Koneisto 2004

162 posts, 9 pages, 13,822 views

Avatar
#121 • • JsL Guest
+ & -

Pe:

+ Richie Hawtin (perjantain paras)
+ Tres (:angry:)
+ Fabrice Lig (yllätti)
+ Hulkkonen LIVE (rokkas)
+ Turbiinisali läpi illan (SS jäi kuulematta :sad:)
+ Lil' Tonyn loppu (unohtu :sad:)

- Poket (aina ne löytää mut verhon takaa kun oon päikkäreillä)
- Poke (potkas jalkaan kun istuskelin silmät kiinni)
- Väsymys
- Veden hinta
- Kaikkea ei ehtinyt kuulemaan

La:

+ Koivikko (vkonlopun voittaja, älytön setti :hearts:)
+ Ellen Allien (:heart:)
+ Les Gillettes (...)
+ Turbiinisali läpi illan

- Väsymys
- Veden hinta
- Kaikkea ei ehtinyt kuulemaan

Väsytti läpi viikonlopun aivan helvetisti, mikä vähän veti tunnelmaa alas, mutta onneksi ei hetkeäkään tarvinnut kuunnella huonoa musiikkia jos ei itse halunnut.. tästä piti huolen turbiinisali ja pannuhalli. :heart:

Vielä iso plussa progen puuttumisesta. ;)

Niin ja technon paljoudesta. Suunta on oikea. :)

Mutta joo Kupittaalle paluu ois :heart:

Vuoden päästä taas..
Avatar
#122 • • hpi Guest
jassoo: kokemukseni tähän. perjantaina sitten tuli Koneistossa käytyä toista kertaa (tekno/house/elektron mekassa Turussa en aiemmin vieraillut, perhepoliittisista syistä..).

+ portista sisään että heilahti, katsekontakti ja hymy ja siitä sitten suunnistamaan..
+ baaritiski löytyi nopeasti
+ tulpat kiltisti korvissa alusta loppuun
+ Plaid, ja ne valot jotka olivat aivan huikeat
+ tulipa nähtyä ja turistua tiskijukkia vapaalla aiheista,
Lank, Homegrove ja artisti Introvert, Jay Mellin jne.
+ Jori oli tyylikäs, kaari oli soljuva alusta loppuun ja tulihan se
hymynkare lopussa..(Jori lättyineen liekeissä sitten sunnuntaina Illusioneissa, ja Jussipekalta kanssa tukevaa soundia, jäi hyvä mieli, ja syksynalku..)
+ ruoka oli maistuvaa, mikä lie aasialaissafka ollut, riisiä lihaa ja sipulia..
+ onneksi en kuullut yhdenkään seromoniamestarin (MC) pölinää, ja polkkasaliin en edes vahingossa eksynyt
+ Hawtin tuli sitten nähtyä (Kermassa viime talvena vilahti..), aika ok oli, eli sai mut tanssimaan, mitä nyt 40 minsaa olin siellä edessä..
+ WOW ihan style, mutta taitaa olla liian lempeää minulle, särmä puuttuu, kuunteleehan tota mutta siihen se jää. Hyvä että YleX sitten toistaa kuiteskin.

- lista:

