ONEIDA (USA)+Rollstons Tavastia su 29.7.!!!

2 posts, 1 page, 597 views

Avatar
#1 • • Artemi Guest
YHDYSVALTALAINEN INDIEVETERAANI ONEIDA TAVASTIALLE
Konsertti: su 29.7.2007 Tavastia, Helsinki

Yksi New Yorkin ylistetyimmistä moderneista yhtyeistä, Brooklynin indierockveteraani ONEIDA saapuu heinäkuun lopulla ensimmäistä kertaa Suomeen. Alkujaan psykedeelisen rockin parissa mellastanut yhtye on löytänyt itsestään uusia puolia jokaisella albumillaan ja samalla saanut ystäviä yli musiikillisten raja-aitojen. Bändin viime vuonna ilmestynyt kahdeksas studioalbumi Happy New Year oli yksi vuoden kehutuimpia julkaisuja ja vahvisti samalla kuluvana vuonna kymmenvuotisjuhliaan viettävän yhtyeen asemaa yhtenä Yhdysvaltain arvostetuimmista vaihtoehtonimistä.

Tanssittavaa indierockia soittava trio on imenyt musiikkiinsa vaikutteita niin mustasta rytmimusiikista kuin varhaisesta elektrosta ja Detroit-rockista. Myös kokeellisen musiikin ja jazzin vaikutteet kuuluvat yhtyeen musiikissa. Bändi on levyttänyt jo vuodesta 2000 arvostetulle Jagjaguwar-yhtiölle (mm. Okkervil River, Black Mountain), ja yhden levyn on julkaissut myös legendaarinen brittiyhtiö Rough Trade.

Bändi kuuluu samaan New Yorkin muusikkoperheeseen esimerkiksi Liarsin, Animal Collectiven ja Yeah Yeah Yeahsin kanssa. Lisäksi trion livekokoonpanoa täydentävät Trans Am -yhtyeen kitaristi Phil Manley sekä äänittäjä Nicolas Vernhes (mm. Black Dice, Fiery Furnaces, Fischerspooner) kuuluvat yhtyeen lähipiiriin.

Heinäkuussa yhtye tekee vain seitsemän keikkaa käsittävän Euroopan kiertueen, joista yksi on ruotsalaisella Emmaboda-festivaalilla päivää ennen Tavastian keikkaa. Tulevana syksynä bändi esiintyy myös Portisheadin kuratoimassa Nightmare Before Christmas -tapahtumassa.

Tavastian keikalla Oneidaa lämmittelee toukokuussa uransa parhaan levyn Song Folks julkaissut tamperelainen lo-fi krautpop -yhtye THE ROLLSTONS. Tanssilattian puolestaan pitää kuumana DJ Cosmobile. Liput keikalle maksavat 12 euroa ja ennakkolippuja myy Tiketti.

ONEIDA (USA):
"Essential New York band" (New York Times)
"Moves through electronica, folk, folktronica, big beat, psychedelia and Krautrock, all guided by Kid Millions' astounding drumming" (Uncut)
"The trio's shared vocals are a unifying factor, finessing the outre music into gently hypnotic melodies" (Mojo)
"This is a great band at or near the top of its game, 8/10" (Popmatters)
"9/10" (Sue, elokuu 2006)

www.enemyhogs.com
www.myspace.com/oneidarocks
www.myspace.com/therollstons
www.fullsteamagency.com
Avatar
#2 • • Artemi Guest
HUOMENNA!

Rollstons klo.22.00
ONEIDA klo. 23.15