Latencyn ja midin kanssa tappelua + Mistä uudet ASIO ajurit?

4 posts, 1 page, 1,557 views

Avatar
#1 • • Mushroomy Guest
Tykkäisin käytellä sellasta 1-2ms vasteaikaa, koska soundit tulee JP8000:sta suoraan fruityloopsin mikseriin monitoroitavaksi/efektoitavaksi.

Fruityloopsissa kärsin sellasta, että välillä äänet pimahtavat ihan yhtäkkiä täysin ja muuttuvat sekavaksi mössöksi. Myös kone jumittuu hetkeksi.
Tähän ei tarvita välttämättä, kuin yksi sampler-kanava.

Myös midisynkkaus takkuilee, mutta se johtuu varmaan asetuksista.

Audiophilen Control-Panelissa näkyy erikseen ASIO driver version 1.0.0.5 ja USB driver version 1.5.4.15.

Ton usb driver on se joka löytyy m-audion sivuilta, mutta voisko ton asio driverinki jostain päivittää?

Kone: Amd Athlon XP 3200+
Äänikortti: Audiophile USB
Seq: FLStudio 5

Ajureina on m-audion uusimmat ajurit, mutta nekin ovat jo pari vuotta vanhat, kun ei ole uudempiakaan tullut.
Avatar
#2 • • bulk Guest
Ekana tulis mieleen, että kannattaisiko kuitenkin tyytyä hivenen korkeampiin latensseihin, meinaan ilman kohtuullista optimointia paremmillakaan korteilla ei toimi noi alle 100 samplen bufferit performanssista tinkimättä.

Ja toisekseen midilaitteiden latenssit on jotain välillä 2-20ms (midiliitäntöjen optot tuo piiriin melkoisesti hitautta), joten tuo itse äänikortin latenssi on helposti aika merkityksetön, kunhan pysyy kuitenkin kohtuullisella 10-15ms tasolla.

Tietysti kannattaa tsekata nämä vakiot resurssijakoasiat, eli että äänikortin USB-portilla on oma IRQ ja sitä rataa.
Avatar
#3 • • aleksivirta Guest
usb-väylää ei vaan oo suunniteltu kovin aikakriittiseen siirtoon ja on aika törkeen vaikee saada noin matalat latenssit aikaan. jos joku tyyliin 256 samplee (44khz:lla 5ms yhteen suuntaan, 10ms roundtrip/monitorointi) toimii vakaasti ja pätkimättä ni voit olla jo aika tyytyväinen. tosiaan jopa jollain rme:n pci-korteil (jossa on varmaan abt timmeimmät ajurit mitä markkinoilta löytyy) voi olla aika tiukkaa se bufferin 32-64 sampleen tiputtaminen vaikka se salettiin oikeilla kokoonpanoilla onnistuukin.

ne ajuriversiot control panelissa on just ne mitä m-audion sivuilt löytyy, niiden tilalle ei saa mitään uudempia. sensijaan voit koettaa miten laite toimis propagamman kaupallisilla usbaudio-ajureilla (http://usb-audio.com/). ne on tehneet ainakin novationin remote-sarjaan ajurit joita oon kuullut kehuttavan ja näemmä jopa accessin uuteen virus ti:hin...

anyway, niiltä saa tuolt ostettua joihinkin laitteisiin (esim just audiophile usb) korvaavat asioajurit viidel-kuudelkymmenel eurol jotka saattaa olla paremmat ku ne valmistajan omat. lupailevat näemmä windowspuolella 4ms vakaita latenssei mut ei voi tietää todellisuudesta. sieltä löytyy demoversio, siitä vaan testailemaan.
Avatar
#4 • • Mushroomy Guest
Kiitti tiedosta, kas kun en pikaisella googlettamisella törmännyt tuohon sivustoon.

Rme:llä on kyllä hyviä kortteja kelpais kyllä mullekin, mutta yritän siis kitkutta näillä vehkeillä ja 5ms latenssilla.