- petraxx kateissa, viimeksi hävis pelkkä känny, nyt koko Nainen ;)
- liikaa tuli oltua baarissa turisemassa
- redbull minulla boikottiin, ja se sokeriliemi breezer. Havana Clubin Locoa kehiin ensivuonna *kele!!
- meitä on vähän
- pääsalin karsinat, eli anniskelualue saisi olla suurempi (tottahan se on että saahan sitä väkijuomaa / vettä kun käy hakemassa, mutta sen kanssa ois kiva hengailla ja katsella / tanssia samalla kun hörppäilee mehua..siivoojilla tietty vähemmän duunia.
- ajankohta sais olla heinäkuun loppu tai elokuun alku (samettiset eloyöt kyllä parasta..ja säillehän ei mitään voi).
- jokin tunnelmasta (mielestäni) puuttui (eli pitäis skarpata ja lähteä sieltä baaritiskiltä aiemmin kuuntelemaan musiikkia), eli vähiin jäi minulla loppujenlopuksi perjantain tarjonta. Jori kokonaan, Plaid 10min, WOW 10 min, Hawtin 45 min ja sitten läksin... Lauantaina olo vasta klo 20 ok..ja reippaana klo 5 Illuissa :)
- haikeana (edelleen) muistelen viimekesän Koneistoni päätöstä ja funkyteknoenkeli Luccaa, joka sai mun jalat, korvat, veren ja lihan..ja silmät..sellaista nyt ei ollut, mutta Kiitos kuitenkin taas järjestäjille, mukava että jaksoitte! ja musa jatkuu ja jatkuu ja jatkuu..loputtomiin, kunnes hiljaisuus vain koittaa..
Avatar
#123 • • anri Guest
Oli hauskaa!
Saavuttiin kaverin kanssa paikalle siinä vähä ysin jälkeen. Sisään pääsi kivan nopeaa, henkkareitten ja lipun tarkistuksessa ei kauaa aikaa tuhlaantunut, kuten ei myöskään turvatarkastuksessa. :)
Narikka olikin sitten asia erikseen, palvelu oli hidasta mennen tullen. Ei voi käsittää, miten voi noin kauan kestää vaikka henkilökuntaa selkeästi oli riittävästi..? Etenkin yöllä oli paska olla hikisenä siinä "pakkasessa"!
Ensimmäisenä mentiin Haloa ja Poliisia kuunteleen. Molemmat maistui hyvin, kuten osasi arvata. Juomien liikuttelu paikasta toiseen oli ongelma, samoin kuin hintapolitiikka. Osti mielummin 4 euron siiderin kuin 3 euron veden. Esimerkiksi Valssaamossa oli Texas Faggottin aikaan niin kuuma, että vettä olis ollu fiksumpi juoda.. Samaisella osastolla ihmettelin, et mitä hiton järkeä on uv-degottaa koko sali kovalla vaivalla ja hommata paikalle vaivaiset yksi(?) uv-valo!?! :sad:
Pääsalin valot oli siistit!!! :D En osaa niistä narista, ku normaalisti joutuu katselemaan normibile valoja... Eli vertailukohta on mikä on. Olihan se niin hienoa, kun oli hyvää musiikkia ja nättiä katseltavaa samaan aikaan!! Unityn aikaan etenkin oli tunnelma korkealla! Tosin onhan se totta, ett noi biisit on joskus ennenkin kuultu.. Ei varmaan kestä enää kauaa jatkuvaa soittamista.
Pääsalissa seurattiin lisäksi Skillsterssin loppua, samoin kuin Streetsin alkua, ensin mainittu oli menevämpi ja näin ollen siirryttiinkin pian takaisin Valssaamoon Trip Teaserin tahdissa tanssimaan, jotenkin Streets ei siihen väliin vaan kerta kaikkiaan sopinut!
Elleniä kuunneltiin ihan vaan pätkä, eli ei siitä sen enempää.
Pannuhalli oli kans siisti! Oikeesti hienoa katseltavaa kokonaisuutena, ja ne screenit! Illan aikana tuli surffattua joka puolella, välillä jammaten, välillä istuskellen. Hauska reissu! Turbiinisali ja se toinen siinä vieressä oli niin täynnä, ettei päästy sisään kunnolla ollenkaan.. Huono ajoitus meil sit vissiin.

Oli ihana nähdä vanhoja tuttuja ja saada muutama uusikin!
Ensi vuonna uudestaan!
Avatar
#124 • • KarriN Guest
ja lauantai:

jee - Ellen Allien <3, Burdock, Les Gillettes

yyh - The Streets, Itäväylä, Sami Koivikko, Akufen - kaikki siis artisteja, jotka olisivat kovin kiinnostaneet, mutta mestat täyttyivät eikä 3 viime mainittuun päästy ollenkaan, The Streets taas täytti Merikaapelihallin niin hyvin et missasin kaikki hyvät paikat ja meni into. :(
Avatar
#125 • • catt Guest


...
yyh - The Streets, Itäväylä, Sami Koivikko, Akufen - kaikki siis artisteja, jotka olisivat kovin kiinnostaneet, mutta mestat täyttyivät eikä 3 viime mainittuun päästy ollenkaan
...



