Koneisto 2004

162 posts, 9 pages, 13,814 views

Avatar
#61 • • okiru Guest
Vähäx alat les00n? :right: ;)
Avatar
#62 • • timppa^ Guest

Mä olin täs pitkin viikkoo parissa palaverissa suunnittelemassa hommia. Ihan jees pössis oli tulossa ja fiilikset korkeella.

Tulin sit kaapelille aika aikasin ja tietysti VIP -portin kautta. Kävin siin toimistolla moikkaamassa päävastuullisia ja oli ihan jees fiilikset. Ihan ekana mä tietysti menin pressitiloihin kun sieltä sai vähän virvokkeita ja pääsin netskuun. Vaihdoin pari sanaa ulkomaisten jannujen kanssa.

Sit menin vip -tiloihin. Kylmää siideriä tuli juotua ja pelasin vähän pleikkarii. Nick Warren tuli sit siihen ja vaihdettiin pari sanaa progemusiikin tulevaisuudesta. Oli ihan jees pössis.

Kävin tsiikailee eri areenoita ja tietysti kaikilla backstageilla piti käydä. Ainahan ne parhaat bileet on siellä ja niin tälläkin kertaa. Juomaa riitti ja meno oli tosi jees.

Kävin vaihtaa kans valosuunnittelijan kanssa pari sanaa. Annoin pari ideaa ja tietysti niitä diggattiin.

Staffcateringpalveluihin tuli myös tutustuttua. Safka oli jees ja ilmainen siideri kelpasi.

Loppuilta tuli sit kierrettyä paikasta toiseen. Onneks mulla on VIP -passi niin pääsin kaikista ovista mist tavalliset pulliaiset ei päässeet. Ei meinaa tarvinnut ryysiä tavisten seurassa.

Mut joo, ensvuonna uudestaan. Ja tottakai VIP -passilla.




Hahaha hitto sun kanssas. Koskas kuvia nähtävissä? Olin näkevinäni sut kameran kanssa liikkeellä.
Avatar
#63 • • ville Guest


Hahaha hitto sun kanssas. Koskas kuvia nähtävissä? Olin näkevinäni sut
kameran kanssa liikkeellä.



Hemmetti kun mun piti olla koko ajan skenex niin en ehtinyt laukasinta painaa :D

Mut siis asiallisesti otin perjantaina pari kuvaa lähinnä yleisfiiliksestä. Tarkoitus oli kuvata lauantaina enemmän mutta kuinka ollakaan väsymys vei voiton ja lähdin tosi aikasin kotiin (0 kuvaa). Eli siis kuvia otin vähän :(

Ne vähät on kuitenkin ehkä tulossa nettiin lähiaikoina :)
Avatar
#64 • • A-E Guest
Hauskaa oli koko viikonlopun ajan. Paljon tuttuja ja uusia tuttavuuksia liikenteessä, josta kiitokset kaikkille hauskasta seurasta.

Omat viikonlopun plussat ja miinukset

+Koneveljet
+Ellen Allien
+Skillters
+The Streets (parempi kuin odotin)
+Unity Posse
+Sami Koivikko (todella laadukasta kamaa)
+Akufen
+Plaid
+OlliS, Milla Lehto ja Genki
+Tres (sairasta soundia)
+Richie Hawtin
+Dharma One
+Alloy
+DJ Craze & MC Fats
+Matthey Herbert
+ei juuri tarvinnut jonottaa mihinkään
+dekot ja valot

-Jori Hulkkonen (soundi liian hiljaisella)
-Way Out West
-Jokke (liian puuduttavaa setti)
-aikataulujen päällekkäisyys
-Jimi Tenor
-progehouse tarjonnan vähyys
-kylmyys (siis ulkona)
-natsi kusipää järkkärit
Avatar
#65 • • Edited op Guest
Jesh.. Perjantai meni vähän reisille rankan duuniviikon aiheuttaman uupumuksen takia mutta lauantai kompensoi sitten erittäin hyvin:

Pannuhallin screenit
Amfibio omisti jälleen! Virkistävää, ennakkoluulotonta ja originaalia matsksua. Vaivaakin oli selvästi nähty paljon materiaalin tuottamisessa erikoiselle kuvasuhteelle.

