Vieno avautumis-topic

26 posts, 2 pages, 4,356 views

Caro²

Posts: 5,301

#1 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Asiat ärsyttää, asioista avaudutaan.. useat asiat ärsyttää.. avautukaa.
Caro²

Posts: 5,301

#2 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Koulupojalle rangaistus kouluruoan syömisestä

Koulupoika sai rangaistuksen siitä, että halusi syödä vatsansa täyteen kouluruokailussa Lieksassa, Pohjois-Karjalassa.

- Keskitysleirimeininkiä, kommentoi Jukan isä poikansa saamaa rangaistusta.

Ysiluokkalainen Jukka kärähti kouluruokalansa kontrollissa Lieksan Peltolan koulussa reilu viikko sitten. Ruokailua valvova opettaja huomasi, että nälkäinen Jukka oli torstaina 6. toukokuuta kätkenyt ylimääräisen grillimakkaran lautasellaan olevan perunamuusin sisään!


On se kumma että iltalehti nykyään sitten tukee selkeää varastelun / pöllimisen periaatteita. Tilannehan on erittäin selkeä. On olemassa annokset kuinka paljon lihapullia / nakkeja / tms saa ottaa. Ei ole sen isommasta asiasta kyse. Tätä on ollu kouluissa iät ja ajat!

Ko. Oppilas keksii piilottaa makkaran perunamuussin sisään, ja saa siitä aivan oikeutetusti rangaistuksen! Eihän se ny jumalauta kyse ole siitä että "ei saa syödäkseen!" vaan siitä, että rikkoo annettuja sääntöjä, ja vielä tieten tahtoen!

Isipappa puhuu keskitysleiristä.. minkälaisen kasvatuksen vanhemmat antaa kun moisen asian hyväksyvät, eikä tajua sitä että viimisenkin pitää saada ruokansa, ja todennäköistä on, että jos ensimmäiset 30 ottaa kaksi nakkia, ei sille viimeiselle riitä ruokaa (jep, niitä lasketaan sinne ylimääräisiä). Ko. päivänä tosiaan jäi grillimakkaroita ylimääräisiä, mutta se ei silti ole "lieventävä asianhaara"..

- Jukka on kuitenkin jo istunut jälki-istuntonsa ja kärsinyt rangaistuksensa siitä, että hänellä oli nälkä kouluruokailussa.

Jos pennulla on nälkä, lastaa sitä muussia siihen lautaselle, ottaa sitä nk. leipää, latoo salaattia, ja juo maitoa isot kasat. Kyllä se nälkä siitä lähtee helposti! Tarvi niitä nakkeja piilotella. Eipä varmaan tarvi olla "Ainstaini" jotta tajuaa että ylimääräinen makkara eksyi lautaselle vaan sen takia että "se on hyvää, ja hyvää on pakko saada enemmän"...

Hirveetä shittiä.
Avatar
#3 • • ipe Guest
Miksi Jukka-pojalla oli niin kova nälkä? Eikö kotona ei oltu syöty kunnollista aamupalaa? Pojan isä vois katsoa peiliin tuollaisista kommenteista. Toisaalta jälki-istunto on kyllä kohtuuttoman kova rangaistus yhdestä makkarasta. Rehtorin puhuttelu olisi riittänyt.

Summa summarum. Paljon melua tyhjästä. Tällaista on aina tapahtunut ja tulee aina tapahtumaan.
Avatar
#4 • • Peter Skogberg Guest
Hei, analysoidaanko tätä tilannetta vielä hetken aikaa? :D
Avatar
#5 • • Daniel Braun Guest
Perseestä tommonen.
Jukkapoika olis pitäny potkia koulusta pihalle ja toimittaa hoitoon! :mad:

Onhan noi koulujen ruokasäännyt vähän tylyjä, mut sillä tavalla vain varmistetaan se että kaikille riittää sitä safkaa.
Onhan se vittumaista jos ei kaikille riitä oikeaa määrää niitä makkaroita/lihapullia/pinaattilettuja.

