Tapaus Sedu Koskinen

274 posts, 14 pages, 46,058 views

Avatar
#121 • • lauri Guest
Mut mites ku nyt maailman paras dj soittaaki sit Sedun paikassa,
siellä siellä Studio 51:ssä?
Avatar
#122 • • jUSSi Guest

Mut mites ku nyt maailman paras dj soittaaki sit Sedun paikassa,
siellä siellä Studio 51:ssä?



heh, määrittele maailman paras deejii ;)

Musta siellä on lähinnä erään karvajalkaisen ihmislajikkeen puolijumalan herätysjuhlat, jotka on suunniteltu kaupallisesti erittäin hyvin.

Mun kohdalla tässä ei ole kyse varsinaisesta sedu-boikotista, vaan yleisemmästä arvovalinnasta, koska klubilla käynti ei ole sosiaalisen kanssakäynnin/tarpeiden, vaan itsensä toteuttamista. Vältän siis kaikkia tasapäistäviä paikkoja. Minä haluan laadukasta musiikkia, kivan venuen, tietynlaisen hengen sekä asenteen. Ja siitä minä olen valmis maksamaan.

Jos sedu perustaa oikeasti kokeileven, esimerkiksi Rosegardenin tapaisen klubin, joka panostaa muuhunkin kuin nopeitten voittojen tekemiseen/maksimointiin/viinan myyntiin (toisinsanoen sisältöön), voisin aivan hyvin vierailla kyseisessä paikassa.
Avatar
#123 • • innae Guest

väännetään sitten rautalangasta..

tapa minkä olen itse havainnut toimivaksi konseptiksi:

ravintola on parhaimmillaan tiivis yhteisö jossa kaikki työntekijät tuntevat toisensa, pomonsa ja ehkä jopa rav. omistajan. toiminta ja tiedonvälitys on asiassa kuin asiassa mutkatonta koska ei tarvitse joka käännteessä olla tekemisissä ISOPOMON kanssa joka on jossain toisessa kaupungissa eikä itse edes käy paikalla. ravintolapäällikköllä on tulos- ja kaikki muu vastuu.
työntekijät ovat ammattitaitoisia.

SK:n konsepti:
ketju koostuu yksiköistä jossa päätäntävalta on SK:lla. firmaa johdetaan numeroin. ohjelma on kekusjohtoista; jos ilta ei tuota, ohjelma muutetaan kansaan menevämmäksi.

työntekijät revitään pystymetsästä, miksi? koska ne eivät tiedä oikeuksiaan eivätkä vaadi asiaankuuluvaa palkkaa ja etuuksia. paras esimerkki tästä on tigerin avajaiset. siellä järjstettiin kauneuskilpailut. voittajat "pääsivät" tiskille töihin. olisin halunnut nähdä sen tilityksen..


.



En nyt ihan sanoisi että Sedun kaikki työntekijät ovat pystymetsästä revittyjä nyyppiä. Onnelaan lähti myös Karri Kelkka (tunnetaan juomasta "Kelkka")... Ja herra Kelkka on työskennellyt monta vuotta (tarkkaa vuosimäärää en tiedä) ravintola-alalla. Ainakin Helsingissä on ihan asiansa osaavaa työntekijää (en kyllä mene takuuseen oopperasta kun siellä en ole kertaakaan käynyt).
Ja onhan se hienoa että uusille ammattilaisille (esim. juuri koulusta valmistuneelle annetaan mahdollisuus tulla yökerhoon töihin sillä tätä alaa ei opita kirjoja lukemalla.

Itse aiheeseen;
En ole käynyt missään sedulassa asiakkaana enkä työntekiänä, mutta tuntuu se hieman pelottavalta kun useampi baari kuuluu sk-konserniin (tosin onhan hok-elannollakin monta paikkaa mutta ne ovat erilaisia). Onhan se hienoa sedun kannalta että bisnes pyörii ja rahaa tulee enemmän kuin tarpeeksi, mutta muilla ravintoloilla on miettimistä miten saada asiakkaita käymään omissa kuppiloissaan koska se on tosi pop käydä sedun paikoissa (tässä kohtaa puhun normaaleista asiakkaista jotka käyvät joka viikonloppu ravintoiloissa juopottelemassa), ja se ei helppoa ole.
Oletteko muuten huomanneet että sedu syö omaa leipäänsä pitämällä (stadissa) monta samanlaista ravintolaa? The Club, Onnela ja Studio 51 ovat "vanhemmalle" väelle tarkoitettuja menopaikkoja. Ja melkein samat naamat niissä käyvät joten eivät ne kaikki voi pitkää aikaa pystyssä pysyä.


