Tämän hetken midikiipparit ?

88 posts, 5 pages, 14,675 views

Avatar
#81 • • Lauri Leino Guest
Olisin todennäköisesti hankkinut tuon m-audio ozonicin kunnes huomasin että se ei ole usbi. kolme oktaavia ois ollu just hyvä mulle. pitänee tyytyä tuohon 2-oktaaviseen ozoneen, siinä ON usbiliitäntä. outoa että ei sitten tuossa ozonicissa sitä ole. grrrr :/
Avatar
#82 • • aleksivirta Guest

outoa että ei sitten tuossa ozonicissa sitä ole.



varmaan siks että se on myös firewire-audiointerfeissi, harvemmin noissa kahta erilaista liitäntäporttia on.
Avatar
#83 • • f l e m o n e r Guest
Kai midikiipparirintamalla on jotain uuttakin tapahtunut kesäkuun jälkeen?

Itse pitäisi nyt suorittaa ostoksia, mutta sopivaa ei tunnu löytyvän. CME:n lankuissa paras kosketintuntuma, mutta muuten kontrollit vähän vajavaiset kilpailijoihin verrattuna. 61-koskettiminen kiippari oli tarkoitus hommata, mutta ei taida sopivaa löytyä. M-audion axiom61 oli mielessä myöskin, mutta oli omasta mielestäni vähän lelumainen, tosin edullinenkin on kieltämättä.

Epätoivon vallassa olen jo hyväksynyt, että 49-koskettimeenkin voi olla tyytyminen. Mitenkäs Akai mpk49 tai Novationin remote 49 sl compact? Onko jollain kokemuksia? Olisi hienoa päästä kokeileen noitakin, mutta ei taida Turussa onnistua.

Novationin automap+lcd-näyttö -yhdistelmä kuulostaa kyllä käytettävyyden riemuvoitolta. Onko millään muulla valmistajilla jotain vastaavaa ja missä määrin tuo novationin systeemi eroaa näistä normikiipparien editorisoftavirityksistä käytettävyydeltään? Luulisi tuonkin jo olevan sinänsä aika tärkeää, että tietää jo ennen potikan vääntöä varmasti, mihin parametriin se vaikutta, mutta mitenkäs tämä on muissa keyboardeissa hoidettu vai onko mitenkään?

Tuosta Akaista olisi myös kiva kuulla kokemuksia, tai edes jotain spekulaatiota.
Avatar
#84 • • carnice Guest

Epätoivon vallassa olen jo hyväksynyt, että 49-koskettimeenkin voi olla tyytyminen. Mitenkäs Akai mpk49 tai Novationin remote 49 sl compact? Onko jollain kokemuksia? Olisi hienoa päästä kokeileen noitakin, mutta ei taida Turussa onnistua.

Novationin automap+lcd-näyttö -yhdistelmä kuulostaa kyllä käytettävyyden riemuvoitolta. Onko millään muulla valmistajilla jotain vastaavaa ja missä määrin tuo novationin systeemi eroaa näistä normikiipparien editorisoftavirityksistä käytettävyydeltään?



Itellä on toi Remote 37 sl, todella hyvä tuntuma, ei turhan jäykkä mut ei oo mikään lurukaan. Laadukkaa oloinen peli muutenki. Hanikkaa on tos 37:as melko paljon, mut kun esm. sculptoria logicis käyttää, niin siinä tota ruuvia saa jo ollakin. Ainakin tämän 37:kan perusteella uskallan suositella tota novationii.

Automap & Lcd-näyttö on kyllä niin nannaa, varsinkaan jos ei hirveesti jaksa säätää. En tiä osaisinko olla ilman :excellent:

Eroavuudesta en tiä, eka kiippari. Mut tota Automappii ei vissiin muilla oo, mut kai muiltaki joku vastaava löytyy :confused:
Avatar
#85 • • Oliver Guest

Tuosta Akaista olisi myös kiva kuulla kokemuksia, tai edes jotain spekulaatiota.



Ainakin omasta mielestäni padit saisivat olla vähän herkemmät. Niitä joutuu herkimmilläkin asetuksilla napauttamaan aika napakasti. Tai ehkä mulla on vaan niin pehmeet kädet :) Padeissa on full level ja 12 level -asetukset, ja herkkyys sekä curve -säätömahdollisuudet (+jotain muutakin vielä).

Vaikutelma on muovinen, kuten varmaankin kaikissa tämän hintaluokan laitteissa. Laite rämisee hieman, kun padeja hakkaa. Sisäosa taitaa olla suurelta osin pelkkää ilmaa, koska nappuloiden painaminen aiheuttaa sellaista pientä kaikuefektiä. Saattaa toki pitää ääntä pelkkää uutuuttaan. Ei nuo asiat varsinaisesti häiritse. Knobit tuntuu jämäköiltä, mutta slaiderit hieman hentorakenteisilta. Modulation ja pitch-rullissa on ääripäissä tyhjä sentin mittainen alue, jossa rulla liikkuu vielä, mutta data ei. Kiipparin kuoret on päältä muovia ja pohjasta metallia.

Fyysisiä potikoita, nappuloita ja slaidereita on yhteensä 24 ja control bankin kanssa niitä on 72. Fyysisiä padeja 12 ja pad bankin kanssa 48. Ei tarvitse omaa virtälähdettä tietokoneeseen kytkettäessä eli ainoa tarvittava kaapeli on USB. Kannattaa hakea Akain sivulta manuaali lähempään tarkasteluun.

Ei löydy kokemuksia muista kiippareista, eli hinta/laatu -suhteesta en osaa sanoa mitään, mutta mitä foorumeilta olen lukenut kommentteja Novationin Remotesta, niin tuskin tämä Akai ainakaan huonompi on.

Jooh... Aika hyödytöntä/sekaista settiä taisi tulla loppupelissä :laugh: Täytyy palata asiaan sitten kun olen ehtinyt tehdä pari hittibiisiä ja nukkunut paremmin.
Avatar
#86 • • samo Guest
Nyt ois varmaan jo aika hommata kiippari, mutta ei meikä ymmärrä niistä oikein mitään.
Tämmöset näin ois harkinnan alla M-Audio oxygen 49, M-audio Axiom 25 ja Edirol PCR-300. periaatteesa sillä ei ole väliä, että onko 25 vai 49 koskettiminen, kun lähinnä bassolinjoja pitäis soitella.
Onko nuo kaikki paskaa vai ei?
Avatar
#87 • • Loopy Guest
Mulla on käytössä Axiom 49 ja oon ollut pirun tyytyväinen (vaikkei vertailupohjaa oikeastaan olekaan).

Puolipainotettu koskettimisto on kyl <3.
Avatar
#88 • • roisto ratissa Guest
oon miettiny sitä emu xboardia, kun se toimis vissiin samalla donglena emulator x2:lle