Kuten tossa edellä sanottiinkin, ei se "nakki" oo se ainut safka siellä koulujen ruokalassa.
Yleensä sen pääruuan lisäksi on nää lisukkseet, mm salaatti, leipä jne.
Jos sanotaan että ota vain kaks makkaraa niin se on silloin vain kaks makkaraa.
Mä ainakin olisin henk koht käynny nykäsemässä sen ylimääräisen makkaran Jussin lautaselta jos se olis ollu just se multa puuttuva toinen makkara.
PRKL kun ei kunnioiteta mitään sääntöjä...

Eihän sitä voi kaupassakaan varastaa sitä neljättä suklaapatukkaa jos hintalapussa lukee 3kpl/2e.
Tuleehan siitäkin rangaistus jos nappaa sen neljännen taskuun piiloon...
Ei siinä Jukan isit auta.
Hyvähän se tietysti on että lapset opetetaan pienestä pitäen varastamaan ja rikkomaan sääntöjä.

Mut blaa blaa, loppupeleissä aivan sama.
Turhaan tästä jauhetaan.
Jukka on tuleva pankkiryöstäjä ja narkkari, ei sitä enää miksikään muuteta :D
Cutoff

Posts: 14

#6 • • Cutoff
sori pojat...mut ootteko koskaan ollu koulussa kenties? :)
Meinaatteko , että ne kaikki tapanälkiintyneet megabeibet suostuu syömään grillimakkaraa?
Ruokaa pitää saada niin paljon kun on nälkä. Siitä ei tingitä.

edit: muistuu mieleen omalta yläasteelta kun kasvavat urheilujanuoret otti valmiiksi jo kaks lautasta sillon ku oli tonnikalaperunasosepaistosta...eikä ruoka koskaan loppunut kesken.
Avatar
#7 • • Daniel Braun Guest

Ruokaa pitää saada niin paljon kun on nälkä. Siitä ei tingitä.


Mut säännöt ovat sääntöjä.
Siinä on isin tms turha kiristellä hampaitaan jos pienokainen on saanut jälki-istuntoa "varastamisesta".
Jos Jukka olis kysyny nätisti keittäjätädiltä, olis hän varmaankin saanut ottaa yhden lisämakkaran.
Mut hän otti makkaran luvatta.
Kyllähän sitä jälki-istuntoa saa siitäkin kun luvatta poistuu koulun piha-alueelta jos säännöt sen kieltävät.

Mut se on kyllä totta että ruokaa pitäis saada koulussa niin paljon että saa nälän tyydytettyä.
Muistaa sitä itsekkin niitä aikoja kun istui vielä peruskoulun penkillä ja joutui tyytymään max kuuteen lihapullaan tms.
Jos siitä jäi nälkä oli pyydettävä kohteliaasti lisää.
Jos ei ollut mahdollisuutta antaa lisää ni kupu oli täytettävä salaatilla tms.
Ja hyvin tuli täyteen.

Kyllähän noi koulujen ruokasäännöt tietyllätapaa ymmärtää.
Ne kuitenkin pyörivät suht pienellä budjetilla ja ruokamäärät lasketaan suhteellisen tarkasti.
Ja jos tommosten "herkkuruokien" jakoa ei valvota, voivat muutamankin luokan oppilaat tyhjentää pakin erittäin nopeasti, siinä on sit paha selitellä seuraavien luokkien oppilaille että:
"sori, makkarat on nyt loppu. Mut tossa olis tota perunamuussia, siihen ei oo vielä koskettu"
Avatar
#8 • • da_chef Guest
paljos se peruskoulun ruoka-annos maksaakaan, ei taida euroa olla.
Avatar
#9 • • ipe Guest

paljos se peruskoulun ruoka-annos maksaakaan, ei taida euroa olla.



