less conversation more action - käykää niissä bileissä

32 posts, 2 pages, 3,951 views

Avatar
#1 • • Edited miikkah Guest
(tämän piti mennä eräälle toiselle foorumille mutta kun ei se toiminut, niin menkööt tänne.. jos tuntuu, että kuvattua ongelmaa ei ole, niin hommaa voi ajatella ennemminkin jyväskyläläisen junkkabileen tai turkulaisen teknoklubin, kuin pääkaupunkiseudun polkkaajan kannalta)


Aiheesta: Miksi ei ole niin aktiivista ja monipuolista klubiskeneä kuin ehkä voisi olla?


Itse vierittäisin vastuuta yleisölle.

Tapahtumia tulee ihan oikeasti tukea. Se ei riitä, että juttelee kavereille ja foorumeilla että "...onpas hyvä kun joku taas yrittää järkätä. Harmi kun on muuta menoa tuona iltana / pari euroa liian kallis lippu / vähän oudossa paikassa. Pitääs yrittää ensi kerralla päästä.."

Pitää mennä paikalle. Ottaa kaverit mukaan. Maksaa sisäänpääsy. Tanssia. Ostaa baarista.

Ihmiset tekee ne bileet. Mistä tahansa kekkereistä voi keksiä jonkin tekosyyn, miksei sinne nyt mene. Pitäisi olla toisinpäin, eli jos keksii yhdenkin syyn mennä (kiva paikka, joku kaveri pyysi, häppäri, hyvää musaa, uusi dj ...jne), niin sitten velvollisuus on mennä paikalle.

Liian monet lupaavat klubit yms illat kaatuu siihen, ettei ole tarpeeksi porukkaa, jotta homma maksaisi itsensä taloudellisesti ja jotta paikka ei näyttäisi tyhjältä vaan oikeasti bileiltä.

Jos porukka kävisi bileissä aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti, klubien määrä ja valinnanvara tyylien suhteen kasvaisi, meininki paranisi, ihmiset oppisivat nauttimaan ja arvostamaan useammanlaista musiikkia, normi-yökerhoilijoista siirtyisi porukkaa klubi-yleisöksi ja kaikilla olisi ylipäätään hauskempaa.

Ongelma kärjistyy mielestäni lukuisiin keskiviikko-iltoihin, joita helpoimmin saadaan konemusa-käyttöön. Jos nämä illat saataisiin kannattamaan ravintoloiden, järjestäjien ja kävijöiden kannalta, paranisivat mahdollisuudet huomattavasti saada vastaavia tiloja (tai osia niistä) myös viikonloppukäyttöön. Unohtaa ei sovi myöskään ravintoloille annettavan palautteen merkitystä. Kehukaa (etu- ja ) jälkikäteen bileitä. Ainakin se vaikuttaa, jos kukaan ei näin tee.

Mutta kivempaa on katsella kotona töllöä ja päivitellä kun ei ole 'kunnon skeneä', eiks?
Avatar
#2 • • Samus Aran Guest
Nooh, ainakin Helsingin kannalta sanoisin, että kaupungilla näkee ihan liikaa bileitä, joiden tuotanto tai ohjelma on harmittavan mitäänsanomatonta tai suorastaan laadutonta. Tukemalla tällaisia tapahtumia jonkun ulkomusiikillisen syyn takia eivät hommat ainakaan omasta näkökulmastani (=musiikki) parempaan suuntaan lähde, usein juurikin toiseen suuntaan. Pätee niin DJ:hin kuin maksaviin asiakkaisiinkin.

Itse olen vahvasti sitä mieltä, että kaupalliset (tässä tapauksessa bileet, joihin maksaa sisään) pitäisi jättää nykyistäkin enemmän ihmisille, joilla on resursseja tarjota kunnolliset puitteet ja jotka osaavat asiansa muutenkin. Tätä kautta ne tavallisissa baareissa kävijätkin innostuvat asiasta. Katsotaan vaikka Screeniä tai Hallmarkeja ja niiden tunnettavuutta sekä vetovoimaa. Hieman vaihtoehtoisemman, mutta hyvin toimivan esimerkin voi ottaa vaikkapa FBI-klubista tai Freeformista. Muut järjestäköön pienen piirin laadukkaita ja innokkaita tapahtumia, esim. jonkun tuttavan mökillä. Tätä kautta yleiskuvaan jää enemmän laatua ja hommalla on hedelmällisempi kasvualusta.

