Meillä & maailmalla tapahtuu

420 posts, 21 pages, 104,247 views

Avatar
#381 • • _U Guest


Ööh, sä postaat n. 20 viestiä päivässä tänne. Mikset mee raksalle töihin?



No no, eipäs nyt liioitella noissa viestien määrässä. En mene raksalle töihin, koska teen muuta työtä. Olen kyllä ollut niissä hommissa vähän aikaa ennen opiskelujen alkua, kuten muissakin hommissa, ja aika leppoisaa se oli, ainakin kesällä. Talvella alkoi jo hieman rassaamaan kylmyyden yms. takia, mutta sehän on vain hyvää kärsivällisyyden harjoitusta. No joo, eiköhän tää riitä.


Tapahtuu:

Antarctic ice melt reveals exotic creatures

Story highlights
* For first time scientists have been able to catalog wildlife beneath two ice shelves
* Hundreds of specimens collected, including possibly new species
* Global warming blamed for the ice shelves' demise, scientists say
http://www.cnn.com/2007/TECH/science/02/25/antarctica.icecreatures.reut/index.html
Avatar
#382 • • Hansu Guest

Maailma muuttuu, mutta ei välttämättä hyvään suuntaan. Siinä on suuri ero, istuuko kahdeksan tuntia koneella vai tekeekö ruumiillista työtä.
...
Tehdään kaikesta mahdollisimman helppoa ja sitten ihmetellään kun lapset ja nuoret ja aikuiset voivat koko ajan yhä pahemmin.


Mä uskaltaisin kyllä väittää, että koneistuminen on muuttanut monia töitä huomattavasti ihmisystävällisemmiksi, esim. juuri raskasta ruumiillista työtä. Toimistorotasta vois olla välillä hauska piipahtaa raksalla töissä jottei vallan veltostu, mutta sitten on taas kiva palata toimiston lämpöön kehräävän tietokoneen ääreen. Mutta raksalle jäävät edelleen kärvistelemään talvipakkasiin, kesähelteisiin ja syyssateisiin ne samat jannut jotka ovat olleet siellä jo 30 vuotta ja olisivat kaikkine ammattitauteineen ja vaivoineen jo ihan valmiita leppoisiin eläkepäiviin. Omalla työpaikallani perinteisessä tehdasteollisuudessa on useita yli 30 vuotta firmassa olleita tyyppejä, muutama jopa 40 vuotta, ja siinä porukassa ei ole yhtäkään sellaista joka olisi ah-niin-rehellisestä-ja-raskaasta duunistaan ilman minkäänlaisia työperäisiä sairauksia/vammoja/kiputiloja selvinnyt. Meillä nuoremmillakin on useimmilla jo kaikenlaista kremppaa, jos ei muuta niin kädet ja hartiat aivan jumissa ja mustelmilla vähän väliä.

Off-topikiksihan tämä meni, mutta halusin vain korostaa että ainakin tästä näkökulmasta on vain hyvä että koneet hoitavat monia raskaita tehtäviä ihmisten puolesta ja jokainen voi sitten vapaa-ajallaan kuntoilla just niin paljon kuin haluaa ja jaksaa. Se on ihmisestä itsestään kiinni.
Avatar
#383 • • tumpsi Guest
50973714xi2.jpg
eipä toi nyt niin kaukana oo.

_U on kyl kieltämättä internetin rasittavin persoona atm.
Avatar
#385 • • Tapi T Guest


Anoppi menetti hampaita rajussa häätappelussa

28.2.2007 07:05

Elokuussa tanssittujen eteläpohjalaishäiden jälkipyykkiä pestiin eilen Seinäjoen käräjillä. Sulhasen äiti menetti häätappelussa kolme etuhammasta, ja miespuolinen häävieras väitti sulhasen äidin puraisseen häntä pikkusormeen. Sama nainen mottasi nuorta naisvierasta nenään niin, että tämän silmälasit lensivät päästä ja vääntyvät kiharalle.

