Halvat tuotteet vs. työläisten oikeudet Lidlissä

65 posts, 4 pages, 8,519 views

Avatar
#2 • • JussiS Guest
Aika kummallista toimintaa kyllä, mutta onko loppujenlopuksi Suomessa ollut muita ongelmia kuin nuo naurettavat tarkastukset ja tuotteiden ostot? Vaikuttaa silti vähintäänkin hämäräperäiseltä yhtiöltä.
Avatar
#3 • • MikkiHiiri Guest
Tosta "hinnat pidettävä salassa" -meiningistä tarkastuksineen jne olinki kuullu jo aiemmin.
Toihan on ku joku pahin mahollinen verkostomarkkinointipulju. Boikottiin koko paska
Avatar
#4 • • Ana-- Guest
Tarkotit tän varmaan other chatin puolelle?

sen kunniaksi:

:excellent: :heart: :angry: :confused: LIDL!!! :hah: :(
Avatar
#5 • • Tapi T Guest
Tiesittekö, että Lidl:n kassat eivät saa hyväksyä 100e:a suurenpia seteleitä ilman kassavastaavan hyväksyntää.
:D
Ei kyllä tartte enää kyseisessä putiikissa käydä. Sinänsä sääli, koska ostamani Lidl:n elintarvikkeet ovat aina olleet hyvinkin laadukkaita.
Avatar
#6 • • JussiS Guest

Tiesittekö, että Lidl:n kassat eivät saa hyväksyä 100e:a suurenpia seteleitä ilman kassavastaavan hyväksyntää.
:D
Ei kyllä tartte enää kyseisessä putiikissa käydä. Sinänsä sääli, koska ostamani Lidl:n elintarvikkeet ovat aina olleet hyvinkin laadukkaita.


Ja Visalla ei voi maksaa.

Mut joo, hyvää safkaa siel kyllä on.
Avatar
#7 • • Kosmonaut Guest
Hain viime syksynä Lidliin töihin, nyt voi olla kiitollinen etten päässyt. Puskaradion kautta olen kuullut että palkanmaksussakin on ongelmia (ne eivät aina tule ajallaan). Noita paria ekaa kappaletta lukiessani aattelin että kyllä mä tollasen vielä kestäisin kunhan vaan rahaa saisin. Mutta toi autojen tarkastelu. Huh..

Tämä kohta varsinkin pisti silmään:

"Työntekijöitä painostetaan kovaa. Kassa saa varoituksen, jos syöttöjä on alle 70 minuutissa. Lisätyöstä ei makseta. Työntekijät kutsutaan työhön koska tahansa. Potkut ovat herkässä. Lidl käy sotaa työntekijöitä vastaan, Ulrich Dalibor kertoo..."

Ei jumalauta. Ja tämä Saksassa. Miettikääpä sitä mitkä ovat työntekijöiden oikeudet aasiassa, minne ketju ilmeisesti uhkaa levittäytyä. Nyt tulee kyllä mietittyä kaks kertaa meneekö ostamaan halpoja tuotteita (jotka oikeasti ovat yllättävän hyviä!), vai meneekö ketju boikottiin.
Avatar
#8 • • Tres Guest

Tarkotit tän varmaan other chatin puolelle?

sen kunniaksi:

:excellent: :heart: :angry: :confused: LIDL!!! :hah: :(



en.

miksmolisin.

mähän saan postata tänne vaikka
demomiksaukseni jos haluun :mad:
Avatar
#9 • • djsakke Guest
Eipa oo ollu tarvetta tukea koko kauppaa kun se on ollu julmetun kaukana (tampereelta kangasalle on matkaa), ja vaikka tohon naennaisesti lahemmaksi tulee yks nii eipa tarvi tukee nyt kun luin ton artikkelin.
Avatar
#10 • • drS Guest
joo on toi nihkeetä, mut grafen walder <3
Avatar
#11 • • Remotion Guest
köyhällä ei oo varaa halpaan periaate on pitänyt minut poissa tuosta ja kaikesta muustakin krääsää myyvästä paskatehtaasta. Kulutan vain laatuun.

Itse en ole tuolta mitään ikinä ostanut mutta ne tuolta ostetut limut on olleet esim sellasia et ei kiitos enää ikinä...

Tottakai hinnoilla on syynsä ja tässä niitä sit tuli esiin...
Avatar
#12 • • Hempp@ Guest
Tuttu haki Lidliin töihin silloin kun se tuli tänne asti.
Oli siellä puoli vuotta hommissa,kuulemma ihan p*rsiistä.

Sääntöjen mukaan työntekijät eivät saaneet kertoa toisilleen sukunimiä eivätkä palkkaansa.