Päästage
Huomattavaa parannusta aiempaan. DJ-pöytä oli tuotu lähelle yleisöä. Valot ja trussi-installaatiot olivat erittäin nätit ja luovasti suunnitellut. Screeneillä pyöri mukavan abstraktia matskua. Tosin muutama staattinen kamera ja esim. joku kuvaamassa käsivaralla stagella olisi voisi olla mukava lisä.

Puristamon PA
Matinkyläpossen uudet ultra-subit pörisivät hienosti. Ymmärrettävää on että kaikki eivät diggaa siitä jos <70Hz taajuuksia ajetaan noin lujaa mutta pieninä annoksina se oli IMO ihan hauskaa. (Kuultua: "Joutui lähtemään kun basso kutitti liikaa nenää")

Sami Koivikko
Yllätti erittäin positiivisesti.

Crakhaus
Tän vuoden virallinen Koneistolöytö(tm)

Akufen
Setin alku oli aika tylsää länkytystä mutta ihan lopussa alkoi tulla sitä matskua mitä oli herralta odottanutkin.

Ellen Allien
Pari tuntia meni kuin siivillä eturivissä. Oiva loppukaneetti parhaille Kaapelikoneistoille tähän mennessä.

Dissausta:
Anniskelualue -käytännöt
Olisiko ensi vuonna vihdoin mahdollista sopia joku yhtenäinen linja turvamiesten kanssa sille, mitä anniskelualueeta saa kuljettaa pois. Tuntui siltä että homma oli aika mielivaltaista.

Vessantukottaja
Mistäköhän ihmeestä näitä sikiää? Onneksi häirikkö sai ansionsa mukaan ja lasku ei lankea Koneiston maksettavaksi.

Hesarin kulttuuritoimitus
Maamme virallinen kulttuuriauktoriteetti onnistui sitten ignoroimaan täysin Koneiston samalla kun erään kotimaisen panimon blingbling-räp myynninedistämistempaus sai huomattavasti palstatilaa. Syynä tähän lienee se, että kun sponssina on SubTV (Alma media) niin tapahtuma ei ole SanomaWSOY-maailmassa kulttuuria. Näin meillä Suomessa, vapaan lehdistön luvatussa maassa.
Avatar
#66 • • OSC8 Guest


Hesarin kulttuuritoimitus
Maamme virallinen kulttuuriauktoriteetti onnistui sitten ignoroimaan täysin Koneiston samalla kun erään kotimaisen panimon blingbling-räp myynninedistämistempaus sai huomattavasti palstatilaa. Syynä tähän lienee se, että kun sponssina on SubTV (Alma media) niin tapahtuma ei ole SanomaWSOY-maailmassa kulttuuria. Näin meillä Suomessa, vapaan lehdistön luvatussa maassa.




Joo todellakin ihmettelin suuresti että miksei sunnuntain hesarissa näkyny pahemmin koneistosta juttua - selvisi nyt syykin siihen. Go hesari! :scared:

Muutoin mun koneistoviikonloppu meni perinteisesti (jo toisena vuotena peräkkäin) töiden merkeissä. Ei niin että mua olisi yksikään artisti sinällään kiinnostanut, mutta toivottavasti ensi vuonna sitten pääsee jo mukaan nauttimaan tapahtumasta ihan muuten vain :)
Avatar
#67 • • JimmyD Guest
..
Avatar
#68 • • nacou Guest
oli kivaa :)
kiitokset kaikille!
Avatar
#69 • • nacou Guest
oli kivaa :)
kiitokset kaikille!
Avatar
#70 • • jUSSi Guest
kivaa oli. Eka kerta helsingin koneistossa ja järjestelyt toimivat kaikinpuolin mainiosti.