Vieraat olivat nauttineet boolia ja tunnelma oli katossa. Sulhasen äiti oli juuri laulanut karaokessa oman kappaleensa, kun kuuli nuoren naisvieraan kommentoivan esitystä sanoilla "tuo huora ei osannut laulaa".

Hän kävi naisvieraan kimppuun ja löi tätä täysillä takaviistosta kasvoihin. Naisvieraan aviomies tuli väliin ja yritti rauhoitella tilannetta. Sulhasen äiti hermostui ja alkoi huitoa väliintulijaa. Hän huitaisi miestä useita kertoja ja onnistui läimäisemään tätä leukaan. Mies puolestaan hermostui ja tinttasi lyöjää naamaan niin, että tältä irtosi kolme hammasta.

Käräjäoikeudessa naisvieras vakuutti, ettei ollut huoritellut sulhasen äitiä. Myös todistajana kuultu toinen naisvieras oli asiasta varma.

Hääpaikalle Seinäjoen Jouppilanvuoren rinneravintolaan saapui poliisipartio selvittämään tilannetta. Ilta jatkui ilman tuoretta anoppia.

Sulhasen äiti tuomittiin sakkoihin kahdesta pahoinpitelystä. 240 euron sakkojen lisäksi sulhasen äiti joutuu korvaamaan naisvieraalle 120 euroa kivusta ja särystä sekä vääntyneistä silmälaseista.

Miehen nyrkinisku tuli kalliiksi: hänen on maksettava hampaita menettäneelle sulhasen äidille kaikkiaan 1240 euron korvaukset. Sakkojen määräksi laskettiin 210 euroa.



Paskalehdistön toimittajat käyttävät kyl melkoista tekstiä uutisissaan nykyisin. :scared:
Avatar
#386 • • Taedium Guest

Kyllä olisi Teadium ihmeissään jos kuuntelisi kuinka kieltoyhteiskunta on parhaimmillaan:D

Vetäiskö tähän sen pedofiililain vertauksen nyt?

Sanoinko heti aluks ku se tuli, että sitä tullaan käyttämään muuhunkin jossain vaiheessa, sillä poliitikot rakastavat raiskata lapsia. Taas käytetään lapsia politiikassa niin hyväksi, ettei oo tosi.

Ei o ees kerenny muste kuivuu siin uudessa laissa ja sitä ehdotettiin ja mietittiin laajennettavaks nettipokeriin...

Onneks ei sit menny eteenpäin siitä.

V*tun lapsenraiskaajapoliitikot.

50973714xi2.jpg
eipä toi nyt niin kaukana oo.

Mitäs tää nyt todistaa?

_U on kyl kieltämättä internetin rasittavin persoona atm.

Viimeinen ratkaisu on, että internetpuhdistus käyntiin! Kaikki josta ei tykätä, lahdataan! Hanuria suvaitsevaisuudelle pitää näyttää. Menenkin kiillottamaan pääkallokoristetta mustasta koppalakistani.
Avatar
#387 • • Funkatronik Guest
Kreikassa ei joukkuepelejä 15 päivään


Kreikan hallitus on kieltänyt kaikki joukkuelajien ottelut huhtikuun 13. päivään asti. Syynä ovat eilen naisten lentopallo-ottelun Olympiakos Piraeus - Panathinaikos jälkeen syntyneet väkivaltaisuudet, joissa yksi henkilö sai surmansa ja viisi loukkaantui.


Maaseudulla Ateenan lähellä tapahtunut yhteenotto oli etukäteen suunniteltu. Mukana olleilla noin 300 huligaanilla oli aseinaan kiviä, keppejä ja veitsiä. Poliisi on pidättänyt 13 ihmistä.

Poliisia syytetään siitä, ettei se estänyt joukkotappelua etukäteen, vaikka seurasikin huligaanien toimia ennen yhteenottoa.
Avatar
#388 • • Funkatronik Guest
Auttajataksi avattiin kuin säilykepurkki



Luulajassa järjestyspoliisina työskentelevä ja taksifirmaa pitävä Hans Lantto ei tiedä itkeäkö vai nauraa. Ainakin lähimmäisen auttamisen halut ovat häneltä menneet.

