen soittaminen tuntuu olevan kovassa nosteessa.

Vaihtoehtojen hyvät puolet:

1. Tietokoneella soittaessa keikalle ei käytännössä kannata viedä pyötäkonetta, vaan läppäri. Softa ja äänikortti missä on sopivasti ulostuloja ovat edellytys soittamiselle. Midikontrolleri tekee homman paljon mukavammaksi kun hommaa voi ohjata muutenkin kuin tökkimällä hiirellä. Ulkoinen mikseri tekee kanavien miksaamisen paljon mukavammaksi (joissain tapauksissa midikontrolleri voi toimia mikserin korvikkeena). Digitaalisuuden edut saa täysin käyttöön. Biisit voi ostaa netistä yksittäin, hittisetin saa kasaan aika pienellä eurosummalla. Levyjä ei tarvitse roudata.

2. Levysoitinten kanssa ei tarvitse säätää tietokonejuttuja. Soittaminen on suoraviivaista, virta vaan päälle. Vinyylisoittimissa on aidompi fiilis. Käytettyjä levyjä saa halvalla.

Ja huonot puolet:

1. Tietokone: Säätäminen. Kotona tarvitsee säätää. Keikalla tarvitsee säätää. Tietokonepohjaisen soittamisen kanssa joutuu säätämään monia yksityiskohtia mitä levareilla menee helposti muun toiminnan ohessa. Tietokoneet ovat herkkiä hajoamaan hetkellisesti tai pysyvästi sekä kotona että keikalla. Softat ovat melko tuoreita, teknarit ovat olleet kuvioissa 70-luvulta mutta softapuolella tulee esiin kaikenlaisia bugeja / puutteita.

2. Levarit: Levyt kuluvat, tekniikka kuluu. Levyjen kantaminen on raskasta. Keikoilla olevat laitteet vaihtelevat ja niiden kunto vaihtelee. Eri valmistajien laitteiden tuntuma vaihtelee. Teknarit ovat standardi vinyylipuolella, mutta cd/usb-puolella laitteet ovat erilaisia.

Loppujen lopuksi on paha sanoa mikä yhdistelmä sopii kenelle. Softapuolta voi testailla demoversioilla ilman sen suurempaa rahallista panostusta.
Skadi

Posts: 10

#8 • • Skadi
Sync ongelmaan sain vastauksen, kiitos.

Mutta siis midikontrollerilla tarkotat yhtenä pakettina myytävää kokoonpanoa jossa on 2 soitinta ja keskellä mikseri? Ja on suunniteltu esim. Virtual DJ:n kanssa soitettavaksi.

Mutta eikö mixeri ja 2 kpl noita Numark NDX 800 soittimia aja saman asian, hieman kalliimmalla ja laadukkaammin ?

Eli tarkoituksena ei ole alkaa tekemään omia biisejä niinkään, vaan ihan kotibileissäkin tota klubi DJ hommaa, eli biisien vaihtelua, pientä mixausta yms. Mitä nyt olen siitä saanut selville, kannettavaan joku software, ja jos ostan nuo ndx 800:t ja mixerin, niin ne sitten vielä kaikki yhteen kiinni. Eli soittelisin tietenkin ostetuilla kamoilla mutta kannettavan ruutua seuraten ja apunakäyttäen välillä. Toimiiko se noin. Olen nyt vähän hämmentynyt, en tiiä missä mennään niin saattaa tulla sotkusta tekstiä

--
Aloitteleva Bedroom DJ, laitehankinnat kesken

Tähtäimessä 2x. Numark NDX 800 // A&H Xone 22

Skadi

Posts: 10

#9 • • Skadi
Niin ja sitäkin vielä, että vaikka ostaisin cd soittimen, niin niitä cd levyjä en omista. Tarkoituksena olisi koneelta ladata biisit siis ohjelmiston kautta soittimiin

--
Aloitteleva Bedroom DJ, laitehankinnat kesken

Tähtäimessä 2x. Numark NDX 800 // A&H Xone 22

Sami de Sousa

Posts: 1,221

#10 • • Edited Sami de Sousa [Diggin Deep, Vibes]
Jos sulla ei ole kattavaa cd-kokoelmaa, niin miksi lähteä enää tässä vaiheessa ostamaan cd-soittimia ja cd-levyjen polttorumbaan? Kuten tuossa jo mainittiin cd-formaatti dj-käytössä on kovaa vauhtia hiipumassa digitaalisen jukkailun yleistyessä. Jos et myöskään ole vinyljunkie, niin kyllä minä vaan suosittelisin jokaiselle aloittavalle tiskijukalle itselleen sopivan dj-softan (Virtual DJ, Traktor, Serato, jne.) hankkimista ja siihen rinnalle käyttötarkoituksiin sopivan midi-kontrollerin.

