Cordis - Solace (ultrakiksu)

3 posts, 1 page, 784 views

Avatar
#1 • • veezay Guest
mikseri.net/cordis

jep, se on pitkä ja siinä on wannabesupersahaa ihan vitusti. :heart: nyt kaikki kiksunvihaajat liikkeelle ja kommentteja heittämään! :roll:
Avatar
#2 • • miikkaL Guest
Noniin, ollaanpas nyt tosi kriittisiä:

Tosi tukkosen kuulonen miksaus kyllä varsinkin bassojen ja muutenkin botnen osalta. Jää turhan tasapaksuksi, voisi olla enemmän variointia basslinessa. Saundien pehmeys ihmetyttää kyllä kovasti, se ottaa korvaan pahasti lähes kaikessa muussa paitsi pianossa. Tuo haikan stereo-delay on ärsyttävä :hah:

Melodioilta ihan hyvä, ja ei tää nyt niin ultrakiksua olisi jos sahataustan korvaisi jollain muulla. Piano vetää hyvää melodiaa.
Avatar
#3 • • Revelation Guest
Tekisi mieli sanoa että kivat ideat ja melodiat, mukava biisi.. ja olisi paljon parempi jos... (jälleen, mainitsen tämän varmaan kohta aina :) )

Jos vain äänentaso / kompressointi olisi alhaisemmalla tasolla niin miksausesta saisi helposti ilmavamman ja bassot jytisemään paremmin, nyt kun dynamiikka on rutistettu liian pieneen alaan niin miksauksesta tulee tukkoisen kuuloinen.. esimerkiksi piano yksinään soidessaan soi tosi hyvin ja kauniisti mutta katoaa välillä melkein muun taustan alle ---> dynamiikka vähissä. Kompressointia vähemmäksi niin sitten kyllä vois potkia tämä biisi tosissaan. Supersawwikin vaatii paljon dynamiikalta, monia monia kappaleita olen kuullut missä käytännössä supersawwia ja bassoa ei kappaleessa yhtä aikaa ole kun on pitänyt molempien tasot laittaa liian kovalle niin syövät toisiaan...

Varsinkin 8. minuutista eteenpäin supersawwi "hävittää" tai painaa paljon muita ääniä "taustalle" kun kaikki dynamiikka oli jo rutistettu pois ennen sen mukaan tuloa... jolloin sen on otettava tilansa muilta.

Itse asiassa monissa "ammattilaisten" kappaleissa on toteutus hyvin samankaltainen... henkilökohtaisesti kyllä kannatan sitä että kappaleessa pidettäisiin mahdollisimman paljon dynamiikkaa (jos kappale painetaan LP:lle niin siinä joudutaan sitten kompromisseihin dynamiikan / kompressoinnin välillä, mutta ei pitäisi huolettaa digitaalisessa muodossa vielä ymmärtääkseni...).

Sanoisin suurinpiirtein samat asiat myös kappaleestasi Grief. Siinä huomaa varsin hyvin alussa pätäkän beissin lepsuuden myöhemmin supersawwin kanssa... kun dynamiikka ei enää riitä.

Siltikin, hyviä biisejä molemmat, varmasti kiksukansa kiittelee ja kuuntelee mielellään... "pienellä" teknisellä säätämisellä vaan saisit paljon parempaakin aikaan mielestäni.

Edit: Pari lisäystä... ja vielä vähän...