Kommentoidakseni sitä asiaa kun ei ole "kunnollista" konemusiikkiravintolaa, niin se tulisi aika tappiolliseksi pitää. Kuinka moni kävisi siellä useammin kuin 1/vko ja joisi jotain muuta kuin vettä tai kahvia (eli joisi suuria summia alkoholia ja maksaisi tietty ne)? Ideanahan se on vallan mainio mutta kenelläkään (paitsi ehkä sedulla tai muulla isomalla firmalla mutta eipä heitä kiinnosta "marginaaliryhmä" joka ei sitä rahaa niin paljoa sinne kantaisi) ei olisi niin paljoa rahaa laittaa "hukkaan" koska asiakkaita ei kuitenkaan riittäisi. Vuokrakustannukset ovat aika huikeat stadissa ja moni oikeasti lähtisi jonnekkin itikseenkin? Ja kyllä niille työntekiöillekkin pitäisi palkkaa maksaa, eivät ne sitä ilmaiseksikaan tee. Mutta jos tuollainen joskus perustettaisiin lähtisin ilomieli töihin tällaiseen paikkaan.
Avatar
#124 • • alex Guest
Oletteko muuten huomanneet että sedu syö omaa leipäänsä pitämällä (stadissa) monta samanlaista ravintolaa? The Club, Onnela ja Studio 51 ovat "vanhemmalle" väelle tarkoitettuja menopaikkoja. Ja melkein samat naamat niissä käyvät joten eivät ne kaikki voi pitkää aikaa pystyssä pysyä.


Sen verran noista paikoista.. Onnelassa ja Studiossa ei käy samaa väkeä. Se väki mikä käy pe&la Studiossa ei halua käydä Onnelassa ja samoin on toisinpäin. Vierestä kun joka viikko seuraan niin tiedän millaista porukkaa noissa käy. The club on nuoremmalle kohderyhmälle, kun mitä käy kummassakaan ed.main.paikassa. The clubissa käy aika paljon opiskelijoita yms. Niin kauan, kun ikärajoista + siitä et jokaisessa noista paikoista soitetaan erinlaista musiikkia jengi ei sekoitu. Silloin menee sinne mikä tuntuu olevan lähimpäna omaa musiikillista makua. Esim. studiossa ei soiteta ollenkaan r'n'b.t' vaan vanhaa ja uutta discoa.

Siitä miksi muut ketjut eivät ole tehneet yö-ravintoloita on heidän oman ketjunsa sisäisen idean muuttuminen. Moni on panostanut ruokailuun sekä majoitukseen ja ei edes halua lähteä vakavasti ilta-bisnekseen. Suurilla ketjuilla ei ole arvostettu niitä henkilöitä jotka osaavat tehdä sen oikean työn mitä tällä alalla tarvitaan ja niinpä he ovat lähteneet yksityiselle sektorille töihin. Moni on laittanut oman ravintolan tai työskentelee yksityisellä ketjulla. Helsingissä on kuitenkin onneksi monta ravintolaa&yrittäjää ja niitä ilman olisi ravintola maailmamme todella tylsää ja köyhää.
Avatar
#125 • • Edited MikkiHiiri Guest

heh, määrittele maailman paras deejii



Ihmeellisesti tässä foorumissa se favourite-sana vääntyy käännettäessä aina suositusta parhaaksi :)

Musta siellä on lähinnä erään karvajalkaisen ihmislajikkeen puolijumalan herätysjuhlat, jotka on suunniteltu kaupallisesti erittäin hyvin.