Eräänä maanantaipäivänä helmikuun alussa Lantto oli virkapaikallaan kun yksi hänen kuljettajistaan soitti hätääntyneenä. Lantto ei uskonut sanaakaan, mitä renki huusi puhelimeen.

Taksikuski kertoi olleensa ajamassa E4-tietä Piteåssa lähellä Rosvikia ja tuli paikalle, jossa oli juuri tapahtunut liikenneonnettomuus. Linja-auto oli törmännyt henkilöautoon.

Taksi pysähtyi auttamaan. Pelastuslaitos oli jo hälytetty paikalle.

- Henkilöautossa olleet kaksi poikaa pyysivät päästä taksiin lämmittelemään. He taisivat olla vähän sokissa. Pakkasta oli 27 astetta.

Välillä pojat kävivät hakemassa kolariautosta pois lompakkonsa ja jotain tavaroitaan. Ambulanssin ja pelastuslaitoksen yksikköjen paikalletulo kesti 35 minuuttia.

- Ensi töikseen pelastuslaitoksen miehet kysyivät, missä loukkaantuneet ovat. Taksikuski osoitti autoaan. Samalla hän kuuli, kuinka palomiehet alkoivat keskenään suunnitella pelastusoperaatiota, joka lähtisi siitä, että taksin katto pitäisi leikata.

Kuljettaja alkoi hätääntyneenä selittää, että hänen taksinsa ei ole ollut osallisena onnettomuudessa. Jaa, jaa, ihmeteltiin ja lisää pelastajia kertyi taksin ympärille. Joku tuumi, että niillä voi olla selkä tai niska vääntynyt. Sitten tuli yksi päällikkö, joka sanoi, että katto pois.

- En ymmärtänyt vieläkään ja sanoin kuskille puhelimeen, että mitä ne katolla tekevät, Lantto kertoo.

Taksin katto leikattiin irti ja sisällä istuneet "uhrit" nostettiin ambulanssiin.

- Kukaan ei edes kysynyt loukkaantuneilta, pääsevätkö he ulos omin avuin!

Pysähtyminen tuli kalliiksi

Vakuutusyhtiö piti ensin koko juttua pilana todeten yksiselitteisesti, että sellainen ei voi olla mahdollista. Karvas totuus selvisi nopeasti. 300 000 kruunun arvoinen Mercedes Benz oli romuna. Uutena auto maksaisi ainakin 100 000 kruunua enemmän. Yksi euro on yhdeksän kruunua.

Pelastuslaitos vastasi tiedusteluihin, että päätös leikata auton katto irti oli täysin asiallinen ja se tehtiin yhteisymmärryksessä paikalla olleen avustavan lääkintäyksikön kanssa.

- Koskaan aikaisemmin ei Ruotsissa ole tapahtunut, että kolmas osapuoli kärsii näin mittavat vahingot. Tällä hetkellä lasken, että onnettomuuspaikalle pysähtyminen ja uhrien auttaminen on tullut maksamaan 60 000-70 000 kruunua. Pelkästään taksin oleminen poissa ajosta tekee noin 4 000 kruunua tappiota päivässä.

- Jos taksi olisi ollut mukana onnettomuudessa, kaikki olisi korvattu.

Vakuutusyhtiö tarjosi ensin autosta 190 000 kruunua ja myöhemmin 250 000 kruunua. Onnettomuuden aiheuttaneen bussifirman vakuutusyhtiö tarjoutui korvaamaan, mutta kun kävi ilmi, että yhtiö on sama kuin Lanton, päätös olikin kielteinen.

Nyt Lantto on lähettänyt laskun Piteån kunnalle.