Muutenkin kaikkea että kesken kassalla palvelemisen saatettiinkin käskeä putsaamaan vessaa,eikö niillä ole mitään siivousyhtiötä siellä palveluksessa?
Eipä tietenkään.

Paska pulju,joskus erittäin harvoin käyn ostamassa sieltä sixpäckin saksalaista (tai mitä lie) bisseä...
Avatar
#13 • • Tapi T Guest

köyhällä ei oo varaa halpaan periaate on pitänyt minut poissa tuosta ja kaikesta muustakin krääsää myyvästä paskatehtaasta.


Köyhällä on varaa halpaan, muttei huonoon. ;)
Avatar
#14 • • Hempp@ Guest
Onko muuten myymälä korvausvelvollinen jos jokin onnettomuus sattuu myymälän sisällä asiakkaalle?

Ainakin jonkin aikaa sitten Pieksämäen (nykyään Pieksänmaa) Lidlissä luki kaikenmaailman kylteissä "Varoitus: liukas lattia.Myymälä ei korvaa lattialla liukastumista", yms.

Kaikki nuo varoituskyltit oli liimattu kattoon tai tuotteiden hyllyjen alle ettei niitä kunnolla nähnyt.

En tiedä miten asia on nykyään siellä...
Avatar
#15 • • Tapi T Guest
...
Avatar
#16 • • :t:c: : : Guest
No Lidlissä ei ole tullut käytyä eikä näillä näkymin tulekaan, joten siitä on paha sanoa yhtään mitään, mutta tästä koko keissistä vähän nyt paistaa läpi ns. paskan haju.

Jo Lidl:n rantautuminen suomeen herätti ihan *himmeetä* närää K ja S (etc) ryhmien keskuudessa. Kyseessähän on kuitenkin ns. 'saksahalli', jonka idiksenä on ostaa keskitetysti ja ja myydä halvalla (Thomann anyone!?). Toi PAM:n juttu on kuitenkin ammattiliiton puolelta generoitu ja huomautetaan vielä sen verran, että ko. ammattiliittoon kuuluu 98% Lidl:iä vastustavia tahoja edustavia henkilöitä. Eli lähde ei tässä tapauksessa ole todellakaan se luotettavin.

Sit nää jutun ehkä snadisti sensaatiohakuiset pointit.

&#8211; Aluksi oli ongelmia työvuorolistoissa kategorisesti. Se oli osittain esimiestason osaamattomuutta, sanoo PAMin sopimussihteeri Juha Ojala.

&#8211; Lidlin työntekijät ottivat yhteyttä liittoon ja iso osa puheluista oli nimettömiä, mikä meillä jo sinänsä on uutta ja outoa.



Hiukka tekstin kirjoittaja kyl fiilistellyt, kuuluukohan noi läpät ees toisiinsa? No tähän nyt kuitenkin sen verran, et jos joku on ikinä suomessa työvuorolistoja tehnyt niin tietää et ne on aikas perseesta aluks :D Tässä tapauksessa vielä kyseessä on tod. näk. ollut minimipalkalla (lue= ei välttis niin hyvin koulutettu/kokenut) tullut työntekijä niin onhan siinä jo tekemistä uuden saksalaisen vasaran alla. Noh, tossa ei siis mitään outoa.

Esimerkiksi palkat on pidettävä salassa ja työntekijöiden tarkastuksissa on ylilyöntejä, mm. henkilökunnan autoja on tarkastettu, Juha Ojala selvittää.



No huh.. Itse olen ehtinyt oleen ihan virallisesti töissä nyt about viidessä firmassa, eikä yhdenkään työsopimus ole sallinut palkoista tai sopimuksen yksityiskohdista puhumista julkisesti. Tosta autojen tarkastuksesta ei nyt ota selvää, mut nyt äkkiä kun ajattelee 1+1, niin tod näk automarketin pihaan on ilmeisesti joku työntekijä pysäköinyt asiakkaiden paikalle tms jännää. Tuskin todellakaan mitään 'nyt poliisit paikalle ja tutkitaan auto' juttuja kuitenkaan* :D

Erityisen kummalliselta Suomessa tuntuu käytäntö, jota vaaditaan työntekijöiden tehdessä ostoksia. Jokaisesta tuotteesta on oltava erillinen kuitti, joka on teipattava asianomaiseen tuotteeseen. Siihen on saatava sitten vielä myymäläesimiehen hyväksymismerkintä. Muuten sinua syytetään varkaudesta.



A) Onpas kamala vaiva B) tehdään tota muuallakin. Ainakin Tampereen Anttila on tukenut täysin vastaavaa säännöstöä aikoinaan (tai no ei siihen hyväksyntää tarvittu, mut ei sielläkään työaikana varmaan mitään shoppailtu ilman lupaa).


