Tapaus Sedu Koskinen

274 posts, 14 pages, 46,093 views

Avatar
#181 • • Edited liltony Guest
[[/quote]
Avatar
#182 • • liltony Guest

Tietääkseni paikan starttaamiseen lähtee ex Hesari pari valjakko Mehdi ja Niko Onnelasta sekä Ibiza guru Alex Kunnari Hesarilta/ Colors clubilta on kuulemma bookkamassa djtä ulkomailta. Kai sinne haalitaan muitakin heppuja sieltä sun täältä



Paikan vetävä valjakko on varmaankin oikea. Mutta noista ulkomaalaisista kuulen vasta ensimmäistä kertaa sinulta.. Paikasta rakennetaan klubi ja musiikki on sen mukaista. Itse tulen soittamaan siellä mutta todella harvoin.[/quote]

OK. siis väärää tietoa. Editoin poustaakseni ettei tule väärin käsityksiä. Dont believe the hype :)
Avatar
#183 • • vaimo Guest
Täysin samaa mieltä Annikan kanssa. YAD on tehnyt kärpäsestä härkäsen. Paitojen painamiseen "syyllistyneenä" on pakko todeta seuraavaa:
YAS ei ole mikään virallinen organisaatio joka tehtailisi myyntiartikkeleita toimintansa hyväksi. Beren suunnittelema logo on ollut kenen tahansa saatavilla netissä. T-paitoja, pinssejä ja tarroja tulee aivan eri tahoilta, en edes tiedä kuka pinssejä on tehnyt. Toiminta ei siis ole millään tavalla edes järjestäytynyttä, eikä sillä ole mitään pääorganisaattoria tai keulahahmoa jollaista YAD ilmeisesti yrittää tässä metsästää.
Jos tekisin logolla voittoa tavoittelevaa liiketoimintaa, olisin toki tarkistanut logon rekisteröinnit ym. mutta paidat oli tarkoitettu varsin marginaalisen porukan läpäksi. Ne tehtiin omakustanteena vain kimppatilaukseen osallistuneille. YAS paitoja ei siis ole saatavilla CITYmarketeissa kautta maan.
Itse en ainakaan YAS paitoja enää paina. Ne jotka kimppatilaukseen osallistuivat, ovat jo paitansa saaneet mutta sitä ei voi tietenkään kukaan estää jos joku muu netistä logon napannut vielä paitoja haluaa painaa. Kuulemani mukaan itse sedu koskinen on organisoimassa näitä paitoja henkilökunnalleen.
Ilmiön paisuttelusta kertonee se, että YAD tuskin edes tietäisi koko asiasta ellei logo olisi päätynyt NYT liitteeseen ja Stiller&Hytöseen.
Mitä tulee kännissä YAS paita päällä heilumiseen niin tuolta YAD:inkin nettisivuilta (jep, kävin nekin vihdoin katsastamassa ja olihan logo kieltämättä samankaltainen) voi käsittääkseni ostaa kuka tahansa vinon pinon virallisia YAD paitoja ja mennä vaikka missä kamapäissään ne päällä kaupungille heilumaan.
Sitäkään ei kai kukaan voi estää?
Kenenkään antiseduistin tarkoitus ei varmasti ole ollut vesittää YAD:n toimintaa ja on mielestäni silkkaa liioittelua väittää, että tällainen netti-ilmiö sitä voisi tehdäkään. Voisin jopa väittää, että enemmän hallaa YAD:n uskottavuudelle heidän kohderyhmässään tekee YAD:n oma tiukkapipoinen suhtautuminen kyseiseen asiaan. Voi olla, että moni vaikutuksille alttiissa iässä oleva nuori saa YADista nyt kuvan konservatiivisena sormeaheristävänä organisaationa joka pistää stopin jopa suhteellisen viattomalle t-paitailmiölle.
Jotta YAD ei keksisi aloittaa mittavia noitavainoja asian tiimoilta ilmoitan suosiolla peseväni käteni koko logojupakasta. Sedun vastustamista en aio kuitenkaan lopettaa, eikä varmasti kovin moni mukaan. Tämä ilmiö saanee piakkoin uusia visuaalisia muotoja jotka eivät toivottavasti aiheuta vastaavia plagiointisyytöksiä.
YAD:lta olisin nuorisouskottavuuteen pyrkivänä organisaationa olettanut hieman enemmän huumorintajua ja asioiden oikeisiin mittasuhteisiin asettamista.
Tämä on nyt sitten vain minun täysin subjektiivinen mielipiteeni, enkä ole YAS liikkeen virallinen tiedottaja/yhteyshenkilö koska sellaista ei ole.
Omalta osaltani logon käyttö on ohi ja kenenkään muun toimista en aio/ voi ottaa vastuuta. Itse jätän logoasian tähän, toivon, että YAD:n puolelta tehdään samoin.
Avatar
#184 • • Remotion Guest

3 dB nousu tuplaa äänenpaineen. Tietty jos tarkotit sitä et miltä se ero kuulostaa korvassa, mut toihan on jokaisella henkilökohtanen, eikä todellakaan mikään absoluuttinen mittari (jonka lisäks toi 10 dB kuulostaa kyl tossakin tapauksessa aika kohtuuttoman kovalta).



