A History of Violence

11 posts, 1 page, 2,587 views

Avatar
#1 • • DeaconX Guest
Viikko sitten tuli katottua loistava leffa.

David Cronenbergin A History of Violence on parasta, mitä mies on tehnyt ainakin meikäläisen mielestä, vaikka useampi miehen leffoista onkin pudonnut mulle hyvin.

Harvemmin tulee leffoja, jotka ovat samaan aikaan kiehtovia, jännittäviä, aidosti hauskoja ja tarjoavat vielä GOREakin... :)

Näyttelijät (kersaa lukuunottamatta) loistavia, käsis sopivasti pulp-henkinen, tiivis ja kovaotteinen, visuaalinen ilme konstailematon, ohjaus suoraviivainen. Loistavaa viihdettä kaikin puolin, vaikka tarina ei olekaan mikään maailman omaperäisin.

Joko on Suomen ensi-ilta tiedossa? Kannattaa tsekata!
Avatar
#2 • • nipa Guest
mulla olis tää hollilla...pitää kattoa rauhassa joku ilta..
Cronenberg kuitenkin ehkä mulle ohjaajista se number #1 :)
(naked lunch, eXistenZ, videodrome, crash, dead ringers...)
:excellent:
Avatar
#3 • • DeaconX Guest
Heh,

jos tykkäät Cronenbergista niin tuuppa tänne NYC:iin nii pääset mun vieraana meidän firman järkkäämään erikoisnäytökseen HOV:sta ;

paikalla Viggo Mortensen, Maria Bello, William Hurt, säveltäjä Howard Shore ja tietysti David Cronenberg.

9. pvä marraskuuta klo 8pm, Lincoln Center, Walter Reade Theater.
Ilmoittele jos oot tulossa :D
Avatar
#4 • • nipa Guest
pitää ilmoitella jos liikkuu niillä nurkilla :hah:
joo mut tuli eilen käytyä tuo kattomassa suomen ensi-illassa.
oli se hemmetin hyvä leffa. ei keksi pahaa sanottavaa.
9 pistettä kymmenestä tälle.
Avatar
#5 • • vartio Guest
vuoden paras elokuva.

nyt-liitteessä oli muutes erittäin laaduton "en-tykkää"-arvostelu, jossa kyseinen kriitikko suorastaan pursuaa ammattitaitoa. ei tuota kannata edes alkaa kommentoimaan.
Avatar
#6 • • P.Korhonen Guest
No ei kyl musta oo mikään erikoinen leffa ja kaukana vuoden parhaasta. Tosin verrattuna saman miehen "mestariteos" eXistenZ:iin tää on ihan eri luokkaa.. se oli kyllä yks paskimmista leffoista mitä oon käyny kattomassa.

Aineksia vois olla hyväänkin mut jotenkin tuntu ihan liian simppeliltä ja tiivistetyltä/lyhyeltä. Milf Maria Bello oli varmaan leffan parasta antia. :)


2star.gif
Avatar
#7 • • khatt Guest
Hahaha. Jos NYT-liitteen kriitikko aloittaa arvostelunsa sanoin "En ole koskaan jaksanut innostua David Cronenbergin elokuvista" ja luulee sen jälkeen kirjoittavansa asiantuntevan arvostelun, hän kuuluu Metropolin eikä NYTin palkkalistoille.

Mutta itse leffasta... On ilahduttavaa huomata, että tehtyään Spiderillä hieman horjahtelevan loikan kaimansa David Lynchin maailmaan, Cronenberg on palannut takaisin ehtymättömälle inspiraation lähteelleen. A history of violence on klassinen Cronenbergin transformaatio, jonka voi eri muodoissaan aistia muun muassa Videodromessa, The Fly:ssa, Dead Ringersissa ja kuulemma myös M. Butterfly:ssa (joka on itseltäni vielä näkemättä). Tällä kertaa mausteet ovat uusia: Cronenbergin tavaramerkit Uusi Liha ja Veneerinen Kauhu ovat poissa ja tarina sijoittuu rauhalliseen jenkkien pikkukaupunkiin. Helppoa gorea ei kannata hakea, mutta leffa tarjoaa kyllä mietittävää pitkäksi aikaa. Parasta on, jos A History of Violencesta hankkii ennen katsomista mahdollisimman vähän tietoja juonesta.

