Tapaus Sedu Koskinen

274 posts, 14 pages, 46,151 views

Avatar
#61 • • Edited alex Guest
Olen seurannut keskustelua jo pitkään hieman huvittuneena tosin. Aina jos asiaa kuin asiaa tutkii tarkasti on siinä jotain huonosti sille ei voi mitään. Kuitenkin tässä, kun on tullut soitettua levyjä päätyöksi jo 15-vuotta olen seurannut pitkään miten asiat ovat Suomessa menneet.

Aikaisemmin maassamme oli vain suuria ketjuja jotka dominoivat ravitola maailmaa ympäri maamme. Menitpä mihin tahansa oli vain Sokoksen tai Restellin kapakoita.. yksityisiä ei ollut tai jos oli isot ketjut nuijivat ne maan rakoon. Isoille ketjuille ravintoloiden pitäminen kun on lähinnä vitsi tai harrastus. Heille suurin tuotto tulee päivittätäis kaupasta.

Vuosia sitten, kun yksityisiä alkoi ilmaantumaan kilpailu rintamalle heille vain naurettii, että hei mitä noi luulee olevansa me ollaan kuitenkin iso ja mahtava SOK/Restel/Arctica/Elanto yms. ja meillä on rahaa tehdä mitä me halutaan. Yksityiset toivatkin yllättäen lisää toivottua erinlaisuutta ravintoloiden rintamaan ja asiaskunta ei käynytkään säännöllisesti vain siellä paikkakunnan ainoassa yökerhossa, jossa ei ollut tarjottu asiakkaille mitää vuosi kausiin.. miksi tarjota kun tulevat tänne muutenkin periaatteella.

Tällä tavalla syntyivät monet tämän päivän yksityisistä ketjuista (SK-ravintolat, Divat, Gigglinmarlinit yms.) jotka onneksi menestyivät. Muuten normaali ravintola ei olisi kehittynyt yhtään mihinkään. Kilpailua tarvitaan ja sitä täytyy olla.

Nyt ollaan siinä pisteessä jota moni ei ole ollut seuraamassa mitä on tapahtunut viimeisen 10-vuoden aikana. Onko parempi että yksityiset saavat mahdollisuuden vai, että jo muutenkin kaiken saavat isot yritykset tekevät mitä haluavat? Yksityisillä ei ole varaa virheisiin koska bisnes menee nurin samantien. Ravintolan pyörittäminen on tässä maassa jossa lakeja riittä muutenkin jo niin kallista, että siihen ryhtyminen on hatun noston arvoinen teko sille joka siihen ryhtyy. Tällä tarkoitan kaikkia niitä yksityisiä joita on ympäri suomen ja taistelevat isoja ketjuja vastaan.

Tässä olen kertonut kuvaa normaali ravintoloista. Klubeja ei ole suomessa koskaan ollut maailman mittapuun mukaan, koska meillä ei vain ole tarpeeksi jengiä pitämään edes yhtä suuren luokan paikka pystyssä ellei sitten musiikki ole suunnattu isolle massalle. Kulut pitää kuitenkin maksaa ja niitä on paljon..
Avatar
#62 • • Edited alex Guest
Ja jos ei jotain hyvää niin keväällä aukeaa Helsinkiin kaksi uutta paikkaa joissa tulee olemaan aika paljon klubi tapahtumia laidasta laitaan... ; )
Avatar
#63 • • lauri Guest


Eli siis ajatellaan muutakin kuin yhtä yksittäistä iltaa, niin 300 asiakasta
jotka maksavat yhtä paljon kuin 1000 asiakasta, on ravintolalle parempi
vaihtoehto?



..

Yleensä ottaen lienee kuitenkin ravintolalle edullisinta, että väkeä on sen verran kuin paikkaan mukavasti mahtuu. Ei se pieni mutta paljon rahaa käyttävä porukka kauaa käy (puoli)tyhjässä paikassa seiniä katselemassa.



Jos ei joku jo rivien välistä lukenut, niin tuota lähinnä ajoin takaa :)
Avatar
#64 • • salme Guest
Copy paste/ quote on varmasti merkittävin foorumeita ylläpitävä "taho". Näin saadaan irrotettua lause tai virke asiayhteydestä jotta kaikki pääsisivät kommentoimaan jokaista painettua asiaa erikseen, joku voi tulla tosin väärin ymmärretyksi, mutta mitäs sen väliä kunhan keskustelua syntyy..

