Apple iPhone

497 posts, 25 pages, 143,866 views

Avatar
#81 • • Quu Guest
No tästä vaikka ensimmäinen. ;)
Avatar
#82 • • Tapi T Guest

Pakko lisätä sen verran, että nokian luurit on ollu alusta asti ihan paskoja. Me ollaan vaan opittu elämään niiden kanssa vaikka insinöörit on suoltaneet kuinka paskoja käyttöliittymiä.


Onko joku toinen kännykkävalmistaja onnistunut käyttöliittymiensä suunnittelussa Nokiaa paremmin? Et oo vielä kertaakaan perustellu Nokian käyttöliittymän huonoutta mitenkään, tekisitkö sen nyt?

Saa olla aika Nokiahihhuli jos väittää ettei nokian puhelimet ole bugaavia paskoja.


Bugaavia paskoja on ihan kaikilla valmistajilla: Nokialla, Samsungilla, Siemenssillä, SonyEricssonilla, PC-valmistajilla, ohjelmiston tekijöillä yms yms - onko Apple ainoa tietotekniikkayritys, joka on löytänyt bugittomuuden viisastenkiven?

Laitas linkki puhelimeen jossa on samanlainen touchscreen. Meidän lähikaupaassa on reseptikone jossa on myös touchscreen.


Ihan tuossa toiminnallisuudessa ei vastaavia löydy, mutta ainakin HTC:n laitteissa erilaiset tikun liikkeet saa tekemään eri asioita. Applen touch screen ei missään nimessä ole niin vallankumouksellinen, että voisit verrata sitä Wiin ohjaimeen.
Avatar
#83 • • akir0 Guest

Jos et ole huomannut, niin iPodien markkinaosuus on edelleen n.60% vaikka markkinoilla on paljon halvempiakin MP3 soitin vaihtoehtoja. Miksi oletat että kaikki iPodin omistajat haluaisivat vaihtaa nokiaan kun haluavat kuunnella musiikkia puhelimella?



Amerikassa iPodilla on aika erilainen asema kuin muualla. Lisäks 2006 iPodien myynti on ekan kerran kääntynyt laskuun. Musiikkipuhelimilla saattaa tässä nimenomaan olla jonkunlainen merkitys.

http://wireless-watch.com/2006/07/19/demise-of-a-darling-ipod-market-share-crashes-to-14-amid-management-denials/
- ko. urlista löytyy Tomi Ahosen juttuja tästäkin aiheesta. Herra on kirjoitellut myös aika hyviä analyysejä iPhonen mahdollisesta menestyksestä.
Avatar
#84 • • phear Guest

Kyl mä sit iloitsen ku eka iPhone-käyttäjä odottelee bussia ja hanskat kädessä tahkoaa tota näyttöä saadakseen puhelun lähtemään :)

Suurimmaksi hankaluudeksi demojen perusteella pidän edelleen sitä, että tossa on pelkkä kosketusnäyttö, eikä puhelinpuolen käyttöä oltu tehty kovin suoraviivaiseksi.



No eihän 2008 enää tarvitse hanskoja, jos tää lämpeneminen tätä tahtia jatkuu. ;)

Sujuvasti olen tikulla sohinut kosketusnäyttöä jo puolitoista vuotta, pakkasella olen ottanut hanskat pois. 7710:n näppäimiä en käytä oikeastaan kuin näppäinlukon avaamiseen, kaiken muun teen tikulla, on nopeampaa.

Eli tottumiskysymys, kuten kaikki uudet käyttöliittymäratkaisut.
Avatar
#85 • • Taedium Guest

7710:n näppäimiä en käytä oikeastaan kuin näppäinlukon avaamiseen, kaiken muun teen tikulla, on nopeampaa.