- Kaikki ovat sitä mieltä, että vääryys on tapahtunut, mtta kukaan ei halua maksaa, Lantto huokaa.
Avatar
#389 • • Paarma Guest
Rolling Stones star Keith Richards has stunned fans by revealing he once snorted his father's ashes, mixed with cocaine. The 63-year-old guitarist, who has long been associated with all manner of substance abuse, has told Britain's Nme his most bizarre drug-taking session came after his father Bert died in 2002. He says, "He was cremated and I couldn't resist grinding him up with a little bit of blow. My dad wouldn't have cared. It went down pretty well, and I'm still alive." Richards accepts he should be one of rock's casualties - but luck and an amazing constitution has kept him alive. He adds, "I've no pretensions about immortality. I'm the same as everyone... just kind of lucky. I was number one on the 'Who's likely to die' list for 10 years. I mean, I was really disappointed when I fell off the list."
Avatar
#392 • • Felis Guest
Kuulostaa niin intialaiselta... :D
Avatar
#393 • • Funkatronik Guest
Turku - banaani vai kurpitsa?
16.8.2007 07:16

Kaikki alkoi banaanista. Tai tietolähteestä riippuen ehkä sittenkin päärynästä. Turun Sanomat kertoi eilen, että Turun kaupunginvaltuusto kiisteli maanantaisessa kokouksessaan, mitä hedelmää kaupunki muistuttaa maantieteelliseltä muodoltaan.

Lehden mukaan hedelmäisen keskustelun aloitti kaupunginvaltuutettu Christer Hummelstedt (r), joka totesi Turun muistuttavan pystyyn nostettua banaania. Hummelstedtin mukaan kuntauudistus voisi tuottaa omenan mallisen Turun, jos Paattinen lohkaistaisiin Liedolle.

Paikalla ollut kaupunginvaltuutettu Pertti Paasio (sd) muistaa toisin.

- Keskustelu alkoi siitä, kun Christer Hummelstedt vertasi Turkua venytettyyn päärynään, Paasio väittää.

- Se on ihan hyvä vertaus. Turkuhan on ihan päärynän näköinen, Paasio kehuu.

Hummelstedtin päärynäpuheista innostuneena Paasio oli kokouksessa jatkanut keskustelua vaatimalla, että Turusta pitäisi tehdä kyljellään oleva kurpitsa.

- Sellainen kompostissa hyvin kasvaneen kurpitsan muotoinen, Paasio tarkentaa IS:lle.

Paasio haikailee kurpitsaansa hedelmälihaksi Turun ympäryskuntia. Siten Turkuun liitettäisiin Raisio, Naantali, Lieto, Rusko, Vahto, Aura ja Kaarina.

Helsinkiläisen maallikon silmin banaanin tai päärynän kantaosa näyttää aika vetiseltä. Jos Turusta tulisi kyljellään makaava kurpitsa, muodostaisivatko suuret saaret Satava, Kakskerta ja Hirvensalo sen silmät ja suun?

- Joo! Jospa kuntauudistuksessa edettäisiin Halloween-tunnelmissa, Paasio ilahtuu.

Keskustelu, jossa banaanit, päärynät, omenat ja kurpitsat sinkoilivat, kesti Paasion mukaan lyhyen tovin.
Avatar
#394 • • Juki54 Guest



70 tuoppia olutta - kuukauden krapula!
28.9.2007 10:50

Mies käveli Skotlannin Glasgow'ssa terveysasemalle valittamaan jo neljä viikkoa kestänyttä kummallista oloa ja jatkuvaa päänsärkyä. Potilas vakuutti, että hän ei ole aiemmin kärsinyt päävammoista eikä tajuttomuuskohtauksista.

Lääkäreiden oli kuitenkin vaikea löytää 37-vuotiaasta miehestä mitään vikaa. Silmälääkärin saavuttua paikalle miehen sairauden laadun ympärillä leijunut sumu alkoi kuitenkin hälvetä. Hetki sitten täysin ymmällä olleet lääkäritkin osasivat vasta silmäspesialistin tutkimusten jälkeen kysyä potilaalta oikeita kysymyksiä.

