Koneisto 2004

162 posts, 9 pages, 13,829 views

Avatar
#41 • • Timce Guest
BTH!!!! Lehto,S,Genki...Vaikka nyt löis jarrun pohjaan ja jättäis toisen päivän kokematta kokonaan, voin kyllä sanoa saaneeni vastinetta lipulle. Voi tajuton mitkä fiilikset tanssilattialla oli noiden kolmen soittaessa. :hah:

miinuksia: hirveä humala. Where was I?
Avatar
#42 • • drS Guest
day 2:

+ Skillsters oli odotetustikin lauantain ja samalla koko festarin selkeästi parasta antia, kahden päivän lipun hinnan olisi helposti voinut maksaa pelkästään skillstoista. Uskomaton meininki ja perinteiseen tyyliin varsin eklektistä selektioo - mm. reiviä, hip hoppia, teknoa, discoa ja punkkia <3 THUNDER!

- Skillsters. Vitu eihän sen jälkeen jaksanu enää mitään tanssia eikä ees kiinnittää huomiota mihinkään muihin artisteihin, kaikki tuntu niin vaisulta.





No okei, kylhä se unity collective oli suht tiukka
Avatar
#43 • • timppa^ Guest
MUFFLER JA DELETE. NUFF SAID. :hearts:
Avatar
#44 • • Ana-- Guest
mussa on taas haavoja
joita en muista saaneeni.

Ilmeisesti hyvä meno :D

CRAZE!!!!!!
Avatar
#45 • • osm Guest
Uh oh, nyt on Koniesto 2004 takana ja nämä jäivät mieleen:

Christ
Soitti mainion setin, sääli että mies oli pistetty soittamaan niin alkuiltaan että monet missasivat kokonaan.

Ninja Ensemble
Yhdyn Juuson kommentteihin, musiikki rokkasi mutta setti ei tällä kertaa kulkenut ihan niin sulavasti eteenpäin kuin se on joillain aikaisemmilla keikoilla kulkenut.

Plaid
Ongelmista huolimatta oli ehdottomasti mukava kokemus, visuaalit toimivat hienosti ja musiikki oli taattua laatua.

Way Out West ja Silicon Scally tuli tsekattua vain pikaisesti, kumpikaan ei oikein vakuuttanut mutta Silicon Scallyn tahdissa tuli kyllä puolisen tuntia jorattua ihan huomaamatta. :)

Richie Hawtin
"Ihan kivaa" settiä. Kuuntelin ehkä 40 minuuttia ja lähdin sitten nukkumaan kun ei oikein jaksanut jalkaa nostaa noin peruskaman tahtiin.

Crankshaft
Festarien parhaimmistoa. Leppoisa setti kaunista äänimaalailua ja hassuja rytmikuvioita.

Syv2 Un1
Sopi myös mukavasti iltapäivän leppoisaan ja melkein aurinkoiseen fiilikseen. :)

Sami Koivikko
PerRRRrkeleen kova setti, myös festareiden parhaimmistoa. Setti oli tietysti taattua Koivikkoa mutta myös yleisö oli todella hienosti mukana ja fiilis oli katossa. :)

Crackhaus
Uusi tuttavuus, ja hyvin toimi.

Akufen
Olisin kaivannut enemmän niitä minimalistisempia raitoja, mutta tällaisenaankin mukavaa meininkiä.

DJ Craze ja Ellen Allien tuli tsekattua pikaisesti loppuillasta, Craze soitti ihan hävyttömän menevää settiä ja jos energiaa olisi riittänyt, olisi taatusti jäänyt pidemmäksikin aikaa jorailemaan. Ellen Allien soitti ihan mukavaa saundia, mutta väsymys alkoi painamaan jo niin pahasti etten siitä saanut oikein mitään enää irti.

Järjestelyt toimivat paremmin kuin ikinä aikaisemmin, äänentoiston kanssa oli ongelmia mutta mua se ei häirinnyt niin paljoa kuin monia muita, osittain kiitos Elacinin -25db tulppien.
Avatar
#46 • • plasma Guest
DJ Craze ja The Streets.

