LO-FI-FNK (SWE)ja RISTO syyskuun Kuningasklubille!!!

1 post, 1 page, 603 views

Avatar
#1 • • Kuningasklubi Guest
30.9. LO-FI-FNK (SWE)
RISTO
DJ't Makelove (Uusi Aalto),Kaapolla On Asiaa& Waltsu (Stupido,Hki)

Tavastia, Ukk- katu 6
Klo. 21-04
Liput 10e (Jäsenkortilla 8e)
Ennakko Tiketti


Kuningasklubin syyskausi potkaistaan varsin vauhdikkaasti käyntiin, kun kaupungin ykkösklubille saapuu kaksi maansa tämän hetken kuuminta orkesteria. Lauantaina, syyskuun 30.päivä lavalle nousevat nimittäin ruotsalaisen popin kuumin nimi Lo-Fi-Fnk sekä toisen albuminsa julkaisua juhliva kotimainen Risto.

Vuosituhannen vaihteesta saakka riehakasta elektropoppiaan esittänyt Lo-Fi-Fnk eli Leo Drougge ja August Hellsing esiintyy jo kolmatta kertaa Suomessa. Vankkaa suosiota maassamme nauttivat herrat on aiemmin nähty mm. Jyrock-festivaaleilla muutama vuosi sitten.
Tukholmalaisduo on aiemmin julkaissut kaksi ylistettyä EP:tä ja hiljattain arvostettu Moshi Moshi levy-yhtiö (mm.Hot Chip, Bloc Party) julkaisi bändin esikoisalbumin. Hiljalleen suosiotaan kotimaassaan kasvattanut yhtye on yksi tämän hetken kuumimmista ruotsalaisnimistä, josta osoituksena mm. kesän aikana soitetut keikat Cut Copyn ja Justicen kanssa sekä ylistetty kiertue yhdessä uuden elektronisen musiikin kuumimman nimen, Hot Chipin kanssa.
Entistä omaperäisempänä Boylifella soiva duo osoittaa ettei siitä turhaan kohista seuraavana suurena ruotsalaisena elektronimenä The Knifen jälkeen.

Kuningasklubin lavan ruotsalaisten kanssa jakaa kakkosalbuminsa Aurinko Aurinko Plaa Plaa Plaa julkaisua juhliva tamperelaisyhtye Risto. Kulttimerkki Fonalille levyttävä Risto on sekin kasvattanut hiljalleen suosiotaan vannoutuneimpien indiepiirien ulkopuolelle ja uutukaisesta povataankin jo Riston "läpilyöntilevyä".
Yhtyeen vastustamaton meininki pohjaa toisaalta kiivaasta indieräimeestä jazzahtaviin tunnelmointeihin lepäävässä musisoinnissa ja toisaalta yhtyeen johtajan, Risto Ylihärsilän, riipaisevan absurdeihin sanoituksiin. Termit kuten psykedelia ja suomirock kaikkein positiivisimmissä merkityksissään saattaisivat kuvata Riston kieroon kasvanutta, mutta äärimmäisen riemukasta ja tunteisiin vetoavaa musiikkia. Niinkin erilaisista aiheista kuin diskopalloista, levy-yhtiön jätkistä ja perheväkivallasta kertovat tekstit taasen ovat usein pelottavan suoria kertomuksia elämästä, josta ei silti puutu Ylihärsilän omaleimaista ironiaa, mustaa huumoria ja naivistista tajunnanvirtaa. Risto on yksinkertaisesti parasta mitä suomenkieliselle popmusiikille on viime vuosina tapahtunut. Kaupungin kuumimman tanssilattian pitävät liikkeellä Kuningasklubin resident DJ Makelove sekä herrat Kaapolla On Asiaa ja Stupido Shopistakin tuttu Waltsu.
HUOM! Kuningasklubi-jäsenkortteja on nyt saatavilla klubi-illoissa.


LO-FI-FNK ( SWE )

" Lite som den där känslan man fick av att höra Daft Punk för första gången. 4/6 " (SvD)

" Den fräckaste och mest dansanta pop ni hittar i Sverige 2006 " (Norra Västerbotten)

" Their sound and music makes us think of an early N.E.R.D visiting DFA:s kitchen, with Prince as a mighty cook noir " (Dotshop.se)

" A buzzing electro-pop classic " (The Sun)


RISTO

" Keikan perusteella toteankin, että Risto on tämän hetken räävittömimpiä ja samaan aikaan välittömimpiä suomalaisia esiintyjiä. Hopihop tsekkaamaan kaikki, etenkin jos kuvittelette liverockin kadottaneen kykynsä villitä ja yllättää " (Mikko Heimola, Desibeli.net)

" Musiikin tehtävä ei ole miellyttää. Tamperelaisen Riston ensialbumi soi kuin Leevi And The Leavings helvetistä tai parin euron versio Phil Spectorin äänivallista " (Tero Alanko, Aamulehti, Vuoden parhaat levyt 2004)

" Risto on tamperelainen nuori mies, jolla menee aivan vitun huonosti ja jonka on pakko kertoa se kaikille " (anonyymi)


Promokuvia, diskografia ja lisäinfoa osoitteessa:

www.lo-fi-fnk.com
http://www.moshimoshimusic.com/artists/lo-fi-fnk
www.fonal.com/risto
www.myspace.com/uusiaalto
www.kuningasklubi.com