Midi-kontrollerilla tarkoitetaan laitetta, jolla ohjataan tietokoneella olevaa dj-softaa. Erilaisista DJ-setupeista voit lukea vaikkapa täältä, jospa vähän avaisi asiaa: http://co.native-instruments.com/index.php?id=hardwareguide
eugina

Posts: 898

#11 • • eugina YleX tt-i *sydän*
esim. vestax http://www.thomann.de/fi/vestax_vci300.htm sopis sulle oikeen hyvin, ku oon lueskellu sun kertomuksia..siihen vaa joku softa mikä parhaalta tuntuu ja piuhat kiinni niin toimii huoletta, ei tarvis kannella montaa laitetta edes takas.. mut tää oli vaa mun ehdotus *hymy*

--
*nuotti* I can see the light of hope in your eyes *nuotti*

dj upi

Posts: 1,835

#13 • • dj upi

Techa, 10.8.2010 14:43:
---
Apo, 10.8.2010 12:17:
1. Ostaa läppäri + softa + äänikortti (+ midikontrolleri) (+ ulkoinen mikseroi)

....


Loppujen lopuksi on paha sanoa mikä yhdistelmä sopii kenelle.

---


*agree*
Itse rikoin paskat vanhat stantonin 100 cd-playerit,,
ja jätin koristeeksi hyllyn päälle Numarkin Matrix-3

Tilalle tulen hankkimaan syksyn aikana
http://www.thomann.de/fi/maudio_torq_xponent.htm
M-AUDIO TORQ XPONENT
jota voin SUOSIA muillekin! hinta laatu suhde kohillaan . .
On kyllä tosiaan! Ainut vaan et mukana tuleva softa on aika hidas ja väliin buginen. Suosittelen vaihtamaan Traktoriin. Ainut vaan että hyviä midi-mappinkejä on vissiin aika vaikeeta löytää ja jotain ominaisuuksia ei ainakaan puoli vuotta sitten voinut käyttää Xponentilla Traktorissa. Kontrolleri siis itsessään on oikein hyvä mutta ehkä pienemmällä säädöllä pääsee jos ostaa sen Vestaxin. Nimimerkki reilu 2 v Xponentilla soitellu.

Sit taas tullaan tähän että en ole oikein samanlaisella konseptilla löytäny muita kuin ton Xponentin. Se on oikein hyvä "all-around"-kontrolleri. Löytyy kohtuulliset jog wheelit räpin/stepin/junkan yms ystäville ja toisaalta kivat efektit, syncit sun muut teknoon. Softasta löytyy myös laajennusmahdollisuuksia jne. VCI:ssä ei ole yksinkertaisesti tarpeeksi nappeja siihen että efektit toimis niin kuin itse haluan.

Dj hommissa pätee muutama asia kuten se että hyvä laitteisto on kallista ja että sellaisen laitteiston jälleenmyyntiarvo on yleensä aika hyvä. Jos olisin siis sinä niin kääntäisin katseen suoraan "kovaan kamaan" ja unohtaisin nää lelut. Itseäni esim. pännii nyt kun ei ole sitä kolmatta kanavaa mixatessa jnejne...
SamHard

Posts: 2,098

#17 • • SamHard
Omat kotisivut ja päheet kuvat tyylikkässä ympäristössä
vihainen ilme päällä on kaiken menestyksen a ja o. Soittotaito
on toissijainen, kunhan ensin promoat jotain biisiä jonka olet tehnyt
jonkun kovan tuottajan kanssa tyylikkäässä studiossa hengaillen mukana, jonka
jälkeen voit ottaa mukaan promoottorin ja agentin sekä hommata
pari b2b keikkaa tunnettujen nimien kanssa. Muista ajatella mitä menestyksen
päässä odottaa äläkä stressaa liikaa jos et tunnista trancen ja housen eroa! Ei
niitä kukaan muukaan erota ammattilaisista vaikka ne voi niin jossain
haastattelussa hehkuttaakkin tyyliin, nyt on kuuminta soundia stygeproge
tummemmalla sävyllä ja maalailevaan tyylin miksattuna!
Funktion

Posts: 1,720

#19 • • Funktion over 9000

Replying to DJ uraa aloittamassa, laitteistot ja niiden ongelmat [NDX800]:

SamHard, 10.8.2010 18:41:
Omat kotisivut ja päheet kuvat tyylikkässä ympäristössä
vihainen ilme päällä on kaiken menestyksen a ja o. Soittotaito
on toissijainen, kunhan ensin promoat jotain biisiä jonka olet tehnyt
jonkun kovan tuottajan kanssa tyylikkäässä studiossa hengaillen mukana, jonka
jälkeen voit ottaa mukaan promoottorin ja agentin sekä hommata
pari b2b keikkaa tunnettujen nimien kanssa. Muista ajatella mitä menestyksen
päässä odottaa äläkä stressaa liikaa jos et tunnista trancen ja housen eroa! Ei
niitä kukaan muukaan erota ammattilaisista vaikka ne voi niin jossain
haastattelussa hehkuttaakkin tyyliin, nyt on kuuminta soundia stygeproge
tummemmalla sävyllä ja maalailevaan tyylin miksattuna!QFT

--
Mä taas oon kyllä aina sanonut että pilkku vaan nauttii siitä. se on kuitenkin pohjimmiltaan aika irstas pikku välimerkki..