NAMM 2006 - herkkuja?

28 posts, 2 pages, 5,350 views

Radarski

Posts: 182

#2 • • Radarski
Hehe, en tiiä mitään, mutta "Supersaw is back" kuulostais
siltä, et ne on yrittäny taas matkia omia laiteitaan :D
Avatar
#3 • • FoFlow Guest

http://www.roland.com/products/en/SH-201/index.html

Superwave is back... Enää ei tartte metsästää secönd händ JP:tä. Mutta millainen on filsu...



öh... Siis SuperSaw tietysti :scared: Enhä mä oo ku 2 JPtä omistanu aikoinaan.

Emulta näytti tulleen Emulator X2, harmi vaan et ne tukee ainoastaan MS platformia :sad:
Avatar
#4 • • Tuppu_ Guest
Mahtaakohan tukea maccia toi sh201:n vsti? No ei tuo niin pro:lta vaikuta, että varmaan olis turha tehdä se tuki. Taitaa edelleenkin olla original jp80x0 se kova sana. Tuohan on ikäänkuin jp tuotu vain lelumpana takaisin markkinoille. Ja emu/creative ei tietenkään tue maccia. Ei taida nuo niiden samplerit tosin toimia muuta kuin niiden omien kehnojen äänikorttien kanssa. Rolandilta näköjään tuli vielä uusi Juno-G, joka raiskaa originaalia 106:sta nyt jo ulkonäöltäänkin. Jos nimen unohtaa, niin itse syna voi olla ihan ok digisyna.
Avatar
#5 • • whuf. Guest

Mahtaakohan tukea maccia toi sh201:n vsti? No ei tuo niin pro:lta vaikuta, että varmaan olis turha tehdä se tuki. Taitaa edelleenkin olla original jp80x0 se kova sana. Tuohan on ikäänkuin jp tuotu vain lelumpana takaisin markkinoille.


Mun kympin hiiri on niin pro että se toimii Macissa :excellent:
Lol. Hauska tapa arvioida asioita.

Musta toi on enemmänkin "jp8080 kiipparina" kun mikään lelumpi versio mistään.. kun on 10 voicee, inputit ym(mut toisaalta ei niitä 8080:n inputtiefektejä). Hassua että ensin ihmetellään miks Rolandi on kuopannut parhaan tuotteensa ja nyt kun sit tuo sen tavallaan takas myyntiin se leimataan jostain syystä leluks. Ehkä kannattais vaikka ensin kokeilla sitä ennen kun alkaa nolaan itseään julkisesti. En nyt väitä että se olis mikään superhyvä syna. Voi olla et on ihan samanlainen heiluvanuppinen vaneripohjanen ilmestys kun JP-8000, mut kukaanhan meistä ei tainnut käydä Nammeilla testaamassa sitä? Saas muuten nähä miten Rolandin USB-äänikorttisäätö tossa synassa toimii. Vois veikata että vähän paremmin kun Accessilla kun Rolandi on noita USB-juttuja tehnyt jo aika kauan ja hyvällä menestyksellä... ja on sitäpaitti hieman vaatimattomampi syna toi SH... tai siis vähemmän dataa dumpattavana USB:hen kun Virus TI:llä.



Ja emu/creative ei tietenkään tue maccia. Ei taida nuo niiden samplerit tosin toimia muuta kuin niiden omien kehnojen äänikorttien kanssa. Rolandilta näköjään tuli vielä uusi Juno-G, joka raiskaa originaalia 106:sta nyt jo ulkonäöltäänkin. Jos nimen unohtaa, niin itse syna voi olla ihan ok digisyna.



Siis niiden omien loistavien äänikorttejen kanssa.. mutta joo onhan se rajottava tekijä että joutuu sit käyttämään vaan niitä tiettyjä äänikortteja sen softan kanssa.

Mitäs vikaa tossa Juno nimessä nyt on? Eikö SH-201 oo aika paha kans? Minuu ei noi niin haittaa. TR-909 ja TR-808 on aika eri laitteita vaikka niillä onkin sama "nimi". Ei kukaan varmaan sekota niitä toisiinsa.

