Sundance @ tallinn 16-18.7.00004

22 posts, 2 pages, 3,610 views

Avatar
#1 • • HardS Guest
Aloitellaanpas :

Paskin sundance tähän asti. Kolmas kerta paikanpäällä ja taitaa jäädä viimeiseksi jossei tapahtuma tule muuttumaan. Järjestäjillä on "hieman" karannut mopo: festarit ovat paisuneet ihan muodottomaksi.

Idea oli hyvä, tuodaan mestoille huvipuisto, vitusti telttoja, rantafutista, jotta kaikille olisi jotain. Valitettavasti homma ei vaan toiminut millään lailla. Edellä mainitut elementit olivat melkoisen turhia, ja toivat paikalle ihan liikaa sekaisin olevia normiteinejä ja kuosaajia. (huom. ensimmäinen kerta kun koskaan valitan jälkimmäisistä). Festarista on tullut liian iso, jotta asiat toimisivat hyvin.

Tapahtuman luonne muuttui, pääasia ei tuntunutkaan olevan enää musiikki vaan se kaikki oheistoiminta. Teltat oli suunnattu niin, ettei musiikki häiritsisi ympäristössä asuvia ihmisiä. Tuntui kuin melkein kaikki teltat osoittivat tapahtuman keskelle eli musiikit sekoittuivat älyttömäksi puuroksi. Tämä johti siihen että kaikki luukuttivat mahdollisimman kovaa.
tapahtuma oli myös ihan liian pimeä.

Parasta musiikkia tuli päälavalla. Dj Kiddo, ai ai ai. Myös Parham + sen ulkomaanvieraat oli <3. ja muutenkin mukavaa väkeä vaikkei niiden englannist saanut mitään selvää :D

Festareiden parasta antia olivat klubeihin sijoittuneet jatkot sun muut. vaikkei niissä ollutkaan mitään festaritunnelmaa.

Takseista sen verran että ennen kyytiin menemistä kannattaa AINA kysyä matkan hintaa suurinpiirtein. jos summa tuntuu liialta: kannattaa siirtyä seuraavaan taksiin. niitä tuntui alueen ulkopuolella ainakin riittävän. viime vkl:n aikana tuttujen tyyppien hinnat tuntuivat vaihtelevan aika paljon 40-200eek (muistaakseni).
Eräs taksikuski jonka kyydissä päästiin festareille sanoi ettei heidän yrityksensä (eikä hänen mukaansa kovin monen muunkaan firman) kuskit suostu hakemaan ihmisiä sundancesta. Syynä tähän ovat kuulemma hullut venäläiset (tiedä sit et tarkoittiko kuskeja vai festarivieraita), sen kuitenkin huomasin että jokaikinen kuski joka meidät festareilt hotellille kuljetti oli viroa osaamaton venäläinen.

lopetan tän avautumisen nyt tähän, ehkä keksin myöhemmin lisää ;)

ps.Kuulin nettilehtiä lukevalta isäpapalta jotain huhuu et tapahtumaa ei tule ensi vuonna. syynä desibelirajojen ylitys useassa mestassa. + et oli jäänyt PALJON käyttäjii + diilareita poliisin haaaveihin festarialueella. Edellisiin vuosiin verrattuna tämän vuoden (turva)tarkastus porteilla oli säälittävä. huomas ettei ne paljon muuta etsineet kuin aseita ja pulloja.

toivon kuitenkin että tapahtuma jatkuu. järjestäjät voisivat ottaa opikseen tämän vuoden virheistä :) aitäh ja head aega, ehk näeme järgime aasta.
Avatar
#2 • • kytkönen Guest
nohjoo, hards:llä on pari hyvää pointtia... kakofonia oli ongelma ja sekavat reivaajat olivat tiuhassa... kuitenkaan mä en nähnyt reivaajia ongelmana, koska ne oli kuitenkin suht hyvissä fiiliksissä, eivätkä oksennelleet/sammuilleet ympäriinsä (niinku usein suomalaiset tekivät)..

anyway, mulla oli hyvät fibat koko ajan! tuol on kuvia www.switchtothis.com/images/190704
Avatar
#3 • • salaisinko Guest
Aika hyvin hardsimus tiivisti koko tapahtuman noin pääpiirteittäin. Pakko kyl yhtyä siihen, että ne klubitjatkot rokkas aika huolella ainakin mielestäni.