Tässä muutama ajatus niille, jotka ovat leffan nähneet:

Gbz Fgnyyva genafsbeznngvb tnatfgrevfgn xnuivynffn glöfxragryriäxfv znnaivywryvwä-crehfwhagvxfv byv baavfghahg gälqryyvfrfgv. Cnun Wbrl byv unhqnggh, rvxä zvxääa ibvfv cnynhggnn uäagä cvaanyyr. Xha Gbz xngfbb xhbyrznn fvyzääa, uäa wbhghh grxrzääa abcrna inyvaana: wbxb ryvzvabvqn cnuvxfrg wn fvgä xnhggn cnywnfghn raara cvgxää, gnv xhbyyn nvgban nzrevxxnynvfran znggvzrvxäyävfraä, wbxfv uäa ba avva xbinfgv levggäalg zhhagnhghn. Ruxäcä uäa xhvgraxva nwnggryrr creurggääa frxä xnuivyna zhhgn uraxvyöxhagnn wn cääggää huengn annzvbafn, gvrgära rggä uliva gbqraaäxövfrfgv zlöurzzva ghyrr abhgnwn.

Uvrzna anvvivygn invxhggnin xbhyhxvhfnnzvara ba whbara xnaanygn gäexrä lxfvglvfxbugn. Xha Gbzva cbvxn Wnpx irgää xvhfnnwnn ghecnna, uäa rv rqrf gvrqä byrinafn tnatfgreva cbvxn, invxxn ba uhbznaahg vfäffääa bhgbwn fhcrefnaxneva gnvchzhxfvn. Iäxvinygnvfrg gnvchzhxfrg bing crevlglarrg trrarvffä. N shgher bs ivbyrapr...

Vyzrvfrfgv creur xhvgraxva inxhhgghh Gbzva genafsbeznngvba ivycvggözllqrfgä wn zlöagää, rggä nvanxva levglf byv uliä. Iäyvrafryivggrylzngxnygn cnyngrffnna creur uliäxfll Gbzva gnxnvfva, lxfvaxregnvfvzznfgn wäfrarfgä invxrvzcnna. Rybxhin ybcchh xhva frvaääa, xbfxn invzba ernxgvbfgn xngfbwn ibv xbfxnna inxhhgghn gälfva.

decode: rot13
Avatar
#8 • • samlainio Guest
eilen kävin kattoos. Ihan ok, muttei mikään päätähuimaava superteos. Ihan makeen yksityiskohtasesti tuotiin kyl esiin kaikki nenän murkaukset sun muut, mut juoneltaan se oli aika perus diipadaapa pohjalla.
Avatar
#9 • • Funkatronik Guest
Olisi ollut ehkä parempi jos päähenkilön gangsteritausta olisi jotenkin jäänyt mysteeriksi. Nyt sen arvasi melkein samantien että Aragorn oli oikeasti Joey, eikä kiltti perheenisä. Pidin Cronenbergin edellisestä, Spideristä enemmän.
Avatar
#10 • • miikkah Guest
Me like. Tykkäsin todella paljon, vaikken Cronenbergin aiemmista ole niin perustanutkaan. Tyylikäs, voimakas, harkittu ja tasapainoinen. Yksi vuoden parhaista.
Avatar
#11 • • A-E Guest
Siis aivan tajuttoman kova leffa. David Cronenberg parasta antia sitten Scannersin.

Näkee kyllä,että Cronenberg osaa hommansa ohjaana kun kerrankin näkee sekä Viggo Mortensenin ja Ed Harrisin oikeasti näyttelevän ja vielläpä helvetin hyvin.

Ehdottomasti surkean leffa vuoden paras elokuva maustettuna loistavilla näyttelijä suorituksilla.