Tärkeä aihe puitavaksi..
Avatar
#3 • • Quu Guest

Pitää mennä paikalle. Ottaa kaverit mukaan. Maksaa sisäänpääsy. Tanssia. Ostaa baarista.



Johan se Darwin aikoinaan höpisi siitä miten heikot yksilöt poistuvat geenialtaasta ennemmin tai myöhemmin. Huonoja bileitä on turha kehottaa tukemaan. Jos ei ole tarpeeksi asiakkaita, voi katsoa vain ja ainoastaan peiliin.

Ilmeisesti suomalaiset ovat ottaneet Tresin signaturesta vinkin kuluttaa vain laatuun, jotta jatkossa olisi vain laadukkaita bileitä.

Tosin se vika suomessa vielä on, että ihmiset eivät ole tottuneet maksamaan tarpeeksi sisäänpääsystä. Harva jannu enään jaksaa ruveta järkkäämään one-off tapahtumia jossain erikoisessa paikassa, kun palkaksi tulee vain stressin aiheuttamia näppylöitä, taloudellisesti takkin ja känsiä sormeen. Mä en ainakaan vaivaudu. En sano, että kenenkään pitäisi ruveta rahastamaan bileillä, mutta olen tyytyväinen asiakas jos bileet ovat olleet hyvät ja tiedän järjestäjän saaneen vaivanpalkan sekä hyvän mielen.

Älkää käykö paskoissa bileissä, eikä hyvää saa ilmaiseksi.
Avatar
#4 • • Uinajainen Guest
Meikä peräänkuuluttaa sitä paljon disautettua pluria joka on devalvoitunu pelkäsks nolottavaks suolistoääneks. Järkevästi raknetuva lainappi esim, house/electro/ pepputekno / junkan muodot / hardistykitys (joskus dnb korvaa hard osaston.)

Tossa nyt ei tietenkään oo kaikki kermat mitä psyykkisestä separaattorista valuu. mut nimenomaan Pienempien paikkakuntien ois tärkeetä pitää tuo monipuolisuus mukana koska, yllättäen pienissä paikoissa ei oo yhtä tiettyä kannattavaa asiakaskuntaa vaan kaikille kaikkee mieli on tärkeempää. Itse jos saan vielä jotain järkättyä niin koitan panostaa nimenomaan tähän että koko illan joku porukka voi jorata ja toiset levätä ja dissata. ;)

Känniset typot on teidän silmissä, minä olen kauniimpi ku kaino tajutonna.
Avatar
#5 • • ville Guest
Laatu ratkaisee.

Tänään helsingissä 10 bileet, jos illu lasketaan mukaan 11. Tästä määrästä on syytäkin tippua.
Avatar
#6 • • Laite Guest

Tänään helsingissä 10 bileet, jos illu lasketaan mukaan 11. Tästä määrästä on syytäkin tippua.


404, DJ Ender & Lauri Soini @ UMO Jazz House, Lipsync, MECCA 1st class Lounge, oujee ja Rose Garden. Tossa ne järkevät, loput saiskin tippua pois.
Avatar
#7 • • ville Guest

Tänään helsingissä 10 bileet, jos illu lasketaan mukaan 11. Tästä määrästä on syytäkin tippua.


404, DJ Ender & Lauri Soini @ UMO Jazz House, Lipsync, MECCA 1st class Lounge, oujee ja Rose Garden. Tossa ne järkevät, loput saiskin tippua pois.