Tehon kasvaessa kaksinkertaiseksi äänenpaine kasvaa 3dB, äänenpaineen tuplautuessa (tehon kasvaessa 4x) äänenpaine kasvaa 6dB. Ihmiskorva aistii äänenpaineen kaksinkertaisena, kun äänenpaine kasvaa n.10dB



WORD
Avatar
#185 • • Mizfir Guest

Täysin samaa mieltä Annikan kanssa. YAD on tehnyt kärpäsestä härkäsen. Itse jätän logoasian tähän, toivon, että YAD:n puolelta tehdään samoin.



Kärpäsestä ei olla tehty minkäänlaista härkästä, vaan päinvastoin hyvällä hengellä asiasta ollaan vain huomautettu ja ilmaistu ettei YADilla ole mitään tekemistä YASin kanssa, ilman suurempia toimenpiteitä tai haloota. Sen vuoksi näin, koska YADin puolelta ymmärretään homman idea ja pidetään myös asiaa lähinnä hyvänä läppänä, jonka nuoret ovat keksineet puolustaakseen bilepaikkojen olemassaoloa. Ymmärtänette varmaan myös sen että kun kyseinen logo tuli julkisuuteen, on yhdistyksen selvennettävä asia sekaannusten välttämiseksi.

Toivottavasti asia on nyt selvitetty ja kaikinpuolin ok. No hard feelings :happyroll:
Avatar
#186 • • tenor Guest

Itse henk.koht. ymmärrän YAS-asian bileimmeisenä, mutta kaikki ihmiset eivät välttämättä ymmärrä pitää asiaa läppänä. Julkisuus vaikuttaa moniin ihmisiin, myös aihetta / taustaorganisaatiota tuntemattomiin, jotka hyvin helposti yhdistävät YAS-logon YADin logoon. Ensinnäkin jo pelkästään se että joku sattuu heilumaan kännissä / sekaisin YAS-paita päällään tuo jo huonoa kuvaa YADille, koska logojen erot ovat hyvin pieniä.


Miten tämä eroaa siitä että joku sattuu heilumaan kännissä / sekaisin YAD-paita päällä?
Avatar
#187 • • erik Guest

Itse henk.koht. ymmärrän YAS-asian bileimmeisenä, mutta kaikki ihmiset eivät välttämättä ymmärrä pitää asiaa läppänä. Julkisuus vaikuttaa moniin ihmisiin, myös aihetta / taustaorganisaatiota tuntemattomiin, jotka hyvin helposti yhdistävät YAS-logon YADin logoon. Ensinnäkin jo pelkästään se että joku sattuu heilumaan kännissä / sekaisin YAS-paita päällään tuo jo huonoa kuvaa YADille, koska logojen erot ovat hyvin pieniä.


Miten tämä eroaa siitä että joku sattuu heilumaan kännissä / sekaisin YAD-paita päällä?



Ei se eroaisi mitenkään.
Kovin moni tuskin vaan heiluu YAD-paita päällä kännissä / sekaisin.
En ole kyllä ikinä edes nähnyt moisia paitoja, kenelläkään.
Sinä kommentistasi päätellen olet, vieläpä jollain, joka on ollut kännissä / sekaisin?
Mutta jos tuon kuitenkin vain olettamus, on se aikalailla epäolennainen; eikä mitenkään kiistä sitä, etteikö joku saisi väärää ja kielteistä kuvaa YAD-toiminnasta spotattuaan random-kännääjältä YAS-paidan (jonka tietty yhdistäisi YAD: iin).
Avatar
#188 • • Happy Meal Guest
[
Tietääkseni paikan starttaamiseen lähtee ex Hesari pari valjakko Mehdi ja Niko Onnelasta sekä Ibiza guru Alex Kunnari Hesarilta/ Colors clubilta on kuulemma bookkamassa djtä ulkomailta.