Hihi, joo nyt kun tsekkasin niin onhan se Juno-G aika samaa näköä kun 106. Mut eipä voi moittia koska samat lähtökohdat niillä on näköjään ollu.
"Look familiar? True to its heritage, the new JUNO-G is affordable and user-friendly. But that's where the comparisons to yesteryear end." <- Rolandin mainospuhe niiden sivuilta. Ja sanovat heti alkuun että ei ole lähellekkään mikään Juno-106 klooni.

Kannattaa muistaa että vaikka JP ja Juno-106 on joidenkin silmissä superPRO synia niin ne suunniteltiin ja valmistettiin(varsinkin JP-8000) halvoiks simppeleiks ja yksinkertasiks jokamiehen syniks.. jossa ne laitteet ei edes menestyneet kovin kummosesti. Niin ja siis siinäkin mielessä noi puheet siitä kuinka PRO se SH-201 on verrattuna JP:hen on aika turhia.


MC-808 oli muuten mielenkiintonen uus Nammi tulokas. Motoroidut feiderit, 512mb muistikapasiteetti. Vois olla aika helmi työskentely alusta livejammailijoita ajatellen jos vielä soundi on kohallaan..no samplerihan se on mut ne kilkkeet kuten filsut ja efut merkkaa paljon ja oli tossa ilmeisesti jotain Rommi-samplejakin sisässä. Aika mukavat oli myös ne kantokassit mitä kaikille noille uusille synille saa, kiippareille ja tolle MC:llekkin. Tosta vois tulla "läppärin+abletonin+kontrollerin" tappaja keikkaleville tuottajille. Pieni, kevyt, simppeli ja hands-on helppokäyttönen :excellent:
Avatar
#6 • • Loopy Guest
Onko joku bongannut tolle SH-201:lle jo hintaa jostain, tai olisiko jollakin hyvä arvaus sen hintaryhmästä?
Avatar
#10 • • bulk Guest

LÄÄH:

http://news.harmony-central.com/Newp/2006/Apogee-Ensemble.html



Muuten aika lääh, mutta mäkkispesiifisyys on aika unlääh. Luultavasti puucee-ajuritkin ilmestyvät, kuten muihinkin Apogeen FW-kamoihin. Kattellaan hintaa, itse tarttisin yhden monikanava-AD-muuntimen lisää, mutta omassa kortissa on vielä yks adatti-inputti vapaana, joten tuo se tuskin tulee olemaan. Apogeen AD-16X:iä liikkuu käytettynä aika hyvin, joten sellainen ehkä.
Avatar
#11 • • MikkiHiiri Guest

Muuten aika lääh, mutta mäkkispesiifisyys on aika unlääh. Luultavasti puucee-ajuritkin ilmestyvät



Niino eihän tolle oo ees OSX-ajureita :) (kun ei tartte) Heh.
Luulen, että toi on Mac-only, koska on rakennettu OSX:ää ja Logic Pro:ta varten.

Ja Mac-onlyä pukkaa lisää:
http://news.harmony-central.com/Newp/2006/Apogee-Symphony.html
Avatar
#12 • • bulk Guest


Niino eihän tolle oo ees OSX-ajureita :) (kun ei tartte) Heh.
Luulen, että toi on Mac-only, koska on rakennettu OSX:ää ja Logic Pro:ta varten.



Joo totta, validi pointti. Ei oo toi mäkkimaailma yhtään hanskassa ni ei tollasia muista.

No, en oo ihan vielä mäkkiin siirtymässä, vähällä olin jo hankkia geefemman, mutta pitää ihan pikkuisen kestää vielä kunnes noi intelit tulee koko tuoteperheeseen. Muuten Apogeen tuotteet näyttää: roxxor ja ££ ee $$.
Avatar
#13 • • OSC8 Guest
SH-201:n speksit on kyllä hämmästyttävän lähellä alkuperäistä JP80x0-sarjaa..

