Red Seal: Black Ops (Flow)

1 post, 1 page, 444 views

Avatar
#1 • • djsoma Guest
flr1cd011.jpg

Artist: Red Seal
Title: Black Ops
Label: Flow
Release Date: June 2004
Tracklist:

1. In a Di Battle
2. Forces of creation
3. Knowing all clear
4. Machine gun Tommy
5. Cool down
6. Facts not fiction
7. Back one day
8. Behold I come as one
9. Voices from beyond
10. Vibrations dub (forces edit)
11. Supernatural
12. Zorushka

"This cd is a blend of breaks / trip hop / electronic dubby ambient with some beautiful vocals. And with guest musicians from Nightmares on Wax, Zion Train, Crispy Horns, Brother Culture, Junior Delgardo to name only a few, who will resist Red Seal. The core band consists of producer Charlie McGougan, singer Tony Joseph and ex-Leftfield vocalist Cheshire Cat ."

Ensimmäisestä kuulemastani Red Sealin biisistä asti olen ollut koukussa heidän saundiinsa. Uutta levyä lupailtiin jo viime syksynä, mutta viimein tänä vuonna kesäkuun alussa se ilmestyi kauppoihin, josta tilasin sen viipymättä. Ja odotus palkittiin monin verroin. Koukuttavat rytmit, rapeat torvet ja tiedostavat sanoitukset luovat pohjaa viihdyttävälle kokemukselle. Osaisinpa kuvailla biisejä paremmin...no tässä edes jotain.

1. In a Di Battle. Levyn aloitusbiisi on myös levyn tiukin biisi, joka alkaa huudahduksella "It's a war out there!". Ja jossainhan jaksetaan aina sotia, mutta Red Seal on selvästi niin sisäisen kuin ulkoisenkin rauhan asialla. Tämä on aitoa päännyökytysmusaa, jossa eteenpäin kuljettavat vastustamaton poljento ja Cheshire Catin raggahenkinen läppä. Sanoista en paljoa saa selvää, mutta mageelta kuullostaa. Vaikuttava ja katu-uskottava aloitus.

2. Forces of Creation. Letkeämpi, mutta yhtälailla keinuttava kuin edellinen biisi. Cheshire jatkaa vokaaleissa ja vuorottelee Anthony Josephin samettisen laulun kanssa. Tekee mieli vain heittäytyä sohvalle makailemaan ja diggailemaan tätä.

3. Knowing All Clear. Pehmeää biittiä, laulua, riimiä ja kitaraa. Lopputulos vaivatonta ja nautittavaa.

4. Machine Gun Tommy. Herkempää reggae-notkumista, levitettynä pehmeälle
bassomatolle. Pianoa, torvia ja huilua. Kaunista ja rauhoittavaa.

5. Cool Down. Julkaistu jo aiemmin sinkkuna. Kirkas biisi, joka saa todellakin viilentymään. Mukana piano, laulu ja pehmeä narina, ei torvia eikä riimejä.

6. Facts Not Fiction. Herkistely jatkuu tällä rukouksella "I go down on my bended knees and pray for strenght to lead me through this day. I go down down on my bended knees and pray for love to lead me on my way." Laulua ja efektoituja puhesämplejä. Puhutaan todella faktoista eikä fiktiosta, kuunnelkaa vaikka itse. Saa herkkyydestä riippuen kyyneleet nousemaan silmiin.

7. Back One Day. Kaiutetut reggaevokaalit avaavat tämän biitittömän biisin, jossa vain laulua, torvia ja muutama sointu tukena. Toimii hyvin.

8. Behold I Come As One. Myös julkaistu aiemmin Flying Rhinon kokoelmalla
So Fa, mutta ilman vokaaleja nimellä Seccie & Cool. Kirkkaat torvet ovat hienosti käytössä ja lisätyt vokaalit (osittain vahvasti efektoidut) ovat kerrassaan mainiot. Vokaalit ovat lähinnä lyhyitä heittoja tyyliin "spread love to the world" "sit down with a smile on my face" "too much war" "elevate your spirit" musiikin lomassa, mutta tuovat runsaasti syvyyttä ja tunnetta ennestäänkin loistavaan biisiin.

9. Voices from Beyond. Vokaalit vähäiset, raskaampi biitti sekä kaiutettuja narahduksia ja pörähdyksiä. Diippiä dubauttelua mageilla saundeilla.

10. Vibration Dub (Forces Edit). Vanhan maestron Adrian Sherwoodin dubimiksaus Forces of Creationista. Kunnon kikkailua ja muhkeaa kaiuttelua. Alkuperäisen biisin elementtejä tunnistettavissa, ja niitä on hyödynnetty loistavasti kaikkien efektien ja uusien saundien seassa. Extraphat!

11. Supernatural. Julkaistu aiemmin Flow:n Overview-kokoelmalla.Keinuva virtaus ottaa jälleen valtaansa. Diippiä psy-reggaeta, jonka sanoista en saa selvää kuin "mellow supernatural"... ehkä se kertoo tarpeeksi.

12. Zorushka. Jumalainen Irina Mikhailova päättää levyn kauniisti venäläisiin tunnelmiin. Kuiskaava puhe ja herkkä mutta voimakas laulu vuorottelevat ja vaivuttavat meidät kauniisiin uniin tai päiväunelmiin. Tämän levyn jäljiltä onkin helppo nukkua syvään ja rauhallisesti.

Levyn saa vielä toistaiseksi Saikosoundsista alle 9 eurolla, joten suosittelen lämpimästi tarttumaan tilaisuuteen. Jos jollain jää visakortista puutumisesta kiinni niin pistä privaa mulle ja katsotaan jos voin auttaa.