ainakaan itäväylän keikan aikana ei ollu tungoksesta tietookaan - paitsi ulkopuolella jonossa. ketään ei päästetty sisään vaikka tilaa ois ollu vaikka valssiin jos musiikki olisi antanyt myötä. tolla keikalla nimenomaan pieni tungos & töniminen ois tehny rokkimaista terää :)
Avatar
#126 • • JussiS Guest

- petraxx kateissa, viimeksi hävis pelkkä känny, nyt koko Nainen ;)


Mäkin koitin ettiä, mut tuloksetta :(
Avatar
#127 • • Lank Guest

- petraxx kateissa, viimeksi hävis pelkkä känny, nyt koko Nainen ;)


Mäkin koitin ettiä, mut tuloksetta :(



Mä löysin ja molempina päivinä vielä :excellent:
Avatar
#128 • • Funkatronik Guest
Muiden kommentteja vielä lukemattomana, laitetaan nyt tähän omat plussat ja miinukset, vaikka ne luultavastikin noudattavat samaa rataa jo esitettyjen kanssa:

+ Plaid
+ Skillsters
+ Matthew Herbert
+ Syötäväksi kelpaavat ruoat
+ Yleinen organisointi, ei aivan täysin koko ajan vituttanut aivan kaikki asiat
+ Ulkolava ja chill-out, olisipa vain ollut lämpimämpää...
+ Se haltiakorvainen tyttö Coffee Shopissa
+ Pääsali oli hienon näköinen, eikä muissakaan dekoraatioissa ollut valittamisen aihetta
+ Ylenmääräisen nihkeilyn ja tarkastelun puute, sisäänkin pääsi jonottamatta ja menettämättä anaalineitsyyttään.

- Way Out West
- Richie Hawtin
- DJ Craze (Hyvinhän se raaputteli mutta soitti sitä samaa, tylsääkin tylsempää piriöverijunkkaa jota kaikki maailman rumpubassodeejiit ovat soittaneet viimeiset 5 vuotta)
- Yleinen kokeellisemman musiikin puute, lähes kaikki areenat olivat omistettuja vain tavalliselle klubimusiikille, olisi kivaa kuulla jotain vähän erikoisempaa ja kokeellisempaakin musiikkia välillä
- Aikataulujen myöhästely
- Kylmyys
- Jostain syystä olin n. 2/3 ajasta täysin hukassa joten en nähnyt kaikkia artisteja joita aioin.
- Äänimiehet olivat välillä vähän hukassa, joidenkin, varsinkin pääsalin settien aikana ääni oli niin puuroa että ei kuulunut muuta kuin särkyvää bassoa
- Alan tulla liian vanhaksi, ei enää jaksa valvoa aamuviiteen saakka. Ensi vuonna oma seniori-koneisto joka kestää esim. 14-20, jotta ehtii kotiin katsomaan Lottoa ja Napakymppiä.

Yleisarvosana: 7-
Avatar
#129 • • scape Guest
Matthew Herbert rokkas! Sattuiko joku biisibongari bongaamaan mikä oli miehen soittama eka biisi? Oli ihan vitun maukas nimittäin. Kiitos avusta :)
Avatar
#130 • • A-E Guest


hawtinia on tullut fanitettua koko lyhyt elämä ja mies onnistui pettämään meikäläisen jo toistamiseen. loppuun asti tuli kuitenkin sinniteltyä ja kehittelin siinä tylsistyessäni oman pienen teorian. mahtoikohan herra soitella jotain omia lentokoneessa tms. vääntämiään tooleja joilla settiä rakensi. kaikki biisit kuulosti kuin samasta muotista ja itse en ainakaan tunnistanut varsinkaan setin loppupuolelta ainuttakaan biisiä. tunnistiko kukaan muu? tuskin lienee herran tuotanto taidoilla kovin vaikeat moisia "työkaluja" väsätä..