Christ oli kova, samoin Fabrice Lig, Lil'Tony ja Hulkkonen. WoW oli odotetusti aivan kauhea. Hawtinin pauketta en jaksanut kuunnella kuin puolisen tuntia ja äänen ollessa ainakin siinä vaiheessa aivan paska, lähdin kotiin.

Myös pannuhallin aivan olematon äänenpaine vei parhaimpia fiiliksiä pois, sillä Fabrice Lig oli allekirjoittaneen eniten odottama artisti. No, kivaa oli joka tapauksessa.

Kiitokset granolle perjantain alkuillan seurasta :)
Avatar
#71 • • Jazman Guest
olipahan taas kekkerit...


Palautetta on näköjään sadellut kaikesta mahdollisesta, mutta tuntuu siltä, ettei "suuri yleisö" ole mitenkään noteerannut Playstationin Third Place Gallery-tempausta... (http://www.thirdplacegallery.org)

Kovasti kaipaisin kommenttia siitä, mitä mieltä jengi oli Pleikkarin osastosta Koneistossa?
Kyseessähän oli ensimmäinen kerta, kun Suomessa järkättiin kyseinen tempaus. Muualla maailmalla näitä tosin on jo nähty...

Meidät (DJ Different / allekirjoittanut ja DJ Tolosa) tosin vaan bookattiin soittamaan levyjä tuonne osastolle, mutta mielestäni juttu oli niin hauska, että tartuinpa itsekin siveltimeen heti kun miksaamiselta kerkisin.
Niin ja saahan sitä toki kommentoida meidänkin viikonlopun soitteluja!

Ne jotka missasivat tempauksen, voin kertoa, että Pleikkarin osastolla oli mahdollisuus toteuttaa itseään maalaamalla joko seinille viritettyihin "kankaille" tai sitten isoille paperiarkeille. Tyyli ja tekniikka oli vapaa... maalaustarvikkeina oli vesivärejä ja tusseja.
Kaikki maalatut teokset ripustettiin seinille kaikkien nähtäville ja ne myöskin talletettiin tulevaisuutta varten. (Itselle jäi hieman epäselväksi aiotaanko esim. parhaimmat työt julkaista tuolla thirdplacegallery.orgissa... mutta täytyypä selvittää asia Pleikkarilta...)

Soitteluista mainitsin jo viime viikolla täällä:
http://www.platinum.ac/phpbb/viewtopic.php?p=222916#222916
http://www.platinum.ac/phpbb/viewtopic.php?p=223043#223043

ja täytyy sanoa, että aika hyvin piti nuo ennakkoarvailut ainakin musiikin suhteen... ajat eivät kuitenkaan ihan pitäneet paikkansa, perjantaina keikka kesti n. 18.00 - 01.40 ja lauantaina 17.00 - 01.30, mutta eipä se tuntunut ihmisiä harmittavan... ainakaan kauheasti :)

No, itselle jäi ainakin hyvä fiilis viikonlopun seteistä... lauantaina meinasi tosin mopo karata käsistä musiikillisesti, tai no karkasihan se... lipsahti loppusetti tuonne HC acidin puolelle (à la Junkfood Project, Heiko Laux, Voodooamt jne.), mutta kyllä se näytti jengille maistuvan :D
En aluksi edes tajunnut, että jengihän joraa ja diggailee musasta noin paljon... huomasin vaan jossain vaiheessa että kämppä oli täynnä reivaavia ihmisiä, niin itselläkin fiilikset pomppas kattoon!

Vieläkin väsyttää, mutta oli se sen arvoista!
Katsotaan tuleeko kutsu soittamaan ensi vuonnakin :)

Kiitos kaikille mukanabilettäneille!
Avatar
#72 • • Mimako Guest


Hesarin kulttuuritoimitus Syynä tähän lienee se, että kun sponssina on SubTV (Alma media) niin tapahtuma ei ole SanomaWSOY-maailmassa kulttuuria. Näin meillä Suomessa, vapaan lehdistön luvatussa maassa.




