ois aika v.mäinen pulma

23 posts, 2 pages, 4,400 views

Avatar
#1 • • näköradiomies Guest
elikkäs tuli sitten ostettua uus äänikortti, m-audion delta 1010lt.
asennus suju miten suju (ei kauheen hyvin) mutta kortti kuitenkin toimii ja ääni kuuluu, ääntä saa nauhotettua jne ei nipsu napsu kuin nitkubiisit konsanaan, mutta yksi erittäin outo ongelma saapui uuden kortin myötä.

kun teen musiikkia tai jotain muuta mikä ns. hieman saattaa rasittaa konetta siis ihan vähänkin, kone sammuu kuin seinään jonkin ajan kulttua ja lähtee käyntiin uudestaan. siis tämä tapahtuu joskus 15minuutin sisällä joskus tunnin, joskus pidemmänkin ajan päästä. koneeni sisältää 2kpl kovoja 2kpl cdasemia(joista toinen on ihan testauksen takia pois kytkettynä) ja tuo äänikortti ja perussälät tietty. muistia pitäs olla tarpeeksi 2x 512 ja prossukin tehot pitäis riittää.

siis kuten joku jo ehkä arvasikin olen jo päässyt sille epätoivoisuuden tasolle että powerissa ei virta riittäiskään, mutta vaikka ottaisin toisen kovonkin pois niin tämä ongelma ei ota ratketakseen. lämmötkin näyttäs biossin mukaan olevan suht normaalit n.47astetta ja integroitu äänikorttikin on disabloitu.

painotetaan viellä että kun virta katkeaa niin se katkeaa kuin seinään joten minkäänlaista jumittumista tai vastaavaa sitä ennen ei tule.

tuleeko idiksiä kellekkään missä vois olla vika. alkaa olemaan omalla kohdalla ideat lopussa. :( ja ois sitä teknoakin kiva tehä....
Avatar
#2 • • sonni Guest
jos se lähtee käyntiin uudestaan niin ei se sammu. xp vetää vakiona rebootit sinisen ruudun sijasta, ota tilapäisesti pois. mitä ilmeisemmin kyseessä on jotain irq-häimää, joten alkutekijöiksi kokeile muita pci-slotteja.
Avatar
#3 • • svoo Guest
Anteeksi... Nimim. näköradiomies (olin oikeassa): ongelmasi on tingatussa toistoketjussa. PL: Äläpä hauku minua, kun sivuutan enää foorumia enää vain (täähän on biletys häh?) harwoin. Ah tämä biletäjä lukaisi ohimennen cetjun däämä.

inshort(they are): nakoradio may make my favouritemusic, if dey dink (verses with balls VBIGG)
ps. nakradm: tsekkaamun mix kun osaat tehda musiikkiakin niin vapaa-ajallasi. danke. terv. alustava fanisi
Avatar
#4 • • svoo Guest
EDIT: anteeksi todelliset harrastajat (kukaties kaikki), asia selvennee kun toistoketjun heikoin lenkki on jotain kuten se lienee.

Terv. Vangin ajan laahaus
Avatar
#5 • • sonni Guest
tuo on rautatason ongelma, eikä mikään 'kullatut liittimet' -salaliittoteoria.
Avatar
#6 • • svoo Guest
nimim. innos: onko täs ongelmaa kellään ;)
Avatar
#7 • • näköradiomies Guest
sonni, kokeilu on jo, mutta kaipa ton vois koittaa uudestaankin. alkaa kyl olee aika avuton olo tän koneen kanssa, et melkeen täytynee heittää kohta joku työtarjous tästä raakista jollekkin kiinnostuneelle. jotain pikkujuttuja itekkin pystyy tekemään mutta sitten tälläsen vittumaisen sekoilun keskellä alkaa olemaan aika neuvoton. :(
Avatar
#8 • • akir0 Guest
Itellä ollu taannoin sama ongelma. Ongelma tais lopulta selvitä ihan mittailemalla, eli poweri kyykkäs siten, ettei se kuormituksessa antanu enää tarpeeksi virtaa ja tais sit lopulta katkaista ne.

