Flight - The Love I Lost

9 posts, 1 page, 1,141 views

Avatar
#1 • • Flight Guest
Tässä se nyt on. Pitkin syksyä ja alkutalvea kyselty kolmas työnäytteeksi tarkoitettu miksaus. Viivästys johtui lähinnä todella vaikeasta syksystä - niin henkisesti kuin fyysisesti. Tästä ajasta kyseessä oleva miksaus pyrkii kertomaan. Ajasta jolloin mikään ei tuntunut miltään...

Kaikki palaute tervetullutta. Rakanne ja soundi on hieman erilainen kuin voisi odottaa - Soundi muuttuu masentuneen fiiliksen ja yleensäkkin koko miehen mukana...

lost.jpg

1. Dave Lambert - Yeah [Mostiko]
2. Oliver Moldan - Second Session (Vocal Mix) [Stoney Boy Music]
3. Armin Van Buuren - Who is Watching (Mischa Daniels Remix) [Armind]
4. Jellisimo & Tim J - Walk My Talk [Captivating Sounds]
5. Santiago Niño - Mirage [Coldharbour Recordings]
6. Latigidi - Its Time (Antidote Electrified Remix) [green martian]
7. Prince Quick Mix - Over The Edge (Andrew Bennett Remix) [Coldharbour Recordings]
8. Audioholics - External Key [Electronic Elements]
9. Sasha - Cloud Cuckoo (Luke Chable Remix) [White]
10. Quivver - Loveless (Original 05 Edit) [bozboz]
11. Stel and Good Newz - Little Soul (Club Mix) [Therapy Music]
12. Ljungqvist - Society [Bonzai Trance Progressive]


Kuuntele:
http://www.klubitus.org/musiikki.php?id=1656

:excellent:
Avatar
#2 • • T82 Guest
Imuun menee. Kömmenttiä seuraa peräs jahka tulee tusinan kertaa kuuneltua.


...ja asiaan.
Edellisessä setissäs (7200 Days) Oli se vika että aloitit miksamaan seuravaa biisiä vähän mistä sattuu, ilman sen kummempia biitinlaskemisia (Loopy vai kuka siitä nyt mainitsikaan jopa). Nyt oot ainakin tähän saanut nuo vaihdot menemään aikas mallikkaasti. Ehkä pientä purnaamista liian nopeista vaihdoista ja joistakin biiseistä mitä en itse olisi peräkkäin soittanut. Jäi jotenkin hajanainen kuva tästä, mutta ainakin vaihtelua oli mukavasti. Tekniikassa ei vikaa. Kokonaisuudessaan ihan viihdyttävä setti, kyllä tän parissa muutama työmatka menee. Avausbiisi (Lambert) meni juuri ostoslistalle. Paras vaihto oli ehdottomasti External Key - Cloud Cuckoo (smuuth). Jahka saan kuuneltua tän vielä muutaman kerran lisää niin ehkä keksin jotain rakentavampaakinpalautetta. Över änd out. :happyroll:
Avatar
#3 • • Bio Guest
Tää mix kolahti mulle paljon. Melodia on ajoittain hieman masentavaa, mut kuitenkin kaunista. Biisit on rauhallisia ja tunnelmallisia. Selektio toimii hyvin ja setti rakentuu hyvin sekä vaihdot onnistuu mainiosti. Tätä oli tosi kivaa kuunnella punaviinin kera ja tulen kuuntelemaan varmasti jatkossakin.
Avatar
#4 • • Flight Guest
Kiitos palautteesta kaikille vaivautuneille! Mukava olisi tietysti saada sitäkin lisää, latauksia kuitenkin viikkoon suhteellisen paljon verrattuna edelliseen miksaukseen (7200 days).

Mutta niin.... Tämä oli erilainen setti. Moni sanonut kasvotusten, että en ihan odottanut tällaista, mutta maistunut yllättävyyden ja tunnelman takia. Rakenteellaakin koitettua hakea jotain muuta, mm. vaihtelua ja erilaisuutta ainakin selkeän flow:n vastapainoksi. Soundi on niinkin erilaista että yllätyin itsekin lopputulokseen ja siihen kuinka tumma tästä tuli, vaikka ei tämä nyt mitään diippiä synkistelyä ole.

Biisiselektio on aikalailla setin mukaan, ei mitään parhaat syksyltä meininkiä, vaikka hyviä biisejä onkin. Että esim. Eternal Key on haettu vain säväyttään tonne ja se meni vatkauksen sekä pitkien matalien bassojen takia tonne väliin. Alusta kuitenkin housempaa, sit napakampaa, lisää tunnelmaa ja sitten vähän melodismpaa fiilistelyä loppuun. Vokaalia ehkä olisi voinut olla enemmän

Tekniikasta, no niin. Pari juttua siä on mitkä jäi itseä harmittaan, mutta ei niitten kuuntelua pitäs haitata. Biisit vaihtuu kohdillaan, mutta jotain pommivaihtoa olis ollu kiva laittaa mukaan ja ehkä enemmän kikkailuja uusilla vehkeillä. Kaks kertaa soittelin ton läpi ennen nauhotusta ja kääntelin vielä biisejä paikoilleen. Kolmannella kerralla purkkiin ja siinäkin vaihtu viä järjestys, teki mieli soittaa 4. kerta, mutta siitä olis menny fiilis

Fiilismiksailua siis edelleen, jotain erilaista: soundia/rakennetta/tunnelmaa - maistelkaapa vielä lisää ja ennen kaikkea, antakaa palautetta... \o/
Avatar
#5 • • kapteeni säärikarva Guest
hyvähän tämä on! miksaus toimii ja välillä oli oikeen ajavaa biittia :D enemmän iskee nuo ei-leijailu-biisit mutta toimii!
Avatar
#6 • • Loopy Guest
Jeppis, tän setin palautetta onkin tullut pantattua jo pitemmän aikaa.