Tekstarin kirjoittaminen on yhdellä tikulla nopeempaa ku kahdella sormella? :eek:

3330:n huonoin puoli oli siinä, että joutu välillä venaa, että kirjaimet tuli näytölle, mutta se oli muuten melko nopee kirjoittaa.
Avatar
#86 • • P.Korhonen Guest

Jos et ole huomannut, niin iPodien markkinaosuus on edelleen n.60% vaikka markkinoilla on paljon halvempiakin MP3 soitin vaihtoehtoja.


Amerikassa iPodilla on aika erilainen asema kuin muualla. Lisäks 2006 iPodien myynti on ekan kerran kääntynyt laskuun.



Totta ja Suomessa Creative itse sanoi, että 2005 hallitsivat n.70%-markkinaosuudella, joten täällä iPodit ei oo niin vahvoilla. iPod-myynti jatkaa kyllä vielä kasvuaan vaikka vuoden alussa oli piikki, mistä oli pakko tulla laskua.
Avatar
#87 • • phear Guest

7710:n näppäimiä en käytä oikeastaan kuin näppäinlukon avaamiseen, kaiken muun teen tikulla, on nopeampaa.

Tekstarin kirjoittaminen on yhdellä tikulla nopeempaa ku kahdella sormella? :eek:



Kyllä, aivan helvetin paljon nopeampaa, kun on oppinut.

Ilman T9:iä tarvitsee painaa useita kertoja tiettyjä kirjaimia saadakseen (saati jotain erikoisempia merkkejä) ja T9:n kanssa joutuu melko usein lisäilemään sanoja (+kinaamaan erikoismerkkien kanssa). Tikulla huitoo vaan oikeita kirjaimia, kuten näppistä yhdellä sormella. Otetaanko kisa? ;)

Makuasia varmaankin myös.
Avatar
#89 • • Jussi Lius Guest
Muutama ajatus kosketusnäytöstä...

Kaikkihan tietävät, että peukalo on tärkein sormi kädessä.. sen ovat jo kiinalaiset tienneet ja kirjoittanut siitä erinäisiin teoksiin aikojemme alusta. Peukalo joka usein myös nähdään kuvattavan erilaisissa asioissa ja ilmauksissa on se merkityksellisin sormi, jolla otetaan kiinni niin mailasta, pullosta kuin lapiosta. Ilman peukaloa on vaikea ottaa kiinni esineestä mistä tahansa. . voit selvitä esimerkiksi ilman etusormea, jolloin taas asioiden esittäminen tai osoittaminen vaikeutuu. Toisaalta myös ilman keskisormea on vaikea ilmaista tunteitaan tai pikkurillinhän voi sitten "uhrata" tiukanpaikan tullen. Nimetön on nimensä mukaisesti ollut tarpeeton ja ei niinkään käytännöllinen yksinään, mutta se tukee muita sormia ja toimiikin tärkeänä osana "tiimiä".

Millään muulla näistä sormista ei paremmin puhelinta voi käyttää, kuin peukalolla ja niin sillä me länsimaalaiset myös peukkua näytämme onnea toivottaessamme. Jos peukkumme menettäisimme tilanteessa, jossa olisi myös joku japanilainen, italialainen tai sitten venäläinen.. henkilö. Olisi jo pelkkä aamu puuron syöminen huomattavasti vaikeampaa.

Esimerkkinä voidaan ottaa pankkiautomaatti, jossa usein painetaan kosketusnäyttöä etusormella ja kaikkihan muistavat, että kuinka suuri se alue onkaan jokaiselle eri vaihtoehdolla näytössä. Huomattavan suuri alue, jotta siihen on mahdollista hieman huononäköisempikin osua!! Mitä sitten tapahtuu, kun pidämme puhelinta kädessä ja yritämme painella paksuilla peukuillamme sitä kosketusnäyttöä ja lähettää esimerkiksi sms-viestiä?? Mahtaa olla paljon hutilyöntejä (Turhapuron malliin) tai sitten näytössä ei näy, kuin muutama kirjoitettu rivi tekstiä (mikä myös hankaloittaa asiaa). On hieman hankalaa pitää puhelinta kädessä sekä sitten painella kirjaimia etusormillaan, vai mitä?