AMATÖÖREJÄ!
Avatar
#189 • • . Guest


Onnelaan itse asiassa lähti Hesarin vanha ravintolapäällikkö jolla on kyllä
vankka kokemus alasta.

tämä kielii SK-ravintoloiden henkilöstöpolitiikan muutoksesta; ostetaan osaavat henkilöt kilpailijoilta omaan taloon. hesari ja teatteri kilpailevat helsingissä täsmälleen samoista asiakkaista kuin sedu onneloineen ja 51sineen ja kyseisiin ravintoloihin haalittiin johtoryhmä ja henkilökunta kyseisiltä kilpailijoilta. nyt kun SK tekee punavuoren kohosta mestaa meille klubi-hiippareille niin on enemmän kuin todennäköistä että meistä yhden sun toisen puhelin saattaa kilahtaa asian tiimoilta.
mistäs sitä tietää, sedu saattaa huomen-aamuna soittaa juuri sinulle
Avatar
#190 • • Edited Annika 832 Guest
Onhan se normaalia liiketoimintaa, että otetaan kilpailijoilta uudet liidaushahmot, heillä kun on aina uudet ideat ja uudet kontaktit.
Avatar
#191 • • vaimo Guest
Hauska kuulla, että YAD:llä suhtaudutaan asiaan noin. Ilman muuta vastine NYT liitteessä oli aiheellinen ja tarpeellinenkin sitä en kiistä ollenkaan. Halusin vain korostaa, ettei kyse ole ollenkaan niin vakavasta ja laajamittaisesta asiasta kuin medissa syntyneen kuvan perusteella olisi voinut olettaa.
Rohkenen olla myös eri mieltä YAS paitojen aiheuttamasta mahdollisesta haitasta, mutta hyväksyn toki kantanne.
Toivotan kaikkea hyvää YAD:n työlle. Ja hyvä, että voimme jättää asian taaksemme hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä. :)
Avatar
#192 • • vaavu Guest
Näemmä tuo YAS-liike on saanut jonkun verran enemmänkin huomiota mediassa, esimerkiksi tammikuun Trendissä YAS-liike noteerattiin näin. Kuukauden "trendimittarissa" oli ykköspaikalla YAS-logo, ja sen alla teksti:

YKSINVALTIUS
Sedu Koskisen uudimmat hankinnat - SF-baari ja Mocambo Helsingissä - ovat nostaneet kapinaa helsinkiläisnuorisossa. Liikehdinnän nimi on Youth Against Sedu. On aika valita puolensa.

Avatar
#193 • • yogi Guest
Mielenkiinnolla luen teidän narinaanne koskien Sedun ravintoloiden ostoa/rakentamista.Ensinnäkään en ymmärrä miksi narisette,ei mr.Sedu osta yhtään ravintolaa mikä ei ole myynnissä!Se ei käsittääkseni ole edes mahdollista ostaa mitään mikä ei ole myynnissä.

No sitten pääsemme aiheeseen että miksi teille niin rakkaat ravintolat ovat myynnissä?Miksi joku ravintoloitsija myy oman yritystoimintansa?
Voisiko olla niin että teille niin rakaat ravintolat/klubit ei vaan yksinkertaisesti tuota tarpeeksi?!Ja jos ei tuota niin miksi sellaista toimintaa tulisi jatkaa?Senkö takia että teillä olisi hyvä olla?Ei, sellainen toiminta loppuu hyvinkin äkkiä!

Toinen vaihtoehto tietysti on se että teidän rakkaat ravintoloitsijat eivät löydä toiminalleen ostajaa,tämä tarkoittaa sitä että pillit laitetaan pussiin ilman että markkaakaan on tullut pussiin.Pahimassa tapauksessa joutuu vielä maksamaan vuokrasopimusta niin pitkän ajan kuin on sopimusta jäljellä!olisitte kiitollisia että joku ostaa näitä ravintoloita joita te ette pysty pitämään pystyssä teidän asiakas määrillä.




Ja lopuksi teitä ei kukaan varmaan pakota menemään ravintolaan missä ette viihdy taikka ette tykkää musiikista/ravintoloitsijasta.Se on niin yksinkertaista pysykää poissa.Menkää paikkaan missä viihdytte.Ai niin niitä ei enää ole!Selityshän on jo tullut että miksi niitä ei ole.



Ja viimeiseksi:En ole Sedu koskinen en tunne häntä mutta käyn paljon hänen ravintoloissaan ja meillä on pirun hauskaa....
Avatar
#194 • • jUSSi Guest

Ensinnäkään en ymmärrä miksi narisette,ei mr.Sedu osta yhtään ravintolaa mikä ei ole myynnissä!Se ei käsittääkseni ole edes mahdollista ostaa mitään mikä ei ole myynnissä.