12, mecca unohtui

kunhan illu jää, muilla ei oo väliä
Avatar
#8 • • sonni Guest
turhaa lätinää. juhliminenko on aina se kaikista parhain tapa viettää aikaa?

mitä järkeä myöskään olisi väkisin mennä jonnekin kitumaan? kuolkoot vain
pois, jos tarjonta on suppeaa. kaikkialle ei voisi kuitenkaan venyä samaan
aikaan.
Avatar
#9 • • snt Guest
Jaa-a

Ehkä hauskimmat koetut tapaukset on promoottorit jotka winettää pienistä kävijämääristä vaikkei itse viitsi ko. klubiinsa panostaa millään tavalla:
Ei mitään decoiluja, sama tylsä moneen kertaan nähty ja kuultu lineuppi,Joku perusbaari venuena, paska PA, naurettavat valot, jne, jne...
Ihan hyvä vaan että hiipuu pois semmoset.

Aika suuri kynnys tulee usein itsellänikin bileisiinlähtöön jos siellä on odotettavissa tasan yksi hyvä/mielenkiintoinen nimi (jos sitäkään) ja loput jotain moneen kertaan kuultua perushuttua. Kaikkia ei voi tietenkään aina miellyttää, mutta ennemmin vietän aikani näissä tapauksissa jossain muualla.

Vaikee on tilanne täällä meillä kun ei sitä väkee meinaa riittää ikinä mihinkään hippoihin (paitsi polkkahelvetteihin) :/
Avatar
#10 • • Lachesis Guest

Jos porukka kävisi bileissä aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti, klubien määrä ja valinnanvara tyylien suhteen kasvaisi, meininki paranisi, ihmiset oppisivat nauttimaan ja arvostamaan useammanlaista musiikkia, normi-yökerhoilijoista siirtyisi porukkaa klubi-yleisöksi ja kaikilla olisi ylipäätään hauskempaa.




Jos porukka maksaisi itsensä ennakkoluulottomasti sisään kaikkiin juosten kusten järjestettyihin bileisiin niin siinähän kävisi aivan täysin päinvastoin kuin mitä sä ehdotat: kun nämä juosten kusten järjestävät promoottorit tajuaisivat että he saavat talon täyteen maksavia asiakkaita joka tapauksessa, niin luuletko että he panostaisivat laatuun yhtään enempää?

Vaikka kuinka ajattelisin tätä turkulaisen teknoklubin tai jyväskyläläisen junkkabileen kannalta, niin en voi yhtyä kirjoitukseesi. Jos Turussa ei oo porukkaa jota kiinnostaa tekno tai Jyväskylässä junkka, niin miksi järkätä bileitä väkisin? Ei "skene" (hyi hitto mikä sana) synny tyhjästä, mutta ei se synny myöskään järkkäämällä random-bileet ja mesoamalla, että ihmisten pitäisi niitä tukea. Parempi sitten vain pyöritellä levyjä kellarissa kaveriporukalla, kuin puolityhjässä raflassa, jos yleisöä ei ole tarpeeksi.

Miksi kukaan keksisi mitään tekosyitä jäädääkseen pois bileistä? Kyse on kuitenkin vain viikonlopun vietosta. Jos kiinnostaa niin menee, jos ei niin ei. Jos tosiaan tuntuu, että on muuta menoa tai ei kiinnosta niin miksi mennä väkisin?

Eikö juuri promottorin haasteena ole järjestää tila, bileet, artistit ja loppujen lopuksi mainonta niin, että ihmiset kiinnostuvat ja tulevat - spontaanisti, ilman sen kummempia ajatuksia tukemisesta tai "skenen" väkisin hengissä pitämisestä?
Avatar
#11 • • miikkah Guest
Pitänee tiivistää ja selventää paria kohtaa:

1) Paskoja bileitä ei missään nimessä pidä tukea (tietenkään). Hyviä, joilla on mahdollisuus kehittyä erinomaisiksi sen sijaan kyllä. Tämä oli myöskin koko vuodatukseni syvin pointti. Jos / kun ihmiset eivät käy klubeilla, joista kuitenkin väittävät olevansa kiinnostuneita, kuolee moni hyvä paikka pois.

2) Ilmeisesti tämä ei todellakaan ole pääkaupunkiseudun ongelma. Jos yrittäjiä riittää paljon, niin iso osa hyvistäkin bileistä voi karsiutua pois ja silti jää jäljelle jotain.

