olliS presents: Further Mix vol.1 [breaks/prog/tech/deep]

23 posts, 2 pages, 2,726 views

Avatar
#1 • • Edited olliS Guest
further_promocd.jpg

Further-kollektiivin ensimmäinen virallinen promo mix.
Äänimaisemana hieman häiriintyneempi breakbeat-saundi
tech-vaikutteilla sekä suhteellisen deepillä otteella.
Inspiraationa tälle miksaukselle ja koko kollektiiville
on ollut Chloe Harrisin further messageboard ja hänen loistavat miksauksena.
Sarja jatkuukin sitten jossain vaiheessa vol.2-mixillä,
jonka tekijää ei tosin vielä ole päätetty. ;)

Lisää infoa Furtherista kesän kuluessa...

Download Here

Cue-sheet

[62:56][86,4Mt][192kbps]


01 Habersham - Transparent Sound
Avatar
#2 • • kisumisu Guest
Hyvää shittiä! Eka viisu oli paras :happyroll:

...mitä härömpää, sitä härömpää :hah:
Avatar
#3 • • Halokaust Guest
Jälleen kerran askel aina vaan parempaan suuntaan. Miten ihmeessä saat aina näin hyvää saundia yhteen mixaukseen :O. Keskivaiheilla rupesi ehkä vähän kyllästyttämään mutta ekat 25 mins. ja lopun 20mins. olivat aivan täyttä rautaa. Lähtee taas polttoon tylsien duunimatkojen piristykseksi, kiitoksia isolla kädellä!
Avatar
#4 • • bluefish Guest
Laitanpa muutaman kommentin minäkin - yli kolmen vuoden tauon jälkeen..

Paljon on virrannut vettä Vantaassa tässä väliajalla ja soitetuimmat progeraidat taitavat tätä nykyä lukeutua tuohon prog-breaks tms. -kategoriaan. Toki olen mielimusiikkini tilaa seurannut myös noiden vuosien aikana, vaikken siitä ole täällä mekkalaa pitänytkään..

Mutta asiaan viimein. (Kuuntelin setin oikein ajatuksella kuulokkeilla - tämä ehkä selittää kommenttien eksaktia luonnetta.:D)

Ainoat trackit, joita en ollut aikaisemmin kuullut olivat setin avaus- ja päätösraidat; sikäli ei päässyt kivoja uutuuselämyksiä syntymään. Mukavasti lähtee paketti rakentumaan & Transparent soundin tunnelma tarttuu. Brindavan tulee kivasti & sopivin versio tuo valitsemasi tähän settiin. Leaving tiftonin kohdalla olisin kuitenkin toivonut jo vähän erityyppistä valintaa, ei välttämättä ns. isompaa vaihdetta silmään, mutta esim. hieman kolisevampaa+häiriintyneempää raitaa. Setin kolmen biisin alun kuultuani alkoi aivan aavistuksen verran jo kyllästyttää. Nubreedin Jaded muuntaa settiä jo hieman ja vaihtuu kivasti, mutta operoi edelleen aikalailla samalla linjalla. Esitelyssä luvattu deeppi tunnelma säilyy loistavasti, mutta (vielä) hieman häiriintyneempi raita olisi yllättänyt mukavasti vaativan kuulijan. Fictan Eli (josta nimenomaan tuo Zabielan näkemys on loistava) toimii sitten nimenomaan tuossa tarkoituksessa; vasta tässä vaiheessa "sekoitetaan pakkaa" sopivasti ja kolisevammat bassot tekevät tehtävänsä. Sitten tuo Real. Vaihto sopivalla tavalla raffimpi kuin aikaisemmat hiotun tarkat, mutta itse raita ei kyllä vain ole makuuni: huonoa häiriötä (ja toimii paremmin yli 130 bpm:llä). Tähän väliin olisin tykännyt esim. jostain Grayarean raidasta (vaikkapa Chicagon poikien näkemyksestä Gentle rainista). Tosin tunnelma pysyy kyllä hyvin diippinä & suurempi poikkeama raffimman bassolinjan suuntaan olisi todennäköisesti pilannut tuon tunnelman. Follow the white rabitin vaihto on ehkäpä eniten mieleen & sopii koko raidan fiilikseen. Biisistä itsestään en kuitenkaan suuremmin perusta. Oikeastaan nuo Real & tämä Ftwr teki mieli kelata kokonaan, mutta ei toki sen takia, että istuisivat jotenkin äärettömän huonosti tuohon tarkoitukseen, en vain itse pidä. Slacker pelastaa onneksi paljon! Jo vuonna 1998 julkaistu monelta kadoksissa oleva helmi. Lopun BRP:n näkemys Heliopoliksestakin on aivan mahtava - ja sopii myös erinomaisesti päätösraidaksi.