Varmaan tota vois lähteä ratkomaan vaikka siten, että jätät koneeseen pelkän 1 muistikamman ja systeemilevyn ja pistät sille kuormaa. Mielellään vaikka koppa auki ja kylkeen joku järeä pöytätuuletin :)

Ja yks juttu mitä voi kokeilla ihan ässällä on ajella memtestiä noille muisteille.
Avatar
#9 • • Superflyer Guest
edit: ei mitään... svoo :/
Avatar
#10 • • näköradiomies Guest
Sonnin atktuki toimi ainakin toistaseks näyttäs pelaavan kivasti. kiitoksia avusta :hearts:
Avatar
#11 • • :t:c: : : Guest
vaikka nyt ongelma onkin kai sit ratkaistu ni kerrotaan omat kokemukset... Vastaavaa tapahtu siita yksinkertaisesta syysta, et joku palikka oli loyhasti paikallaan emolevyssa.

eli, kaikki PCI ja muut kortit irti ja yksitellen niita sit taas laitteleen takas paikoilleen ja kokeileen konetta. Lopulta homma toimi kuin unelma ja syylliseksi osoittautu yksi naytonohjaimista.
Avatar
#12 • • näköradiomies Guest
joo nähtävästi tuota pitää koittaa koska ongelma ei sitten kadonnutkaan prkl. kaikki pci paikat oon käyny läpi ja kyl se nyt jotenkin tuossa kortissa se vika on koska, kun se ei koneessa ole niin kaikki toimii kyllä.
Avatar
#13 • • J-P Guest
kuulostaa myös vähän siltä, että prossu kuumenee liikaa...
tsekkaileppa "rebootin" jälkeen biossista noita lämpötiloja..?
Avatar
#14 • • näköradiomies Guest
juu katottu on jo aikaa sitten, ihan normia vähän päälle nejääkymmentä..

alkaa kyllä olee sellanen olo et lähtee kokopaska vaihtoon. esim mpchen tms. ei oo koskaan nää tietsikkajutut tosiaan ollu mun heiniä
Avatar
#15 • • bulk Guest
Hmm onks pira-plugareita käytössä, joissa olisi PACE, jota ei oo kierretty? Esim Waveseja?

Noi aiheutteli tontyyppisiä bluescreenejä ja uudelleenbuuttauksia ja näytti siltä, että vika ois ollu Asio-ajurissa (/kortissa). Tosin tapahtui vain silloin ku oli sekkari auki ja vst käytössä.
Avatar
#16 • • sonni Guest
joko sitten kortti on paska tai ajurit on paskat (salee uusimmatko sisässä ja onko kokeiltu vanhempia?), tai lauta on paska tai joku biossin säätö tykkää kyttyrää. eipä uudemmissa laudoissakaan liene enää olemassa 'delayed transaction' vipua, jolla pci-yhteensopivuutta koitettiin ainakin aikoinaan taata. tämän tulisi siis olla päällä 'pci 2.1 -standardia' varten.

edelleen kyllä veikkaisin, että homman soossaa apic (advanced programmable interrupt controller), joka siis luo vanhanaikaisiin kesketysongelmiin uusia ratkaisuja tai uusia ongelmia. tsekkaa device managerista > view > resources by type > irq, että onko missään isompia lukuja kuin 15. jos on, niin apic on päällä. ja jos on, niin useiden devicejen pitäisi näyttää olevan samassa keskeytyksessä. tämähän ei ole periaatteellisesti hyvä juttu, paitsi jos mikään ei kuse.

eräs peruuttamaton kikka toki on, josta siis ei ole enää paluuta ilman toosan asennusta: vaihdat computer-lirpakkeen alla olevan 'ajurin' acpiksi käsipelillä (vaihtoehdot pitäisi tulla kuin manulle illallinen: update driver > advanced > don't search (ei standard pc:tä!)). bootin jälkeen kaikki mööpelit tunnistuvat uudestaan, eikä ainakaan itsellä tämä ole rikkonut kertaakaan mitään. näitä ongelmia ei nykykoneilla enää tietenkään pitäisi olla, mutta aikoinaan tällä on fiksattu lukuisat pykimiset ja nykimiset äänikorttien kanssa. viimeisenä hätäratkaisuna siis korvan taakse. ja aivan viimeisenä kortilla varista.

jos nyt siis oletukset pitävät paikkansa, niin tämän proseduurin jälkeen kannattaa vielä uudestaan kokeilla eri slotteja ja varmistaa, ettei kortti jaa keskeytystä minkään muun kanssa.