3) Promoottorin vastuu hyvistä järjestelyistä, markkinoinnista ja bileistä lienee niin itsestäänselvä, että tässä siihen ei liene tarvetta puuttua.
Avatar
#12 • • miikkah Guest

Jos Turussa ei oo porukkaa jota kiinnostaa tekno tai Jyväskylässä junkka, niin miksi järkätä bileitä väkisin?



Niin :)

Puhtaimmillaan kyse voisi olla järjestäjän rakkaudesta ja intohimosta kyseistä musiikkityyliä kohtaan ja syvä usko siihen, että moni muukin voisi jakaa nämä tunteet ja kokemukset, jos vain heille annettaisiin siihen mahdollisuus. Ei kai Suomessakaan mitään bileitä järjestettäisi, elleivät jotkut pioneerit olisi aikoinaan ruvenneet järjestämään bileitä uusien musiikkityylien ympärille? Mielestäni sama koskee pienemmässä mittakaavassa kaikkia pienempiä paikkakuntia: kyllä joku voi tehdä pienen piirin pioneerityötä ja soittaa monoträkkiä muhoksella. Kyllä siitä joku tykkää jos musiikki on hyvää ja järjestelyt kunnossa.
Avatar
#13 • • Samus Aran Guest

Jos Turussa ei oo porukkaa jota kiinnostaa tekno tai Jyväskylässä junkka, niin miksi järkätä bileitä väkisin?



Ei kai Suomessakaan mitään bileitä järjestettäisi, elleivät jotkut pioneerit olisi aikoinaan ruvenneet järjestämään bileitä uusien musiikkityylien ympärille? Mielestäni sama koskee pienemmässä mittakaavassa kaikkia pienempiä paikkakuntia: kyllä joku voi tehdä pienen piirin pioneerityötä ja soittaa monoträkkiä muhoksella. Kyllä siitä joku tykkää jos musiikki on hyvää ja järjestelyt kunnossa.



Jeps, silloin pitääkin tarkkaan miettiä bilemestan soveltuvuutta. Avauksessas kuitenkin puhuit kaupallisista kemuista normiraflassa. Mitä pienempi paikkakunta, sitä pienempi bilemesta. Imo ihan turha lähteä viemään teknoa tavallisiin rafloihin jossain Hikipetäjässä - edes viikonloppuina. Enemmän intiimejä ja laadukkaita kaveri- / tuttavapiirin kemuja tyhjiin mökkeihin, kellareihin, jne. Huom. tämänkin voi ryssiä ihan yhtä helposti. Laadun eteen pitää joka tapauksessa nähdä vaivaa.
Avatar
#14 • • lauri Guest
Tuossa ensimmäisessä viestissä paistoi taas se väärä lähtökohta >>
Mitään ei pidä tehdä ellei tahdo. Parempi niin, että ne jotka
eivät oikeasti halua mennä/tulla juhliin, jättävät menemättä/tulematta.

Ei juhliminen tai hauskanpito saa missään nimessä olla pakonomaista,
ei kenenkään kunto/mielenkiinto kestä sitä, jos juoksee jokaisessa
mahdollisessa tapahtumassa, kiinnosti tai ei.

Tärkeintä kuitenkin on se oma viihtyvyys, siitä siinä lipun hinnassa
maksetaan.

0,1€
Avatar
#15 • • Lachesis Guest

Pitänee tiivistää ja selventää paria kohtaa:

1) Paskoja bileitä ei missään nimessä pidä tukea (tietenkään). Hyviä, joilla on mahdollisuus kehittyä erinomaisiksi sen sijaan kyllä. Tämä oli myöskin koko vuodatukseni syvin pointti. Jos / kun ihmiset eivät käy klubeilla, joista kuitenkin väittävät olevansa kiinnostuneita, kuolee moni hyvä paikka pois.



Siis miten tuo sivulause vaikuttaa mihinkään negatiivisesti? Eikö bileiden hehkuttelu ja kiinnostuksen osoittaminen julkisesti vain tuo hyvää ja ilmaista mainosta tapahtumalle? Ei mun mielestä ihmisiä voi syyllistää siitä, että he eivät käy bileissä. Kuten lauri asian ilmaisi niin pakko on kuitenkin aika absurdi käsite kun kyseessä on hauskanpito.