Eli vielä kokonaisuutena:

-tekniikat toimivat hyvin

-alku yhden raidan liian pitkä (kolme liian samantyylistä trackia)

-Avuksen Real & Habershamin Follow the white rabbit ovat kyllä häiriintyneitä & poikkeavat linjasta, mutta eivät toimi vaan omasta mielestäni (olisin korvannut joillain raffin bassolinjan trackeillä tms.)

-loppu pelastaa paljon: Slacker aivan loistava valinta (lisää tuollaisia suuren yleisön tietämättömissä? olevia raitoja progesetteihin); ja Heliopolis leijailee todella kauniisti loppuun

Huhhuh, tulipas kirjoitettua. Ehkäpä sitä voi näin kerran neljässä vuodessa avautua isommin :excellent:

Propsit hyvästä avauksesta tuohon Further-sarjaan & jäädään odottelemaan jatkoa.

.bluefish

Ps. Soittelin tuossa omaksi ilokseni vähän rokkaavampaa progea & heitin kokeeksi uusien raitojen väliin Killahurtzin West on 27thin original subway mixin. New York, New York City -vokaalin jälkeen meni pää palasiksi - ja pelkillä kuulokkeilla.:eek: Eli heitelkääpä noita vähän vanhempia helmiä tiuhempaan setteihin.
Avatar
#5 • • olliS Guest
Tervetuloa takasisin Bluefish ja kiitokset erinomaisesta palautteestasi! :)

Juuri tämäntyyppinen analysointi on sitä herkkua mitä on todella antoisaa lukea ja mikä kannustaa vieläkin parempiin suorituksiin..

Muutamista raidoista meillä on selkeästi erilaiset näkemyksemme ja olenkin tuon gentle rainin väliin tyrkkäämisestä aika lailla eri mieltä. Tosin itsekin taisit sanoa, että olisi murtanut setin jatkumon ehkä hieman liian rankasti.. hyvä biisi kyllä on silti!

Lisää vaan palautetta kehiin, tässä on jo hyvä alku :)

edit: cue-sheet lisätty
Avatar
#6 • • Klabi Guest


Eli heitelkääpä noita vähän vanhempia helmiä tiuhempaan setteihin.



Aamen

Vaikka mulla ei tästä ole pahaa sanottaaa sitten ollenkaan!!
On ilo olla todistamassa että omasta kaveripiiristä löytyy näin nopeasti oppivia tapauksia, Olli meitsi nostaa kyllä sulle hattua, tämä(kin) on aika mässy

:)

Bluefishin kanssa olen täysin samaa mieltä, platinumiin sataa uusia miksauksia varsinkin progen saralla, juuri silloin kun esim. Biittiin on tullut paljon uusia progejulkaisuja.

Olli oot ihan ässä
Avatar
#7 • • sixtus Guest


Ps. Soittelin tuossa omaksi ilokseni vähän rokkaavampaa progea & heitin kokeeksi uusien raitojen väliin Killahurtzin West on 27thin original subway mixin. New York, New York City -vokaalin jälkeen meni pää palasiksi - ja pelkillä kuulokkeilla.:eek:



Joo tossa on kyllä aika killeri viisu muutaman vuoden takaa :heart: Tulee vaan haikeana ajateltua aikaa jolloin tehtiin vielä hyvääkin progea.. :)
Avatar
#8 • • mosaik Guest

Juuri tämäntyyppinen analysointi on sitä herkkua mitä on todella antoisaa lukea ja mikä kannustaa vieläkin parempiin suorituksiin..


