laYa - Launch (melodinen trance)

7 posts, 1 page, 1,346 views

Avatar
#1 • • laYa_ Guest
Morjens,

Tässä on mun pelinavaus - kiksuträkki, jonka nyt ensimmäistä kertaa uskaltaudun tuomaan yleiseen kuunteluun. Arvostan erittäin suuresti rakentavaa ja kriittistä palautetta.

laYa - Launch (4:50)
Avatar
#2 • • solarsense Guest
On tullu vissii pariin otteeseen kuunneltua Alice Deejay:ta. :)
Avatar
#3 • • P.Korhonen Guest
Kannattaa ehkä miettiä muitakin harrastusvaihtoehtoja. Ihan rehellisesti sanottuna kaikella tapaa aivan täyttä p.. :D

-> lisää harjoittelua
-> kysy muiden mielipidettä ja opi virheistä
-> kuuntele musiikkia mistä pidät ja yritä aluksi vaikka kopioida sitä
Avatar
#4 • • sauce Guest
hei ja viitaten P.Korhoseen, tervetuloa Plattarille :) ei täänyt ihan 100% pelkkää paskaa ole, mutta täällä tapana haukkua n00b:t ja oikeastaan kaikki muutkin, ellei sitten satu oleen levyttänyt artisti tai keikkaileva deejii, jolloin palautteen sävy on aivan toinen...

kipaleesta:

launch todellakin kuulostaa sellaselta vm1999 bemari-corolla-trancelta. ja eritelläkseni mikä mättää nykypäivään nähden:

- basari ei ole tarpeeksi napsakka, siihen tarttis saada muutakin sielua ku toi uumpha. koita miksata vaikka joku closed hihatti siihen tuomaan kirpeyttä. aivan yksinkertaista se ei ole, enkä itsekään siinä vielä järin hyvä ole.

- clappi on myöskin aiva valju, pelkkä reverbbi ja delay ei riitä tekeen siitä "hyvää", koita pidentää sitä esim. enemmän claap -tyyppiseksi.

- crash myöskin kaipas jotain eloa, ehkä joku filttertyyppinen delay ja muuta kikkailua.

-percut vaatii kanssa lisää toimiakseen. kuuntele uusien kappaleiden rytmiikkaa ja yritä vaikka kopioida 1:1 mahdollisimman tarkkaan kaikki.

- soundit ja harmoniat on myöskin liian -99, nykyään on pop-karsastaa filsu-sahaa(ainakin alice deejay tapaan käytettynä). harmonioita täytyy olla se 3-5 ja hyvin miksattuna, että ihmiset jaksaa kiinnostua. trendi tuntuu myöskin olevan suosia verrattain yksinkertaisia liidejä ja monimutkaisempia ja järeämpiä basslineja.

- nostatukset olis toiminut ruotsinlaivan diskossa vuosituhannen vaihteessa, mutta nyt ne on liian suoraviivaisia ja munattomia, enemmän efektejä, sviiuuu, bouuu, yms.

- delaytä sun pitäs käyttää rohkeammin, elikkä se trancen matto tulee monesti siitä ku se melodia kertautuu itsestään.

- basslineja pitää olla lähes vakiona se yks Subbass(esim. ofbeatilleen), sitten sellanne midbass jossa jokatoinen tai kolmas sointu on oktaavia ylempänä ja sitten vielä yks korkeempi 2 tai 3 oktaavinen arppibassline. nää makukysymyksiä, joku käyttää kahta, toinen kolmea, kolmas neljää.

- muista chorus, sillä paskempikin saundi maistuu paremmalta.

- rakenne: intro-breikki1-säe-breikki2-säex2-outro total: yli 7min, importtaa sequun vaikka joku kiva orig.ralli ja kopioi siitä rakenne, kaikki biisit on lähes samanlaisia, nostatuksissa on eroja, mutta muuten homma toistaa itseään aika pahasti.

sum summarum:
varsinaisesti tässä ei ole mitään annettavaa tällepäivälle, mutta uskoisin että kuuntelemalla muutamaa listabiisiä (kuuntele vaikka plattarin demomixejä, niissä aika tautisen rautasia biisejä, esim JussiS Trancemix10 http://www.platinum.ac/phpbb/viewtopic.php?t=20448), nappailemalla niistä ideoita ja jalostamalla eteenpäin, sulla on kyllä ihan samaa potentiaalia tehä musaa kuin kaikilla meillä muillakin.
Avatar
#5 • • P.Korhonen Guest

hei ja viitaten P.Korhoseen, tervetuloa Plattarille :) ei täänyt ihan 100% pelkkää paskaa ole, mutta täällä tapana haukkua n00b:t ja oikeastaan kaikki muutkin, ellei sitten satu oleen levyttänyt artisti tai keikkaileva deejii, jolloin palautteen sävy on aivan toinen...



Arvasin, että tulee sanomista. :) Musta kuitenkin on ihan vaan hyvä, että totuttelee heti alusta pitäen negatiiviseen palautteeseenkin.. sitä kuitenkin tulee vaikka olis kuka tai tekis mitä tahansa.

Nykyään täällä on musta kuitenkin paljon rennompi ja myönteisempi ilmapiiri kuin muutama vuosi sitten. En tiedä muista, mut itse sanon mielipiteeni rehellisesti ihan suoraan yhtään kaunistelematta ja ei siitä kenenkään tarvii suuttua. Kommentoikaa nyt kuitenkin vaan sitä biisiä ettei mene ihan offtopiciks. :)
Avatar
#6 • • laYa_ Guest
ISOT kiitokset, että olette vaivautuneet kuuntelemaan ja kommentoimaan! :happyroll:
Negatiivinen palaute tekee mun tasoselle räkänokalle vaan hyvää. :) Rehelliset mielipiteet on varmaan myös osaltaan vaikuttanu Suomen TODELLAKIN laadukkaaseen elektronisen musiikin tasoon.

Taidanpa tosiaan nyt painaa nää ohjeet tähän pieneen päähän ja keskittyä pro-tuotosten kuunteluun ja trikkien opetteluun...
Avatar
#7 • • Loopy Guest

Taidanpa tosiaan nyt painaa nää ohjeet tähän pieneen päähän ja keskittyä pro-tuotosten kuunteluun ja trikkien opetteluun...


Tuo kannattaa. Kuten tuolla Korhonen kertoikin jo ekassa postauksessaan ko. genren hyvin tuotosten kuuntelu voi auttaa tuottamisessa paljonkin.

Uskon, että kun koittaa tehdä jotain biisiä tarkalleen 1:1 tulee siinä sivussa opittua tuottamisesta hyvinkin paljon. Kuuntelu kehittyy ja samalla löytää biisistä uusia nyansseja.

Kuitenkin 1:1 kopiomista on turha välttää, varsinkin omia biisejä tehdessä, mutta ideoita saa toki lainata :)

Voisin kuunnella tän biisin vaikka huomenissa, jahka ensin heräilee kunnolla.