AD/DA muunnos jelppiä?

3 posts, 1 page, 1,185 views

Avatar
#1 • • grno Guest
Yo, pyörittelen ajatusta hifistellä ja ostaa kunnon ulkoinen AD/DA muunnin musan kuunteluun eri lähteistä sekä vinyylien rippaukseen ja miksausten äänittelyyn. Siis että kuinka onnistuis jos haluaisin:

DJ-mikseriltä ja kuuntelu-levarilta RIAAn kautta analogisen signaalin, media-pc:ltä ja cd-soittimelta digitaalisen signaalin muuntimelle josta aktiivikaiuttimille? Siis 2 x analogi sisään, 2 x digi sisään. Analogisen signaalin jos saisi BYPASS eli suoraan kaiuttimille ja tarvittaessa muuntimen kautta PClle (vinyylien rippaus, miksaukset etc). Ideana olisisi pitää signaalitie mahdollisimman lyhyenä ja välttää esim analogi puolella esivahvistinta. Onko mahdollista? Tämä siis ainakin vielä aivan hypoteettista, kaikenlaisia ja hintaisia ehdotuksia otetaan vastaan, thanks!
Avatar
#2 • • R2 Guest
Tuon etusen pois jättämisen seurauksena jää myös äänenvoimakkuuden säätömahdollisuus pois. Ainakin käytettäessä äänilähdettä, jossa sellaista ei itsessään ole.
Tai ainahan voi käydä säätämässä kajarin takaa, jolloin roplaat myös tasoeron joka kerran kohdilleen. Alkaa varmasti pitemmän päälle ottaa aivoon.

Joku hyvälaatuinen passiivi-etunen analogia puolelle..

Ja jos haluaa ihan tosissaan hifistellä, etsit rekkulan jossa on analogisignaalin läpivienti tai sitten erilliset AD- ja DA-muuntimet. Näin säätyy turhalta AD-DA-muunnokselta analogilähteitä käytettäessä. Jos voit elää PC:n ja CD-soittimen omilla DA-muuntimilla, säätyt ko. rekkulan hankinnalta.
Avatar
#3 • • esaias Guest
purkkia jossa olisi kaikki nuo ominaisuudet suoraan tuskin löytyy mutta esim. 2 kpl DA-muuntimia ja joku monitorikontrolleri kuten esim Mackien Big Knob voisi hoitaa homman.

edit: jaajuu, kamaa piti saada PC:llekin päin. Sittenhän hommaan käy joku kohtuuhyvä audiointerface jossa on oma mikseri, esim MOTUlta ja RME:ltä löytyy...

-Tomi