Sanottakoon nyt sitten tämä:

Sinun useita settejäsi kuunnelleena ei voi kun todeta, että todellakin olet
suoriutunut kaikista miksauksistasi erittäin hyvin, mutta jostakin
syystä en ole saanut niiden musiikillisesta annista kovinkaan paljoa irti.
I wonder why....
:confused:
Avatar
#9 • • Jukka I Guest
Varsin tervetullutta vaihtelua tällainen hieman särmikkäämpi progeilu, vaikka vielä syvemmällekin olisi voinut sukeltaa. 04 ja 08 menivät ohi, mutta loput biisit olivatkin hyvin iskevää tavaraa. Avausbiisi jäi päällimmäisenä mieleen ekan kuuntelun jälkeen, kerrassaan erinomaista tunnelmointia.
Avatar
#10 • • bluefish Guest


Ps. Soittelin tuossa omaksi ilokseni vähän rokkaavampaa progea & heitin kokeeksi uusien raitojen väliin Killahurtzin West on 27thin original subway mixin. New York, New York City -vokaalin jälkeen meni pää palasiksi - ja pelkillä kuulokkeilla.:eek:



Joo tossa on kyllä aika killeri viisu muutaman vuoden takaa :heart: Tulee vaan haikeana ajateltua aikaa jolloin tehtiin vielä hyvääkin progea.. :)



..en ole aivan niin jyrkkä "vanhemman" progen puolestapuhuja kuin tuo Choose life viereisessä topicissa - muutamat nykyiset julkaisut toimivat siinä missä vanhemmatkin ja genre on kyllä monipuolistunut kovasti - mutta omana vinkkinäni sen verran, että ottakaa isommille yleisöille soittelevat noita vanhempia + rokkaavampia raitoja laukkuun - pidempäänkin progea diggailleet lämpiävät varmasti!

Ja toimii muuten kivasti Olli tuo miksauksesi n+1:llä kuuntelukerrallakin - oikeastaan kasvaa vaan. Nimenomaan tuosta jatkumosta/moodista saa kiinni kun pari kertaa antaa soida. Itse kuitenkin suosin hieman suurempaa liikkuvuutta tuolla tunnelman säilyminen<->setin muuntelu -ulottuvuudella. Eli metaforisesti: tykkään heittää jazzin sekaan vähän säröskittaa :confused:

.bluefish
Avatar
#11 • • olliS Guest


mutta jostakin
syystä en ole saanut niiden musiikillisesta annista kovinkaan paljoa irti.
I wonder why....
:confused:


Ikävä kuulla, että näin on :(
Tosin kaikkiahan ei voi miellyttää, näinhän se jotenkin menee, right? ;)

bluefishille: kuunteles mun proton radio mix, siinä pitäis olla aika lailla enemmän vaihtuvuutta seli jazzii ja säröö :D
Avatar
#12 • • JussiS Guest
Jotenkin kumma miksaus, odotin 60 minuuttia et kohta lähtee, mut ei. Sinänsä tosi miellyttäviä biisejä, mut se viiminen kliimaksi ja meno puuttu kyl täysin. Härösoundia oli, mut ei toisaalta tarpeeks häröö menoo. Teknisesti kuitenkin (jälleen) ihan mieletön setti, ei oikeestaan mitään vikaa.
Avatar
#13 • • Hexe Guest
Tuota musiikkityyliä en ole paljoa kuunnellut, mutta toi oli aika hyvää yllätykseksein. Leijailevaa, ja rauhallista Ei mitään välttämättä mitä olisin ottanut pois tai lisännyt... Ehkä loppuun inan verran rankempaa... Tosin jos olet progressiivinen DJ, etkä proge DJ, niin progressiivisessä soitossasi se viimeinen niitti tulee vasta muutaman seuraavan setin jälkeen tuntien odotusten jälkeen ja kolahtaa... :excellent:

Hyviä biisejä:
loistavasti miksattuna :)
Siis loistavasti miksattuna :)
Vielä: loistavasti miksattuna :)

(Enpä ole ikinä kommentoinut kommenttia näin, mut Bluefishin kommentti oli muuten aika täydellinen..heh... Hyvää rakentavaa palautetta...)

Kyllä Ollilla on varmaan valoisa tulevaisuus tän homman parissa...
Avatar
#14 • • kolina Guest
Äänimaailmaltaan erinomainen miksaus! Tää pitäis kuulla jossain äärimmäisen hyvällä äänentoistolla, niin ois varmaan todella omalaatuinen kokemus. Tällanen diippi mutta nostattava, jännityksen ylläpitävä, jykevä biitti sopis esim. isoihin hallibileisiin alotussetiks.

