Kirottu dissaaminen mikserin foorumissa ja ehkä muuallakin,

28 posts, 2 pages, 4,163 views

Avatar
#1 • • louis Guest
Ihmettelen vain että ihmiset tuomitsee kappaleeni, eikä esim. kerro millä tavoin niitä voisi parantaa. Materiaalia on liikaa mikseri.netissä mulla, ymmärrän sen. Kun kukaan ei äänestä, ne on siellä ja pysyy. Jos 10 ihmistä lätkäisee nelosen jollekin biisille. Silloin kyllä harkitsen sen kappaleen poistamista, koska minä hitaasti opin. Mun ongelmani on ajan puute, en pysty muiden aktiviteettien takia tekemään musaa. Yöaikana ei onnistu koska mulla ei ole omaa konetta asuinpaikassa. Ohjelmien opettelu ja samplääminen ei ole mikään pikkujuttu. Moni dissaajista on niitä jotka on kräkänneet jonkun huippuohjelman. Ja lainaavat sämplet hittibiiseistä. Ihmiset on aikas vaikeita. näin on.

:panic: :angry:

Agree?
Avatar
#2 • • JussiS Guest
Ne ei vaan ymmärrä kokeellista musiikkia. Kateus syö kalatkin vedestä ;)
Avatar
#3 • • Daniel Braun Guest
Huoh...

Mitä hiton väliä sillä mikseri.net:illä on?
Miksi se on sinulle elämää tärkeämpi asia?

Ei mikään ihme että siellä dissataan paljon.
Jos paikan keski-ikä on about 14v ja yleinen musamaku räppi/hiphot tms lökäpöksykama, ni mitä muuta voi odottaa?
Ja voiskos olla mahdollista että ne 10 nelosen antajaa ovat oikeassa?
Entäs jos kappaleesi on sen nelosen arvoinen?
Mitä siitä kitisemään jos ei oo onnistunut biisin teossa ja porukka kertoo sen suoraan...


Moni dissaajista on niitä jotka on kräkänneet jonkun huippuohjelman. Ja lainaavat sämplet hittibiiseistä. Ihmiset on aikas vaikeita. näin on.


Jos se "huippubiisin" ja arvostuksen saaminen on noin helppoa, ni mikset sinäkin sit kräkkää sitä "huippuohjelmaa" tai vaihtoehtoisesti osta sitä?

Ei ne hyvät ohjelmat sitä hyvää biisiä tee.
Eikä se samplejen nykiminen niistä "hittibiiseistä".
Se musiikintekijä saa aikaan sen hyvän biisin.
On oltava ideaa, taitoa toteuttaa ja sitä korvaa jolla kuulla ne virheet.
Ja myös äly oppia virheistään ja kuunnella muiden (ehkä kokeneempien) neuvoja.
Avatar
#4 • • :t:c: : : Guest
Juu-u... Oma suositus olis välttää ko. akselia jos haluaa johonkin oikeasti päästä :D Vastaavia MP3-musasaitteja on aivan helvetisti netissä ja siitä valikoimasta löytyy myös sivustoja, joilla konemusiikki on pääasiassa. Esim terratecin Besonic -saitilla on tosi vahva konemusaedustus ja siellä lähetettävät biisit menee A&R tyyppien kautta, peruspaska ei edes pääse linjoille (eli kai sekin jo kertois jotain).

Tietty toikin mahdollisuus on olemassa, et ne biisit vaan olis tosi surkeita ja siihenhän ei auta muu kuin 'takas sorvin ääreen'. Eikä niitä biisejä ole ihan jokaikistä pakko verkkoon laittaa, mutta jokaisen valmiin biisin kautta kuitenkin oppii jotain uutta -> työstään vaan. Ellei sit käytä EJay:tä tms paskaa jolla ei ole musan tekemisen kanssa oikein mitään tekemistä.

Plus sit tietty sekin pointti, et nää on makuasioita. Yhden ihmisen mielipidettä ei tarvi ruveta mitenkään kiveen hakkaan itselle ohjenuoraksi.
Avatar
#5 • • louis Guest

Juu-u... Oma suositus olis välttää ko. akselia jos haluaa johonkin oikeasti päästä :D Vastaavia MP3-musasaitteja on aivan helvetisti netissä ja siitä valikoimasta löytyy myös sivustoja, joilla konemusiikki on pääasiassa. Esim terratecin Besonic -saitilla on tosi vahva konemusaedustus ja siellä lähetettävät biisit menee A&R tyyppien kautta, peruspaska ei edes pääse linjoille (eli kai sekin jo kertois jotain).