Ellen ole väärin ymmärtänyt keskustelu alkujaan lähti SK-ravintoloiden uusista hankkeista. Kiteytettynä; miksi kaikki hyvät mestat viedään alta ja paikalle pystytetään massojen suosima ravintola joka ei pahemmin klubi-ihmisiä kiinnosta. Keskustelu on lähtenyt mielestäni vähemmän kehittävään suuntaan. Miksi ei kukaan ota kantaa siihen että miksi "hyvät paikat" eivät jatka? Harvemminhan kukaan yrittäjä haluaa eroon kannattavasta bisneksestä.
Klubi tyyppisen ravintolan kannattavuuteen otin kantaa vertaamalla yksittäistä klubi tapahtumaa ja tavallista ravintolailtaa keskenään.
Se että otin esimerkiksi Tieston oli sattumaa, Hallmarkit, Coloursit, Screenit olisi yhtä hyvin käynyt esimerkiksi. Yritin muodostaa käsityksen "massa väestön" ravintolakäyttäytymisestä verrattuna klubbaajiin. Ravintola-alalla on varsin yleinen käsitys ko. asiakasryhmien eroista; klubi-illassa asiakkaan keskiostos on normaali illan asiakasta huomattavasti pienempi, tämä taas on mielestäni aika oleellinen asia kannattavuuden kannalta.
On totta että täysinäinen ravintola on mitä loistavinta markkinointia jo itsessään, mutta ei yksittäinen tapahtuma takaa menestyksen jatkuvuutta.
Saa korjata jos olen väärässä mutta mielestäni viime aikoina suuria tapahtumia on järjestetty noin kerta/kuukausi tahtia. En tiedä onko joitain tapahtumia jäänyt järjestämättä paikan puuttumisen vuoksi? Kuitenkin "tapahtuma areenoina" on ollut eri ravintoloita. Syy siihen on varmaan promoottoreiden sekä ko. ravintolan johdon neuvottelujen tuloksissa. Jos ravintola lähtisi mukaan tapahtumiin mutta ei kuitenkaan saisi kuin yhden tapahtuman puolessa vuodessa olisi jatkuvuudesta turha puhua.

En tiedä ovatko muut palstalle kirjoittavat lukeneet lehtiä, mutta mielestäni SK-ravintolat ovat perustamassa kahta(mocambo, sf-baari) uutta ravintolaa joista toinen on ns. klubi. Se ei varmaan kuitenkaan klubi-ihmisille käy, koska kyseessä on SK. Näin "sivustakatsojan" silmin tilanne on kohtalaisen huvittava..
Avatar
#65 • • Loopy Guest
Kommenttina ilman edellisen postauksen _tarkkaa_ lukua ja ilman mitään lainauksia.

Bileitä on erilaisia
Järkkäjiä on erilaisia
Bilettäjiä on erilaisia

Kaikilla bilejärjestäjillä ei ole kokemusta bileiden järjestämisestä ravintolatiloissa.
Kaikilla bilejärjestäjillä ei ole "sitä edellistä kertaa" taustalla.
Kaikilla bilejärjestäjillä ei ole vuosien kokemusta niin markkinoinnin kuin järjestämisenkään saatika bileiden ravintolle myymisen taholla.
ja vielä yksi
Kaikilla bilejärjestäjillä ei ole yritystä järjestämisen taustalla.


Ne järjestäjät jotka pyörittävät valtakunnan suurimpia biletapahtumia saavat hatunnoston minulta. Näillä tekijöillä on silmää markkinoinnin kannalta niin asiakkaaseen kuin ravintolaankin päin. Nämä kokeneet ketut voivat latoa pöytään faktoja yleisömääristä ja myyntilukemista.

Klubitapahtumien "huono" maine johtuu osaksi huonosta myynnistä, osaksi "teknon" epäkaupallisuudesta tällä hetkellä.


...ajatus karkasi, joku vois jatkaa tästä...
Avatar
#66 • • Tapi T Guest

En tiedä ovatko muut palstalle kirjoittavat lukeneet lehtiä, mutta mielestäni SK-ravintolat ovat perustamassa kahta(mocambo, sf-baari) uutta ravintolaa joista toinen on ns. klubi. Se ei varmaan kuitenkaan klubi-ihmisille käy, koska kyseessä on SK. Näin "sivustakatsojan" silmin tilanne on kohtalaisen huvittava..


SK:n dissailu tässä topiikissa perustuu nähdäkseni siihen, että miehen yökerhot ovat lähes tyystin missien, lätkäpelaajien, tähtityttöjen ja muiden tosi tärkeiden ihmisten temmellyskenttiä, joissa bileitä on lähes mahdotonta saada järjestää.

Lisäksi luulen, että SK Ravintoloiden käsitys "klubista" eroaa melkoisesti tämän forumin jäsenten vastaavasta. Tosin toivossa on hyvä elää, ehkäpä Sedu ja kumppanit tosiaan ovat rakentamassa mestaa, jossa bileitäkin voi pitää.
Avatar
#67 • • miikkah Guest

ehkäpä Sedu ja kumppanit tosiaan ovat rakentamassa mestaa, jossa bileitäkin voi pitää.