Hawtin tuppaa yleensä soittamaan levyjä joita muut techno dj:t eivät soita/tiedä (ostaa paljon levyjä Berliiniläisestä Hardwax liikkeestä, jossa myydään paljon sellaisia techno ja house levyjä mitä muualta ei löydä) ja soittaeessaan levyjä hän käyttää kahta Final Scratch ohjelmaa ja efektejä, joilla hän yrittää tehdä dj seteistään enemmän live keikkan kaltaisia.


EDIT: Richie Hawtin @ 10 Days Off, Gent, Belgium (2003-07-18) (63min) video niille jotka pettyivät äijän Koneiston keikkaan.
Avatar
#131 • • Teemu T Guest
Parhaiten jäi mieleen The Streets, Jori Hulkkonen, Pannuhallin videoscreenit ja se Pleikkarihuoneen dj joka rupes rauhallisen miksailun jälkeen yhtäkkiä tuuletteleen kunnolla :hah:

Samanlaisia "penkkirivejä" olis voinu olla muuallakin, mitä oli Turbiinisalin takaosassa. Mukava päästä istuskeleen välillä.

Akufen oli lievä pettymys, Skidoos oli sen liven kohokohta.

Semmosta.
Avatar
#132 • • Edited Paarma Guest
Noniin, ihan hyvät kestit taas. Alla kohta tarkempaa plusmiinus-erittelyä, perjantaina Jokke soitti hyviä raitoja, WoW sekin ihan ok, muu kuulemani pääsalin anti meneekin sitten erityismaininnan puolelle. Lauantaina Putsch '79 oli toimiva, samoin Skillsters Infekton osalta (plussaa chemical beats/humanoid-osastosta, miinusta house of pain/kriskross/mitälie-osastosta). Unitykollektiiivin touhukin oli suht passelia (tosin sitä MC-touhuu ei pysty kyl sulattaa;) Ellen Allien soitti myöskin ihan maistuvaa tavaraa.

plussat:

+perjantaina juhlallinen känni
+paljon kavereita
+pääsalin trussikyhäelmä + valotoiminta
+Lil'Tony
+Plaid
+subtv lounge feat tähtitaivas,patja ja avaruusambient
+mesopotamian food & team makkaraperunat
+matthew herbert
+putsch-79 aikana pyörineet visuaalit eli "jumping celebrity blockheads" feat. Matti, Mervi & Harry "suklaasilmä" Potter :D
+Pannuhallin yleisilme
+"do you speak japanese?"

-ulkoilman viileys
-pirijunkka :puhalteluhymiö:
-Streets, ei saanu kyl mitään irti
-vesi 3e
-pääsalin vj-toiminta

Missattuja:

Fabrice Lig
Hulkkonen
Koivikko
DJ Sam
Akufen
Avatar
#133 • • kosmo Guest
hyvät oli kekkerit. En jaksa erikseen nyt erotella mut hyvässä mielessä päällimmäisenä jäi mieleen prepartyjen Sam&Gigi. WoW ja Hawtin perjantaina ( - mindcircus live-editti). Lauantaina Herbertti, Alloy ja Dj Craze & Co. huuh, mitkä junkat! :D Huonona dead combos ja typerä moogin potkiminen.. murh.. kivaa oli! :)
Avatar
#134 • • drS Guest

+"do you speak japanese?"



"what about norway?"
Avatar
#135 • • Faini Guest
olipas kura-bileet...

Craze pelasti fiilikset.
Avatar
#136 • • xor Guest

- Yleinen kokeellisemman musiikin puute, lähes kaikki areenat olivat omistettuja vain tavalliselle klubimusiikille, olisi kivaa kuulla jotain vähän erikoisempaa ja kokeellisempaakin musiikkia välillä



Jep, tämä muakin eniten häiritsi. Melkein ainoa tätä sarjaa näkemäni oli Lauantaina SubTV Loungessa soittanut Scanone, joka olikin sitten aika hyvä. Kestin sen takia paleluakin pitkään...
Avatar
#137 • • Samus Aran Guest

+"do you speak japanese?"



"what about norway?"