Ostotarjouksen voi jättää vaikka paikka ei olisi myynnissä. Kun tarpeeksi rahaa tarjotaan, niin varmasti jokainen ravintoloitsija vähintään harkitsee myymistä.
Avatar
#195 • • mureena Guest

Näemmä tuo YAS-liike on saanut jonkun verran enemmänkin huomiota mediassa, esimerkiksi tammikuun Trendissä YAS-liike noteerattiin näin. Kuukauden "trendimittarissa" oli ykköspaikalla YAS-logo, ja sen alla teksti:

"YKSINVALTIUS
Sedu Koskisen uudimmat hankinnat - SF-baari ja Mocambo Helsingissä - ovat nostaneet kapinaa helsinkiläisnuorisossa. Liikehdinnän nimi on Youth Against Sedu. On aika valita puolensa.



:D sarjassa asiantuntevaa journalismia tämäkin, kuten Hytönen ja NYT. kukaan ei oikeasti jää kaipaamaan SF-baaria ja että oikein "helsinkiläisnuorisossa" hahaha...

on tää vaan niin naurettavaa että nettivitsistä on jalostettu tällainen uutisarvo. ihan ku YAS olis joku järjestäytynyt taho hohhoijaa. se on varmaa et joku vielä rekisteröi ton yhdistysrekisteriin, yhtä varmaa ku et pinssejä, paitoja, tarroja jne. syntyy etenkin nyt kun hommaa on paisutelti mediassa.
Avatar
#196 • • lauri Guest

on tää vaan niin naurettavaa että nettivitsistä on jalostettu tällainen uutisarvo. ihan ku YAS olis joku järjestäytynyt taho hohhoijaa. se on varmaa et joku vielä rekisteröi ton yhdistysrekisteriin, yhtä varmaa ku et pinssejä, paitoja, tarroja jne. syntyy etenkin nyt kun hommaa on paisutelti mediassa.



Ja kukas sit maksaa, kun ruvetaan idean keksijöitä kaivamaan :) Se on varma, ettei ko. asiasta kukaan "sanoudu irti", niinkuin se joku t-paidan painattaja keksi, vaan kaikki jotka liiketaloutta tuon tiimoilta on harrastanu maksaa vielä pennin jos toisenkin. Interweb kun ei oikeasti ole anonyymien kohtaamiskeskus, enää. No, mutta toivottavasti aihe kuitenkin kuopataan jo ennenkuin se tuosta kasvaa :)
Avatar
#197 • • Tres Guest
Sitäpaitsi nykyään YAPWAT
on paljon viileempi vaihtoehto.

yapwat.jpg
Avatar
#198 • • anton Guest
Tres vs. Maailma 6-0 :D
Avatar
#199 • • mureena Guest

...kaikki jotka liiketaloutta tuon tiimoilta on harrastanu maksaa vielä pennin jos toisenkin. Interweb kun ei oikeasti ole anonyymien kohtaamiskeskus, enää. No, mutta toivottavasti aihe kuitenkin kuopataan jo ennenkuin se tuosta kasvaa :)



eihän tää sieltä kuopasta olis edes noussu yleisön tietoisuuteen ellei Sedu ja Hytönen olis sitä itse sieltä nostanu. ilman maikkarin primea ja hesaria YAS olis ollu vaan yks topic jota kukaan ei vaivaudu nostamaan. nyt kun se silmin nähden hermostui ja teki kärpäsestä härkäsen niin tottakai tää jatkuu, jengi painaa omatoimisesti tarroja ym. ihan vaan vittuillakseen SK-ravintoloille. eihän se oo hauskaa vittuilla sellaiselle joka ei välitä vittuilusta? eikä copycat-ilmiöitä olis ilman median luomaa uutisarvoa.

SUPO pyyhkäsee kohta Rööperin kartalta iiiik :panic:
Avatar
#200 • • vaimo Guest
Lauri hyvä. Mitä liiketoimintaa t-paidoilla on harrastettu? Minä en ainakaan ottanut niistä voittoa joten liiketoiminnasta ei kai ole kyse.

Olen ollut YAD:n kanssa yhteydessä sen verran, että he pyysivät minua lopettamaan paitojen painatuksen. Tein kuten he pyysivät ja ilmoitin heille myös suoraan asiasta. Käsittääkseni he eivät ole asiaa viemässä enää yhtään eteenpäin.

YAS logolla varustettuja tuotteita varmasti ilmaantuu jatkossa ilman minunkin kontribuutiotani ja sille en toki voi mitään.

Eli kenelle joudun vielä maksamaan pitkän pennin? Voittoa en ole tehnyt eli en verottajalle ainakaan.

Kiinnostaa vaan tietää ihan näin lainopillisena kysymyksenä.