M: Super Jupiter, Roland MKS-80

5 posts, 1 page, 1,406 views

Avatar
#1 • • konec Guest
Myynnissä legendaarinen MKS-80 räkkisyna eniten tarjoavalle. Hintapyyntö 780,- euroa. Tarjoa sähköpostiin sunnuntaihin 17.9. klo 16 mennessä. Tarkemmat tiedot Muusikoiden.netin Torilla Samplerit/modulit osiossa. Nyt Jupiterin soundit huokeasti ja midillä varustettuna !!!

[email protected]
Avatar
#2 • • konec Guest
Laitetaan hieman lisätietoja myös tänne:

Yksi parhaista analogeista, jossa todella lämpimät ja läskit analogi soundit, eli laitteessa on VCO:t (ei DCO kuten Junoissa). Syntikkaa valmistettu vuodesta 1984 vuoteen -87. Tämän yksilön sarjanumero on 552797 eli versio 5, jossa Rolandin chippi IR-3R03 VCO ja IR-3R05 VCF. MKS-80 on periaatteessa Jupiter 8:n räkki versio. Ei koskettimia, mutta täydet midi ominaisuudet, 8 äänen polyfonia ja 16 oscillaattoria (2 per ääni).

Kyseinen yksilö on täysin toimiva ja hyvässä fyysisessä kunnossa. Laite on juuri puhdistettu ja huollettu Rolandin maahantuonnin huollossa (Timo Ahlqvist) ja siitä on korjattu epäkuntoinen Tune potikka (kuitti löytyy ja tulee syntikan mukana). Laite on aikoinaan ostettu jenkeistä, eli on USA versio ja toimii 110 V sähköllä. Mukana tulee muuntaja (arvo 40,- e), joka muuttaa kotimaisen verkkovirran laitteelle sopivaksi. Lisäksi mukana tulee levyt ja ruuvit räkki kiinnitystä varten.

Nyt siis loistava mahdollisuus saada Jupiterin soundit huokealla hinnalla ja midillä varustettuna, varsinkin kun JP8 ja 6 ovat todella vaikeasti saatavia ja törkeän kalliita. Näitä ei ole juuri näkynyt Suomen markkinoilla.
Tarkempia speksejä löytyy netti tulvillaan, tässä pari osoitetta. Ensimmäisestä löytyy ääninäytteitä ja toisesta linkistä saa ladattua manuaalin.

http://www.synthmania.com/mks-80.htm
http://www.analoghell.com/studio/mks/index.cfm?mks=80
http://www.sonicstate.com/synth/roland_mks80-ii.cfm
http://www.vintagesynth.com/index2.html
http://www.harmony-central.com/Synth/Data/Roland/MKS_80-01.html
http://www.johnbuckner.com/mks80/

Huomioi myös, että laitteen mukana ei tule MPG-80 programmeria, joka on syntikan erittäin hyödyllinen lisäosa. Kehotan kyllä hankkimaan sellaisen jos vain mahdollista, muuten laitteen ohjelmointi on todella haastavaa. Netissä on kyllä tarjolla myös ilmaisia patch manager sekä muita ohjelmia, jotka soveltuvat äänten ohjelmointiin.
Avatar
#3 • • konec Guest
Syna on nyt myyty.
Avatar
#4 • • :t:c: : : Guest
Jos toi MPG-80 olis ollu messissä olisin heti myynyt kaiken irtaimistoni... Hyvä verme juu, eikä oo montaa suomessa.

Nimim. Joskus yritin kerätä koko MKS sarjan :D
Avatar
#5 • • OSC8 Guest
Sama täällä, ton pelkän kontrollerin metsästys olis ollu niin työlästä et siks en ruvennu kisaan vehkeestä. Mut ehkä joskus se jupiter8 sit jos eteen sattuu :D

edit: sikäli tämä olisi ollut mielenkiintoisempi että vehkeestä löytyy käsittääkseni ainoana rolandin syntsana ns. "aito supersaw", eli unison detune.. JP80x0 sarjaan on muutenkin pöllitty ulkomuotoa tosta kontrollerista.