Parhaiten jäi mieleen, aamujatkot terrariumissa, jossa oli aivan tajuttoman iso & kiva terassi. Oli hienoa tanssahdella siinä, letkeän housen soidessa, auringon nousussa, pienissä sievissä. Harmittaa näin jälkeenpäin ette lähtenyt su iltana mihinkään, kuullema Club Privén jatkot kans olivat omaa luokkaansa :)
Avatar
#4 • • metsis Guest
festari oli kalpea aavistus kahden vuoden takaisesta (ed. visiittini) kadriorg parkin mukavuudesta, muodoton perunapelto huonosti sijoiteltuine telttoineen ei houkutellut kuin yhden päivän visiittiin. reissu itsessään oli muuten varsin rattoisa. pe & su jatkot club privessä rokkasivat huolella, erittäin laadukas klubi puitteiden ja musiikin suhteen. pitänee palata joskus fiilistelemään :)

house is a feeling!
Avatar
#5 • • Zapa Guest
juu meille riitti perjantain kyntöbileet 2h paikanpäällä. ei jaksettu vaivautua enää lauantaina paikalle. taitaa täälläkin suunnalla jäädä festarit viimeisiksi jossei ole jotain mielenkiintoista & selvää parannusta luvassa.

lauantaina oltiin terrariumissa, mikä oli klo 3.30 asti aivan tyhjä - sen jälkeen ei ole tietoa kun häipättiin.

noista taxeista... ne melkeinpä yrittää surutta kusettaa jos ei osaa viroa. osaan jonkun verran kieltä mutta esim Pe:na kun lähettiin festarialueelta, tultiin yhden häiskän kyydissä n. 200m kunnes hypättiin pois. mittari näytti jo siinä vaiheessa 80EEK! ei me mitään maksettu. La:na kun taasen lähettiin kämpiltä keskustaan, niin ajettiin samat 200m ja ulos. syy: kuski oli umpitunnelissa, meinasi ajaa kivetyksille ym mukavaa.. kurat mis idioot!
Avatar
#6 • • nenna- Guest
..tosiaan..ekat SunDancet, eikä viimeiset..vaikka oltii mestoilla vaan pe iltana..nii ehti näkee/kokee aika paljo sitä menoo..joo, soundit sekottu aika kivasti arenoiden kesken..ja joo, jengi oli sekasin..ja joo, mesta oli perunapeltoo..mut silti viihdyin..ok, johtu varmaan aika paljo Terra Deva:sta, oli niiin sikamakeensiisti esiintyminen kyl!
..la ilta menikin sit R.I.F.F:ssä ja Planet Hollywoodissa :eek: :D :hah: ..aamujatkoille piti mennä, mut sit tuli väsy :( ..su Privekin jäi väliin, ku tultii kait liian myöhään ja sisälle pääsi vaa listalt ja passeilla..ja ehkä 250eek:llä..ehkä..joten lähettii sit vaa kämpille nukkuun..
..mut ihan siisti reissu oli, ja varmasti uudestaan!

..muutama kuva ehkä joskus eksyy onlineen..
Avatar
#7 • • Båssanova Guest
Takaisin Sundancesta ja fiilis jäi plussan puolelle reilusti, kiitos Club Priven fiiliksen ja Todd Terryn - parhaita bileitä ikinä!