mikä olikaan entinen kortti? ja miksi ihmeessä pelkän äänikortin vaihto vaikuttaisi prossuun, muisteihin tai pira-plugareihin?) virtalähteen juissin mahdollinen riittämättömyys selviää pistämällä kunnon kuormat päälle (prime95 + ääntä kehiin + poke pyörimään) ja tarkkailemalla kuinka paljon +12v ja vcore heilahtelee. äänikorttien pitäisi silti pärjätä reippaasti vähemmällä väännöllä verrattuna vaikkapa prossuun, joten tämä vaihtoehto on hyvin epätodennäköinen. ilmeisesti myös laudan piirisarjan ajurit ovat kondiksessa, kun ei kerran hätää aikaisemmin ollut. vähiin käyvät vaihtoehdotnääs.
Avatar
#17 • • näköradiomies Guest
no siis..nyt oon tehny sillee et poistin aivan kaiken ja asensin uudelleen, toistaseks näyttäs toimivan ja mr. m-audio on irqssä paikalla 12, ennen 13 mistä tämä kaatuilu johtui, nyt näyttäs olevan yks pulma enää, m-audion paikalla on myös mun usbit, jos ne sais siirrettyä jonkun tilalle, ni sit ois vissiin ehkä tämä painajainen ohi, ehkä. mut tällä hetkellä oman käsityksen mukaan minkään ei pitäis niinkään dramaattisesti vaikuttaa tähän toosaan et ihan kaatumaan menis. mut toi usb juttu pitäs ratkasta viellä jotenkin tähän asti sain tilaa tosiaan vaan poistamalla kamaa, mutta nyt olen sellaisessa tilanteessa että mitään poistettavaa ei oikeen näytä löytyvän tai onhan tuolla vaikka mitä mutta kun en ole niistä aivan varma niin en oikeen uskalla mennä niitä dellaamaankaan. yks idioottivarma juttu pyörii mieles et verkkovirta kiipparille ja midipatchbay ostoon, eli usbin kautta ei pyörittäs enää kiipparia.

mut toisaalta, ehkä tuota vois koittaa jotenkin viel pulatakkin. toisaalt sonni vois vaik tulla juomaan kaliaa tänne, laittaa tää paska kuosiin ja sit voitas vaikka tehä jotai homomusaa. :hearts:
Cutoff

Posts: 14

#18 • • Cutoff
en ny jaksanu lukee ihan koko topiccia, mut ootko tarkistanut valmistajan sivuilta, että toi kortti toimii sun muiden osien kans. Esim Hoontech DSP24 ei toiminut VIA-piiriä käyttävien emolevyjen kanssa (paitsi mulla).
Avatar
#19 • • näköradiomies Guest
siis joo, kyl tuo kortti toimii mun koneessa, melkeen ongelmana ois saada nuo irq asetukset kuntoon, mut niiden kanssa pelaaminen näyttää olevan yhtä helvettiä, siis kun..ongelma on siinä etten uskalla tehä sitä kikkaa usbille mitä tein noille muille, poistin ja laitoin takas..koska mulla on tällähetkellä usbissa toimiva hiiri ja tää ps2hiiri sydeemin menin jo sohii pois, toisaalta vois koittaa laittaa sen takas. mikähän ihmeen idea noissa irqasetuksissa on ollu alunperinkään..aivan syvältä sieltä jostain. no mut ei karata aiheesta, tota sonnin vinkkiä täytynee tosiaan koittaa jos en pelkästään korttia pelaamalla onnistu..
Avatar
#20 • • sonni Guest
paska lauta, mutta eipä mitään kikattavaa taida olla kun ei se apic ole kerran toiminnassa.

vastaavanlaisen taistelujen kohteena itsekukin ollut, vaikkakaan itselle ei noin herkkää rautaa ole sattunut kohdalle. tällä hetkellä ainoastaan sata-ohjain on samassa usb-ohjaimen kanssa, eikä niitä näytä asia häiritsevän. tietysti on sekin vaihtoehto - siis jos lauta edes tajuaa apicin päälle - on kytkeä apic päälle biossista ja asentaa toosa uudestaan. uudempien vehkeiden luulisi tosiaan olevan 'tilanteen tasalla'.

mutta kerropa tosiaan mikä piirisarja laudassa on. ja mitä muita kortteja pci-sloteissa on kiinni, jos siis kaikkien pyörittämisellä pääsisi vaikkapa vähiten surkeaan olotilaan. ja kaliat maistuu saletisti!)