Tää tyyli on mun mielestä eräs positiivinen suunta johon progressiivinen house on menossa. Eli tällanen laiska breakbeat yhdistettynä noihin väkeviin ja tunnelmallisiin progesoundeihin. Muiden muassa Zabiela ja Habersham pioneereina varmaan tulevat tulevaisuudessa näyttämään tietä monille. Itselle ainakin kaikki noihin artisteihin liittyvä matsku kolahtaa täydellisesti. (Zabielan setit lähinnä ovat loistavia, tuotantoahan äijällä ei vielä kovin paljoa ole.)

Muuten, toi "Avus - Real" on myös mun maaliskuun miksauksessa, tosin vähän erilaisessa ympäristössä. Oli kiva kuulla sekin tässä erilaisella sovituksella, todella hieno biisi kun on.
Avatar
#15 • • bluefish Guest


Tää tyyli on mun mielestä eräs positiivinen suunta johon progressiivinen house on menossa. Eli tällanen laiska breakbeat yhdistettynä noihin väkeviin ja tunnelmallisiin progesoundeihin. Muiden muassa Zabiela ja Habersham pioneereina varmaan tulevat tulevaisuudessa näyttämään tietä monille.



Sana!

Painottaisin itse vielä yhdistelmää väkevä ja tunnelmallinen - hyvin tiivistettynä se mikä toimii ainakin tässä osoitteessa. Ei päätöntä runttausta eikä biittivajaata melodiahuttua vaan väkevää soundia tunnelmallisuus säilyttäen.

.bluefish[/b]
Avatar
#16 • • Kosmonaut Guest
Taustalla meni pääsykokeisiin lukiessa, ei säväyttänyt ihan niin kuin pari viimeistä Ollin miksausta. Tyylillisesti hieman turhan diippiiä ja "kokeellista" mun makuun, bileissä olis toiminu kyllä tosi hyvin. Miksaus oli taas ollimaisen hyvää, vaihdot olivat sujuvia ja jotenkin "eteenpäin vieviä". Paria vimppaa biisiä en kuullut kun cd-soittimesta loppus patterit (pitää kuunnella kuulokkeilla tähän aikaan yöstä), mutta tuskin ne mitään erilaista enää tarjoa :)

Plussaa vielä siisteimmästä kannesta mitä oon vähään aikaan nähny! Noi auringon säteet ja muutenkin yleisilme on todella upea, tyylikäs.
Avatar
#17 • • mosaik Guest


mutta jostakin
syystä en ole saanut niiden musiikillisesta annista kovinkaan paljoa irti.
I wonder why....
:confused:


Ikävä kuulla, että näin on :(
Tosin kaikkiahan ei voi miellyttää, näinhän se jotenkin menee, right? ;)


Niin... onko tarkoituksenasi sitten miellyttäminen vai itseilmaisu?

Tarkennetaan vielä että sun miksauksissa on joukossa hyviä biisejä,
mutta sitten valitettavasti liikaa kappaleita jotka ei vaan
henkilökohtaisesti iske. Silloin ei tahdo löytyä sitä itselleen tärkeää
punaista lankaa. Fiilisten deutanopia.

Mutjoo...(tm)
Avatar
#18 • • olliS Guest

Niin... onko tarkoituksenasi sitten miellyttäminen vai itseilmaisu?

Tää nyt menee jo turhan filosofiseksi ;)

Miksausta tehdessäni tarkoituksena on rakentaa setti, joka on omasta mielestäni eheä ja joka kuvaa musiikillisesti itseäni ja niitä tyylisuuntauksia, joita sillä hetkellä soitan ja jotka ovat lähinnä omia musiikillisia mieltymyksiäni.. :scared:
Cutoff

Posts: 14

#19 • • Cutoff
kappas vain. Habersham - Follow The White Rabbit on sen verta kova biisi, että pitää melkeen hankkia jostain.
Ensimmäinen progemiksi mikä ei pistäny vituttamaan :)
Avatar
#20 • • sonni Guest
tuli kuunneltua, ja pakko mainita, ettei tällaista
jatkuvasti-samaa-äänimaailmaa sisältää pläjäystä
jaksa kuunnella mielenkiinnolla kokonaan. sopivat ehkä
toisiinsa kyllä, mutta tylsistyttävät niin maan vietävän
äkkiä.

ihan kuin vielä samoja sampleja melkein joka raidassa.
maybe it's just me, mutta minkäänlaista häiriintyneisyyttä
en myöskään löydä. ehkä en ole vain perehtynyt tarpeeksi.

outsider-jabber over and out..