Ja mies myös vastaili kysymyksiin. Kävi ilmi, että hän oli neljä viikkoa takaperin kumonnut neljässä päivässä 35 litraa eli 70 tuopillista olutta. Riidat kotona olivat ajaneet miehen masennukseen ja masennus puolestaan pakottanut tarttumaan tuoppiin.

Miehen näön palautuminen täysin ennalleen kesti lopulta puoli vuotta. Myös päänsäryn häviäminen kokonaan vei saman ajan.

Avatar
#395 • • _U Guest



70 tuoppia olutta - kuukauden krapula!
28.9.2007 10:50

Mies käveli Skotlannin Glasgow'ssa terveysasemalle valittamaan jo neljä viikkoa kestänyttä kummallista oloa ja jatkuvaa päänsärkyä. Potilas vakuutti, että hän ei ole aiemmin kärsinyt päävammoista eikä tajuttomuuskohtauksista.

Lääkäreiden oli kuitenkin vaikea löytää 37-vuotiaasta miehestä mitään vikaa. Silmälääkärin saavuttua paikalle miehen sairauden laadun ympärillä leijunut sumu alkoi kuitenkin hälvetä. Hetki sitten täysin ymmällä olleet lääkäritkin osasivat vasta silmäspesialistin tutkimusten jälkeen kysyä potilaalta oikeita kysymyksiä.

Ja mies myös vastaili kysymyksiin. Kävi ilmi, että hän oli neljä viikkoa takaperin kumonnut neljässä päivässä 35 litraa eli 70 tuopillista olutta. Riidat kotona olivat ajaneet miehen masennukseen ja masennus puolestaan pakottanut tarttumaan tuoppiin.

Miehen näön palautuminen täysin ennalleen kesti lopulta puoli vuotta. Myös päänsäryn häviäminen kokonaan vei saman ajan.



:D

Hauska tarina, mutta onkohan toi nyt niin totta...

EDIT: jaa, kyl toi taitaakin olla totta:


World's longest hangover

September 28, 2007 11:50am

IT may be the longest hangover in the history of binge beer drinking. A Glasgow man downed 60 pints leaving him with a four-week super-hangover.
When a 37-year old man walked into a hospital emergency room in Glasgow, Scotland last October complaining of "wavy" vision and a non-stop headache that had lasted four weeks, doctors were at first stumped, the British journal The Lancet reported today.

The unnamed patient "had no history of head injury or loss of consciousness; his past medical record was unremarkable, and he was taking no medications," Zia Carrim and two other physicians from Southern General Hospital said in a case report.

Body temperature and blood pressure were both normal, and a neurological exam scanned negative.

But when an eye specialist was called in, the fog began to clear, at least for the doctors.

The patient, said the ophthalmologist, had swollen optical discs, greatly enlarged blind spots and what eye doctors call "flame haemorrhages," or bleeding nerve fibres.

"We sought a more detailed history" from the patient, noted one named Zia.

This is when the man revealed he had consumed 60 pints - roughly 35 litres - of beer over a four day period, following a domestic crisis.

Doctors believe severe dehydration, caused by the alcohol, led to a rare condition called cerebral venous sinus thrombosis (CVST). A scan of the brain's blood vessels confirmed the diagnosis.

CVST - which can cause seizures, impaired consciousness, loss of vision and neurological damage - strikes three or four people per million, mainly children, every year in Britain. The cause is generally unknown.

It took more than six months of long-term blood-thinning treatment to restore the man's normal vision - and to get rid of the headache, the doctors reported.

http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,22049,22496963-5001021,00.html?from=mostpop
Avatar
#397 • • _U Guest
"Jälleen yksi koirahyökkäyksen uhri Ranskassa
Rottweiler raateli pikkupojan hengiltä
24.10.2007 16:04
Rottweiler raateli eilen 1,5-vuotiaan lapsen hengiltä Ranskassa. Pikkupoika oli lähdössä äitinsä kanssa ulos leikkimään, kun koira hyökkäsi lapsen kimppuun tämän kotitalon rappukäytävässä.