Toisaalta voidaan käyttää erillistä "kynää", jolla voimme osoittaa haluttua kirjainta ja kirjoittaa viestin suhteellisen nopeasti. Tuo kynä on myös mahdollista hävittää tai tiputtaa lumihankeen toisin, kuin meidän oma peukalomme (ellei se Ja-pa-ni-lai-nen juuri katkaissut sitä). Kolmantena vaihtoehtona olisi puheohjaus, mutta se on vielä alkutekijöissään ja siinäkin on omat vaikeutensa kielen ja ääntämisen kanssa.

Pitäkäämme siis peukkumme näppäimistöllä ja unohtakaamme HYPE!

Varmasti tuolle iPhonellekin löytyy ostajia (mutta niin löytyi myös aikanaan Nokian N-Gage:lle), mutta kuitenkin puhutaan aika marginaaleista määristä ja suurempana uhkana näenkin tuon noille pienemmille puhelin valmistajille (Samsung, LG, BlackBerry, Treo,..).

Teknisesti niin, kuin tuolla aikaisemmin jo todettiinkin "samaa vanhaa uusissa kuorissa" on mielestäni aika riskiä peliä. Ei niinkään mitään uutta teknistä asiaa verrattuna muihin valmistajiin (mikä olisi jo esitelty) vaan kovat puheet ja sekin ryminällä..


- jussi

Ps. HP (80-luku) ja itse Apple (90-luku) ovat jo aikaisemmin yrittäneet samaa kosketusnäyttöä tietokoneissaan.. ja voimme nyt tarkastella, että kuinka hyvin ja laajasti se on etettu käyttöön näin vuotta 2007 kodintekniikan markkinoilla. ;)
sts

Posts: 7,969

#90 • • sts Sama pyynti aitta!
8gigaa, web jne...

HEI MÄ OON KUULLU TÄN JOSSAI... AINII

Nokia N91 MUSIC EDITION:

5261_large_nokia_n91me_1.gif

# Jopa 8 Gt:n suuruinen dynaaminen muisti musiikkitiedostoille, multimediaviesteille, soittoäänille, kuville, videotallenteille ja sovelluksille
# 2 megapikselin kamera 20-kertaisella digitaalisella zoomilla
# Videotallennus MP4-tallennusmuodoissa
# 3G (WCDMA), EDGE-laajakaistayhteys ja WLAN-yhteys
# Internet-selain parannetulla HTML-tuella
# Sisäänrakennettu digitaalinen musiikkisoitin stereoäänellä
# FM-stereoradio
# Kuulokeliitäntä (3,5 mm)
# Multimediaviestit
# Sähköposti
# Chat-keskustelut (SaunaChat)
# Push-to-talk -pikanäppäin (Pikayhteys)
# Akun kesto valmiustilassa jopa 7 pv, puheluita jopa 3 h, musiikin toistoa jopa 10 h

:)
Avatar
#92 • • whuf. Guest


Elokuvien tekeminen kuvauksen jälkeen on leikkausta.


Hittileffat leikataan Final Cutilla?
Avatar
#93 • • Loopy Guest


# Akun kesto valmiustilassa jopa 7 pv, puheluita jopa 3 h, musiikin toistoa jopa 10 h

:)


:)


Missä ton kosketusnäyttö on?
Avatar
#94 • • tumpsi Guest


# Akun kesto valmiustilassa jopa 7 pv, puheluita jopa 3 h, musiikin toistoa jopa 10 h

:)


:)


Missä ton kosketusnäyttö on?


missä on se posti, missä moisen olemassaolosta kerrotaan?
:)

kyse taiskin olla noista muista spekseistä, esim just tosta 8gb musakoneest.

:)

:)

:)
Avatar
#95 • • ville Guest

FYI, pelikonsolit ovat olleet markkinoilla "hieman" kauemmin kuin matkapuhelimet. Iphone touchscreen = Wiin kontrolleri.