:confused:

T. Loger Mool
Avatar
#138 • • Edited Jazman Guest

Parhaiten jäi mieleen The Streets, Jori Hulkkonen, Pannuhallin videoscreenit ja se Pleikkarihuoneen dj joka rupes rauhallisen miksailun jälkeen yhtäkkiä tuuletteleen kunnolla :hah:



jep, tunnustan... tuulettamisen puolelle meni :)
kuten tästä kuvasta näkyy:
http://www.bailu.org/events/images/koneisto/different.gif

mut en tainnu olla ainut jolla oli tuuletukset kehissä?
Avatar
#139 • • grno Guest


hawtinia on tullut fanitettua koko lyhyt elämä ja mies onnistui pettämään meikäläisen jo toistamiseen. loppuun asti tuli kuitenkin sinniteltyä ja kehittelin siinä tylsistyessäni oman pienen teorian. mahtoikohan herra soitella jotain omia lentokoneessa tms. vääntämiään tooleja joilla settiä rakensi. kaikki biisit kuulosti kuin samasta muotista ja itse en ainakaan tunnistanut varsinkaan setin loppupuolelta ainuttakaan biisiä. tunnistiko kukaan muu? tuskin lienee herran tuotanto taidoilla kovin vaikeat moisia "työkaluja" väsätä..



Hawtin tuppaa yleensä soittamaan levyjä joita muut techno dj:t eivät soita/tiedä (ostaa paljon levyjä Berliiniläisestä Hardwax liikkeestä, jossa myydään paljon sellaisia techno ja house levyjä mitä muualta ei löydä) ja soittaeessaan levyjä hän käyttää kahta Final Scratch ohjelmaa ja efektejä, joilla hän yrittää tehdä dj seteistään enemmän live keikkan kaltaisia.


EDIT: Richie Hawtin @ 10 Days Off, Gent, Belgium (2003-07-18) (63min) video niille jotka pettyivät äijän Koneiston keikkaan.



ok kiitos tiedoista :cool:
mut joo alussa miehelle raahattiin 4 pakillista levyjä joita soittelikin pääosin setin alussa mikäli oikein muistelen mut lopussa meni aika finalscrätsäilyks. varmasti onkin että että esim hardwaxista löytyy paljon teknoa mitä vaikka stupidosta :hah: mutta tuskin lienee mahdoton ajatus että raidat olivat ainakin jossain määrin omia. hienostihan mies settiä rakensi ja energiaa säännösteli ja ehkä juuri siitä se tooli ajatus syntyikin.
varmasti myös äänentoistolla oli osansa siinä, varsinkin alapää meni aivan puuroksi ja sai biisit kuulostamaan samalta.
mutta joo silti kävi kyllä puuduttamaan aika pahasti. odottelin että herra olisi jossain välissä tiputtanut vaihdetta huomattavasti pienemmälle sellaiseen minimalteknohouse -linjalle tyyliin bbc 1 miksaus jonkun ajan takaa mutta sama paahto vaan jatkui loppuun asti. ja kyllähän sitä siis ihan kuunteli mutta silti jäi luvattoman kauaksi siitä mitä on mieheltä tottunut kuuntelemaan.

metsistä lainaten:

hassua kyllä, koneistoissa richie on ollut vaisuimmillaan vrt. muualla kuullut setit. taidanpa jatkossakin nauttia hawtin-kokemukseni muualla euroopassa. :)



..ja mistähän se muuten johtuu että isot nimet on monesti suomessa käydessään heittää ns. rankemman setin..luuleks ne että me ollaan jotain primitiivistä pohjoista kansaa joka tykkää painia karhujen kanssa..
Avatar
#140 • • A-E Guest


..ja mistähän se muuten johtuu että isot nimet on monesti suomessa käydessään heittää ns. rankemman setin..luuleks ne että me ollaan jotain primitiivistä pohjoista kansaa joka tykkää painia karhujen kanssa..



Ei ole vaikea ymmärtää sitä miksi ulkomaan starat soittaa Suomessa käydessään rankempaa kamaa, kun katsoo mitä musiikkia Suomessa yleisesti diggaillaan.

Suomi on niitä harvoja maita maailmassa, missä aikuiset (+30 vuotiaat) kuuntelee vieläkin heviä ja rankkaa rokkia ihan tosissaan. Muualla maailmassa moiselle touhulle vaan nauretaan. Tämän takia kait myös luullaan, että Suomessa uppoaa vain rankempi konemusiikki.