Heh. Lisäisin kuitenkin itse tuon karvajalkaisen ihmislajikkeen eteen sanan wannabe. Ei mies mikään jumala ole kyseistä genreä enemmän harrastavien keskuudessa. Eikä tuo kaupallisestikaan oikein toimi noihin enemmän harrastaviin, kun kaikki imuroivat biisit netistä ja levyt jäävät kauppaan.
Avatar
#126 • • erik Guest


Kommentoidakseni sitä asiaa kun ei ole "kunnollista" konemusiikkiravintolaa, niin se tulisi aika tappiolliseksi pitää. Kuinka moni kävisi siellä useammin kuin 1/vko ja joisi jotain muuta kuin vettä tai kahvia (eli joisi suuria summia alkoholia ja maksaisi tietty ne)?



Tulisiko? Käsittääkseni Kerma pyöri jotakuinkin tuolla konseptilla 7 vuotta.
Ok, tietty ohjelmassa oli muutakin, kuin suoranaista "konemusiikkia", kuten hip hopia, bändimeininkejä jne. Mutta kuitenkin homman nimi oli mielestäni klubi marginaalimman musameiningin ystäville.
En tietenkään tiedä, miten kannattavaa tuo oli taloudellisesti, mutta 7 vuotta on kyllä suht pitkä elinkaari mestalle.

Ja kyllä jengi aina kiskoi :)
Avatar
#127 • • jUSSi Guest

Ja kyllä jengi aina kiskoi :)



Nimenomaan, kaikki tuntemani teknopäät (pl. samus ja sami) kiskovat viinaksi aivan normitahtiin. Kyllä se viina maistuu myös tässä genressä.
Avatar
#128 • • MikkiHiiri Guest
En mäkään yhtään teknoheadia tunne, jolle ei viina maistuis :D
Avatar
#129 • • Individual Guest

En mäkään yhtään teknoheadia tunne, jolle ei viina maistuis :D



Niin...mutta onko se viinanjuonti sen tanssimisen ohessa niin suurta kuin normiravintolailloissa.
( Toki se perseenheilutus kuuluu myös niiden iltojen ohjelmaan...)

Edit:
Mulle se kyllä on maistunut, joskus liiankin kanssa, mutta siitä lapsukaiset lisää ensi jaksossa...Samaan bat-aikaan , samalla bat-kanavalla... :confused: )
Avatar
#130 • • jUSSi Guest

Niin...mutta onko se viinanjuonti sen tanssimisen ohessa niin suurta kuin normiravintolailloissa.
( Toki se perseenheilutus kuuluu myös niiden iltojen ohjelmaan...)



Ei sen tarvitse olla yhtä suurta, riittää että se tekee ravintolan pidosta kannattavaa. Ja luulisin, että omien viinojen salakuljetus on normiravintoloissa yleisempää kuin erikoistuneilla klubeilla, joka vähentää myyntiä varmasti.
Avatar
#131 • • miikkah Guest

En mäkään yhtään teknoheadia tunne, jolle ei viina maistuis :D



Ihan omien henk. koht havaintojen perusteella voisi epäillä kyseessä olevan alakulttuuri- ja/tai ikäkysymys. Parikymppiset käsittääkseni juovat nykyään vähemmän kuin ennen. Heillä lienee myös keskimäärin vähemmän rahaa kulutettavana kuin vähän vanhemmilla. Voi myös olla (ehkä keskim. kävijöiden mahd. pienestä ikäerosta johtuen?), että erityyppisissä polkkabileissä juodaan vähemmän kuin tekno- tai houseklubeilla. Ainakin noin omien (...epäselvien) havaintojen perusteella.
Avatar
#132 • • lauri Guest

Voi myös olla (ehkä keskim. kävijöiden mahd. pienestä ikäerosta johtuen?), että erityyppisissä polkkabileissä juodaan vähemmän kuin tekno- tai houseklubeilla. Ainakin noin omien (...epäselvien) havaintojen perusteella.



On toki poikkeuksia, mutta faktojen puuttuessa, miksi sanot noin?
Omat havainnot =! faktatieto. Hyvin toteutetussa poljentojuhlassa
myydään viinaa ihan samalla tahdilla kuin hyvin toteutetussa trance-/tekno- /house-juhlassa. Se myynnin määrä riippuu hyvin paljon siitä,
kuka sen tapahtuman järjestää ja mikä on se ydinkävijäryhmä.