PDA laitteissa touchscreen on ollut jo vuosia, osalla niistä voi soittaa.

Touchscreen yleisesti: tekniikka joka on ollut olemassa varmaan 10 vuotta pda puolella. Ekaa kertaa tulee puhelinmaailmaan, mutta se ei tuo _mitään_ uutta featurepuolelle. Se mahdollistaa erilaisen käytettävyyden, onko se parempi vai huonompi, ja missä olosuhteissa, se jää nähtäväksi.

Jos touchscreen olisi niin hyvä kun sinä annat ymmärtää, miksi yksikään matkapuhelinvalmistaja ei ole lähtenyt panostamaan siihen?

Wii kontolleri: ekaa kertaa kun kukaan tekee tuollaista.

Ts sun vertaus ei ole ihan validi


Ottaisiko moni muu nokian, jos nokiaan löydään tehokkaampi prossu, 3.5" kosketusnäyttö, kiva käytettävyys ja applea paremmat featuret?



Minä. Sellaista nokialta tuskin koskaan tulee joten turha spekuloida.



Nähtäväksi jää tuleeko vai ei. Tuskin 12kk sisällä tai edes 24kk, mutta toisaalta eipä ole tämäkään laite tulossa eurooppaan 12kk sisällä?

Ton lauseen pointti lähinnä oli sanoa, että Applen ominaisuudet matkapuhelinpuolella ovat aika helposti kopioitavissa. Käyttöliittymän osalta apple tod näk tulee aina olemaan coolimmän näköinen ja patentit tod näk estävät joidenkin featureiden kopiointia.

Kokemukset varmasti osoittavat lähikuukaisina onko apple keksinyt jotain mullistavaa vai ei. Jos se on mullistavaa, se tullaan varmasti näkemään monilla valmistajilla. Tämän jälkeen aletaan oikeasti punnita sitä, mihin applen rahkeet riittävät. Jos keskimääräinen matkapuhelinvalmistaja suoltaa 20 mallia vuodessa ja apple yhden (tai ei edes sitä), niin se matkapuhelinvalmistaja ottaa applen kiinni älyttömän nopeasti ja menee vielä ohi.... ala on kilpailtu ja jättimäiset firmat kuten Siemens ovat todenneet, että homma ei oikeasti ole kovin helppoa.


Jos et ole huomannut, niin iPodien markkinaosuus on edelleen n.60% vaikka markkinoilla on paljon halvempiakin MP3 soitin vaihtoehtoja. Miksi oletat että kaikki iPodin omistajat haluaisivat vaihtaa nokiaan kun haluavat kuunnella musiikkia puhelimella?



Ipodin markkinaosuus on laskemassa, mutta onhan se edelleen korkea. Hattua pitää nostaa ja korkealle :)

Mutta miksi sä oletat, että mä oletan kaikkien haluavan vaihtaa nokiaan?

Tästä aiheesta muuten sen verran, että jos mp3 soittimiin otetaan mukaan nimenomaan mp3 soittoon tarkoitetut matkapuhelimet (joka olisi aika loogista), ipodin markkinasosuus putoaa kai reiluun 10 pinnaan ts. jengi ostaa jo nyt soittimeksi muuta kuin applea, miksi ei myös tulevaisuudessa?
Avatar
#96 • • phanatic Guest


Touchscreen yleisesti: tekniikka joka on ollut olemassa varmaan 10 vuotta pda puolella. Ekaa kertaa tulee puhelinmaailmaan



Eikä edes tule ekaa kertaa :)
Avatar
#97 • • ville Guest


Touchscreen yleisesti: tekniikka joka on ollut olemassa varmaan 10 vuotta pda puolella. Ekaa kertaa tulee puhelinmaailmaan