Kiitos. :hearts:
Avatar
#47 • • crash Guest
huh ellen minkä teit! loistavaa ja monipuolista settiä teknisesti erittäin hyvällä tatsilla. fancy robots, ur-rur!

muita propseja seuraavasti: silicon scally, sami koivikko, dcom, lil' tony, crackhaus ja akufen.

rok.

...edelleen oli hieno huomata, että lauantaina oli saatu ainakin hieman kuriin merikaapelihallin perjantaista bassopuuroa... tai sitten allien vaan soitti a) v*tusti parempaa matskua kuin hawtin ja b) tytöt rokkaa.
Avatar
#48 • • ville Guest
No niin nyt on koko koneisto takana.

Oli ilo huomata että viimevuotisten suurien parannusten jälkeen myös tänävuonna hommaa oltiin saatu toimivammaksi ja asiakasviihtyvyyteen oli panostettu. Käytännössä järjestelyissä ei ollut oikeestaan mitään valitettavaa joka tämän kokoluokan festarissa lienee jo pieni ihme :) (poken asiakaspalvelu oli tietysti taas aika huonoa, mutta se taitaa olla vakiojuttu)

Jos saisin muuttaa jotain jatkossa niin chilli pitäisi olla sisällä. Suomessa tollainen tila ulkona vaan on liikaa säiden armoilla ..

Viihdyin tokana päivänä paikalla vain joitakin tunteja ja lähdin todella aikasin kotiin. Tämä johtui siitä, että koneisto ei käytännössä tarjonnut enää mitään uutta fiilistä ensimmäisen päivän jälkeen. Jotenkin sitä vaan huomasi 16 koneistotunnin ohimentyä, että olin nähnyt/kuullut niin paljon erilaista/hyvää/huonoa musiikkia/fiilistä, että saatoin hyvällä mielin todeta bileet omalta osalta päättyneeksi :)

Jos ja kun muuttaisin jotain jatkossa niin siirtäisin ohjelmarahavirrasta painostusta ehkä hieman enemmän mainstreamsuuntaan. Esimerkkinä: En toisi chilliin kuutta? ulkomaista DJ:ä/liveä, vaan pistäisin ne rahat nimekkäämpien esiintyjien palkkamäärään. Tämä tuskin vaikuttaisi kävijöihin ainakaan negatiivisesti sillä itse en usko, että kukaan tulee koneistoon jonkun pienen ulkomaisen chilloutartistin takia. Lisäksi se Underworld live pitäisi saada :)

Itselleni koneisto tarjosi parin päivän aikana ainakin 10 pienen bileen edestä erilaisia tunnelmia. Tällaista ei voi tehdä missään muualla joten kiitos ja kumarrus. Ensivuonna uudestaan.
Avatar
#49 • • Indigo Guest


Jos saisin muuttaa jotain jatkossa niin chilli pitäisi olla sisällä. Suomessa tollainen tila ulkona vaan on liikaa säiden armoilla ..

En toisi chilliin kuutta? ulkomaista DJ:ä/liveä, vaan pistäisin ne rahat nimekkäämpien esiintyjien palkkamäärään.



Sää oli kyllä pudonnut uskomattoman kylmäksi, harmi että siinä vaiheessa kun huomattiin chillin olevan turhankin viileä, ei enää kerennyt säätämään lämmittimiä paikalle. Viime vuonna chilloutissa haittasi noin 50 asteen lämpötila - oltiin kuin saunassa, nyt oli sitten kylmää :(

BTW ainakin yksi niistä "ulkomaisista chillout-DJstä" oli kyllä ihan suomessa asuva jannu :) Mutta olen osittain samaa mieltä, yksi edes vähän nimekkäämpi ulkomainen chillout-artisti voisi olla parempi kuin monta tuntematonta.

Äänentoisto loungessa oli kyllä ambient/chillout-soitantaan erinomainen ja täytti odotukset. Sponsorien hurja määrä vähän harmitti, niiden metron-oranssien tuolien ja muutaman futonin kylkiäisenä tuli noin 1000 mainosta joita roikkui jokaisesta mahdollisesta paikasta.