Itse festarialue oli kasvanut edellisvuosista, mikä vähän puuroutti tunnelmaa. Telttoja oli liikaa, alue oli liian iso ja pelto oli tanssilattiaksi liian epätasainen - minkäänlaista fiilistä ei ollut. Lisäks paikallisten teinien kanssa meni vibat, kun bissee tultiin repimään käsistä, jonkunlainen k-18 teltta olis ollut tarpeen. Eddie Amador tuli tsekattua päälavalla, mutta mieluummin olisin kuunnellut settiä jossain pienemmässä teltassa/klubilla. Perjantain pelasti Dave Stormin ja Tomi K:n setit Prive-teltassa :)

Lauantaina tuli sitten vaan käännyttyä alueella, mieluisampaa oli istuskella terasseilla kaupungilla.

Ens vuonna varmastikin uudestaan, vaikkakaan festarialueella ei viihtyisi niin jatkobileet rulaa aina :)
Avatar
#8 • • Saint Guest
Paikka oli sitten muuttunut viime vuodesta ja huonompaa suuntaan oltiin menty. Telttojen välimatkat olivat liian pienet ja musiikit sekoittuivat hirveäksi puuroksi. Toivottavasti pojat parantavat tätä seuraavalla kerralla.

Musiikillinen anti ei tänä vuonna mikään erikoinen ollut. Varsinkin hieman sielukkaampi house oli kovin pienellä edustuksella. Eniten upposi DnB. Voi helvetti sitä meininkiä siellä teltassa. Ihan älytöntä!

Sunnuntain jatkoilla tuli sitten tuli festareiden paras / paskin setti.
40 minsaa Todd Terryn setistä oli ihan ok musaa, mutta ei sitä samaa haikkaa jaksa kuunnella 3 tuntia putkeen. Ja tietysti äijä soittii varmaan kaikki omat biisinsä. Ja jotkut vielä kahteen kertaan. Lisäksi tuli Terryn omia edittejä, jotka kuullosti siltä, että olis levyt vaihtunut vinhaakin vauhtia, mutta todellisuudessa siellä soi sama cd. Ei heru kyllä rispektiä tosta setistä.

Ja sitten parhaat eli Fabio / SS + MC:t. Ei helvetti. En oo ennen kuullu tollasta meininkiä. Paikka oli liekeissä. Biiseistä en tiedä mitään muuta, kun sen että ne oli helvetin hyviä :) Pitää ruveta käymään Suomen junkkabileissä, jos se on yhtään tollasta. Huh!
Avatar
#9 • • Pete Input Guest
Hyvä reissu. :excellent:
Väsynyt mutta onnellinen. :happyroll:

Kiitos Tallinna, kiitos "MLNM-yksikkö"!!!

Kiitokset menee myös Cinnamon:lle "b2b-spesiaalista". Uuh, mitä biisejä!

Niin joo... suurimman "älämölön" ja "hysteerian" progressive teltalla sai aikaiseksi Cosmo & Tommi b2b-setillään.
Jessus mitä klasareita ja jengi oli täysillä fiiliksessä mukana. Jihuu!
Avatar
#10 • • HardS Guest
vironmummi sanoi eilen puhelimessa että paikallisessa radiossa ja telkussakin oli ollut juttuu et ens vuonna festaria ei tule, ainakaan tallinna ei anna enää lupaa. syynä desibelirajoitusten ylitys monella teltalla.

toivotaan kuitenkin parasta.
Avatar
#12 • • inkku Guest
jep joo sun dance...alkoi täydellisesti auringonlaskusta hylätyn mökin katolla :heart: mahtavat fiilikset! bileissä oli ihan sika kivaa etenkin *d'n'b* areenalla... onneks kaikkee ei voi kertoo....kiitti nimmareista kaikille osakkaille

alueella oli kyl aika paljon kaikkee turhaa ja pikkutelttoja ois voinu joo karsii mut oikeestaan ei voi valittaa. oli vaan niin täydellinen reissu kiitti vaan antille ja kaisalle :hah: :hah: :hah:

:excellent:
Avatar
#13 • • anton Guest
VI**N FLUNSSA!