Tosiaan kuten T82 muisteli, edellisen settisi "fiilismiksaus" latisti mun tunnelmat ihan tyystin. Onneksi päässälaskutaitosi on vuoden mittaan parantunut huomattavasti :excellent:

Nyt kun tahdit osuu kohdalleen ja equtus/beatmiksaus on samalla hyvällä mallilla kuin edellisenkin setin aikoihin, on aika tarkastella selektiota sekä muuta soittotekniikkaa hivenen tarkemmin.

Yhdistelet taidokkaasti vanhaa ja uutta soundia. External Key toimi helvetin hyvin tuolla välissä, kyseinen hitti olisi varmaan päässyt muuten unohtumaan. Luke Chablen loistava remiksi Cloud Cuckoosta toimi kans hemmetin hyvin, loistava biisi. Sen sijaan Little Soul hieman latisti fiilistä, varmasti osaksi sen takia, että ko. biisi oli mukana mun "Fuckin' Bubbles" -setissä ja sen vuoksi mun päässä puhkikulutettu.

Ljunqvistin Society ei pelasta Little Soulin tuomaa fiilistä, päin vastoin, tunkkaisine soundeineen vie fiilistä entistä enemmän alaspäin.

Hankintalistalle tästä setistä lähtivät:
2. Oliver Moldan - Second Session (Vocal Mix) [Stoney Boy Music]
6. Latigidi - Its Time (Antidote Electrified Remix) [green martian]

Kovia biisejä oot settiin saanut mahdutettua, tuttuja ja vähemmän tuttuja.


Kuten Miika klubbarin puolella aiheellisesti totesikin, olisin myön minä laittanut nämä biisit eri järjestykseen (ja avausbiisi ei olis mun setissä mukana).

Nyt tuo rakenne elää vähän turhan paljon, kun otetaan huomioon setin kesto. 2-3 tunnin seteissä tuollainen rakenne pitkällä rakentelulla olisi toiminut varmasti huomattavasti paremmin.


Huomaa, että olet hinkannut biisijärjestystä kuntoon, hetkittän vaihdoissa on maailmanluokan meininkiä biisien elementtien loksahtaessa täydellisesti kohdilleen. Tosin joukkoon mahtuu muutama kummallinen vaihto, sisään tuleva biisi ei tule tarpeeksi rivakasti mukaan - tai jotain muita kummallisuuksia.

Ekalla kuuntelukerralla olisin antanut tälle setille vahvan ysin, mutta nyt överianalysoinnin vuoksi joudut tyytymään kasiin.


Seuraavaa odotellessa,

8/10
Avatar
#7 • • DeeJays Anonymous Guest
Kyllä tää oli ainakin allekirjoittaneeseen iskevää soundia. Rakenne oli tosiaan vähän hajanainen eikä punasta lankaa tahtonu aina löytää mutta 8 1/2 ja kilpikonnamerkki :D

edit: typot
Avatar
#8 • • Flight Guest
Kiitoksia jälleen kerran palautteesta. Tollanen rakentava palaute on aina tärkeetä ja siitä saa ammennettua taas kaikkee uutta.

Rakenteesta on tullut useasta suunnasta erilaista palautetta ja rakenne on todellakin kokeileva, ehkä liiaksikin. Halusin vaan kerta heitolla eroon siitä ittelle pintyneestä ns. "alhaalta ylös" -rakenteesta. Tosiaan toi vois toimia paremmin vaikka parin tunnin settinä, nyt ei vaihtelevuus pääse oikeuksiin.

Setin loppu on sitten enemmän makuasia, ehkä sekin olis voinu olla munakkaampi (vaikka rakennetta vaihtamalla), mutta nyt se on enemmän tunnetta ja melodiaa. Mutta joo, mukava kuulla mielipiteitä lisää, ilman muuta.

Tekniikasta sen verran, että setti on tosiaan vedetty edelleen sillä kuuluisalla "fiilismiksailulla", vaikka siellä tahditellaankin. Jotkut vaihdot menee miten menee, mutta kuhan ei haittaa hirveesti kuuntelua. Toinen mitä sain kuulla vaihtojen vikkelyydestä pitää myös osaksi paikkaansa - vaikka biisit soi päällekkäin sopivasti sais vaihtokliimÄksi olla vähän pitempi (paitsi ainahan tarvitaan muutama potkasuvaihto).

Kiva kuitenkin kuulla että soundi maistuu; se kehittyy hetki hetkellä... oma soundi on kuitenkin aina niin paljon fiiliksestä kiinni, mutta perusjuttu alkaa löytyä...

Mutta lisää mielipiteitä ja fiiliksiä ilman muuta......?
Avatar
#9 • • San Mejor Guest
Kyllä tykkäsin todella paljon.
Joukossa oli sekä ajavampia vocaali-biisejä, kuten alussa
ja sit lopussa sellaista rauhallista leijuvaa kamaa. Yummie.
Vaihdot pääosin todella smootheja, muutamasta vois olla ehkä
hieman pilknus, kun melodiat eivät kolahtaneet yhteen (mielestäni),
mutta se on vain sivuseikka. Pakko antaa jotain kritiikkiäkin ;)
Yhteenvetona: tosi hieno miksaus 8,5 / 10