Joo todellakin ihmettelin suuresti että miksei sunnuntain hesarissa näkyny pahemmin koneistosta juttua - selvisi nyt syykin siihen. Go hesari! :scared:



Lisäsyynä Sunnuntaihesarin asenteeseen voi olla myös perjantain Nytin (Mixmagin roskajutusta versioitu) "varma tieto", jonka mukaan Madridin pommi-isku rahoitettiin ekstaasikaupalla -- ko. tason "päättelykyvyllä" onkin helppo "oivaltaa", että aiempien vuosien Koneistolla olis rahoitettu vaikka WTC-iskut. Hyihyi, parempi ettei edes mainita koko festaria! Ptyi ptyi :mad:

+ Tärkeimpänä kaikista: festivaalin siirtäminen elokuulle. Kesämeininkiä kannattaa jatkaa, ihanaa ettei kaikki kiva tapahdu heinäkuussa.
+ Ellen Allien Hänen kannattaa stikata levynpyörittämiseen, sillä hänen artistialbuminsa Berlinette on paska, kun taas lauantain Koneistosetti :heart:
+ Sami Koivikko ja Burdock
+ Skillsters
+ Squaremeat, Texas Faggott ja Valssaamon olutbaari

- Tärkeimpänä: erillisten tuopinpalautuspisteiden puute. Nyt joutui jonottelee normaalille oluttiskille euronsa takaisin saadakseen
The Streets Hänen olisi kannattanut stikata levytuottamiseen ja jättää livetyö muille. Nyt kuului vain puuroisella soundilla, kuinka konseptialbumin rakennetta hajotettiin ekan albumin biiseillä, joita tökittiin tokan albumin biisien väliin. Aivan pointiton kokonaisuus.
- Turbiinisalin liian pitkät jonot...
- Mutta missä oli Timo Maas :confused:
Avatar
#73 • • Edited Mimako Guest
(Sori, tuplapostaus...)
Avatar
#74 • • kolina Guest
Perjantai oli jees, lauantai ei niinkään.. Ehkäpä mehut vaan oli lähteny jo jaloista ekan päivän jälkeen.

Hulkkosen setti tosiaan tuli missattua armottoman ryysiksen takia. Koitin päästä turbiinisalista paikalle ennen setin alkua, mutta kun näin sen jonotuksen pannuhuoneeseen pakenin suosiolla pääareenalle. Onneks Jokke soitti sen verran vakuuttavaa progejytkettä, että ei harmittanu enää. Ihmettelen miks jengi on dissannu Joken settii niin paljon. Just sellasta hyvää diippiä, joka sopi mielestäni isoon huoneeseen parhaiten. Pääsalin valot (ja se pyöree screeni) olivat tosi hienot!

Plaid oli uusi tuttavuus ja hienoa musiikkia tuli heiltäkin! Kiitos!

Äänitasot & laatu olivat suurimmaksi osaksi pääsalissa hyvät, mutta Hawtinin astuessa kehiin tuli ekan kerran korvatulppien asennus mieleen. Hawtinin miksaamistakin tuli hytkyteltyä aika fiilareissa, mutta oisin kaivannut vähän vaihtelevampaa teknoa. Oli aika tasapaksua, mutta ihan hyvää kuitenkin.

Lauantaista sen verran, että parhaat fiilikset oli vähän ennen Streetsin alkua. Skillstersin liekittelyn aikana näytti monella olevan hymy korvissa samoin kuin itsellänikin. Streetsiä jaksoi seurata parisen kymmentä minuuttia, mutta homma alkoi mennä liian veteläksi ja ponnettomaksi jossain vaiheessa. Loppu lauantai-ilta menikin sitten mm. bisseä juodessa ja kebabia syödessä. Ei jaksanu Unityn kiksua, sitä rähinäjunkkaa (jota soitettiin perkeleen kovalla puristamossa) eikä psykekään oo pudonnu viimeseen viiteen vuoteen. Pannuhuoneen ja turbiinisalin ryysis oli jälleen sietämätön... Koti kutsui.
Avatar
#75 • • Quu Guest


