ne plus ultra live previews (fsol / idm / electro)

4 posts, 1 page, 801 views

Avatar
#1 • • Sogax Guest
Taitaa olla vuosi siitä kun viimeeksi tänne postailin. Vaikken joulua vietäkään niin tässä vähän tällekin pikku kommuunille maistiaisia.

Sen kummemmin biisien taustoja tai kohderyhmiä erittelemättä - ehdotuksia mahdollisten vokalistien tyylistä otetaan vastaan. Tunnetut, tuntemattomat genrevapaasti / alt pop, rock, soul. hip-hop, idm, leffat etc. Samoin kiinnostaa inspiraatiolähteet, musiikilliset, lyyrilliset tai muuten vain ajatuksia herättävät. Ja artisteja ja julkaisuja, joita ei heti tulisi mieleen. Eli kaikkea kummaa voi linkitellä, jos johonkin makuhermoon nuo saundit osuvat.

Both tracks are live improvized and performed sketches.
Styles - d-funk, Carl Craig, FSOL, MoM, Art Of Noise, dirty south,
Thinner label.

"Hometruths" (live preview)
4min. This might breed out to an experimental alt hip-hop track.

"Ne Plus Ultra" (live preview)
6min. straightforward minimalistic deep house / idm / sci-fi

Bonuksena lonkalta heitetty simppeli lo-fi elektrolivejamitus
7min. Strong Suit (live)

thanks!
Avatar
#2 • • _U Guest
"Hometruths"

Oikein mukavaa Mouse On Mars- tyylistä kikkailua, mut valitettavasti saundit ovat aika kököt. En lähde arvailemaan millä olet duunannut, ku kuitenkin tulee palautetta siitä, mut ei tää kauhean hyvältä kuulosta saundien puolesta. Olis kaivannut lisää munaa ensinnäkin ihan perusmaster-soundiin: rummut eivät potki, vaikka alapäitä erottuukin. Ja rumpusaundit kuulostavat hmm, träkkeriltä tai Reasonilta :)

Rakenne on tosi mukava ja tunnelmaa on kivasti. Tosin delaytä ja reeeveeerbiä on käytetty paikoitellen aika kurjasti, erottuvat liikaa, kuulostaen eräältä softalta :)

Mut ideana tää on erittäin mukava, kunhan vain yleisilme ja saundit kuntoon! Ei paha, mut nyt hukkuu harrastelijoiden gigakirjastoon. Pidän silti.

Kuuntelen muitakin biisejä kun ehdin. Peace!
Avatar
#3 • • Sogax Guest
joo saundi on raakavedosta. Nuo veisunpuolikkaat on soiteltu kasaan perustauhkalla ja säädöillä, jottei lopu koneesta puhti kesken. En noita miksannut tai masteroinut mitenkään, vaan suoraan livestä taltioitua matskua peruskompuran kautta. Ideointeja lähinnä ja työstän sitten ihan alkutekijöistä kasaan ajatuksen kanssa.

Itseasiassa se/ne millä tuo liveversiot on duunattu ovat pelkkiä ideointi/livekikkailualustoja. Kunhan noita ryhdyn työstämään käsipelillä softat, osa saundeista, kaikki efektit yms. vaihtuvat parempisaundisiin ja monipuolisempiin. Samoin noi syntsajutut ovat tällä hetkellä pelkkiä sampleja, joten niitäkin varmaan tsekkailen vaihtoon.

En usko että saundin laatu lopulta muodostuisi koitinkiveksi, vaan se miten biisit sopivat temaattisesti albumille, miten ne kehittyvät ja miten mahdolliset vokalistit niihin sopivat (jos on tarpeen ja toimii). Aika deeppiä ja massiivista äänimaailmaa haen näihin pariin.

Yks toinen heppu mainitsi että Hometruth antoi vähän retro-viboja. Ehkä johtuen just noista vanhoista rumpukonesampleista. hmmm...
Avatar
#4 • • Lauri Leino Guest
hyvää kamaa, varsinkin rytmillisesti.
hieman sekava vaikutelma silti jäi ja olen kuullut sulta paljon parempaakin.
"Hometruths" näistä ehkä paras.