Ymmärrän kyllä että mihinkäs sitä loistavasti toimivaa konseptia muuttamaan (varsinkin kun SuperSaw roxxor edelleen ja ikuisesti \o/), mut ihmeen vähän on speksien perusteella "lisä-arvoa" niihin secondhand vekottimiin verrattuna - tai ehkä toi VSTi vaan on sit jotain uber-roxx0rhaXx0rhianoo, en tiiä :hah:

Mut eniveis, hienoa että da powah of tha supasaw on bäk! :D
Avatar
#14 • • Tuppu_ Guest
Voihan tuo sh201:n engine ollakin JP:stä lainattu, mutta ulkonäkö on hieman lelun oloinen. Samaa ovat monet muutkin ilmaisseet muutamilla muilla foorumeilla. Sekavampi kuin JP ja jos kattoo noita tekstejä pinnassa ja muuta ryhmittelyä, niin ei toi mun mielestä mitenkään helpommalta näytä kuin JP ja jotenkin sellanen lelu fiilis tosta vain muodostuu. No kyllähän sen toisaalta ymmärtää, jos synaa markkinoidaan "hauskana ja helppona" ja on sattumalta katellut, minkä näköisiä rimpuloita roland on muutaman edellisen vuoden aikana markkinoille tuonut lähinnä groove-puolella.

Spekseiltään toi on kyllä melkein sama kuin JP. Taitaa oskillaattoripuolella puuttua vain Triangle mod, mutta kumpaankin oskillaattoriin ilmeisesti saa samat aaltomuodot tai sitten kakkososkillaattori on edelleen rajoitettu. En tarkemmin kattonu, mutta jokin split-systeemi tossa SH201:ssäkin on. Saa nähdä pystyykö käyttää kahta layeria niinku JP:ssä ja ovatko laittaneet saman filtterin kuin JP:ssä. Sehän se on suurin juttu, mikä tekee JP:stä JP:n sen supersahan lisäksi.

Tosiaan jännä juttu toi JP:n supersaha, kun melkein kaikki sitä on aina yrittäny matkia jollain muulla softalla tai synalla (minäkin, tosin enää ei kiinnosta) ja Rolandillakin kesti tosi kauan, että toivat sen V-Synthiin takaisin, vaikka ei se siitä JP:tä teekään, kun filtteri ja modulaattorit on erilaiset. Saa nähdä olisko tuotakaan tullut koko synaan, jos Access ei olis markkinoinut Virus TI:tä pohjautuen siihen mystiseen JP:n supersawin kukistavaan "hypersaw":iin, jossa on peräti 2 sahaa enemmän per oskillaattori. ;)

Olen henk. koht. hieman huolestunut noista vsti ja usb-virityksistä mitä noissa uusissa synissa alkaa olemaan. Hardis-synathan on tarkoittanu tähän asti sitä, että niitä voi käyttää muusta laitteistosta riippumatta aina midi- ja audio-kaapeleilla, olipa ohjaava sekvensseri tai tietokoneeseen asennettu käyttis mikä hyvänsä. Muistaisivatpa valmistajat vain sen, että eivät rakentaisi syniaan riippuvaisiksi usb:stä ja softaintegroinnista ja muistaisivat tehdä synaan kaikki tarpeelliset multimodet sun muut, jotka toimivat ilmankin usb:tä ja tietokonetta. Tässä voi helposti käydä niin, kuten huomattavasti halvemmille softasynillekin, että niille ei välttämättä saa mitään softapäivityksiä muutaman vuoden jälkeen, jos firma kippaa tai muuten vain lopettaa tukensa vanhentuneelle softalle (mikä on aika normaalia). Joskus vanhan softan voi päivittää uuteen versioon lisähinnasta, jolloin se taas toimii uudessa käyttöympäristössä, mutta se tarkoittaa sitä, että jo kerran ostamastaan tuotteesta pitää maksaa lisää, että sen käyttöä voi jatkaa, mikä varsinkin hardis-synien kohdalla on mielestäni ihan idioottia. Eli toivottavasti eivät ajaudu tollaiseen. Onneksi ainakin suurin osa tähän mennessä julkaistuista laitteista toimii normaalisti myös ilman usb:tä. Ideanahan toi on tosi hyvä, että saa editointipaneelin suoraan tietokoneelle. Kunhan vain unohtaisivat sen audion striimauksen sitä samaa usb:tä pitkin.