Tietty toikin mahdollisuus on olemassa, et ne biisit vaan olis tosi surkeita ja siihenhän ei auta muu kuin 'takas sorvin ääreen'. Eikä niitä biisejä ole ihan jokaikistä pakko verkkoon laittaa, mutta jokaisen valmiin biisin kautta kuitenkin oppii jotain uutta -> työstään vaan. Ellei sit käytä EJay:tä tms paskaa jolla ei ole musan tekemisen kanssa oikein mitään tekemistä.

Plus sit tietty sekin pointti, et nää on makuasioita. Yhden ihmisen mielipidettä ei tarvi ruveta mitenkään kiveen hakkaan itselle ohjenuoraksi.



En minäkään pitänyt tekeleistäni aluksi. Pelotti ensin laittaa. Ja olen hiukan pettynyt asenteeseen. Täytyisi vain saada jotkut biisit paremmalle laadulle. Hätäpäissäni käänsin 64bitratelle kun ei ollut aikaa latailla parempaa laatua alkuaikoina. Enkä sitten ole jaksanut miettiä minne muualle musaa voisi laittaa. Kun on niin erityyppiä monet biist jos vain jollakin olisi aikaa kuunnella hitaasti niitä läpi. Siellä on jotkut pienellä hiomisella ihan ok tavaraa. Osa on vain pahasti kesken, toivotaan että marraskuussa jaksan tehdä muutakin viikonloppuöinä kuin nukkua tai bailata.
Avatar
#6 • • KarriN Guest
esillä olevan asian lähes samanlaisena viikosta toiseen jatkava status quo varmasti hymyilyttää monia, mutta ei kaikkea jaksa ikuisesti:

joskus tämmöisissä tapauksissa SAATTAISI tietenkin olla kyse siitä, että biisejä tuhottomasti intarwebiin suoltavalla henkilöllä on hakusessa musiikinteon perusteet, ja eJayta/valmiita luuppeja käyttävät viritykset koetaan omiksi biiseiksi, joita sitten pitäisi kommentoida jotenkin rakentavasti.

tosiasiassahan juttu SAATTAISI olla niin, että jengiä ei yksinkertaisesti kiinnosta yhden satunnaisen tyypin haparoivat askeleet musiikin tekoon. ja jos jengiä ei kiinnosta ensimmäiset 10 harjoitusbiisiä mitä sieltä eJaysta on suollettu ulos lätkimällä luuppeja satunnaisesti sinne tänne, niin mitä luulet et käy kun jokaiseen mahdolliseen topiciin sit valitetaan et "miksette kuuntele" ja "arvioikaa! rakentavammin! en tykkää asenteestanne!"? saattaiskohan se kenties herättää vähän tympääntymistä (toki huvittuneisuuttakin!)?

kylmä tosiasia on, että herättääkseen minkäänmoista vakavaa kiinnostusta ihmisissä, sinun, louis, biiseissäsi täytyy olla jonkinlainen minimi"laatu"taso. laatu on toki vaikeasti määriteltävä asia musiikin (="taiteen") saralla.

yksi edellytys biisin laadulle voisi olla esimerkiksi se, että biisin tekijällä on hallussa muutamat peruskäsitykset, kuten tahti, tempo, nuotit/sävelkorkeus, soinnutus, kappaleen rakenne/kulku. muutamasta kuuntelemastani biisistäsi päätellen näistä on aika moni hakusessa, osa jopa metsässä, puhumattakaan siitä, että monet julkaisemistasi tekeleistä koostuvat lähes yksinomaan valmiista luupeista, ovatko sitten tulleet eJaysta tai mistä vaan. jonkinasteista kehitystä näyttää kyllä tapahtuneen (esimerkiksi jotkut uudemmat biisit, joissa ei ole päällekkäin useita eri luuppeja, jotka soivat eri tempoissa)

minullahan ei siis ole tietenkään ratkaisua näihin dilemmoihin, yritän vain vääntää rautalangasta, mistä kiikastaa, kun kerran ihmettelet, miksi valtaosa dissaa vaikka muutama sanookin pitävänsä. ota huomioon myös se osa ihmisistä, jotka ovat hiljaa kohteliaisuudesta/viitsimättömyydestä puuttua asiaan.