Eikä edes tule ekaa kertaa :)



totta kyllä... jotenkin vaan itse miellän nämä nykyiset laitteet vielä enemmän pda puolelle kuin puhelimiksi, vaikka design olisikin enemmän puhelinpuolella :)
Avatar
#98 • • _U Guest
Apple there, Apple here, Apple in my ass everywhere. Tää topic on loistavaa mainosta! Ottaisin tollasen jos saisin, mut en mä kyl sillä mitään tekis eli en kyl ottaiskaan. Antaisin jollekin, joka sitä tarvii. Mulle riittää ku puhelimessa on kalenteri ja sillä pystyy laittamaan tekstareita ja soittamaan. Niin, ja herätyskello täytyy myös olla ja laskin. Tää mun tänhetkinen nokialainen on pieni ja vanha eli mulle just passeli, koska mullakin on ja tää kapula täyttää nuo ed.main. kriteerit eli olen tyytyväinen. Tipaton tammikuu ja leivinuuni, perkele.
Avatar
#99 • • Daniel Braun Guest
Hei. Just tää on hauskaa, Apple teki sen mitä oli tekemässäkin: sai aikaan aivan järjettömän mediahypen. Loistavaa mainosta, saa ainakin ihmiset kiinostumaan ja ottamaan selvää mikä laite on oikeesti käytettävyydeltään...

Muuten, miksi täällä jauhetaan jostain 3g:n puutuumisesta, kun kone on kuitenkin pääasiassa jenkkeihin suunnattu... Maahan jossa ei 3g verkkoa juuri ole käytössä. Jossa esim wlan on paljon tärkeämpi ominaisuus... Paljoa ei applea vois kiinostaa tykkäävätkö suomalaiset kys. koneesta...
Avatar
#100 • • Edited onnela Guest


Muuten, miksi täällä jauhetaan jostain 3g:n puutuumisesta, kun kone on kuitenkin pääasiassa jenkkeihin suunnattu... Maahan jossa ei 3g verkkoa juuri ole käytössä. Jossa esim wlan on paljon tärkeämpi ominaisuus... Paljoa ei applea vois kiinostaa tykkäävätkö suomalaiset kys. koneesta...



Öö, siksi, että puhelimella ei tuollaisenaan tee mitään muualla kuin gsm-verkossa? Miikä sitten rajaa Jenkeissäkin Cingularin käytännössä ainoaksi yhteistyöoperaattoriksi...

...niin, ja kenties siksi, että toi 3g-implementaatio ei oo mikään ihan triviaali juttu? Eli kun puhelin tänne Eurooppaan asti joskus mahdollisesti rantautuu niin mielenkiinnolla odotan, onko siinä sillon 3g vai ei. Ja jos on, niin miten hyvässä kuosissa puhelin on toimivuudeltaan. Ja saavatpahan ilmeisesti uutta rautaakin ton luurin sisään 3g:tä varten työntää.

Kyllä toi 3g-tuen puuttuminen jättää oikeasti aika paljon kysymysmerkkejä ilmaan monellakin tapaa. Kuinka moni muu matkapuhelinvalmistaja julkistaa tällä hetkellä vielä puhelimia tuollaisilla spekseillä ilman 3g-tukea?

Siitä kosketusnäyttöhommasta vielä sen verran et siihen on ihan oikeasti syynsä, miksi muut MATKAPUHELINVALMISTAJAT eivät ole lähteneet kosketusnäyttöä nykyistä laajemmassa mittakaavassa käyttämään. Kyse ei todellakaan ole siitä, etteikö sitä olisi joku keksinyt, tai että se olisi jotenkin vaikea toteuttaa. Kyse on puhtaasti käytettävyyden ongelmallisuudesta. Kun puhelimen näppiksestä katoaa vaste kokonaan, sen käyttäminen yhdellä kädellä, sokkona tai esim. hanskat kädessä menee käytännössä mahdottomaksi.

Mielenkiinnolla odotan, onko Apple saanut oikeasti ratkaistua ne kosketusnäyttöön liittyvät ongelmat, jotka ovat toistaiseksi pidätelleet niiden suuremman mittakaavan käyttöä.