Toki en voi väittää, että esim. Pussyssä myytäisiin vähemmän viinaa
kuin vaikkapa Säteissä, mutta kun suhteuttaa asiat niin en usko heiton
olevan kovinkaan suuri. (Suhteutus = baarimikkojen/kassojen/blokkaajien määrä, myyntipinta-ala, kävijämäärä)
Avatar
#133 • • timppa^ Guest

...yksityiselle sektorille...



Oikaistaanpa nyt vähän käsitteitä. Käsittääkseni SK-Ravintolat Oy on ihan
yksityinen yritys, ei valtion omistuksessa. Mun historiantuntemus tältä osin
on varsin kehnoa, mutta Elanto taisi olla jotenkin valtioon kytköksissä joskus
aikoja sitten, vaan ei enää?

Pointti: Sedun mestat on yksityistä sektoria ihan siinä missä Rosegardenkin.
Avatar
#134 • • Moonloop Guest
Pitkään tätäkin keskustelua seuranneena täytyy minunkin vähän kommentoida aihetta.

Se että Sedu ostaa ravintoloita ja tekee niistä mainstream-paikkoja ei sinänsä voi olla ongelma teknokulttuurille. Ne jotka tykkäävät todella näissä (Sedun) paikoissa käydä niin siitä vaan. Konemusaväki käy sitten jossain muualla eli bileet järjestetään toisessa paikassa. Kyllä teknokulttuuri on sen verran vahva ala että tiloja bileille kyllä löytyy jatkossakin.

Ja toivottavasti tästä seuraa se, että teknoscenestä tulee tiiviimpi yhteisö ja näin ollen bileissä käy musasta todella nauttivaa porukkaa ja julkkikset ym. hörhelöt menevät sitten Sedulle. En nää tätä kovinkaan ikävänä asiana. Julkkiksethan juoksevat vain hetken trendin tai päivän lööpin perässä, joten en nää tällaista ryhmää kovin hyväksi porukaksi teknotapahtumiin.

Mutta Mocambon olisi silti voinu jättää rauhaan, ravintolalla oli jo valmiina hyvä konsepti ja persoonallinen musalinja mitä muilla Sedun ostamilla paikoilla ei ostohetkellä juurikaan ollut. (Maestron Hallua lukuunottamatta).
Avatar
#135 • • . Guest
sedun mestat on ketju, siinä missä SOK:kin. en laskis ketjuja samalla lailla yksityiseks kuin esim RoseGardenia tai Kermaa. ketjut pelaa vähän eri säännöillä.

offtopic: viina maistuu myös YAD:lle. (en kyl o siin mukana mut tuli vaan tos viime vknloppuna huomattua miten päihteettömät ihmiset saa ittensä tosi päihtyneeseen kuntoon.) :hah:
Avatar
#136 • • Siittiöinen Guest
MOCAMBOKIN ON SITTEN PILATTU!!
Itsellä ei ole mitään hyvää sanottavaa sedusta.
Henkilökohtaisen tuntemuksen vuoksi voisin jo sanoa
että täysi Bärsläp o hää!!!
tottakai täytyy kuitenkin olla jonkin verran fiksu,
että on onnistunut "suomen ravintola valtauksessa"
mutta rahalla saa...eikö se niin mene.
ja hyvällä oikealla kädellä joka hoitaa suurimman osan
työstä. (viitaten ns."sihteeriin")
Sääli että joka ravintola näyttää samalta. kuulostaa lähes samalta
ja baarimikotkin on samoja..sedun turun tuttuja. (!) *murinaa*
Avatar
#137 • • Siittiöinen Guest



Se että Sedu ostaa ravintoloita ja tekee niistä mainstream-paikkoja ei sinänsä voi olla ongelma teknokulttuurille.

-Mutta veikkaan kyllä että myös teknokulttuurista nauttivat
ihmiset haluavat käydä HYVISSÄ normirafloissa.
Ei ehkä ongelma teknokulttuurille sinänsä että paikat loppuisivat
mutta harmihan on ettei hyviä ravintoloita kohta enää ole.