yrittämättä kuulostaa yhtään ilkeältä:

jos olisin sinä, ottaisin nuo hirveät eJay-kikkareet pois alta aikayksikön (tai itse asiassa en olisi missään vaiheessa edes postannut niitä) samoin kun valtaosan muusta materiaalista ja palaisin astialle siinä vaiheessa, kun olisin hankkinut jonkun peruskäsityksen siitä, miten musiikki toimii ja saanut ulos jotain kuuntelukelpoista. tietenkin tuon kuuntelukelpoisuudenkin arviointi voi aiheuttaa joillekin ongelmia.

tietenkin tämä on vain minun, yhden ihmisen mielipide/neuvo, mutta jotenkin luulen, että muut vastaavanlaisen mielipiteen omaavat eivät aio omaansa tänne julki kirjoittaa.
Avatar
#7 • • tempest Guest
Mun ehdotus on, että teet nyt YHDEN biisin! Käytät siihen vaikka pari viikkoa aikaa. Hiot ja hiot niin kauan että se kuulostaa "hyvältä". Sen jälkeen postaat sen tänne plattariin, sen YHDEN biisin, ja pyydät palautetta. Oon varma että saat sitä kun kerrot käyttänees 2 viikkoo sen biisin tekemiseen. Jengi ei oikeesti jaksa kuunnella sun 100 biisiä kerralla kun pyydät meitä kommentoimaan niitä kaikkia. Jos joku kommentoi jotain sun yhtä biisiäs niin turha itkee että "vittu miten voit haukkua mun biisiä kun et oo kuunnellu niitä kaikkia??". Kato laatua ei voi korvata määrällä...

ps: suosittelen lämpimästi tuhoon kaikki biisit vanhat biisis mikseristä...


ainii tää on freestyle:

:) :sad: :D :cool: :angry: :confused: :crybaby: :eek: :excellent: :( :hah: :heart: :hearts: :scared: :laugh: :mad: :panic: :right: :roll: :happyroll:
Ante

Posts: 16

#8 • • Ante

kylmä tosiasia on, että herättääkseen minkäänmoista vakavaa kiinnostusta ihmisissä, sinun, louis, biiseissäsi täytyy olla jonkinlainen minimi"laatu"taso.



Ihan täysin vittuilematta tähän voisi kommentoida, että kyllä se orkesterikin kuulostaa paremmalta, kun soittajien instrumentit ovat samassa vireessä ja soittajat itse pysyvät samassa temmossa samaa kappaletta soittaen - siis perusasiat kuntoon samplejen ja luuppien osalta. Toisaalta, kuten muutama totesi, liika on liikaa. Muutama sinun mielestäsi hyvä kappale riittänee. Mihin tähtäät musiikin tekemisellä? Mikäli olet epävarma tuottamastasi musiikistasi, niin älä ainakaan rupea perustelemaan sitä sillä, että käytössäsi ei ole parhaita laitteita, parhaita softia, parhaita sampleja, jne. Tämä syö uskottavuutta ja antaa ainakin minulle sellaisen kuvan, että et itsekään pidä musiikistasi, mutta jollain tavalla kuitenkin yrität perustella sen 'hyvyyttä'. "Keep it real" kuten Ali G toteaisi.
Avatar
#9 • • Ana-- Guest
Mikserin foorumit taitaa olla aika täynnä pätemisenhaluisia amatöörejä.
Kannattanee hylätä koko konsepti samantien ja duunailla sitä musaa ihan
vaan omaksi iloksi. Ei niitä ihan alkupään tuotantoja kannata julkiseen
kuunteluun laittaa; terveellä annoksella itsekritiikkiä niistä löytää
lannistumatta itsekin jatkuvasti parannettavaa. Vasta sitten, kun sinusta
tuntuu, että oman kriittisyyden rahkeet ei riitä, niitä kannattaa laittaa
kuunteluun. Ja kannattaa myös analysoida muitten kappaleita, jotta
ymmärrät enemmän esim. tahtijaosta ja rytmiikasta.
Avatar
#10 • • Jukka I Guest
Brutaalia itsekritiikkiä vaan peliin ja sen jälkeen kärsivällisyyttä, työtä ja vielä lisää työtä. Ihan ensin eJayt roskiin ja oikeat työvälineet tilalle (halvoilla/ilmaissoftilla pääsee jo hyvin alkuun) ja sitten googlettamaan tutoriaaleja perusasioista ja kahlaamaan audio tech -foorumia läpi.

