M: Yamaha MSP5 monitorikaiuttimet

7 posts, 1 page, 2,330 views

Avatar
#1 • • Edited spintonik Guest
Olisivatko kaksi vuotta vanhat (pitää tarkistaa ostokuitista), hyväkuntoiset. Ei ole luukutettu kovalla eikä kuitenkaan tuntikausia päivässä - päivittäin jotakin vääntöä ja välillä musakkia (minulla kun tämä musisointi on vielä harrastuspohjaista). Nämä ovat senverran pienet etteivät ne käy ainoiksi monitoreiksi johonkin bassovoittoiseen mekastukseen, mutta kyllä niillä bassotasotkin saa jotenkuten miksattua. Jos on aktiivisuppari, nää ois kyllä pop.

Keskiääni ja yläpää on kyllä oikein tarkka. Saa tulla kuuntelema Turkuuseen - tosin monet jälleenmyyjät pitää tätä ihan hyllytavarana.

Yamahan sivuilta speksit ohessa:

http://www.yamahaproaudio.com/products/speakers/powered/msp_5a/index.htm

HP 350e/pari, Thomannin uudet 480e/pari.

Ostaja maksaa postikulut, toimitus sopimuksen mukaan, kuvia saa tilattaessa (tai kun keksin miten ne linkittäisin tänne listalle :)

lisäkysymyksiä esimerkiksi puhelimitse, 044 5414 957 .

Edit: Typot on iloinen asia.
Avatar
#2 • • spintonik Guest
Hetken harkinnan jälkeen myynnissä myös:

Roland M-160 analoginen räkki linjamikseri, 16 kanavaa

4U korkea jämäkkä mikseri joko studion kakkosmikseriksi tai keikkakäyttöön. Todella hiljainen, ei kohise paljoa kovillakaan sensitivity gaineilla. Ostettu joskus käytettynä, ollut minulla pääasiassa käyttämättömänä viimeiset pari vuotta. Tätä mikseriä näkee isoissakin studioissa kakkosmikserinä, googlesessio vahvistaa väitteeni.

Linjamikserissähän ei ole equja, vaan efektisendejä ja inserttejä senkin edestä.


Kanavissa 1 ja 2 on seuraavat säädöt:

Sensitivity -10 - -50 dBu <= tämä ilmeisesti sisääntulevan signaalin voimakkuus

Effect 1-3 Send level
Aux Send Level
Pan
Channel Gain Fader.


Kanavissa 3 - 16 on seuraavat säädöt:

Sensitivity +4 - -20 dBu
Effect 1-3 Send level
Aux Send Level
Pan
Channel Gain Fader.


Mikserissä ei ole phantom sisääntuloja. Tästä edullisesti ja napakasti DAW-settiin analogiset härpättimet kiinni, efektit tulee kuiteskin plugareista nykyisin - tai vaihtoehtoisesti keikkasettiin räkkiystävällinen mikseri.

Koitan järkätä kuvia asiasta kiinnostuneille.

HP 250e / Tarjous
Avatar
#3 • • spintonik Guest
M-160:n mukana tulee muuten manuaali.
Avatar
#4 • • Edited spintonik Guest
Tämä on herkku.

Swissonic USB Studio D.

1U räkkiasennettava, USB 1.1 16-kan mikseri/äänikortti, singer songwriter -ihmisen unelmapeli.

16-kanavainen mikseri sisältää:

Sisääntulot:

* 2 mikkietuastetta Phantomilla ja XLR liittimillä, näissä Insert.
* 2 Instrument-liitintä esim kitaroille ja muille hiljaisille signaaleille
* Stereo Line/Phono -liitin, kytkimellä aktivoitavissa joko linjasignaaliksi tai levaria varten. RCA sisääntulo
* 4 Stereosisääntuloa stereoplugilla. Perinteiset Insert-linjan Y-kaapelit joita Proel esim valmistaa toimii tämmöisessä.
* Stereo Digital in, sekä S/PDIF että Optinen sisääntulo-vaihtoehto
* Stereo Computer in, esimerkiksi sekvensserin softasynat saat USB-kaapelia pitkin mikseriosalle - sävellysvaiheessa saat ne miksattua helposti ulkoisiin syntikoihin.