Kouluruokailun tasosta ei ole varaa tinkiä. Lain mukaan koulussa tulee tarjota maksuton ateria jokaisena koulupäivänä. Suositusten mukaan sen tulee kattaa kolmannes ravinnon tarpeesta. (kouluruuan hinta oppilasta kohden n.3 mk/pv)



Tuollanen ainakin löyty googlella. Puolella eurolla ei paljoa saa.
Avatar
#10 • • dixoff Guest
Oho, jossain koulussa siis tosiaan on vielä tarjolla ihan kokonaisia makkaroita :confused:

Silloin kun itse olin lukiossa pisti todellakin risomaan, että kun listassa luki jonkun päivän kohdalla "uunimakkara", oli aina tuona suurena päivänä vedetty yli sana "uuni" ja kirjoitettu perään "kastike". Eli uunimakkara vaihtui aina makkarakastikkeeksi. Ja näin tapahtui joka ikinen kerta. :mad:

Muutenkin lamavuosien koittaessa koulusafkan taso putosi kuin lehmän häntä. Alkujaan koulussani vietettiin aina kerran vuodessa nälkäpäivää, jolloin tarjolla oli vain puuroa, jonka piti ikäänkuin esittää ns. huonoa ruokaa. Myöhempinä vuosina tilanne kääntyi sikäli päälaelleen, että kouluruuasta tuli niin shittiä, että puuropäiviä oikein odotti, koska silloin sai kerrankin kunnollista sapuskaa.

Ja mitä tähän nimenomaiseen tapaukseen tulee, niin omat sympatiani ovat täysin oppilaan puolella. Jos ruoka ei ehkä riitä niin syytön se oppilas siihen on. Lisäksi jos safka on niin kortilla, että pitää oikein erikseen kytätä, niin laitetaan silloin joku keittiöntäti annostelemaan murkinat lautasille.
Avatar
#11 • • Homegrove Guest
Muistan kun yläasteella poistettiin veneperunat ruokalistasta ja syyksi sanottiin että ne oli liian suosittuja. Seeeeelvä.
Avatar
#12 • • Sirius Guest
Joko saa vaihtaa aihetta?

Mua nimittäin risoo ihan sikana viinan hinnan alennus!! Kyllä vaan! Ajatelkaapa minkälaiset änkyrät saa puolikkaalla Kossulla? Ja ajatelkaapa mitä se nykyisin maksaa!? Ja mitä muuta saa viidellä eurolla ku ihan hyvät kännit? No ei niin mitään! Ei edes lounasta. Ja mitä saa ruokakaupasta viidellä eurolla? Kaks pakettia makaroonilaatikkoa!!

Noh, mitä tästä sitten seuraa? 500 alkoholikuolemaa enemmän vuositasolla, arvioivat asiantuntijat! Ja arvatkaapa minkälaista työttömyyttä/työkyvyttömyyttä arvioidulla tavalla lisääntyvä alkoholismi aiheuttaa? Ja kukakohan sen taas maksaa!? P...le!!

Tää on niin tätä!!!

Ei mulla muuta. Olen käyttänyt avautumispuheenvuoroni, pahoittelen huutomerkkien määrää.
Avatar
#13 • • greenie Guest

Joko saa vaihtaa aihetta?
Noh, mitä tästä sitten seuraa?



Seuraako siitä mitään?

Euroopassa ei liene kauhean harvinaista, että alkoholin hinta on lähestulkoon samalla tasolla elintarvikkeiden kanssa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se korvaisi elintarvikkeet, kuten vaikkapa (yleisimpiä ruokia muistellen) kinkku,- tai jauhelihapizzaa.

Siitäkin huolimatta, että se kuulostaa ilkeältä, on mielestäni henkilön oma vika, jos hän saa elämänsä raiteiltaan vain sen takia, että osti vaikkapa kanafileen sijasta viinaa. Harkintakyvyn puutetta ei voi laitkaan korvata.
Avatar
#14 • • greenie Guest


Tuollanen ainakin löyty googlella. Puolella eurolla ei paljoa saa.



Kai toi riippuu volyymistä ja hankintakanavista. En mäkään saa esim. ~40 dollarilla tynnyrillistä raakaöljyä, vaikka Shell sitä saattaakin saada :)
Avatar
#15 • • Hansu Guest

Muutenkin lamavuosien koittaessa koulusafkan taso putosi kuin lehmän häntä.