Maailma on ääriään myöten täynnä huonoa ja keskinkertaista musiikkia, joten jos musiikkia aikoo ylipäätään tehdä (ja laittaa jakoon), kannattaa asettaa rima korkealle ja sisäistää, että hyväksi musiikintekijäksi kehittyminen on monen vuoden projekti, joka vaatii suunnattomasti aikaa ja pitkäjänteisyyttä.

Nimim. Jukka, joka on säätänyt samaa 4 tahdin teknolooppia viimeiset 2 viikkoa, eikä se vieläkään kuulosta hyvältä.
Avatar
#11 • • KarriN Guest

Nimim. Jukka, joka on säätänyt samaa 4 tahdin teknolooppia viimeiset 2 viikkoa, eikä se vieläkään kuulosta hyvältä.



hehe, nimim. Karri joka on viimeksi saanut biisin "valmiiksi" jotain vuosia sitten. ja senkin lähdematsku tuhoutui vahingossa.
nimim. Karri jolla on kovolla joku 80 1 patternin - 1 minuutin nysväyksiä, paskakiksusta elektroon, mutta joista ei ole mitään hajua, mitä kannattaisi kehittää. tai oikeestaan on muutamasta, mutta kun eivät nekään jotenkin kummasti vain edisty. :D
Avatar
#12 • • Ana-- Guest
nimim. Ana / Shiner / Telamurska joka tekee kaikki biisinsä päivässä, max
kahdessa ;)
Avatar
#13 • • tumpsi Guest

nimim. .........Telamurska joka tekee kaikki biisinsä päivässä, max
kahdessa ;)




[offtopic]
Maanantaiks Telamurskalta uus raita jakoon?

[btw. miten niitten huppareitten kans kävi sillon joskus?]
[/offtopic]
Avatar
#14 • • Ezzy Guest

Mun ongelmani on ajan puute, en pysty muiden aktiviteettien takia tekemään musaa. Yöaikana ei onnistu koska mulla ei ole omaa konetta asuinpaikassa.



Niitä biisejä voi tallentaa keskeneräisinäkin ja jatkaa toisena päivänä, kun pääset koneelle. Ei niitä tarvitse kerralla purkittaa, tallentaa ja sysätä nettiin.

ihan näin huomiona vaan.
Avatar
#15 • • Ana-- Guest

nimim. .........Telamurska joka tekee kaikki biisinsä päivässä, max
kahdessa ;)




[offtopic]
Maanantaiks Telamurskalta uus raita jakoon?

[btw. miten niitten huppareitten kans kävi sillon joskus?]
[/offtopic]



Hm, kai sitä vois periaatteessa pierasta uuden biisin ELLEI kovalevy ois
sanonu pitkään jatkunutta yhteistyötä yllättävästi poikki :(

Ainii ne hupparit.. Katotaan jos sais levyjulkkarikeikkaan mennessä
duunattua :)
Caro²

Posts: 5,301

#16 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Mikseri.net on interNjetin yks suurimpia paskakaivoja. Tämän voin helposti todistaakin:

Sivustolta löytyy muutamia hyviä (voi jopa sanoa) artisteja, joiden biisit on ihan aikuisten oikeasti hyviä, jopa keikoilla soitettavia (ei varmaan tarvi nimiä mainita).. mutta sitten ne loput.

10-15vuotiaita (ihan aikuisten oikeesti) teinejä, joiden henkinen kehitys on pysähtynyt pre-teen tasolle. Hehkutetaan kaverin entistä huonompia veisuja vaan sen takia että päästään nostamaan joku onneton räpeltäjä jollekin huteralle korokkeelle, jossa se sitten keikkuu kunnes joku tulee sanomaan päin naamaa: "Sun biisit on ihan täyttä paskaa! Koska siinä ei toimi se, ja se, ja tuo on huono, soundit sukkaa.. jne.." ; perustellen kommenttinsa. Samalla hetkellä apuun juoksee kasa "faneja" joka raaja viidentenä jalkana lyttäämään arvostelijaa tyyliin: "Tää on ihan vitun kova jätkä tekee musaa, ja mä kuuntelen sen biisejä jokapäivä!"..