*Noh loppua kohden artikkelissa jo myönnetään että toi autotarkastuskeissi kuuluikin belgialle.. noh vaikka niin sit :D

Oman replyn pointti nyt lähinnä siinä, et kummasti koko läppä muistuttaa vaan normaalia taistelua kilpailijoiden kesken. Tulee elävästi mieleen vanhan markkinoinnin opettajan stoori eräästä tamperelaisesta autokaupasta joka 70-luvulla levitti kilpailijan automerkistä huhua että alusta vääntyy jos sen parkkeeraa puoliks jalkakäytävälle. Väittämä vesitti ko. auton lanseerauksen suomeen ja seurasi sitä vielä pitkään.

Tokihan Lidl:ssä on ehkä alhaiset palkat ja tiukat työsopimukset mutta tekee sitä ihmiset rahaa paskemmillakin diileillä. Mut ei noi nyt niin ihmeellisiä asioita ole kuitenkaan..
Avatar
#17 • • Ana-- Guest
joo toi kuittipolitiikka on ihan normaali käytäntö myymälöissä. Silloin tällöin
myymälät palkkaavat vartijat tekemään työntekijöille ns. poistumistarkas-
tuksia, joissa tutkitaan työntekijän laukut ja taskut (Työntekijän suostumuk-
sella tietenkin). Mikäli työntekijä kieltäytyy, siitä raportoidaan tilauksen teh-
neelle asiakkaalle. Myymälöissä töissä olevat osaavat kyllä pitää ostoksistaan
kuitit tallessa, sillä ilman niitä on paha selittää vartijoille että tuote on tosiaan
omasta myymälästä rehellisesti ostettu. Nää on ihan perussääntöjä
myymälöissä. Työntekijät itse kuitenkin vastaavat suurimmasta osasta
myymälöiden hävikkiä, eivätkä esim. näpistelijät. Tai siis, näin ainakin
ennen. Nykyään kun noita poistumistarkastuksia tehdään sillon tällön on
työntekijöitten oma näpistely vähentynyt paljon.

Kuulostaa kyllä tosi epäilyttävältä ettei palkoista saa työkavereitten kanssa
keskustella, voiko tota edes laillisesti kieltää? Varsinkin sukunimen kerto-
misen kieltäminen on jo ihan huuhaapaskaa, ei sitä millään missään muotoa
voida kieltää. Eiköhän PAM laita noikin järjestykseen.
Avatar
#18 • • Tres Guest
Joo mutta pointtina olikin käsittääkseni
et onko joka tomaatille otettava _oma_
kuittinsa myös muissa kaupoissa?
Avatar
#19 • • miikkaL Guest
Suomi on ihmeellinen maa. Jos joku ulkomainen liike hoitaa asiat omalalla, erilaisella tavallaan, viimeistään kansalaiset puuttuvat siihen, jos valtio sitä ei tee. Suomi on euroopan pohjois-korea.

Tässäkin nyt tehdään kärpäsestä härkänen - onko sillä nyt suuremmassa mittakaavassa merkitystä, pitääkö se kuitti olla joka tomaatista vai ei? Juuri tällaisten ihmisten vuoksi suomalaisia holhotaan niin helvetisti, juostaan hädissään päin seiniä kun kukaan ei kerrokaan miten asiat tulee aina tehdä.
Avatar
#20 • • Tres Guest

Suomi on ihmeellinen maa. Jos joku ulkomainen liike hoitaa asiat omalalla, erilaisella tavallaan, viimeistään kansalaiset puuttuvat siihen, jos valtio sitä ei tee. Suomi on euroopan pohjois-korea.

Tässäkin nyt tehdään kärpäsestä härkänen - onko sillä nyt suuremmassa mittakaavassa merkitystä, pitääkö se kuitti olla joka tomaatista vai ei? Juuri tällaisten ihmisten vuoksi suomalaisia holhotaan niin helvetisti, juostaan hädissään päin seiniä kun kukaan ei kerrokaan miten asiat tulee aina tehdä.



Jaa.

Mun mielestä sitä pohjoiskorea-fiilistä on
eniten just siinä tavassa jolla ko. työnantaja
yrittää kontrolloida työntekijöitä.
Totta helvetissä se on järkeenkäypää
että työntekijöiden varastelua ennaltaehkäistään
tavalla tai toisella vähittäistavarakaupassa,
mut se että työntekijää yritetään estää
liittymästä ammattiliittoon jne. tai että työntekijät
ei sais kertoo toisilleen sukunimiänsä niin
menee jo vähän liikaa tonne Panopticon-osastolle.