Totta. Joskus muinoin 80-l. loppupuolen lihavina vuosina ala-asteella sai aina kaikenlaista extraa ruoka-annoksiin (esim. lihapiirakan), veriletut oli itse tehtyjä, lihakastikkeessa oli ihan oikeasti lihaa jne. Olin yläasteella 91-94, eli juuri niinä pahimpina lamavuosina, ja siellä kyllä ihan konkreettisesti huomasi laman vaikutukset. Mainitsemaasi puuroa odotettiin vesi kielellä, kun sitä ennen ns. parempina päivinä oltiin saatu koko viikko putkeen samaa epämääräistä lientä johon oli valehtelematta kipattu kaikki mahdolliset ruuantähteet edelliseltä viikolta. Mieleen tulee myös eräs kanakeitto, josta en oikeasti löytänyt muruakaan kanaa, perunoita ja porkkanoita taas senkin edestä.

Mitä tulee tohon "tapaus Jukkaan", niin omasta puolestani voin sanoa, että tällainen tavallisen kokoinen ja kaikkiruokainen tyttökään ei läheskään aina saanut nälkäänsä tyydytettyä parilla hassulla lihapullalla tai makkaranpätkällä. Voin vain kuvitella, millainen nälkä kurnii 20 cm vuodessa pituutta kasvavalla ja monta kertaa viikossa urheilua harrastavalla ysiluokkalaisella pojalla. Siinä ei varmaan salaatit ja porkkanaraasteet auta. Sympatiat on kaverin puolella, vaikka teko sinänsä laiton olikin.
Avatar
#16 • • hexasonik Guest
miksi jostain vitun makkarasta pitää nostaa näin helvetinmoinen haloo? :eek:
Avatar
#17 • • Daniel Braun Guest

miksi jostain vitun makkarasta pitää nostaa näin helvetinmoinen haloo? :eek:


Makkaran varastaminen on hemmetin kova teko.
Siihen pystyvät vain just ne kovat jätkät jotka kaatavat liikenemerkkejä ja potkivat katuvaloja pimeäksi.
Ne on niitä koulujen koviksia, katujen kasvatteja...

PRKL makkara on pyhä asia... :mad:

BTW: kuinkakohan monta vuotta siitä on kun viimeksi olen ihan rehellistä, perinteistä makkaraa syönyt?
Avatar
#18 • • Daniel Braun Guest
Nyt on pakko avautua, kävi oikeesti vituttamaan toi Eurovaalit 2004 topic.
Mixa sit päätettiin bannata.
Ei helvetti, missä toi raja oikein menee.

Mixa nyt sattui sarkastisesti nauramaan ylläpidolle ja koko foorumille -> bannit.
Foorumin sääntöjen noudattamatta jättäminen + yleinen päänaukominen ja paskan lässytys -> annetaan mennä, kyl toi sopii.

OK, Mixa nyt esitti asiansa vähän turhan vittuilevaan sävyyn.
Mut silti, joku roti nyt tähän "pomotteluun" :mad:
Eiks se niin ollu että säännöt olivat kaikille yhteiset?
Mut vittu kun ei, ei vaan taida toimia Plattarissa.

Äh, huono päivä.
Tuntuu siltä että kaikki ärsyttäis.
Oli vaan pakko avautua :D
Avatar
#19 • • hexasonik Guest

BTW: kuinkakohan monta vuotta siitä on kun viimeksi olen ihan rehellistä, perinteistä makkaraa syönyt?



söin eilen mustaa makkaraa.. :roll: pitäiskö hakeutua hoitoon nyt :roll:
Avatar
#20 • • Hansu Guest

BTW: kuinkakohan monta vuotta siitä on kun viimeksi olen ihan rehellistä, perinteistä makkaraa syönyt?


söin eilen mustaa makkaraa..


Valmistin eilen töissä sitä ihan rehellistä, perinteistä makkaraa. Kuten myös viitenä viime kesänä ja nyt tulevana. Ei paljon makkarat enää kiinnosta.