Joutu skippaamaan.. :(
Avatar
#14 • • Samuel Guest
musta noi samat lieveilmiöt oli jo kaks vuotta sitten havaittavissa, jollon mä sain tarpeekseni tosta festarista...vaikka muuten olikin hyvä reissu :)
Avatar
#15 • • -z Guest



Ja sitten parhaat eli Fabio / SS + MC:t. Ei helvetti. En oo ennen kuullu tollasta meininkiä. Paikka oli liekeissä. Biiseistä en tiedä mitään muuta, kun sen että ne oli helvetin hyviä :) Pitää ruveta käymään Suomen junkkabileissä, jos se on yhtään tollasta. Huh!



Se on, ellei parempaakin! Enemmän variaatiota musalinjauksessa tosin mc:tä ei Suomessa oikeen oo...mut biisit korvaa sen ja tunnelma tietty! :heart: (Bileitä järkkää esim. Lokomotiv, Freeform joka taitaa olla tosin tauolla,Minimal,Stealth Unit jonka nykytilasta bileiden suhteen en tiedä,Treellä taitaa olla joitain bileitä,DJST järkkää jotain pienimuotoista..ja Bassotytöissä kuulee aina sillon tällön junkkaa)

Joo eli SDMF oli tosi hauskaa, ainakin mulla...koko reissun ajan mukava fiilis (-vatsatauti lauantaina) ja vielä sunnuntaina oman setin ajan jengi jakso olla fiiliksissä..jee :happyroll: Kohokohtia mulle oli hattara,vip-puolella soittanut dj (mitäs housea se olikaan, kunnon hehkutusta anyway) ja meidän vuokrakämppä ooh lala! :hah: :hearts:
Avatar
#16 • • vaavu Guest
Henkilökohtaisesti aavistin että nämä festarit eivät ole mun kuppi teetä, mutta totuus oli vieläkin karumpi. Koko festari oli oikeastaan aika säälittävä, jos jotain termiä pitäisi käyttää. Onneksi me tulimme vain päiväksi tallinnaan, ja vietettiin siitäkin päivästä valtaosa katselemassa tallinnan nähtävyyksiä. Itse festarialueella kävimme vain muutamaksi tunniksi kääntymässä. Ei harmittanut kyllä yhtään lähteä lauantai-iltana takaisin suomeen.

Jos tuonne on joskus tulossa, voi suosiolla skipata koko festivaalin ja mennä pelkästään iltaklubeille. Vaikka lipun hinta olikin halpa, ei tuollaista enää jaksa vaikka maksettaisiin.

Mutta tallinna on kokonaisuutena oikein kiva kaupunki, ja oma reissumme oli festaria lukuunottamatta oikein loistava.
Avatar
#17 • • ville Guest
Tässä kuva ah niin ihanalta ja kauniita festarialueelta, jota voisi varmaan kutsua myös sanalla paskamonttu
Avatar
#18 • • kytkönen Guest
onpas ollut traumaattinen kokemus teille :laugh:
Avatar
#19 • • ville Guest

onpas ollut traumaattinen kokemus teille :laugh:



Et arvaakaan ...

Meillä oli vielä tuuria, kun riitti pelkkä venäläisten vältteleminen sen takia kun ne yritti avata reppua ... sen sijaan tutuilta pöllitiiin tavaraa mm suoraan kädestä :scared:

Ja olihan ne diilaajat & liimanhaistelija tosi jees siellä festarialueen ulkopuolella, tuli oikeen plur olo.

Mut Sun Dance festarialuetta voi ehdottomasti suositella jos haluaa elämysmatkailua :D
Avatar
#20 • • Boot Guest
Hmm...

Oma reissu ei kyllä ollut yhtä dramaattinen.
Järjestäjän soittopelit takkuilivat kyllä vahvasti meidän teltalla. Keli ja tytöt oli kauniita ja viihdyin kyllä muutenkin.

Alue ei ollut mitenkään erityisen mieltä ylentävä, mutta menetteli. Toisaalta mulla ei ole kokemuksia aikaisemmilta vuosilta...