Kuinka monta tähtityttöpaikkaa mahtuu esim Helsingin keskustaan? Kymmenen, viisitoista, kaksikymmentä? Ei loputtomasti, siksi teemaa täytyy toiminnan laajetessa hieman varioida. Finnhitsejä tuonne, 'diskoa' tänne, housea kokeeksi jonnekin. Ehkä sen (sadan) viidennenkymmenennen ravintolan kohdalla on paikallaan kokeilla jo hieman 'kunnollisempaakin' klubimeininkiä.
Avatar
#68 • • ulysses Guest
Lifesaverin sivuilla oli vastaavaa YAS-youth against sedu -keskustelua jonne ihana sampo sitten postasi tälläisen:

"Kirjoittaja: sampo
Pvm: 09.12.04 14:56

hyvä keskustelu, kiitos vaan osallistuneille.
helsinkiläisten huojennukseksi on pihvin ja rg:n kulmilla jotain uutta ja positiivistakin tapahtumassa, käsittääkseni valmiina joskus tammi-helmikuussa."

Mistäköhän mahtaa olla kyse, osaako joku sanoa?
Avatar
#69 • • Daniel Braun Guest

Finnhitsejä tuonne, 'diskoa' tänne, housea kokeeksi jonnekin. Ehkä sen (sadan) viidennenkymmenennen ravintolan kohdalla on paikallaan kokeilla jo hieman 'kunnollisempaakin' klubimeininkiä


Noh noh ;)
Avatar
#70 • • anton Guest

..jotain uutta ja positiivistakin tapahtumassa,
käsittääkseni valmiina joskus tammi-helmikuussa."

Mistäköhän mahtaa olla kyse, osaako joku sanoa?



Jäännösveron 2. erän eräpäivä on 2.2.2005. :D
Avatar
#71 • • Arttu Guest
Tuosta "luin lehdistä että Mocambo on myyty"-jutusta vielä sen verran, että tässä ainakin nähdään hyvin millä tasolla lehdistö operoi Suomessa. Sedulta tuli tiedote, se levisi kuin häkä ja kukaan ei missään vaiheessa ilmeisesti tarkistanut asiaa toisilta asianomaisilta, sillä eihän jokapaikan Elvis, kohumissien ja ökykiekkoilijoiden perskärpänen, toki tällaisessa asiassa puhuisi läpiä päähänsä. Eihän?!

Viime perjantaina Mocamboa ei ainakaan oltu vielä myyty asiaa paljon Nyt-liitettä ja Hesaria lähempänä olevien tahojen mukaan.
Avatar
#72 • • kytkönen Guest
Mä en sano juuta enkä jaata tähän keskusteluun. Ketjujen levittäytyminen on todella yleistä, Englannissa asuessani tuli ilmi että itseasiassa suurin osa viinibaareista ja klubeistakin ovat ketjujen omistuksessa. Vaikka kyseessä olisi nuhjuinen ja 'indie'-henkinen mesta. Pubeista nyt ei tarvitse edes puhua.

Alexin pointti, että kilpailua tarvitaan on hyvä. Terveen kilpailun pitäisi teoriassa parantaa tarjonnan laatua ja määrää, sitten järkevät kuluttajat äänestävät lompakollaan. Suomessa on jo kauan kuitenkin vallinnut tietynlainen kahtiajako, jossa on joko "massamestoja" tai "UG"-meininkiä. Samanlaista yleistä 'tietoutta' vähän diipimmästä musasta ei ole, kuten Tallinnassa. Suomessa massaan nyt vain uppoaa musiikkiin vähän enemmän perehtyneiden mielestä 'paska musa' (suomi-rock, listahitit).

Mielestäni Sedun mestat ovat nostaneet Helsingin/Suomen ravintolakalustuksen ja tekniikan rimaa hitusen ylöspäin. Itse designista voi olla montaa mieltä, mutta mun silmään joku Studio 51 on hieno, joskin ehkä hitusen sieluton. Mielelläänhän tuollaiseen mestaan järkkäis kunnon tanssimusatapahtumiakin!

Tietysti Sedun nopea eteneminen ravintolaomistajana on vähän kuumottavaa. Mies tekee bisnestä, mutta en mä vielä ole ainakaan joutunut mitenkään kärsimään hänen tekosistaan, vaikken tämän hetkisten raflojen konsepteista pidäkään tarpeeksi, että niissä kävisin. Näin sivustakatsojana kuitenkin mulla on sellanen fiilis, etten usko jonkun Onnelan olevan ainakaan pahempi mesta kuin Ale. Eli jos Sedun mestojen kautta saadaan ujutettua ns. parempaa musaa hiljalleen jengille, ni so not?