+ Ellen Allien Hänen kannattaa stikata levynpyörittämiseen, sillä hänen artistialbuminsa Berlinette on paska, kun taas lauantain Koneistosetti :heart:



Tässä täytyy muuten mainita, että ainakin ensimmäiset puolituntia oli kyllä sellaista kakofonista ja laukkaavaa paskaa että meinasi itku tulla. Seuraavan kerran kun osuin paikalle neljän aikaan, niin olikin jo täydet bileet päällä, ja musiikin puolesta oltiin päästy uudelle tasolle. :)


Yksi asia jäi harmittamaan vähän enemmänkin. AKufenia odotin kuin kuuta nousevaa, mutta en edes raaskinut ruveta jonottamaan Turbiinisaliin/Pannuhalliin. Ikävä yksityiskohta, mille ei kuitenkaan voi oikein mitään :(
Avatar
#76 • • genki Guest
boooyahhh!!!!!!!!!


nyt on festarit ohi ja alkaa näkö/kuulo/haju/tuntokyky palata taas normaaleihin uomiinsa.

ekaks pitää kyl kiittää isolla kädellä tapahtuman pääjärjestäjiä, mainiot festivaalit kaikin puolin! ite nautin erittäin paljon vaikka menikin viikonloppu aika pitkälti hommissa siellä. onneks saatiin kuitenkin puristamo toimimaan suht hyvin visuaaleja myöten viimeistään lauantaille, ja yleisö sen sit todistikin tukottamalla mestan koko illaks ihan salin takaosaa myöten! kiitos!!!!!!!

musa oli puristamossa lujalla, mut tulpillahan sellasesta selviää. junkkaa pruukataan soittaa reippaalla äänenpaineella, ja silleen se toimii myös parhaiten niinkuin lauantai osoitti.

skillsterssit kerkesin muilta lavoilta nähä ja dani sicilianon kans, mut siinä oliki kaikki mitä näin junkkien ja breikkien lisäks.. plaid hieman harmittaa et missasin, mut muuten oon kyl erittäin tyytyväinen viikonloppuun!

KIITOS OlliS, Milla, PJVM, Koneveljet, LBJ Band+MC Slim, SUSC, Switchey, DharmaOne, Teddie, Del+Muffler, Boomer, Craze+MC Fats, Xploitechs-visut ja tietenkin Jasse the äänisetä ja Anssi the uskomaton valomies!!!

LUV U ALL! :heart: :mad: :D :cool:
Avatar
#77 • • genki Guest
niijjoo täs vielä BreakThatHouse -kollektiivin soittolistaa perjantailta, tuli muutamia kyselyitä tän perään niin ollaan sit vähän rekonstruoitu tonne toiseen topikkiin..

-Tässä siis linkki-[/url]
Avatar
#78 • • cajwirman Guest
Hawtin oli aivan toisesta maailmasta, niin vähällä niin paljon...uskomaton äijä. Groove oli kokoajan jaloissa ja mielessä.

Dj Grace oli myös aivan älyttömän kova, hyvät läpät/skrätsit ja tykykytakaka.

Jotkut rajoitukset vähän ihmetytti, esim vesipullojen liikuteltavuus...come on, its just water..

HAWTIN OLI PARAS
Avatar
#79 • • juju Guest
lauantain kohokohdat: skillsters ja streets :hearts:

muutenkin kaikin puolin onnistuneet kekkerit taas, onneks tuli lähdettyä tänäkin vuonna :heart:
Avatar
#80 • • cajwirman Guest

Ellen Alien
Pari tuntia meni kuin siivillä eturivissä. Oiva loppukaneetti parhaille Kaapelikoneistoille tähän mennessä."

KYLLÄ, parhaat kaapelikoivennostajaiset tähän mennessä.