Ja niinku jossain toisessa threadissa mainitsinkin, niin isommat studiot ei pysty lähtee tällä hetkellä käyttämään kaikkia vempeleitään usb:llä ja total integraatiolla (varsinkaan jos audio kulkee usb:tä pitkin), kun ei niin isoja määriä noita synia voi laittaa striimaamaan koneeseen, kun ei itse tietokoneeseen jää paljoakaan tehoa toimia normaalisti. Eri asia sitten jos joku kehittää jonkun fiksun usb-hubin, joka ei rasita konetta niin paljon. Eli mun mielestä käytännössä ainakin audion striimausta käyttävät usb-synat on etupäässä sellaisten harrastelijoiden käyttöön päätyviä juttuja, joilla tuollainen syna tulee usein ainoaksi hardis-synaksi, jolloin sillä on edellytyksiä toimiakin.

Ja jotta pysyis vähän paremmin aiheessa, niin Universal Audio ilmoitti mallintavansa Neven laitteita UAD1:lle plugareiksi ilmeisesti tulevan vuoden aikana. Rolandin plugarithan ovat nyt jo melkein kaikki tulleet, eli Boss CE1 chorus, Dimension-D chorus/levitin ja seuraavassa softaversiossa ilmeisesti tulee space echo.
Avatar
#15 • • Loopy Guest

mut ihmeen vähän on speksien perusteella "lisä-arvoa" niihin secondhand vekottimiin verrattuna - tai ehkä toi VSTi vaan on sit jotain uber-roxx0rhaXx0rhianoo, en tiiä :hah:


Ehkä tosta USB:lla kytkemisestä meinattiin uutta pelastajaa. (btw: miksei USB2.0 tai FW)

Mikäli ton hinta on sopiva, voisi tuollaista kaavailla kotio iBookin kaveriksi. Soveltuu just hyvin tuon USB:n takia - mulla ei oo intoa ostaa erillistä äänikorttia ainakaan tässä vaiheessa.
Avatar
#17 • • 1005 Guest

MC-808 oli muuten mielenkiintonen uus Nammi tulokas. Motoroidut feiderit, 512mb muistikapasiteetti. Vois olla aika helmi työskentely alusta livejammailijoita ajatellen jos vielä soundi on kohallaan..no samplerihan se on mut ne kilkkeet kuten filsut ja efut merkkaa paljon ja oli tossa ilmeisesti jotain Rommi-samplejakin sisässä. Aika mukavat oli myös ne kantokassit mitä kaikille noille uusille synille saa, kiippareille ja tolle MC:llekkin. Tosta vois tulla "läppärin+abletonin+kontrollerin" tappaja keikkaleville tuottajille. Pieni, kevyt, simppeli ja hands-on helppokäyttönen :excellent:



äh, kaikki mc-sarjalaiset ovat enemmän tai vähemmän roskaa kovemmasssa käytössä, niinkuin korgin E-sarjakin. onhan noi kivoja leluja mut.. panostaisivat lisää vaikka MV:hen.
Avatar
#19 • • RA Guest


Steinberg julkistaa uuden Wavelabin. Uusia ominaisuuksia on liuta, mm. K-system -mittarointi ja spektrieditori joka näyttää erityisen kätevältä.



Ounasteltiin tuossa kaverin kanssa, että kun edelliseen Auditioniin tuli spektrieditori, niin nyt on muiden audioeditorivalmistajien pakko laittaa seuraaviin versioihin omat. Mutta näinhän se kehitys etenee ja hyvä niin. Se on tosiaan näppärä työkalu.

Tuosta Rolandin SH-201:stä tulee itse laitetta kommentoimatta mieleen Rolandin hienot vanhojen legendojen nimellä ratsastuyritykset.

TB303 -> MC303
SH101 -> SH201?