Koneiston yhdeksi mukavimmista paikoista osoittautui se intialainen chai-teltta jossa oli patjoja ja säkkituoleja. Henkilökunnan hymy ja palvelualttius oli sydäntä lämmittävää <3
Avatar
#50 • • Samuel Guest
HERBERT!!!
-kaikki tuntu tän jälkeen enemmän tai vähemmän vaisuilta. Pirun kova ja monipuolinen dj setti. ROK!

-Koivikko, Crackhaus, Putsh 79 kaikki ihan ok, Akufen ehkä pieni pettymys. (Turbiinisalin ääni oli meikäläisen makuun kylläkin aivan liian hiljasella ja bassot oli aika pitkälti kadoksissa)

-Rantalavan artistit launantaina oli kaikki kovia, mitä nyt Edun ja kumppaneiden räpit on IMO aika väsyneitä.

- The Streets?? ketä ne o?
Avatar
#51 • • Tapi T Guest

kaapeli on kaapeli, ei kai kukaan odotakaan et olis studiotason tila...


Kaikki Screenin 6v-synttärit nähneet ja kuulleet voivat vahvistaa, että merikaapelihalliin on mahdollista rakentaa aivan huikean hienosti soiva PA.

- The Streets?? ketä ne o?


Ne oli kyl ihan hanurista.

Suoraan sanoen mä en ollut ennen tämän vuoden tapahtuman lineupin julkistamista kuullut ikinä kyseisestä pumpusta ja odotin jengin hehkutuksia lukeneena jotain muuta, kuin tuollaista perinteistä yleisöä kosiskelevaa Eminem-meininkiä.
Avatar
#52 • • kytkönen Guest
Oh-hoh.

Musiikillinen anti oli todella maukas tänäkin vuonna. Lineup oli monpuolinen ja dynaaminen... Musan kuuntelu kuitenkin määräytyi täysin tilan ja oman fiiliksen synergiakertoimen mukaan ja huomasin viettäväni suurimman osan ajasta Puristamossa hikoilemassa. Viilentyminen hoitui varsin leppoisassa VIP-tilassa.

Kiitoksia Koneisto + järkkärit ja nastaa oli myös soittaa! Oli ilo huomata, että D&B-huone täyttyi heti ovien avaamisesta...
Avatar
#53 • • Samus Aran Guest
Day 1: Plaid
Day 2: Herbert

Äänentoisto toimi meikäläiselle ihan riittävän hyvin sekä Plaidia että Herbertiä kuunnellessa ja tilanteen yleisen luonteen huomioon ottaen. Vähän kun tsekkaili ympäristöä ja piti korvat auki, niin asiallinen spotti löyty helposti ja musiikistakin sai paljon irti. Sanomattakin lienee selvää, että yläkerrassa tai salin takaosassa soundi ei ole järkevässä balanssissa.

Kaikki ei-musiikilliset asiat tuntuivat toimivan ihan ok, kiitokset Koneistolle.
Avatar
#54 • • catt Guest
koneistossa tuli kuunneltua oikeestaan vaan PLAID ja SUSC, loppu aika meni huolelliseen dokaamiseen ja jägermeister-tyttöjen jahtaamiseen.
mut en ois parempia valintoja voinut tehdä, plaid oli tosi kaunista kuunneltavaa ja nähtävää ja suscin keikalla tuli bailattua niinkun ois 1999 ja huomista ei olis!
|,,/

erityismaininta maailman parhaasta ja smuutimmasta cheddar-kastikkeesta jotain tarjoiltiin nachojen kyytipoikana hima & salis.
nam nam nam!
Avatar
#55 • • Tapi T Guest
Jos laittais vielä vaikka jotain vähän syvällisempää palautetta...

Molemmat päivät nähneenä olen entistä enemmän sitä mieltä, ettei Koneisto bileinä oikein toimi, mutta itse tapahtuma on ihan mainio. Joka paikassa on vaan niin uskomattoman paljon nähtävää/kuultavaa, että homma menee väistämättä vaelteluksi ja tuttujen moikkailuksi.