Täytyy nyt tsiigata että mitä Sedu tekee Mocambolla (jos se nyt varmistetaan et se tarjous on menny läpi), se on ainoo herran uusista mestoista missä mä käyn muutenkin.
Avatar
#73 • • alex Guest

Tuosta "luin lehdistä että Mocambo on myyty"-jutusta vielä sen verran, että tässä ainakin nähdään hyvin millä tasolla lehdistö operoi Suomessa. Sedulta tuli tiedote, se levisi kuin häkä ja kukaan ei missään vaiheessa ilmeisesti tarkistanut asiaa toisilta asianomaisilta, sillä eihän jokapaikan Elvis, kohumissien ja ökykiekkoilijoiden perskärpänen, toki tällaisessa asiassa puhuisi läpiä päähänsä. Eihän?!

Viime perjantaina Mocamboa ei ainakaan oltu vielä myyty asiaa paljon Nyt-liitettä ja Hesaria lähempänä olevien tahojen mukaan.



..kuka on oikeassa ja kuka ei. Tietääkö media kaikkea sekä tietävätkö lähellä olevat tahot oikeasti miten asia on.. Mikäli jokin paikka myydään ei siitä tietoa tule varsiinkaan henkilökunnalle kuin viimeisenä.. yleensä vasta siinä vaiheessa kun sen saa lukea lehdestä.
Avatar
#74 • • Ale Guest
vituttaa et nois mestois käy nii paljo vaginoit... :D :D :D :D :D niheet ämmät ette vaa tajuu :D :D :angry:
Avatar
#75 • • Arttu Guest

..kuka on oikeassa ja kuka ei. Tietääkö media kaikkea sekä tietävätkö lähellä olevat tahot oikeasti miten asia on.. Mikäli jokin paikka myydään ei siitä tietoa tule varsiinkaan henkilökunnalle kuin viimeisenä.. yleensä vasta siinä vaiheessa kun sen saa lukea lehdestä.



No, lehdistön luulisi pystyvän asiansa tarkistamaan. Ei kai ne jokaista lehdistötiedotetta sellaisenaan julkaise? Vai julkaisevatko?

Ja mä en sanonut henkilökunnasta mitään.
Avatar
#76 • • mekaanikko Guest

No, lehdistön luulisi pystyvän asiansa tarkistamaan. Ei kai ne jokaista lehdistötiedotetta sellaisenaan julkaise? Vai julkaisevatko?



No ei todellakaan tollasia pikku-uutisia ruveta erikseen tarkistamaan. Eri asia jos kyse on jostain "OMG George W. Bush is teh dead!!!" -tyyppisestä, oikeesti isosta jutusta mutta se että onko Sedu nyt ostanut jonkun mestan vai ei on niin vähäpätöinen asia että ei siinä ruveta mistään riippumista lähteistä asiaa selvittelemään. Eli kyllä, yleisesti ottaen lehdistötiedotteet julkaistaan hieman lyhennettyinä mutta asiasisällöltään melko sellaisenaan, jopa niin että suuri osa tekstistä copypastetaan sana sanasta suoraan tiedotteesta.

Mutta jos Sedu ei tosiaankaan ole Mocamboa ostanut ja levittää asiasta tietoisesti väärää tietoa, kyse on aika vakavasta asiasta. Jos asian paremmin tietävä taho haluaisi tämän oikaista niin olisi aika helppoa tehdä oma tiedote, varmasti menisi läpi ja todennäköisesti olisi paljon isompi uutinen kuin alkuperäinen myyntiuutinen. Miksi näin ei sitten tapahdu, voi johtua monestakin syystä mutta myös siitä että kaupat on todellisuudessa jo tehty tai että ne ainakin ovat hyvin lähellä.
Avatar
#77 • • Gon Guest
Mocambon omilta sivuilta poimittua:

In case anyone is wondering, Sedu Koskinen has not bought Nightclub Mocambo, so even all you YAS (Youth Against Sedu) members are more than welcome to visit Mocambo and Bundolo. It won't be turning into Punavuoren Soho or something equally fucking tacky and ridiculous anytime soon. And all you "SK-kortti" holders... they're no good with us.

His Megalomaniac Majesty must have experienced a spell of ADD, which is volatile when combined with the hubris and brouhaha, which are a native part of his psychological makeup. (sarcasm)Props to the yellow press for fact checking, too. It's nice to know some papers still manage to keep up a sterling record of objectivity and accuracy in our journalistically challenged little country (/sarcasm).
Avatar
#78 • • mekaanikko Guest
Herraisä, joko Mocambollakin on intter webbi sivusto? Voi tätä teknologian marssia. =) No, I stand corrected, then. Mut jos oisin Mocambon omistaja niin laittaisin tosta kyl tiedotetta ihan perinteisiinkin medioihin, olis nolo paikka Sedulle.
Avatar
#80 • • Arttu Guest
Virallinen tiedote on työn alla.