Pari uudempaa biisiä meitsiltä ja genremäärittelyä.

33 posts, 2 pages, 8,368 views

FunkyDee

Posts: 729

#24 • • FunkyDee
Toka biisi oli itseasiassa jo aika hyvä. Futuristi senkun kehittyy:).
Axl Knight

Posts: 544

#26 • • Axl Knight Oldscool Dj
Olkkari kabinettia...

1188948867233.jpg
Avatar
#27 • • Sir Henri Risti Guest
Osaisko joku sanoo tarkempaa genreä tohon Jokeen; on ehotettu, että trancea tai hardtechnoa tähän mennessä..
KFMrockin

Posts: 250

#33 • • Edited KFMrockin .
ota vaikka spektri, kompressori ja ekvalisaattori alkuun käteen ja tsiigailet sitä soundia vähän. jätä ne efektit nyt pois. jotain saturaattoria voit käyttää jos haluut vähän sitä Joki-säröö. tsiigaillessas kato sitä oman biisin ja sitten jonkun hyvän biisin spektriä ja vertaa niitä. sen jälkeen voit eristellä vähän eri hertsivälejä, jotta tiedät missä kohtiin mennään millonkin.

sen jälkeen kuuntelet muiden hyvin tuotettujen biisien tasoja ja vedät korvakuulolla omasta tasot kohdilleen ja katot spektristä näyttääkö sun ja se toinen biisi siellä yhtään samalta. kun ne on kohdillaan voit ehkä lisätä vähän reverbiä JOS soundi on tosi kuiva.

sit kuuntelet lopputulosta ja vertaat johonki hyvään biisiin ja mietit miks et saanu tehtyä yhtä hyvää ku se toinen. eka tajuut, et ei vittu, noi telkkarin kaiuttimet ei ehkä oo se paras monitori musiikintuottamiseen. sitten, loppujen lopuks tajuut, et EI VITTU tota synaahan pitää oikeesti osata vääntää ja panostaa siihen soundiin, jotta sieltä tulee ulos jotain laadukasta signaalia.

en vähättele kaikkia soundeja, siel oli ihan hyviä välissä. Jokissa on meininkiä bassolinjassa, mut putsaa se. Nyt Joki on soundien summana ku liian kauan mikrossa ollu puuro. soundit vaan pitäs putsailla ja miksata keskenään huolella. sit henkilökohtanen mielenilmasu: harmi, et näissäkin biiseissä, kuten monissa muissakin on rikottu oudosti genrerajoja, tuoden jotain ihme klassisen musiikin tyylittelyjä ransen pariin(onneks Joki on jotain ihan muuta *thumbs up!). jotkut kai pitää sitä päräyttävänä, sori, en vaan ite pidä siitä, kun se on niin umpikulutettu sovitus. vertaa/lue iskelmä 2010-luvulla, dissaamatta hyvää vanhaa iskelmää, sellasta jossa laulajat oikeesti osas laulaakki ja tuottajat tuottaa omaperästä ja kaunista matskua.

Myös Jokissa kannattais soundin puolesta kokeilla vähän eri genreen sopivia rumpuja, nyt on käytössä lyhyitä ranseen ja kiksuun sopivia rumpuja. Ja niin ku kaikki aina sanoo, bassorumpu. make it alive.

Yleisenä kysymyksenä: Mikä vittu siinä reasonissa oli, kun niiden bassorumpujen esille saaminen ja munan löytäminen oli niin vaikeeta? Vähän ku ettis neulaa heinäsuovasta tai jotai.

sit lopuks, opettele hahmottamaan biisin rakennetta sekä elementtien määriä ja niiden tarkotuksia.

kyllä se siitä, harjotus tekee mestarin.

potentiaalia, mut tuomio on kova.

THIS IS MUSIC.

edit: Jee sain taas aikaseks saarnan!

--
Kesäfiilismies