Ei kai Suomessakaan mitään bileitä järjestettäisi, elleivät jotkut pioneerit olisi aikoinaan ruvenneet järjestämään bileitä uusien musiikkityylien ympärille? Mielestäni sama koskee pienemmässä mittakaavassa kaikkia pienempiä paikkakuntia: kyllä joku voi tehdä pienen piirin pioneerityötä ja soittaa monoträkkiä muhoksella. Kyllä siitä joku tykkää jos musiikki on hyvää ja järjestelyt kunnossa.



Niin, mutta kuka tulee muhoksella kuuntelemaan monoträkkiä jos ei koskaan ole kuullut siitä aikaisemmin mitään? Eiköhän ne pioneerienkin tuomat jutut ole levinneet kaveripiirien välityksellä ainakin aluksi.
Avatar
#16 • • djsakke Guest
Tuli hirvee deja-vu etta olisin kirjottanut tasta jo teknopileet -topikissa hieman asiaa sivuten mutta..

Huomiokaa nyt sekin etta tekno/house+kaikki subgenret ei oo nyt kovin trendikas juttu, nyt myy hiphop, r'n'b ja goottimetalli.

Tampereella homma nayttaa olevan niin etta edes hittieurohumpparaflat ei veda porukkaa kunnolla vaikka myyvat alkoholia niin halvalla kuin voivat (esim. hulluja torstai-tarjouksia, 50snt/olut, myos vklp:nkin on tarjouksia, joskin ei yhta uskaliaita - ja talloinhan ihmiset tulevat vain halvan viina perassa, musiikista viis)

Toisaalta askettainen club telexin paluu yo-talolla tampereella tuntui vetavan kivasti yleisoa mutta aina tarvitaan poikkeus saantoon, ja telexillahan on jo kulttimaine.

En tieda olemmeko paatyneet samanlaiseen kuoppaan kuin vuonna 1979, vaikka ehka aika lahelle.


seuraavan taisin sanoo siel teknobileet -topikissakin, mutta kerrataan, koska kertaus on opintojen aiti:

Ehka mainostaminenkin ontuu omalta osaltaan. Bileet pitaisi saada paremmin esiin eika vain jakaa niita flaikkuja obscureissa pikkukaupoissa joissa kayvat vain alaan erikoistuneet harrastelijat. Moni ei myoskaan lue naita webbiboardeja (plattari, klubbari, accesssss) koska eivat pida keskusteluista joita taalla kaydaan, joten boarditkaan eivat valttamatta kata koko potentiaalista yleisoa. Toisaalta ei taida monella olla varaa sijottaa isoon mainoskampanjaan isoissa paivalehdissa (hesari aamulehti turun sanomat etc).

Mainostamisessa yksi omituinen juttu josta moni on jo puhunut IRL ja ollaan monasti ihmetelty etta miksi ne flyereitten tekstit pitaa aina olla englanniksi vaikka ei olisi yhtaan ulkomaalaista esiintyjaa? Ja miksi pitaisi olla englanniksi vaikka olisi ulkomaalainen esiintyja? Eihan sita flaikkua sille artistille tehda...
Avatar
#17 • • alex Guest
[
Mainostamisessa yksi omituinen juttu josta moni on jo puhunut IRL ja ollaan monasti ihmetelty etta miksi ne flyereitten tekstit pitaa aina olla englanniksi vaikka ei olisi yhtaan ulkomaalaista esiintyjaa? Ja miksi pitaisi olla englanniksi vaikka olisi ulkomaalainen esiintyja? Eihan sita flaikkua sille artistille tehda...[/quote]

..juuri tuon asian vuoksi Colors vaihtoi muutama vuosi sitten kaiken Suomen kielelle..
Avatar
#18 • • hexasonik Guest

En tieda olemmeko paatyneet samanlaiseen kuoppaan kuin vuonna 1979, vaikka ehka aika lahelle.