Kertooko se sitten enemmän kaverin musiikillisesta lahjakkuudesta, visiosta, kyvystä laittaa visio "paperille".. vai kenties kuulijakunnan kehittymättömyydestä, musiikkimauttomuudesta, vai ihan vaan siitä että ...

ihan turha arvostella, ne on teinejä, ehkä ne joskus oppii... tai DesiBeli.

EDIT: Niin se paskakaivo unohtui. Mikseri on suurinpiirtein täynnä paskaa, ja mitä enemmän on paskaa, sitä enemmän tulee kärpäsiä. Mitä enemmän yhtä biisiä kärpäset hehkuttaa, sitä enemmän niitä kerääntyy ko. Artistin ympärille... Njoo.

mutta on niitä hyviäkin siellä :)
Avatar
#17 • • tumpsi Guest

Ainii ne hupparit.. Katotaan jos sais levyjulkkarikeikkaan mennessä
duunattua :)



[klubitus]
*venail*
[/klubitus]
:excellent:
Ante

Posts: 16

#18 • • Ante

nimim. Ana / Shiner / Telamurska joka tekee kaikki biisinsä päivässä, max
kahdessa ;)



No helvetti, oppi on minulla ainakin hyvin mennyt perille tuolta sektorilta* :)
Niin vinkiksi ainakin se, että yhden ja saman viisun vääntäminen pitkään tekee minut kuuroksi musiikilleni, joten nämä hengentuotteet ovat sellaisia kertarysäyksiä, joihin palaa (niin, jos palaa) myöhemmin sitten kun kuulee ne uusin korvin. Muilla samanlaisia kokemuksia?

*) Tässä toissayön duunailua: http://www.nic.fi/~amulari/temp/ante_-_wont_forget_2.mp3
Avatar
#19 • • louis Guest
En kykene mitenkään kommentoimaan syvällistä keskustelua joka tuntuu menevän osittain omia uriaan. Kiitän.
Avatar
#20 • • KarriN Guest

En kykene mitenkään kommentoimaan syvällistä keskustelua joka tuntuu menevän osittain omia uriaan. Kiitän.



no voi herra jeesus (vaikka agnostikko olenkin).

ei siin oo mitään syvällistä, yritetään vaan kertoa sulle sitä et jengi tuomitsee ne sun kappalees siks et ne on hirveetä skeidaa eikä taso ole kovin paljoa parantunut, mutta silti jatkuvasti uliset, että ihmisten pitäisi kiinnostua niistä.

yritetään myös kertoa sulle et ottaisit ne kauheat harjoitusviritykset pois sieltä mikseri.netistä. jos joku, joka ei ole koskaan kuullut musiikkiasi, menee sinne ja ensimmäiseksi kuulee melkein minkä tahansa siellä nykyään olevan kikkareen, ei varmastikaan tule uudestaan käymään. pistä sinne jotain vasta sitten kun koet sen kuuntelemisen arvoiseksi. toisaalta, olet nuokin hirvitykset kokenut kuuntelemisen arvoiseksi, joten neuvon nostamaan rimaa ns. ihan vitusti.

mitä tulee biisien parantamiseen pelkän "tuomitsemisen" sijaan, niin yritetään kertoa sulle et opettelisit ensin musiikin perusasiat (joita mainitsin tuolla aikaisemmassa viestissäni).

miksi jengi ei kerro sulle miten biisejäsi voisi parantaa? siksi kun niis on niin monta asiaa päin metsää ettei kukaan oikeasti tiedä mistä pitäisi edes aloittaa. otetaan vaikka lähtökohdaksi se, että käsität eJaylla tehdyn luuppikasan omaksi biisiksesi. sitä se ei ole, se on kasa muiden tekemiä valmiita biittejä ja melodiakuvioita, jotka olet itse yhdistellyt kuin 50 (nimenomaan 50, ei 500) palan palapelin. yleensä vielä päin vittuja.

ehdotan myös, että opettelisit tulkitsemaan sarkasmia. saattaisi valottua monien biiseistäsi saamien palautepostausten sanoma vähän paremmin. plus elämäst tulee enemmän nannaa.

ja ei, en kirjoita tätä siksi, että haluaisin ilkeillä, vaan siksi, että sanoma ei, hm, "kohteliaammalla" tavalla näytä menevän perille.