Tänä vuonna näin alusta loppuun oikeastaan vain Way Out Westin, joka oli hyvä, mutta vaan kalpea aavistus siitä, mitä homma olisi parhaimmillaan voinut olla. Näin jälkeenpäin harmittaa todella, että oikeastaan kaikki todelliset helmet jäivät kuulematta - voin vain kuvitella miltä homma olisi näyttänyt, jos esim. Ajare, Domination tai joku Intensify-albumin menobiiseistä olisi soinut. Kaikesta huolimatta live kuitenkin toimi ja mulle jäin setistä hyvät fiilikset.

Perjantain tarjonnasta tippui myös BTH:n vähän häiriintyneemmät soundit, joka näytti tippuvan myös yleisölle harvinaisen hyvin. Lisäksi tuli katsottua pannuhallissa musisoineita artisteja silloin tällöin. Hawtinin setistä kuulin suunnilleen ekan tunnin, eikä se monotoninen ja tylsä pesukonetekno kuullostanut oikein miltään...

Lauantain duunivuoron johdosta mestoille tuli saavuttua vasta hieman ennen puolta yötä. Unity Records Sound Collectiven setin olin oikeastaan kuullut kymmenen kertaa ennenkin - Sun, Sinner, Beautiful yms. ovat kyllä hienoja biisejä, mutta viime vuosina niitä on soitettu joka paikassa vaan aivan liikaa.

Tekniikasta pakko sanoa sen verran, että pääsalin arsenaali oli todella vakuuttava. IMO valomiehet olisivat voineet kiinnittää hieman enemmän huomiota muidenkin kuin salin etuosan valoihin - salin takaosan valot taisivat palaa punaisena koko illan, eivätkä ne liikkuneet illan aikana oikeastaan mihinkään.

Lisäksi massiiviset propsit pannuhallin suunnittelusta ja innovatiivisesta strussien käytöstä. Paikka oli videoscreeneineen ehkäpä tyylikkäin tila, mitä olen suomessa ikinä nähnyt.

***

+ Tapahtuma
+ Paljon tuttuja
+ Merikaapelihallin valoarsenaali
+ Leppoisa tunnelma
+ Natsivapaat tarkastukset
+ Keskustelutuokio Nick Warrenin kanssa
+ Crazen skilssit

+/- WOW

- PA oli turbiinisalia lukuunottamatta säädetty perseelleen kaikissa käymissäni tiloissa.
- Liian paljon nähtävää kahden illan ajalle
- Järjestysmiesten asenne
- Kaikki MC:t. Kenen idea ne ovat?
Avatar
#56 • • Timmo Guest
SUSC
PJVM
BreakThatHouse
Putsch '79
Skillsters
Craze [MC:n mikin olis voinu hiljentää]
Crazen loppushow. :heart:


Kiitos. Ruokakin oli hyvää.
Avatar
#57 • • Vieras Guest

HERBERT!!!
-kaikki tuntu tän jälkeen enemmän tai vähemmän vaisuilta. Pirun kova ja monipuolinen dj setti. ROK!



Kyllä! Tämä oli ehdottomasti viikonlopun kohokohta, käsittämättömän kovia raitoja, mainio tunnelma ja äänentoisto kohdallaan. Ehkäpä paras dj-setti minkä olen kuullut missään ikinä.

Muita ehdottomasti mainitsemisen arvoisia: Hird, Plaid, Burdock, Alexkid, Sami Koivikko, Skillsters (!!!).

Puitteet kohdallaan, suht' sopiva ilmasto sekä sisällä että ulkona, soundit pääosin kohdallaan, mitä nyt pientä puuroa välillä. Palvelut pelasi ilman suurempia jonoja.

Tuttuun tapaan Koneisto säilytti paikkansa yhtenä kesän kohokohdista. Ei voi kuin toivoa että taloudellisesti meni tarpeeksi hyvin ja tapahtuma voidaan järjestää tulvevaisuudessakin.
Avatar
#58 • • Edited Antti H. Guest
Ensin plussa järjestäjille: oli varautunut ottamaan ovella housutkin pois vanhasta muistista, mutta yllätyksekseni kävelinkin sisään edes tyhjentämättä taskuja. Loistavaa!