no huh, olipa vertaus! kai nykyään on enemmänkin kysymys klubikansan ikääntymisestä ja sen aheuttamasta bileisiin menon vähentymisestä kuin homofobistits-rasistisen äärioikeiston ajojahdista niinkuin 'disco sucks' -kampanjassa.

ja kuten itse kirjoitit:

Huomiokaa nyt sekin etta tekno/house+kaikki subgenret ei oo nyt kovin trendikas juttu, nyt myy hiphop, r'n'b ja goottimetalli.



eli kasvavan 'nuorison' kiinnostuksen kohteet ovat muualla kuin house/tekno/ yms. -pohjaisessa 'klubi'musassa.

tuskinpa tämän takan mitään ku klux klan -salaliittoa on. :)
Avatar
#19 • • hexasonik Guest

Itse olen vahvasti sitä mieltä, että kaupalliset (tässä tapauksessa bileet, joihin maksaa sisään) pitäisi jättää nykyistäkin enemmän ihmisille, joilla on resursseja tarjota kunnolliset puitteet ja jotka osaavat asiansa muutenkin. Tätä kautta ne tavallisissa baareissa kävijätkin innostuvat asiasta. Katsotaan vaikka Screeniä tai Hallmarkeja ja niiden tunnettavuutta sekä vetovoimaa. Hieman vaihtoehtoisemman, mutta hyvin toimivan esimerkin voi ottaa vaikkapa FBI-klubista tai Freeformista. Muut järjestäköön pienen piirin laadukkaita ja innokkaita tapahtumia, esim. jonkun tuttavan mökillä. Tätä kautta yleiskuvaan jää enemmän laatua ja hommalla on hedelmällisempi kasvualusta.



jo etabloituneille bilejärjestäjille, ja muille ei tässä pelissä löydy sijaa? onpas elitistinen näkökanta. :)
Avatar
#20 • • Samus Aran Guest

Itse olen vahvasti sitä mieltä, että kaupalliset (tässä tapauksessa bileet, joihin maksaa sisään) pitäisi jättää nykyistäkin enemmän ihmisille, joilla on resursseja tarjota kunnolliset puitteet ja jotka osaavat asiansa muutenkin. Tätä kautta ne tavallisissa baareissa kävijätkin innostuvat asiasta. Katsotaan vaikka Screeniä tai Hallmarkeja ja niiden tunnettavuutta sekä vetovoimaa. Hieman vaihtoehtoisemman, mutta hyvin toimivan esimerkin voi ottaa vaikkapa FBI-klubista tai Freeformista. Muut järjestäköön pienen piirin laadukkaita ja innokkaita tapahtumia, esim. jonkun tuttavan mökillä. Tätä kautta yleiskuvaan jää enemmän laatua ja hommalla on hedelmällisempi kasvualusta.



jo etabloituneille bilejärjestäjille, ja muille ei tässä pelissä löydy sijaa? onpas elitistinen näkökanta. :)



Henk. koht. olen tosiaan sitä mieltä, että jo nyt kaupungilla on liikaa tarjontaa marginaalimusiikin suhteen. En näe mitään syytä, miksi jo nykyään hyvin toimivien juttujen toimintaa ja koko asian yleistä imagoa pitäisi heikentää laaduttomilla räpellyksillä. Imo, on isossa mittakaavassa kehittävämpää pyrkiä esim. yhteistyöhön näiden nykyisellään hyvin toimivien kanssa kuin lähteä rakentamaan omaa juttua näiden lisäksi, varsinkin kun se taso on mitä se nykyisellään on.

Btw. en kyllä missään vaiheessa maininnut, että muille ei tässä ajatusmallissa löytyisi sijaa? Oikeastaan päinvastoin, nimenomaanhan painotin pienen piirin tapahtumien järjestämistä esim. mökillä tai kellareissa kaikinpuolin kehittävänä vaihtoehtona kaupallisille bileille, eikö?

Mitään elitististä (negatiivisessa mielessä) en tästä ajatuksesta löydä, mutta mielelläni kuulen tarkemmin sun näkökulman asiaan :)