Jokaiselle sisääntulolle Volume -potikka. Yhdellä napin painalluksella mikä tahansa sisääntulo (paitsi tietenkin Computer) saadaan näkymään DAW:n soundcard inputissa. Recording Levelille on vielä oma säätönsä ja 2x 8 ledin volumemittari. USB 1.1 mahdollistaa siis yhden samanaikaisen stereosignaalin. Napinpainalluksilla on mahdollista nauhoittaa useampi sisääntulo kerralla, mutta miksattuna. Signaalireititys on suunniteltu siten että äänityksessä ei ole kierron mahdollisuutta - nauhoituksen alkaessa monitoriulostulot vaimenevat. Sekvensserin kautta on mahdollista aktivoida monitorointi jos sitä tarvitsee.

Latenssi on vähintäänkin kohtuullinen, toiseksi nopein latenssiasetus antaa 7 ms latenssin joka ei rutise eikä pauku (kunhan samassa USB kanavassa ei ole muuta USB laitetta). Bufferit on asynkronisia - sisäänpäin latenssi on jotain 17ms luokkaa. Äänikortissa on siis ASIO ja WDM, toimii todella hyvin 2000/XP:n kanssa.

Ulostulot:

* Stereo Digital out (optinen tai S/PDIF)
* Monitor out
* Main out (RCA)
* Headphone Out


Soundi on mahdottoman hyvä, kohinaton ja kirkas. Laite on vuoden vanha ja erinomaisessa kunnossa - lukuunottamatta laitteen oikeaa kylkeä josta maalipinta on lohkeillut muutaman sentin matkalta. Räkkiasennuksessa tämä kohta jää kuitenkin räkin seinän taakse piiloon.

Kyseinen laite on tosiaan minulla ollut vuoden ja on konkurssiin menneen yrityksen peruja. Valmistusvuosi painunee 2001 paikkeille. Thomann osti vastikään Swissonicin jäämistön ja myy yrityksen nimissä kaikenmoista MIDI-kiipparia. Tahtoisin kuitenkin tähdentää että kyseinen äänikortti on valmistettu ajalla jolloin kama oli vielä 100% kunnollista, mistään t.box -sälästä ei ole kyse.

Ajurit löytyvät ainakin Windows 98SE / 2000 / XP ja Mac OS9, tosin OS X native ajurit toimivat mitä varmemmin (en tosin takaa tätä, mutta saa Turussa testata). Huomaa että Swissonicin webbisivut ovat alhaalla - minulla on itsellä tallessa Windows ajurit, jotka toimitan mukana.

Originaali hintapyyntö on ollut 800e paikkeilla, nyt herkkään 200e hintaan. Voin taata ettet varmasti saa parempaa äänikorttia ja samaa määrää sisääntuloja muualta!

Lisätietoja esimerkiksi http://emusician.com/mag/emusic_swissonic_usb_studiod/
http://www.mmstudio.com.sg/specials_main.html <== tuolta löytyy ajurit

Myynti siksi että minullahan on tämä hopea/sini -kamafiksaatio ja tarkempi tutustuminen vahvisti että kyseessä on kuitenkin mustahko laite - ainoastaan Swissonic logo on sinihopeinen. Tilannetta ei paranna yhtään kaverini tarjoama Echo Audio Layla 24 joka puolestaan on värisävyiltään.... :eek:
Avatar
#5 • • spintonik Guest
Sitäpaitsi mä tarvitsen ADAT -sisääntulon mun samplerille - mut tämähän on pelkkä tekosyy :cool:
Avatar
#6 • • spintonik Guest
Halutaan ostaa siniset monitorikaiuttimet hopeisella bassoelementillä - tai toisinpäin. :D
Avatar
#7 • • spintonik Guest
Tämä Myyty