Ja miinus : kulkureittien kanssa oli kamalaa säätöä. Koskaan ei lattialta lähtiessä tiennyt, mistä saa mennä ulos ja mistä ei. Runsaslukuisest ja avarat kulkureitit yleensä vähentävät ruuhkautumista, mutta nyt yhden reitin avautuessa toinen päätettiin sulkea. Merikaapelihallin sivuovi on loistava reitti pihalle vilvoittelemaan; miksi se ei ollut auki koko ajan kuten viime vuonna?

Musiikilliset kehut:
- Jimi Tenor (taattua kukkoilua)
- Alexkid (houselivejä kunnon vokalistilla saisi olla enemmän)
- Plaid (ehdottomasti mieluisin yllätys)
- Fabrice Lig (mieluisin yllätys dj-osastossa)
- Skillsters (...ja etenkin Thunderstruckin aikana upeasti messissä ollut valo-ohjaaja)
- and the Lefthanded (Itäväylällä ja Dead Combollä ei ollut jakoa trashkonerokkaajien mittelössä)
- Matthew Herbert (Odotin hyvää, tuli loistavaa. Kuka buukkaisi kaverin taas klubikeikalle??)

Starat (Hawtin, Allien, Hulkkonen) jäivät syystä tai toisesta keskinkertaisten joukkoon.

Päälava oli visuaalisesti komein mitä olen Suomessa nähnyt!

Kokonaisuutena fiilis jäi taas komeasti plussalle, kuten kaikkina aiempinakin vuosina. Hyvä Koneisto, toivotan pitkää ikää!
Avatar
#59 • • Samus Aran Guest

- Skillsters (...ja etenkin Thunderstruckin aikana upeasti messissä ollut valo-ohjaaja)



Jeps! Infekton lavashow / -karisma oli biisin aikana enemmän kuin kohdallaan, kuten myös tosiaan valomiehen toiminta. Näin se pitää :) Muuten Skillstersin touhu ei napannut yhtään :)

Lisätään vielä edellisiin, että Fabricen Ligin sijoittaminen samaan aikaan Plaidin kanssa ihmetytti, muitakin vaihtoehtoja olisi (kohdeyleisöt huomioiden) saattanut löytyä. Noh, mies oli kuulemma hyvässä vireessä..
Avatar
#60 • • Edited ville Guest
Mä olin täs pitkin viikkoo parissa palaverissa suunnittelemassa hommia. Ihan jees pössis oli tulossa ja fiilikset korkeella.

Tulin sit kaapelille aika aikasin ja tietysti VIP -portin kautta. Kävin siin toimistolla moikkaamassa päävastuullisia ja oli ihan jees fiilikset. Ihan ekana mä tietysti menin pressitiloihin kun sieltä sai vähän virvokkeita ja pääsin netskuun. Vaihdoin pari sanaa ulkomaisten jannujen kanssa.

Sit menin vip -tiloihin. Kylmää siideriä tuli juotua ja pelasin vähän pleikkarii. Nick Warren tuli sit siihen ja vaihdettiin pari sanaa progemusiikin tulevaisuudesta. Oli ihan jees pössis.

Kävin tsiikailee eri areenoita ja tietysti kaikilla backstageilla piti käydä. Ainahan ne parhaat bileet on siellä ja niin tälläkin kertaa. Juomaa riitti ja meno oli tosi jees.

Kävin vaihtaa kans valosuunnittelijan kanssa pari sanaa. Annoin pari ideaa ja tietysti niitä diggattiin.

Staffcateringpalveluihin tuli myös tutustuttua. Safka oli jees ja ilmainen siideri kelpasi.

Loppuilta tuli sit kierrettyä paikasta toiseen. Onneks mulla on VIP -passi niin pääsin kaikista ovista mist tavalliset pulliaiset ei päässeet. Ei meinaa tarvinnut ryysiä tavisten seurassa.

Mut joo, ensvuonna uudestaan. Ja tottakai VIP -passilla.

:rolleyes: