2h+k populaarikulttuurifestivaali 24.11.07 Vanhalla

4 posts, 1 page, 1,021 views

Avatar
#1 • • janl Guest
Kaksi huonetta ja keittiö (2h+k) populaarikulttuurifestivaali siunaa popin ja taiteen populaarikulttuuriseksi poikkitaiteeksi 24.11.2007

// 2H+K POPULAARIKULTTUURIFESTIVAALI
Kaksi huonetta ja keittiö on popille, taiteelle ja populaarikulttuurille omistettu poikkitaiteellinen festivaali. Tapahtuman takana häilyy ajatus, että musiikkipainotteinen festivaali voi olla paljon enemmän ja paljon muuta, kun tavanomainen keikkailta. Vahvat ja värikkäät artistit - populaarikulttuurin elinehto - kannattelevat polveilevaa ja rönsyilevää festivaalia, joka kaihtaa genrerajoja.

Tapahtuman järjestelyissä kiinnitetään runsaasti huomiota tilan ja akustiikan toimivuuteen sekä yleisön viihtyvyyteen. Festivaalin käytössä on maineikkaan Vanhan Ylioppilastalon suuri Juhlasali ja tunnelmallinen Musiikkisali, sekä baari: siitä festivaalin nimi Kaksi huonetta ja keittiö (2h+k). Tilat sallivat jopa 900 osanottajaa, mutta viihtyvyyden takaamiseksi lippujen määrä on rajoitettu 600 kpl:n. 12/10 euroa maksavat liput tulevat pian myyntiin Tikettiin ja Vanhan ylioppilastalon Kuppilaan.

Vanhan ylioppilastalon akustisesti haastava ja visuaalisesti loistelias ympäristö on ollut suunnittelutyön lähtökohta. Järjestäjinä olemme ylpeitä festivaalin ohjelmasta ja yksimielisiä siitä, että se on festivaali, josta itse olemme unelmoineet. Seuraavat artistit ovat kiinnitetty festivaalille ja 1-2 lisäkiinnitystä on tiedossa myöhemmin:

HK 119 (UK), Astrid Swan, The Sweptaways (SE), 20 000hz, Otto Grundström, Cats on Fire, Kokeellisen elektroniikan seura, The Forgettes, Pekka Iso-Rättyä ja Anssi8000 & Hot coke. DJ Shoplifter ystävineen takaa, että tanssilattialla vispaavat niin pillit, flaret kuin hameenhelmat.

//JÄRJESTÄJÄT
Tapahtuman järjestää helsinkiläinen populaarikulttuuriyhdistys Chorus ry. Toiminnallaan Chorus pyrkii jalostamaan ja levittämään populaarikulttuurin tarjoamia elämyksiä. Chorus on aiemmin järjestänyt mm. festivaaleja ja konsertteja, useita populaarikulttuuria käsitteleviä seminaareja ja fanzine-näyttelyn. Chorus pyörittää kerran kuussa Nynny-klubia Vanhan ylioppilastalon Kuppilassa.

Festivaalin kotisivut: www.riippumaton.com/2h+k ja www.myspace.com/2hplusk

Chorus: www.riippumaton.com

Festivaaleja ovat tukeneet Helsingin kaupungin kulttuuriasiankeskus, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta sekä Viking Line. 2h+k festivaali ei tavoittele voittoa ja siitä on suunniteltu toistuvaa.
9535_hk_119_1.jpg9535_swptaways_1.jpg
Avatar
#2 • • janl Guest
2h+k - ensimmäinen ohjelmamuutos

8-bit/kolikkopelielektroduo Desert Planet esiintyy festareilla: "donkey kong honkey tonk"!
Runoilija ja lava-artisti Pekka Iso-Rättyän esiintyminen peruuntui.

[Line-up 12.10.]

HK 119 (UK)
Astrid Swan
The Sweptaways (SE)
20 000 Hz
Cats on fire
Desert Planet (uusi!)
Otto Grundström
Kokeellisen elektroniikan seura
The Forgettes
Anssi8000 & Hot coke

www.riippumaton.com/2h+k
Avatar
#3 • • janl Guest
Ohjelma on täydentynyt entisestään. Taiteilija-muusikko Laura Murtomaa tulee festereille Playbackboy drag king numeron kanssa. Festirin lontoolainen pääartisti HK 119 lupaa visuaalisen elektroshown, joka sulattaa napajäät.

Festivaalin line-up on 12.11.2007 (oikeudet muutoksiin pidätetään):
HK 119 (UK)
Astrid Swan
The Sweptaways (SE)
20 000 Hz
Cats on fire
Desert Planet
Otto Grundström
Kokeellisen elektroniikan seura
The Forgettes
Anssi8000 & Hot Coke
Playbackboys (uusi!)

DJ Shoplifter ystävineen takaa, että tanssilattialla vispaavat niin
pillit, flaret kuin hameenhelmat. Lyhytelokuvat ja videoprojisoinnit
kruunaavat kokonaisuuden.

Tapahtuman ennakkoliput (12/10e) myy Vanhan Kuppila sekä Tiketti. HYY:n jäsenet saavat lippunsa 10 eurolla Vanhan Kuppilasta.

2h+k festivaalin järjestää populaarikulttuuriyhdistys Chorus.

Festivaalin kotisivut: www.riippumaton.com/2h+k
Avatar
#4 • • janl Guest
Nyt saa loppua mussutus (LÄSsytys?)!

Lauantaina Vanhalla hemmetistä upeaa ohjelmaa ja baarissa hyvät tarjoukset. Et niinq kandee tulla!

http://www.riippumaton.com/2h+k

hk_fortescue_flyer.jpg
Desert_Planet%20_live_in_Frankfurt_s.jpg