Rottweiler tarttui pojan kasvoihin voimakkaalla otteella, eikä päästänyt äidin ja paikalle sattuneiden naapureiden yrityksistä huolimatta irti.

Turma sattui Bobignyn esikaupunkialueella Pariisin liepeillä. Pikkupoika vietiin nopeasti pariisilaissairaalaan, mutta lääkärit eivät pystyneet pelastamaan häntä.

Poliisi otti rottweilerin kiinni.

- Tämän hirvittävän tapauksen jälkeen se viedään lopettevaksi, poliisista kerrottiin Le Figaro -lehdelle.

Koirahyökkästen sarja on kirvoittanut Ranskassa keskustelun vaarallisena pidettyjen koirarotujen omistuksen rajoittamisesta. Asiasta valmistellaan myös lakialoitetta.

Viime kuun lopussa kuusikymppinen mies loukkaantui Ranskassa vakavasti, kun miehen pojan rottweiler hyökkäsi hänen kimppuunsa. Edellisenä päivänä 27-vuotias nainen sai vamman päähänsä, kun perheen kaksi rottweileria puri häntä.

Lisäksi kymmenvuotias tyttö kuoli, kun perheen kaksi tanskandogia raatelivat hänet syyskuussa.Elokuun lopussa amerikanstaffordshirenterrieri puolestaan raateli puolitoistavuotiaan tytön kuoliaaksi."
IS
http://iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1447986

Aivan v*tun hyvä meininki. Itse en edes voi kuvitella sitä kivun määrää, mitä koira tulisi kokemaan minun puolestani, käsistäni, jaloistani, rappurallista sun muusta irtaimistosta tuossa hyökkäystilanteessa, jos meidän nuorimmalle (1v8kk) kävis tuolla tavalla rappukäytävässä. Kirjaimellisesti repisin koiran pään irti, katkoisin raajat, jos sillä saisin pelastettuani viattoman lapseni luontokappaleen kynsistä (hampaista).

Rakastan koiria yli kaiken, myös rotikoita, mutta joku raja sentään. Puudelit kunniaan ja kilarirodut ammattilaisten käyttöön ja hoivaan (luvanvaraisiksi).
Avatar
#398 • • Juki54 Guest
Teurastaisit _U sen omistajan mielummin.
Avatar
#399 • • _U Guest

Teurastaisit _U sen omistajan mielummin.



Se ei auttaisi siinä tilanteessa, jos koira on kiinni lapsen kasvoissa. Ääntäni kyllä hänelle korottaisin ja kehottaisin häntä auttamaan kaikin tavoin, mutta priorisointia: koira on kiinni lapsen kasvoissa, omistaja ei. Ja tilanteen mentyä ohi, en siltikään kävisi käsiksi omistajaan, koska se ei auta ketään.

Ja väkivalta ei ole ratkaisu ja se ei ole väkivaltaa, jos tapan koiran ja pelastan lapseni. Eikä sekään ole väkivaltaa, jos ihminen kävisi lapseni kimppuun samalla tavalla, purisi naamasta samalla intensiteetillä, raivolla kuin jutun esimerkin rotikka, ja kohtelisin sitä ihmistä siinä tilanteessa samalla tavalla kuin koiraa.
Avatar
#400 • • P.Korhonen Guest
Bensamäärän tarkistus sytyttimellä poltti teollisuushallin
"Teosta epäilty mies on kuulusteluissa kertonut siirtäneensä hallissa bensiiniä kanisterista toiseen. Hän tarkasti täyttämänsä määrän kanisterin täyttöaukosta tupakansytyttimellä, jolloin kaasuuntunut bensiini syttyi palamaan."

:king:

http://www.ess.fi/Article.jsp?article=167389
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Bensam%C3%A4%C3%A4r%C3%A4n+tarkistus+sytyttimell%C3%A4+poltti+teollisuushallin/1135231447164