Ja toivottavasti tästä seuraa se, että teknoscenestä tulee tiiviimpi yhteisö ja näin ollen bileissä käy musasta todella nauttivaa porukkaa ja julkkikset ym. hörhelöt menevät sitten Sedulle. En nää tätä kovinkaan ikävänä asiana. Julkkiksethan juoksevat vain hetken trendin tai päivän lööpin perässä, joten en nää tällaista ryhmää kovin hyväksi porukaksi teknotapahtumiin.

-Ehkä aivan noin ei voi yleistää että julkkikset olisivat aina
tuollaisia..(?) Mutta onneksi NE kamalimmat tapaukset todellakin
pysyvät pintaliitopaikoissa. :)

[/b]

Avatar
#138 • • hiski Guest


Se että Sedu ostaa ravintoloita ja tekee niistä mainstream-paikkoja ei sinänsä voi olla ongelma teknokulttuurille. Ne jotka tykkäävät todella näissä (Sedun) paikoissa käydä niin siitä vaan.


Ei ehkä teknokulttuurille, mutta alalle yleensä. Kilpailu vääristyy ja SK:n lähes monopolistinen asema (mm. Turku & Helsinki) tekee yrittäjän markkinoille tulemisen tai siellä selviytymisen ilman suurta taustavoimaa tai ketjua äärettömän vaikeaksi. Ja hyvät liiketilatkin alkaa olla kiven alla. Ylipäätään SK:n toiminta alkaa olla sillä tasolla, että siihen tulisi pystyä puuttumaan.

Henkilökohtaisena mielipiteenä vielä päälle sanoisin, että SK mestat on kyllä hienosti rempattuja etc, mutta kovin on persoonattomia ja tyylittömiä. Kaikki mestat tuntuu samanlaisilta ja ihan kuin sama jengikin kävisi näissä paikoissa.
Avatar
#139 • • xybo Guest
No kaupasta saa olvin 6-packin 3.5e ja kotona on parempaa
musaa ja voi kutsuu oikeeta posseekin paikalle. Miksi vaivautua
ravintoloihin :)

-- xybo
Avatar
#140 • • . Guest


En nyt ihan sanoisi että Sedun kaikki työntekijät ovat pystymetsästä revittyjä nyyppiä. Onnelaan lähti myös Karri Kelkka (tunnetaan juomasta "Kelkka")... Ja herra Kelkka on työskennellyt monta vuotta (tarkkaa vuosimäärää en tiedä) ravintola-alalla. Ainakin Helsingissä on ihan asiansa osaavaa työntekijää (en kyllä mene takuuseen oopperasta kun siellä en ole kertaakaan käynyt).
Ja onhan se hienoa että uusille ammattilaisille (esim. juuri koulusta valmistuneelle annetaan mahdollisuus tulla yökerhoon töihin sillä tätä alaa ei opita kirjoja lukemalla.


onnelaan lähti, kuten jo aiemmin on mainittu paljon muitakin ammattilaisia. saa nähdä kauanko onni kestää. rahalla saa... kai sedu on huomannut et stadissa pitää osata muutakin kun kossubattery. ja nykyään "tarpeellisella määrällä työntekijöistä"(sttv:n ilmaisu) tulee olla suoritettuna alkoholipassi. joten pystymetsäläisten osuus on nykyään pienempi.
hienoa että koulusta päästään töihin, kyllä. SK vaan ottaa päällikkönsä koulunpenkiltä jotta voisi opettaa hänelle omat tapansa ennen kuin hän saisi muista ravintoloista käsitystä siitä miten asiat oikeasti pitäisi hoitaa. näin rav.päällikkö ei myöskään näe mitään ihmeellistä esim. siinä että kaikki muut työntekijät ovat ekstraajia sedun omasta firmasta. tällöin SK:n ei tarvitse maksaa työ-eläkemaksuja. eiks o nerokasta? puhumattakaan muista kikka-kolmosista joita kyseinen ravintoloitsija käyttää.